logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

De mooiste treinreis bestemmingen

Op zoek naar de perfecte vakantiebestemming met de trein? Steeds meer landen binnen en buiten Europa zijn uitstekend bereikbaar per trein. Je kunt hier heel toffe rondreizen maken terwijl je geniet van de mooiste landschappen en veel comfort. Elke land heeft iets anders te bieden. Kies je voor een focus op natuur, cultuur of geschiedenis? Of wil je liever een actieve reis maken?

Overzicht vakantielanden

Kies hieronder een van de bestemmingen voor meer informatie. Zo kun je meer details vinden over de beschikbare spoorwegmaatschappijen, de populaire plaatsen, leuke bezienswaardigheden en de verwachte reistijden. Via onze partners kun je eenvoudig voordelige treintickets voor deze trajecten bestellen. Ze beschikken over de actuele reisschema’s van dinsdag 16 april 2024.


Actieve & sportieve bestemmingen

Ben jij gek op bergbeklimmen, zeilen of raften? Zoek dan naar bestemmingen waarbij je vanaf het station met de bus of huurauto / leenfiets eenvoudig deze natuurgebieden kunt bereiken. Je kan er ook voor kiezen om met het vliegtuig naar bijvoorbeeld Finland, Noorwegen, Zweden te reizen en per trein een rondreis te maken om deze gave plekken te bezoeken.

Bestemmingen voor de zomer

Er zijn steeds meer mensen die in de zomerperiode met de trein reizen naar hun vakantiebestemming. Populair zijn landen in Zuid Europa zoals Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en Frankrijk. Je kunt in de trein prima je spullen meenemen voor de zomervakantie. Tip: neem wel altijd voldoende water / drinken mee voor het wachten op de perrons met warm weer. Je kunt per trein heel goed reizen naar steden aan het strand / de kust.

Bestemmingen voor de winter

Veel mensen denken aan wintervakantie vaak aan de wintersport. Je kunt tegenwoordig heel goed met de trein naar een wintersportgebied reizen. Denk aan landen zoals Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Polen en Tsjechië. Tip: zorg voor warme kleding als je vertraging hebt en moet wachten op het station. Tijdens jouw wintervakantie genieten ook nog eens van een prachtig uitzicht, zeker wanneer er sneeuw op de bergen ligt.

Culturele & historische bestemmingen

Wanneer je gek bent op museum, historische steden en oude stadscentrums moet je beslist eens kijken naar mooie reisplekken in bijvoorbeeld Schotland, Ierland of het Verenigd koninkrijk. Je kan hier genieten van heerlijk eten, drinken en een fijne cultuur (dansen en muziekfeesten, festivals etc). Eventueel kan je juist ook reizen naar Oost-Europa zoals Servië, Kroatië, Hongarije en Bulgarije. Deze landen hebben een rijke historie en daarvan is nog veel te zien.

Schoolvakanties

Tijdens de schoolvakantie-periodes zoals de voorjaarsvakantie, herfstvakantie, meivakantie + vakantieweekenden zoals Pasen, Pinksteren, Kerst & oude en nieuw kun je vaak voordelig met de trein reizen. Je bent in enkele uren een eind weg. Super leuk voor stedentrips naar België en Duitsland (maar ook binnen Nederland natuurlijk).