logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinvakantie naar Duitsland

Op vakantie met de trein naar Duitsland? Duitsland is een ontzettend groot land met tal van prachtige steden, dorpjes en natuur. Daarnaast is er een uitstekend spoornetwerk. De trein is dus een prima alternatief voor de auto of het vliegtuig. Duitsland is ideaal voor een gezellig treinreisje of een vakantie. Zo kunt u kiezen voor een actieve vakantie in de prachtige gebergten en landschappen van het land of gaat u liever luieren op het strand. Ook de steden in Duitsland zijn een bezoekje waard. Wat dacht u van het moderne Berlijn, het mooie Bremen of de prachtige architectuur in Hannover. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over treinreizen naar Duitsland en informatie over de mooiste bestemmingen. Bekijk ook treinreizen in Estland en Finland.

VertrekstationAmsterdam CS, Arnhem, Utrecht
HoofdstationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
SpoorwegmaatschappijDeutsche Bahn
AfkortingDB
Officiele boekingssiteswww.bahn.com
Telefonisch tickets bestellen4930311682904
(Inter)nationale treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
InterrailpasDuitslandpas(€166)
HoofdstadBerlijn
Afstand naar hoofdstad575 km
Reistijd tot hoofdstad6 uur
Website overheidwww.bundesregierung.de
Adres Nederlandse ambasadeKlosterstraße 50, 10179, Berlijn

Lokale stations:

 • Aulendorf
 • Meschede
 • Berne
 • Nördlingen
 • Nieblum
 • Eisenhüttenstadt
 • Hochspeyer
 • Eckernförde
 • Wolfsgefärth
 • Bachfeld
 • Neunkirchen
 • Bad Soden-Salmünster
 • Beldorf
 • Walldorf
 • Baltrum

  Treinvakantie naar Duitse steden: Berlijn

  De Duitse hoofdstad Berlijn is één van de hipste steden van Europa. In deze moderne stad is het goed stappen en shoppen. En de manier waarop het historisch erfgoed daar samen gaat met de nieuwe architectuur ziet u nergens anders. Ook de internationale keuken van de stad is een grote trekpleister en lokt elk jaar vele toeristen naar de stad toe. 

  Bezienswaardigheden
  De stad Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en tevens ook de grootste stad van het land. In de stad komt u vele uitersten tegen. Zo is het een van de hipste steden van het land maar heeft het tegelijkertijd een rijke historie waar u ook niet omheen kunt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de overblijfselen van de Berlijnse muur. Daarnaast biedt de stad eigenlijk alles wat je van een wereldstad mag verwachten. Je kunt er goed uitgaan, er is meer dan genoeg te zien en je kunt heerlijk ontspannen in één van de vele groengebieden in de stad. Berlijn is namelijk ook een groene stad en één vierde van de stad bestaat dan ook uit parken, meren, kanalen en rivieren. Een mooi voorbeeld hiervan is het Tiergarten. Een enorm park van ruim 210 hectare gelegen in het centrum van de stad. Al met al is Berlijn de perfecte stad voor een heerlijke vakantie. Velen zullen het met mij eens zijn dat een weekend tekort is, want in Berlijn is zoveel te zien en te doen. Twijfel niet en boek nu uw treinticket naar het hippe historische Berlijn waar u kunt heerlijk kunt genieten van al dit moois!

  Reistijd en reisafstand naar Berlijn
  De stad Berlijn ligt ruim 700 kilometer van Amsterdam af. Met de trein reist u vanaf Schiphol in 6 uur en 18 minuten naar het centrum van Berlijn, waar u aankomt op het gloednieuwe station Berlin Hauptbahnhof. Deze trein rijdt 5x per dag. Hierbij heeft u ook de mogelijk om op te stappen in Amsterdam Zuid, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer en Hengelo.

  Met de trein naar Bonn

  Bonn is de bruisende universiteitsstad gelegen in het voormalige West-Duitsland. Zoals van een echte universiteitsstad verwacht mag worden is natuurlijk het uitgaansleven er uitstekend. Ook de veelzijdige keuken is er uitstekend, waardoor Bonn uitermate geschikt is voor een leuk weekendje weg. 

  Bezienswaardigheden
  Jaarlijks verbaast de stad Bonn vele toeristen. Als voormalig hoofdstad van West-Duitsland is Bonn uitgegroeid tot een cultuurmetropool. De stad bruist van de studenten en als bruisende universiteitsstad is het uitgaansleven er natuurlijk ook uitstekend. Naast dit uitstekende uitgaansleven is ook de veelzijdige keuken een echte aanrader.
  Met Ludwig van Beethoven als belangrijkste ex-inwoner biedt de stad ook voor de muziekliefhebber genoeg bezienswaardigheden. Zo kunt u onder andere een kijkje nemen in het huis waar hij destijds woonde.
  Daarnaast is het Nationaal Duits museum ook een grote trekpleister waar jaarlijks vele toeristen op af komen. Al met al is Bonn een heerlijke stad voor studenten en cultuurliefhebbers die er een fantastisch weekend of een fantastische week kunnen beleven.

  Reistijd en reisafstand
  De stad Bonn ligt op ongeveer 300 km afstand van Amsterdam. Met de trein reist u comfortabel en snel naar deze mooie stad. Vanaf Amsterdam Centraal, via Utrecht Centraal en Arnhem reist u dan in een kleine 4 uur naar Bonn.

  Bremen: perfecte treinbestemming

  De Duitse stad Bremen is de tiende stad van het land. Met een prachtige geschiedenis die maar liefst 1200 jaar terug gaat is de stad zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Met een standbeeld voor de Bremer Muzikanten, het Rolandstandbeeld, het Weserstadion van Werder Bremen en nog vele prachtige gebouwen biedt de stad genoeg bezienswaardigheden om uzelf een heerlijk weekendje bezig te houden. 

  Bezienswaardigheden
  De stad Bremen staat vooral bekend als oude Hanzestad maar heeft naast deze 1200 jaar durende traditie nog veel meer te bieden. Zo is dit kloppende hart van Noord-Duitsland onder andere ook de thuisbasis van de wereldberoemde Bremer Stadsmuzikanten. Cultuur is er dan ook volop aanwezig in Bremen en naast deze tradities biedt de stad ook nog eens schitterende musea zoals het ‘Neue Museum Weserburg’ en de ‘Kunsthalle’. Naast deze culturele bezienswaardigheden heeft Bremen nog veel meer redenen om eens een weekje langs te gaan. Zo is er vrijwel het hele jaar wel een evenement te doen, kun je er heerlijk shoppen in het stadscentrum en genieten van de mooie cultuur. Bremen is daarnaast al jaren de Duitse stad van de ruimtevaart. Genoeg reden dus om een heerlijk weekje in Bremen door te brengen.

  Reistijd en reisafstand 
  De stad Bremen ligt op ongeveer 360 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige stad. De IC Berlijn vertrekt 7x per dag vanaf Schiphol en brengt u via Amsterdam-Zuid, Duivendrecht, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo naar Osnabrück. Daar kunt u overstappen en de trein naar het centrum van Bremen pakken. Na ruim 4 uur zal u dan uitgerust en fris aankomen in Bremen.

  Dortmund treinreizen

  Eén van de bijnamen van Dortmund is ook wel het winkelparadijs. Zo biedt het autovrije centrum van de stad veel grote warenhuizen en veel gezellige winkelstraatjes. Met verschillende kastelen rondom de stad is het al met al een prachtige stad om een gezellig weekendje in door te brengen. 

  Bezienswaardigheden
  Kijkend naar Dortmund zijn bier, kerken en geschiedenis de drie trefwoorden die onomstotelijk verbonden zijn met de stad. Dortmund is een echte handelsstad en nergens in Duitsland wordt meer bier geproduceerd dan in Dortmund.
  Het is dan ook vanzelfsprekend dat het brouwersmuseum te vinden is in de stad. Naast dit museum zijn er nog veel meer prachtige bezienswaardigheden te vinden die vrijwel allemaal gelegen zijn in de oude stadskern binnen de stadmuren van de stad. In dit autovrije centrum zijn onder andere 4 kerken te vinden, waarvan er drie zeker de moeite waard zijn voor een bezoekje.

  Wat is er te doen?
  Naast deze culturele bezienswaardigheden is er nog veel te doen in Dortmund. Zo wordt de stad ook wel het winkelparadijs van Duitsland wordt genoemd met grote warenhuizen en veel gezellige boetiekjes. Dat Dortmund een industriestad is, zal dan ook niet te merken zijn want dit centrum bruist van het leven! Wie echter even wil ontsnappen uit deze drukte kan dit doen in het mooie grote Westfalenpark. Al met al is Dortmund dus een prachtige stad waar voor iedereen wel iets te doen of te zien is!

  Reistijd en reisafstand 
  De stad Dortmund ligt op ongeveer 240 km van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar dit winkelwalhalla van Duitsland. De ICE International vertrekt ‘s zomer 6x en ’s winters 5x vanuit Amsterdam naar deze mooie stad. Via Utrecht Centraal, Arnhem Centraal en met slecht één overstap staat u in een kleine 2 uur in het centrum van Dortmund.

  Treinreis naar Duisburg

  De stad Duisburg staat vooral bekend om zijn haven, die de grootste inlandige haven van Europa is. Naast deze grote trekpleister is er ook voor de cultuurliefhebber een aantal prachtige plaatsen te bezoeken. Een prachtige stad om eens een keer goed te bekijken, en met de trein bent u er zo! 

  Bezienswaardigheden
  De stad Duisburg bevindt zich aan de westelijke rand van het Rurhgebied. In de 20e eeuw ontwikkelde deze stad zich tot de grootste binnenhaven van Europa wat de stad erg aantrekkelijk maakt voor veel toeristen.
  Een andere reden waarom veel toeristen de trein naar Duisburg pakken zijn de vele interessante musea. Zo zijn het Wilhelm-Lehmbruck-Museum en het Museum Küppersmühle vooral op het gebied van de beeldende kunst zeker een bezoekje waard. Daarnaast zijn er nog verschillende prachtige kerken te bezichtigen in Duisburg en staat de stad vol met verschillende kunstwerken en prachtige architectuur.

  Reistijd en reisafstand
  De Duitse stad Duisburg ligt op ongeveer 200 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige havenstad. De ICE International vertrekt op werkdagen 7x en op zondagen 6x richting deze mooie stad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Utrecht Centraal, Arnhem Centraal, Emmerich en Oberhausen in slecht 2 uur en 20 minuten naar Duisburg. Dit alles zonder over te moeten stappen.

  Dusseldorf met de trein

  Dusseldorf is ook wel de stad van de nieuwe trends. Met ’s werelds langste bar en de fantastische praaloptocht tijdens het carnaval is de stad een prachtige gelegenheid voor een fantastisch weekendje weg. Ook de vele kerken en andere prachtige gebouwen zijn zeker een bezoekje waard. 

  Bezienswaardigheden
  De Duitse stad Dusseldorf is een van meest elegante steden van het Ruhrgebied. De stad is relatief klein waardoor vrijwel alle leuke plekken op loopafstand te bezoeken zijn. De stad heeft voor iedereen wel iets te bieden. Zo kunt u er fantastisch uitgaan en heeft de stad prachtige kunst en futuristische architectuur. Ook de gezellige binnenstad is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het belangrijkste handelsmerk van de stad is de wereldberoemde Königsallee. Een prachtige boulevard waar shoppers en levensgenieters hun hart op kunnen halen. In combinatie met de Schadowstrasse, de drukste winkelstraat van het land, is Dusseldorf een must voor shoppers. Daarnaast zijn de ook de kerstmarkten en de carnavalsfeesten ware spektakels en zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken. Genoeg reden dus om eens de trein naar Dusseldorf te pakken.

  Reistijd naar reisafstand
  De Duitse stad Dusseldorf ligt op ongeveer 225 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige stad. De ICE International vertrekt 7x per dag richting Dusseldorf. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Utrecht Centraal, Arnhem Centraal, Emmerich, Oberhausen en Duisburg in slecht 2 uur en 11 minuten naar Dusseldorf. Dit alles zonder overstap.

  Met de trein naar Essen

  Als er een stad leeft is het Essen wel. De stad die in 2010 de culturele hoofdstad van Europa zal zijn kan ook wel het kloppende hart uit het Ruhrgebied worden genoemd. Er zijn zoveel voorstellingen, concerten, musea en musicals dat er altijd wel iets te doen is. 

  Bezienswaardigheden
  Als er in Duitsland één stad rijk is aan kunst en cultuur dan is het Essen wel. Zo staat de stad vol met eeuwenoude monumentale gebouwen en is er altijd wel iets te doen. Jaarlijks worden er in de verschillende voorsteden allerlei traditionele evenementen georganiseerd en de vele theaters bieden voor ieder wat wils.
  Ook de beurs van Essen staat internationaal hoog aangeschreven. Zo vinden er jaarlijks wereldberoemde exposities plaats zoals de Motor Show en de Techno-Classica. Evenals deze beurs staat ook de kerstmarkt in Essen hoog aangeschreven in Europa. Dit kloppende hart van het Ruhrgebied heeft zoveel te bieden dat u het als bezoeker onmogelijk allemaal kunt zien. Genoeg reden dus om een treinticket naar Essen te bestellen en daar te genieten van al dit moois!

  Reistijd en reisafstand 
  De Duitse stad Essen ligt op ruim 200 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze culturele hoofdstad van het Ruhrgebied. De ICE International reist in de winter 5x en in de zomer zelfs 6x naar deze prachtige stad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Utrecht Centraal, Arnhem Centraal, Emmerich, Oberhausen, Duisburg en Mülheim in slecht 2 uur en 17 minuten naar Essen. Hierbij moet u één keer overstappen in Duisburg.

  Frankfurt treinvakantie

  De stad Frankfurt wordt ook wel het Manhatten van Duitsland genoemd. Met een skyline van wolkenkrabbers laat de stad een indrukwekkende indruk achter. Naast deze grote gebouwen biedt de stad ook vele kleine gezellige pubs waar u altijd terecht kunt voor een lekker drankje. Al met al is Frankfurt een prachtige stad met veel contrasten, waar er voor iedereen wel iets te doen is.

  Bezienswaardigheden
  De stad Frankfurt wordt ook wel het Manhattan van Duitsland genoemd. Frankfurt wordt gezien als een van de financiële centrums van Europa en dit wordt nog een bevestigd door een prachtige skyline aan wolkenkrabbers. Daarnaast heeft de stad natuurlijk nog veel meer te bieden. Frankfurt beschikt over enorme parken die zich over het hele stadscentrum uitstrekken zoals de Botanische Tuinen en Palmengarten. Ook aan de kunst en de cultuur wordt er in Frankfurt veel aandacht besteed. Dit is niet alleen te zien aan de Alte Oper, maar ook aan het aantal mooie musea dat de stad rijk is. Dit in combinatie met een groot aantal uitzonderlijke winkelmogelijkheden maakt de binnenstad uiterst aantrekkelijk. Ook het uitgaansleven heeft voor iedereen wat te bieden. Mede door de 48.000 studenten bruist het uitgaansleven in Frankfurt en is er voor iedereen wel iets te doen in Frankfurt. Genoeg reden dus om eens de trein naar Frankfurt te pakken.

  Reistijd en reisafstand
  De Duitse stad Frankfurt ligt op ongeveer 450 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze financiële hoofdstad van Europa. De ICE International reist dagelijks 7x naar deze prachtige stad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Utrecht Centraal, Arnhem Centraal en verschillende stations in Duitsland in ongeveer 4 uur naar het centrum van Frankfurt.

  Vakantie met de trein naar Hamburg

  Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en daarnaast ook een zeer belangrijke haven van het land. In dit havendistrict vindt u verschillende prachtige uitgaansmogelijkheden. Ook zijn er vele gebouwen die de moeite waard zijn in Hamburg, denk hierbij aan de oude kerken en de historische baksteengotiek waarmee vele gebouwen zijn opgebouwd. 

  Bezienswaardigheden
  De stad Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en wordt wel gezien als een van de mooiste steden van het land. De stad wordt gezien als een van de groenste steden van het land en staat vooral bekend om zijn baksteengotiek die vooral op de mooie oude pakhuizen is terug te vinden. Daarnaast bieden de 1,8 miljoen inwoners hun gasten een ruim en uniek aanbod. Zo hebben ze de beste kunst en cultuur, wereldsuccessen in musicals, groots theater, een grote verscheidenheid aan hotels, uitstekende restaurants, veel historische bezienswaardigheden, veel shoppingsmogelijkheden en een bruisend nachtleven. Al met al genoeg reden dus om eens de trein naar Hamburg te pakken en deze prachtige levendige stad een bezoekje te brengen!

  Reistijd en reisafstand
  De Duitse stad Hamburg ligt op ongeveer 450 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige bruisende stad. De ICE International reist dagelijks 7x naar deze prachtige stad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Duivendrecht, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo, Hengelo en verschillende Duitse stations in 5 uur en een kwartier naar het centrum van Hamburg. Hierbij hoeft u slechts één keer over te stappen in Osnabrück.

  Info over Hannover 

  Hannover is de stad van de prachtige architectuur en de prachtige gebouwen. Ook verschillende festivals en sportevenementen worden er gehouden. Ondanks dit is de wereldberoemde staatsopera nog steeds de grote trekpleister van de stad. Een treinreis naar Hannover is comfortabel en snel. Boek treintickets Hannover vandaag nog.

  Bezienswaardigheden
  De stad Hannover staat ook wel bekend als de stad van de kunst. Vooral de vele bezienswaardigheden en prachtige musea zijn een echte trekpleister voor de vele toeristen. Een rode lijn loopt langs meer dan dertig bezienswaardigheden en als u al deze prachtige bezienswaardigheden langs deze 4 kilometer lange route wilt bezichtigen bent u al zeker 2 dagen kwijt. Naast deze prachtige route heeft de stad nog veel meer te bieden. Hannover staat bekend om de baanbrekende architectuur, de grote sportevenementen en natuurlijk de wereldberoemde staatsopera. Kroonjuweel van de stad is de Herrenhäuser Garten, een van de best bewaarde baroktuinen van Europa. Al met al komt u in Hannover niks tekort. Het is een waar paradijs voor cultuurliefhebbers en als festivalbezoeker moet u Hannover ook zeker een keer een bezoekje breng. Genoeg reden dus om de trein te pakken en richting Hannover te reizen.

  Reistijd en reisafstand
  De Duitse stad Hannover ligt op ongeveer 375 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige bruisende stad. De IC Berlin reist dagelijks 6 á 7 keer naar deze prachtige stad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Duivendrecht, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo, Hengelo en verschillende Duitse stations in 4 uur en 20 minuten naar Hannover.

  Karlsruhe tips en bezienswaardigheden

  Ook de stad Karlsruhe is zeker de moeite waard voor een bezoekje. Met verschillende bezienswaardigheden als Het Kasteel van Karlsruhe, De Marktplatz met de piramide en het Kasteel Gottesaue is er voldoende te zien voor elke toerist. Een prachtige stad waar u met de trein zo bent! 

  Bezienswaardigheden
  De stad Karlsruhe is prachtig gelegen in het bekende landschap van het Zwarte Woud. De stad is systematisch ingericht waardoor de toerist een goed inzicht krijgt in de stad met haar vele parken en wouden. Het hart van de stad wordt gevormd door de Marktplatz met het raadhuis en de stadskerk. Ook het herkenningsteken van de stad, de prachtige piramide gebouwd boven het graf van stadsoprichter Karl Wilhelm, is gelegen in dit hart.
  Naast dit prachtige stadshart is ook Het kasteel van Karlsruhe een ware trekpleister voor toeristen. Dit oude barokke kasteel is zonder twijfel één van de mooiste kastelen van Duitsland en is samen met de bijbehorende botanische tuin zeker een bezoekje waard. Naast dit moois biedt de stad ook nog verschillende interessante musea en een prachtige dierentuin. Genoeg reden dus om de trein naar Karlsruhe te pakken en deze stad een bezoek te brengen.

  Reistijd en reisafstand
  De Duitse stad Karlsruhe ligt op ongeveer 550 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige bruisende stad. De ICE International reist ’s winters 6 en ‘s zomers 7 keer per dag naar deze prachtige stad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Utrecht Centraal, Arnhem Duitse stations in 6 uur en 20 minuten naar Karlruhe.

  Keulen praktische info

  Keulen wordt ook wel de hoofdstad van het carnaval genoemd. Dit in combinatie met haar wereldberoemde Dom en de vele vondsten uit de Romeinse tijd maken de stad zeer geschikt voor een gezellig bezoekje. Naast deze prachtige bezienswaardigheden zijn er ook nog allerlei activiteiten te doen in deze metropool aan de Rijn. 

  Bezienswaardigheden
  De stad Keulen is de perfecte stad voor een weekendje winkelen en cultuur snuiven. Moderne winkels, een keur aan romaanse kerken, kunst en design en natuurlijk de bekende Dom. De beroemde Keulse Dom vormt letterlijk en figuurlijk het gezicht van de vrolijke stad aan de Rijn en vanuit daar is het uitzicht werkelijk fenomenaal.
  De Altstadt is de oude stadskern die ’s zomers om getoverd wordt tot één groot gezellig terras. In deze stadskern proeft u uiteraard het echte Kölsch bier en geniet u van het lekkere eten. Daarnaast kunt u er heerlijk wandelen en is het een prima stad om te winkelen. Er zijn vele grote warenhuizen en veel kleine winkeltjes waar toeristen zich prima vermaken. Mede door de kleine afstand is Keulen de perfecte stad om eens een bezoekje te brengen met de trein!

  Reistijd en reisafstand
  De Duitse stad Keulen ligt op ongeveer 260 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige stad met de Dom. De ICE International reist dagelijks 7 keer naar deze prachtige stad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Utrecht Centraal, Arnhem en enkele Duitse stations in 2 uur en 38 minuten rechtstreeks naar Keulen.

  Mannheim met de trein

  Mannheim wordt ook wel de Quadratestad genoemd, vernoemd naar het centrum wat in een schaakpatroon gelegd is. Het zogenoemde Quadrate. Als cultureel centrum van de Rijn-Neckar driehoek biedt de stad veel oude monumenten en nieuwe architectuur aan. Een prachtige stad om een keer te bezoeken! 

  Bezienswaardigheden
  De stad Mannheim is een stad met vele gezichten. Zo is de stad open, urbaan, tolerant en worden kunst en cultuur ook vandaag de dag nog erg gesteund. Mannheim is zowel economisch als cultureel het centrum van de Rijn-Neckar driehoek. De stad staat vol met monumenten en prachtige nieuwe architectuur en is ook wel een thuishaven voor kunstenaars. Mannheim wordt ook wel Quadratestadt genoemd. Dit vanwege het centrum dat als schaakbord is aangelegd. Ook musea zijn er genoeg te vinden in Mannheim waardoor het de stad nog completer maakt voor toeristen. Genoeg reden dus om eens de trein naar Mannheim te pakken en te genieten van deze prachtige stad, waar evenals in de rest van Duitsland het eten fantastisch is.

  Reistijd en reisafstand
  De Duitse stad Mannheim ligt op ongeveer 500 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige Quadratestadt. De ICE International reist ’s winters 6 en ‘s zomers 7 keer naar deze prachtige stad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Utrecht Centraal, Arnhem en verschillende Duitse stations in 4 uur en 50 minuten naar Mannheim. Hierbij hoeft u slecht één keer over te stappen bij Dusseldorf.

  München per trein bezoeken

  München is een stad die voor iedereen wat te bieden heeft. Zo heeft het de charmes en allures van een wereldstad, maar is er tegelijkertijd ook de knusheid van een gezellig dorp te vinden. De stad heeft een eeuwenoude cultuur die zeker de moeite waard is om eens te bezichtigen. Ook de Oktoberfesten, het grootste bierfeest ter wereld, is voor veel mensen een reden om eens te gaan kijken. 

  Bezienswaardigheden
  De stad München is een charmante wereldstad die tegelijkertijd ook het knusse van een dorp heeft. De stad staat vol cultuur met vele prachtige musea zoals het Frauekirchen of het Alte en de Neue Pinakothek die vragen om een bezoekje. In het centrum vindt u de Marienplatz. In dit kloppende hart van München vindt u de Kathedraal, het oude stadhuis en bent u op loopafstand van vele biertuinen, leuke winkels en het leuke centrum waar ’s avonds en ’s nachts ook meer dan genoeg te beleven is. Want zoals in vrijwel elke wereldstad is het uitgaansleven in Munchen ook zeker de moeite waard. Dit komt misschien ook wel omdat Munchen vooral bekend als de stad van het bier. Jaarlijks worden hier namelijk de beroemde Oktoberfeesten gehouden. Hier kunt u terecht voor de grote bekende pullen bier. Op dit grootste en oudste bierfeest ter wereld komen jaarlijks 6 miljoen toeristen af. Genoeg reden dus om eens de trein naar München te pakken en dit alles eens mee te maken.

  Reistijd en reisafstand
  De Duitse stad Munchen ligt op ongeveer 825 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige wereldstad. De ICE International reist dagelijks 5 keer over deze prachtige bierstad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Utrecht Centraal, Arnhem en verschillende Duitse stations in 7 uur en 30 minuten naar Munchen. Hierbij hoeft u slecht één keer over te stappen bij Dusseldorf. Naast deze lijnen is het ook mogelijk om ’s nachts naar Munchen te reizen. De City Night Line vertrekt ’s nachts 1 keer naar Munchen. U stapt ’s avonds in en komt ’s morgens uitgerust aan in Munchen, want deze trein heeft verschillende zit-, lig- en bedplaatsen.

  Neurenberg via de trein

  Neurenberg wordt ook wel de Europese hoofdstad van het speelgoed genoemd. Omringd door de dikke stadsmuren met 80 torens is het prachtig wandelen is het schitterende oude stadspark. 

  Bezienswaardigheden
  De stad Neurenberg kent een lange geschiedenis en is de voormalige hoofdstad van de Middeleeuwen. Dit is nog steeds duidelijk te zien. In het hart van deze prachtige middeleeuwse stad vindt u patricische huizen, indrukwekkende kerken, het keizerlijke kasteel en een 5 kilometer lange muur, met maarliefst 80 torens, rondom de oude stad.
  Naast deze prachtige historische stadswijk heeft Neurenberg nog veel meer te bieden. Zo trekken belangrijke instellingen als het Germanische Nationalmuseum, belangrijke culturele evenementen en internationale beurzen en congressen jaarlijks meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Als u historisch bent ingesteld moet u dit echt een keer gezien hebben. Genoeg reden dus om eens de trein naar Neurenberg te pakken.

  Reistijd en reisafstand 
  De Duitse stad Neurenberg ligt op ruim 650 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige middeleeuwse stad. De ICE International reist ’s winters 5 en ‘s zomers 6 keer naar deze prachtige stad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Utrecht Centraal, Arnhem en verschillende Duitse stations in 6 uur en 25 minuten naar Neurenberg. Hierbij hoeft u slecht één keer over te stappen bij Dusseldorf.

  Met de trein naar Oberhausen: tips & tricks

  Oberhausen is de perfecte stad voor een weekendje weg met het hele gezin. Er is namelijk voor iedereen wel iets te doen. In de binnenstad kunt u namelijk prima winkelen, de natuurliefhebbers vermaken zich perfect in het prachtige Sealife en de filmsliefhebbers kijken hun ogen uit in Warner Bros Movie World.

  Bezienswaardigheden
  In de stad Oberhausen is voor iedereen wel iets te doen. De stad is een echt paradijs voor shopliefhebbers. Met het Neue Mitte heeft de stad namelijk het grootste overdekte winkelcentrum van Europa met meer dan 200 winkels. Ook de Alte Mitte is een waar paradijs en trekt veel bezoekers met hun anderhalf kilometerlange winkelmijl. Maar niet alleen voor winkelliefhebbers is het een paradijs. Ook natuurliefhebbers genieten van Oberhausen. De Kaisersgarten wordt ook wel het groene hart van de stad genoemd en in Sea Life Oberhausen wandelt u op uw gemak onder een reusachtig diepzeeaquarium door waarin u maarliefst 20.000 dieren terug zult vinden. Ook voor filmliefhebbers is Oberhausen een paradijs. Het attractiepark Warner Brothers Movie World is namelijk ook in Oberhausen gelegen. Er is dus voor iedereen wel iets te doen! Genoeg reden om eens de trein naar Oberhausen te pakken en te genieten van al dit moois.

  Reistijd en reisafstand
  De Duitse stad Oberhausen ligt op ongeveer 200 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige middeleeuwse stad. De ICE International reist dagelijks 7 keer naar deze prachtige stad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Utrecht Centraal, Arnhem en het Duitse station Emmerich in 1 uur en 50 minuten al rechtstreeks naar Oberhausen.

  Osnabruck: tips voor treinreis

  Osnabruck is de enige stad die gelegen is in het natuurpark Unesco Geopark. Hierdoor is het vooral bij natuurliefhebbers en recreanten erg in trek. Ook het centrum van de stad biedt genoeg bezienswaardigheden, zo is het oude centrum helemaal gerenoveerd en staat het vol met mooie oude gebouwen. 

  Bezienswaardigheden
  De stad Osnabruck wordt ook wel de vredesstad genoemd. De rijke Romeinse historie trekt vele toeristen naar de stad die zich er prima kunnen vermaken. Osnabruck heeft een prachtige historische stadskern, aantrekkelijke winkels en gezellige cafés. Op een culturele, ontspannende, culinaire en sportieve manier kunt u kennis met de stad.
  Als winkelstad is Osnabruck een goudmijn. Het ruim opgezette voetgangersgebied in de binnenstad is perfect om rustig te winkelen. Ook de schattige, kleine steegjes met de leuke boetiekjes zijn erg leuk om eens te bezoeken. Om hierna even tot rust te komen heeft Osnabruck ook nog verschillende gezellige restaurantjes en cafeetjes te bieden.
  Ook voor cultuurliefhebbers is Osnabruck prachtig. De stad heeft maarliefst 6 prachtige musea en een mooie dierentuin. Twee jaarlijkse hoogtepunten zijn de Meiweek en de kerstmarkt. Vooral de Meiweek is waar Osnabruck bekend om staat. Deze week toveren meer dan 100 bandjes de stad om in één groot podium. Genoeg reden dus om eens de trein naar Osnabruck te pakken en te genieten van deze prachtige stad.

  Reistijd en reisafstand
  De Duitse stad Osnabruck ligt op ongeveer 250 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige middeleeuwse stad. De Intercity Berlin reist dagelijks 6 á 7 keer naar deze prachtige stad. Vanaf Amsterdam-zuid reist hij dan via Duivendrecht, Hilversum, Apeldoorn, Amersfoort, Deventer, Almelo, Hengelo en enkele Duitse stations in 3 uur en 15 minuten rechtstreeks naar Osnabruck.

  Op treinvakantie naar Stuttgart 

  Stuttgart is de stad waar onder andere de automerken Mercedes-Benz en Porsche zijn bestaan vonden. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. De stad biedt uitgebreide winkelmogelijkheden, maar spreekt tegelijkertijd ook veel cultuur en architectuurliefhebbers aan. Kom ook eens een kijken nemen in deze prachtige stad! 

  Bezienswaardigheden
  De stad Stuttgart is een bruisende metropool. De stad heeft schitterende kunst en cultuur, aantrekkelijke vrijetijdsmogelijkheden en vele fantastische winkel. Al deze winkels vormen het centrum van een regio met een van de sterkste economieën in Duitsland. Een wandeling door Stuttgart is zeker de moeite waard. De stad staat namelijk vol met architectonische meesterwerken zoals het middeleeuwse Altes Schloss, het barokke Neues Schloss, de schitterende markthal in Jugendstil en de wijk Weißenhofsiedlung in Bauhausstijl. Ook de kunst en cultuur zijn in Stuttgart zeker de moeite waard. De stad heeft meer dan 40 theaters, 30 kunstgalerijen en 3 grote kunstmusea. Al met al genoeg reden om eens een treinticket Stuttgart te bestellen.

  Reistijd en reisafstand
  De Duitse stad Stuttgart ligt op ongeveer 620 kilometer van Amsterdam. Met de trein reist u voordelig en snel naar deze prachtige culturele stad. De ICE International reist ‘s winters 6 en ‘s zomers 7 keer naar deze prachtige stad. Vanaf Amsterdam Centraal reist hij dan via Utrecht Centraal, Arnhem en verschillende Duitse stations in ruim 5 en half uur naar Stuttgart. Hierbij hoeft u slecht één keer over te stappen bij Dusseldorf.