logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

8 steden in India om met de trein te bezoeken

Ga jij binnenkort op vakantie in India? Wanneer je eenmaal met het vliegtuig bent aangekomen kan je dit land perfect verkennen met de trein. India heeft een van de grootste spoorwegnetwerken ter wereld. Dit maakt dat je verschillende grote steden gemakkelijk kunt bezoeken. En het reizen met de trein in India is ook een avontuur op zich. In deze blog vind je de 8 mooiste steden in India om te bezoeken met de trein. 

1. Agra

Agra kunt u vanuit Delhi op één dag bezoeken. Het is ongeveer 5 uur reizen met de taxi en zo’n 3 uur met de trein. De stad zelf is druk, vol en er is weinig of niks te beleven. Het zou echt niet de moeite waard zijn voor een bezoekje als Agra niet de stad is van de Taj-Mahal en van het Agra Fort. De Taj Mahal is een symbool van India en een van 7 wereldwonderen. Keizer Shah Jahan bouwde dit immense (en ook wel absurde) mausoleum voor zijn gelieve vrouw die het leven liet tijdens haar kraambed. De bouw duurde meer dan 23 jaar en in totaal hebben er volgens de verhalen meer dan 20.000 mensen aan gewerkt. In het Mausoleum liggen de lichamen van zowel zijn vrouw Mumtaz Mahal als hijzelf. Als u in de gelegenheid bent , bekijk dan de Taj Mahal bij zonsopgang of bij zonsondergang . Het gebouw kleurt dan oranje/rood. Agra Fort Als u toch in Agra bent kunt u dit combineren met een bezoekje aan het rode fort van Agra. Het Agra fort was oorspronkelijk gebouwd als een militair fort, maar veranderde in een keizerlijk fort. Het huidige fort is een mix van bouwstijlen: van Mughal tot Hindoe en Islamitische architectuur.

2. Amritsar

Tussen New-Delhi en Amritsar rijden rechtstreekse en comfortabele treinen. De reisduur is tussen de 6 en 7 uur en kan goed met een dagtrein gedaan worden. In Amritsar is de gouden tempel van de Sikhs. In de tempel wordt van zonsopgang tot 10.00 uur ‘s-avonds gelezen uit de heilige boeken. Dat gebeurt in de gouden tempel die op een eiland in de vijver ligt. Iedereen is welkom om de tempel te bezoeken mits u respect toont door het hoofd te bedekken en op blote voeten het complex te betreden. Alcohol, tabak en drugs zijn streng verboden. U kunt zelfs gratis overnachten en ook gratis eten in de grote eetzaal. Het is voor de Sikh een eer om te mogen meehelpen en zij vinden het fijn om u als bezoeker te vertellen over de geschiedenis van de tempel.

3. Atari

Op de grensovergang tussen India en Pakistaan in de stad Atari vindt iedere middag bij zonsondergang een ceremonie plaats waarbij de grensovergang gesloten wordt. Aan beide zijde van de grens proberen de militairen indruk te maken door overdreven te marcheren. Vermakelijk om te zien en verbazingwekkend om te ervaren dat daar iedere dag een paar duizend mensen op afkomen. Er staan dan ook lange rijen voor de veiligheidscontrole. Gewoon langs de rijen lopen en vooraan aansluiten. Een taxi vanuit Amritsar kost ongeveer 20 Euro en het is ongeveer 1 uur rijden.

4. Goa

U kunt per trein van Mumbai naar Goa maar dat kost u wel 10 tot 12 uur reistijd. Mogelijk is een low-budget vliegticket te overwegen. Goa is tot 1961 een kolonie van Portugal geweest en Goa is ook nog heel even een Nederlandse kolonie geweest. In de jaren 60 was dit de plaats waar hippies uit gehele wereld samen kwamen. Nu is Goa nog steeds heel populair en niet alleen voor jongeren. Alles is wel nog steeds ingericht op de rugzaktoerist met goedkope hostels , maar er zijn ook goede hotels en zelfs hele luxe resorts. De stranden, de zee en de omgeving zijn fantastisch

5. Mcleodganj , Dharamshala

Mcleodganj is niet per trein bereikbaar. Het dichtsbijzijnde spoorwegknooppunt is Pathankot. Vanaf Pathankot kunt u met het smalspoor dichterbij komen, maar deze treintjes kunt u niet reserveren en daarom is het handiger om ofwel vanaf Pathankot een taxi te nemen (ongeveer €60,=) of vanaf Delhi te vliegen naar Shimla en vanaf daar een taxi te nemen. In Mcleodganj wonen Tibetaanse bannelingen en wordt daarom klein-Lhasa genoemd. In Mcleodganj is ook de tempel van de Dalai Lama gevestigd. De sfeer is relaxed en de winkeltjes en restaurants van de Tibetanen zien er netjes uit. Bezoek beslist de tempel van de Dalai Lama waar u de gehele dag welkom bent en ook de ochtend en middag gebeden kan bijwonen. Vanuit Mcleodganj kunt u mooie wandelingen maken door de bossen en de bergen variërend van een uurtje tot een hele dag. Ook meerdaagse treks zijn mogelijk. De temperatuur is aangenaam en het koelt ‘s-avonds ook een beetje af. Neem een hotel in Mcleodganj zelf en niet in Dharamsala.

6. Mumbai

Mumbai, (Bombay) is de grootste stad van India. Om van de luchthaven naar de wijk Colaba te gaan neemt u een vanaf de luchthaven een pre-paid taxi. In Colaba vindt u de “Gateway of India” naast het beroemde Taj-Mahal hotel. In Colaba komen de toeristen samen in de vele cafe’s en restaurants. Vanaf “Gateway of India” vertrekken af en aan boten naar Elephanta Island. Het kost u wel minstens een halve dag. Kaartjes koopt u gewoon op het plein bij de bootjes. Zeker de moeite waard is een wandeling langs de parken en over brede (koloniale) straten met mooie winkels naar het Victoria Railway station. Een prachtig station met een heel erg drukke omgeving van handelaars en reizigers. Verplichte wandeling is de boulevard vanaf Nariman point naar Chowpatty beach. Op Chowpatty beach komt u nauwelijks westerse toeristen tegen.

7. New Delhi

Het eerste wat opvalt in Delhi is de enorme drukte en verkeerschaos. Binnen Delhi maak je gebruik van tuktukjes die overal aanwezig zijn. Delhi bestaat uit New en Old Delhi. New-Delhi is in 1912 door de Britten gesticht als nieuwe hoofdstad. De sporen daarvan vindt je dan ook nog terug in de bouwstijl van de wijken waar nu de ambassades zijn gevestigd. De stad heeft een zeer rijke geschiedenis en dat zie je ook terug. Delhi kent een grote gemeenschap van Hindoes en Moslims. Op iedere hoek van de straat vind je een Hindoe-tempeltje en daarnaast kent Delhi indrukwekkende moskeeën en islamitische monumenten. De bekende attracties zijn het Red Fort, India gate, Qutb Minar en de grootse moskee van India (Jama Masjid) op loopafstand van het Red Fort. Uiteraard ga je ook even naar Connaught place waar je de luxe winkels van India tegenkomt. Dan kan je gelijk even naar Jantar Mantar: De rode stenen zonne- en sterrewijzers. Heel leuk ! Maar eigenlijk moet je gewoon door de straatjes wandelen en het leven ervaren. Ga naar Main Bazar en wandel vanaf New Delhi Railway station door de straatjes. Een echte aanrader is het nationale spoorwegmuseum. Lekker rustig en prachtig materieel.

8. Varanasi

Een treinreis van Delhi naar Varanasi duurt 16 uur zodat het beste een 1e of 2e klas slaapwagen kunt boeken of anders toch maar een vliegticket. Varanasi ligt op het kruispunt van de Assi-rivier en de Ganges-rivier. Varanasi is de meest heilige plaats voor de Hindoes. Zij komen dan ook van heinde en verre op bedevaart. Naast het rituele baden in de Ganges kunt hier ook bij de baba’s uw hand laten lezen om uw toekomst te voorspellen. U kunt Yoga-lessen volgen enz. Alles komt samen bij de trappen die vanaf de oever de Ganges inlopen ofwel “Ghats”. In Varanasi treft u naast veel backpackers ook nog overgebleven hippies. Volgens de overlevering is Varanasi de oudste stad in de wereld die nog steeds bewoond is. Aan de oever van de Ganges kunt u lekker door de kleine straatjes zwerven en steeds iets nieuws ontdekken. In Varanasi zoekt u een hotel in de buurt van de rivier en kunt u het avondritueel meemaken aan de oever van de Ganges. Direct meer informatie over ticket? Bekijk dan de website van Indian Railways.

Plaats een reactie