logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinvakantie naar België

Wil je met de trein naar België? Een uitstekende keuze! België is uitstekend bereikbaar met de trein en je hebt ontzettend veel toffe steden die je kunt bezoeken. Daarnaast is het ook nog eens heel betaalbaar. Ideaal voor een korte vakantie of stedentrip. Is er in België iets te zien dan zult u zich afvragen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Atonium en Manneke Pis in Brussel of de pittoreske steden Gent en Brugge? Daarnaast is een bezoek aan Antwerpen natuurlijk ook altijd de moeite waard!Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over treinreizen naar België. 

VertrekstationAmsterdam Centraal, Schiphol, Rotterdam Centraal, Breda, Den Haag HS, Roosendaal, Maastricht
HoofdstationsBrussel Zuid/Bruxelles Midi, Brussel Centraal, Brussel Noord, Antwerpen Centraal, Gent Sint-Pieters, Luik Guillemins
SpoorwegmaatschappijNationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen
AfkortingNMBS
Officiele boekingssiteswww.belgiantrain.be
Telefonisch tickets bestellen3225282828
(Inter)nationale treinenEuroCity, Eurostar, ICE, Thalys, TGV
InterrailpasBeneluxpas(€105)
HoofdstadBrussel
Afstand naar hoofdstad175 km
Reistijd tot hoofdstad2 uur
Website overheidwww.belgium.be
Adres Nederlandse ambasadeKortenberglaan 4/10, 1040, Brussel

Lokale stations:

 • Bergen
 • Luik
 • Knokke-Heist
 • Durbuy
 • Gent
 • De Haan
 • Ruisbroek
 • Veurne
 • Opzullik
 • Waterloo
 • Eeklo
 • Kapellen
 • Aarlen
 • Poperinge
 • Brugge

  Met de trein naar Gent

  De stad Gent staat vooral bekend om de mooie historische binnenstad. Veel oude kastelen en historische kerken zijn er te zien in het mooie centrum. In ongeveer 3 uur staat u in dit schitterende centrum en kunt u genieten van al deze indrukwekkende bouwwerken. Het is de hoofdstad van de Vlaamse provincie Oost-Vlaanderen en het is een toeristische topper. De stad heeft een compact, historisch centrum met gildenhuizen, kerken, kathedralen, een middeleeuws kasteel en prachtige grachten. Het is relaxte, studentikoze stad met oude en hippe cafés én veel restaurants. Je kunt er prima shoppen in het autovrije centrum. De trein naar Gent stopt ook midden in het centrum van Gent.

  Wat is er te zien?
  De stad Gent is tegenwoordig een stad waar veel toeristen op af komen. Hoewel er in de vorige eeuw wel het één en ander is afgebroken is de historische binnenstad goed bewaard gebleven. Het oude centrum staat vol met eeuwenoude monumenten en doordat dit centrum autovrij is, biedt het u de mogelijk om er heerlijk rustig te genieten van al dit historisch erfgoed. Daarnaast is Gent ook een bruisende stad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tiendaagse Gentse Feesten in juli waarbij het bier rijkelijk vloeit. Niet alleen dan, maar het hele jaar door is er in Gent wel een gezellig cafeetje te vinden waar altijd wel iets te doen is. Voeg hier het culinaire aanbod in de vele restaurantjes aan toe en u zult zeker geen spijt krijgen van uw stedentrip naar Gent.

  Reistijd en reisafstand naar Gent
  Om naar Gent te reizen per trein heeft u de keuze uit de Thalys of de Intercity Brussel. Beide treinen reizen vanaf Amsterdam Centraal in ongeveer 3 uur naar het centrum van Gent waar u op het centraal station uit zal stappen. Dagelijks zullen deze treinen 22 keer vertrekken richten deze historische stad.

  Antwerpen per trein

  Binnen amper 2 uur staat u midden in Antwerpen. De stad die bekend staat als diamantstad biedt talloze mogelijkheden voor een heerlijke stedentrip. Denk u hierbij aan een bezoek aan de beroemde Antwerpen Zoo of een wandeling langs de gezellig terrasjes in winkeltjes in de binnenstad.

  Wat is er te zien?
  De stad Antwerpen staat ook wel bekend als diamantstad. De stad ligt zo dicht bij de Nederlandse grens maar is toch een echte Vlaamse stad. Het is dan ook geen wonder dat vele mensen graag een weekendje naar Antwerpen gaan. De stad heeft een prachtige architectuur, interessante musea en geweldige marktjes. Daarnaast zijn er nog vele bezienswaardigheden die allen de moeite waard zijn. Hierbij zijn de Onze-Lieve-VrouweKathedraal en de Antwerpen Zoo slechts enkele voorbeelden. Ook is er een bruisend uitgaansleven en staat de stad bekend om de vele winkels en de gezellige terrasjes. Er is dus voor iedereen wel iets te doen. Er mag dan ook best gezegd worden dat Antwerpen ideaal is voor een leuk weekendje weg!

  Reistijd en reisafstand Antwerpen met de trein
  Ook de reistijd naar Antwerpen is een groot pluspunt. Vanaf Amsterdam Centraal reist u al in minder dan twee uur naar het centrum van Antwerpen. Dagelijks brengen Thalys en Intercity Brussel u 22 keer per dag naar Antwerpen. Hierbij heeft u de mogelijkheid om op te stappen op: Amsterdam Centraal, Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam Centraal, Dordrecht en Roosendaal.

  Naar Brugge met de trein

  Een van de mooiste kleine steden van Europa is toch wel Brugge. De stad is uitgegroeid tot het hart van de Vlaamse kunst. De stad staat vol met prachtige Renaissancepaleizen en Gotische woonwijken en is zeker de moeite waard om een keer op je gemak te komen bezichtigen. 

  Bezienswaardigheden
  De stad Brugge wordt ook wel het meest romantische stadje van Europa genoemd. De stad staat vol met gerestaureerde patriciërshuizen, kerken en andere prachtige gebouwen, gecombineerd met pittoreske steegjes met kinderkopjes, bruggetjes, intieme pleintjes en mooi grachten. Om de toerist extra te laten genieten is een groot deel van deze staten autovrij zodat men ongestoord kan genieten van deze prachtige stad. Verder zijn er ook nog vele andere bezienswaardigheden in Brugge. Zo zijn er veel interessante musea en staat er de indrukwekkende Heilige Bloedbasiliek. Ook biedt Brugge de mogelijkheid om per boot de stad te verkennen. Een heerlijke manier om eens lekker tot rust te komen en te genieten van deze prachtige romantische stad!

  Reistijd en reisafstand naar Brugge
  De reistijd naar Brugge duurt vanaf Amsterdam 3 uur en 44 minuten. Dan stapt u uit in het centrum van Brugge. U kunt hierbij kiezen om met de Thalys of met de Intercity Brussel richting Brugge te reizen. Opstappen kunt u op de stations: Amsterdam Centraal, Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam Centraal, Dordrecht en Roosendaal.

  Naar Brussel per trein

  De hoofdstad van België biedt voldoende prachtige mogelijkheden voor een schitterende stedentrip. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Atonium of Manneke Pis. Ook het uitgaansleven in Brussel is fantastisch. Al vroeg in de avond stromen alle kroegen en terrasjes in de binnenstad vol voor een lange en gezellige stapavond. 

  Bezienswaardigheden
  De stad Brussel is de hoofdstad van België en wordt vaak gezien als een saaie kantoorstad. Niets is echter minder waar. In bepaalde delen zijn er wel degelijke grote kantoren maar het centrum is zeer gezellig en levendig. Veel mensen brengen er dan ook graag een aantal dagen door om de stad eens heerlijk te verkennen.

  Zo zijn er veel mooie historische gebouwen, staan er verschillende interessante musea en biedt het uitgaansleven voor ieders wat wils. De grote markt in het centrum van de stad is waarschijnlijk het gezelligste deel van de stad. De vele terrasjes en kroegen bieden je de mogelijk om eens heerlijk te genieten van een lekker Belgisch pilsje. Daarnaast vind je in Brussel ook nog het Atomium en Manneke Pis. Twee bezienswaardigheden waar elk jaar weer veel toeristen op af komen.

  Reistijd en reisafstand Brussel
  Dagelijks vertrekken de Thalys en de Intercity Brussel 22x per dag vanaf Amsterdam Centraal richting Brussel. Als u besluit om met de Thalys te reizen dan kunt op opstappen in Amsterdam Centraal, Schiphol, Den Haag HS en Rotterdam Centraal. Vanaf Amsterdam bent u in ongeveer 2 uur en 42 minuten met de trein op bestemming. Bekijk ook treinvakanties in Bulgarije en treinreizen door Denemarken.

  Treinvakantie Luik

  Het gastvrije Luik ligt maar amper 30 kilometer boven Maastricht. Ondanks dit is de stad voor velen toch zeer onbekend. De gastvrije stad is beroemd om haar monumentale parken en tuinen en is zeer trots op haar tradities. De stad lag op de grens van het Romeinse rijk en is zeer nauw met de Franse tradities. Beleef dit alles mee en boek uw treinreis naar Luik.