logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

All-inclusive treinvakantie

Hoe heerlijk is dat? Een all-inclusive treinvakantie waarbij alles is inbegrepen. Een compleet verzorgde reis inclusief treinkaartjes, maaltijden, overnachtingen en andere uitstapjes en excursies. Er zijn steeds meer reisaanbieders die dergelijke all-inclusive treinreizen verzorgen. Je kunt dan instappen op een station in de buurt, en vanaf dat moment lekker achterover leunen en genieten van alle luxe en het gemak. Op deze pagina vertellen we je meer informatie over de mogelijkheden van een volledig verzorgde treinvakantie.

  • Een all-inclusive treinvakantie is inclusief ontbijt, lunch, diner, overnachtingen en uitstapjes
  • Bij verschillende touroperators als Tui, De Jong Intra of Treinreiswinkel.nl kan je zulke arrangementen boeken
  • Je geniet van een hoge mate van comfort
  • Je hele reis wordt voor jou uitgestippeld dus je hoeft niet zelf kaartjes te kopen voor ieder traject
  • Je overnacht in prettige hotels inclusief eten en drinken

Een volledig verzorgde treinreis

Houd je van een beetje extra gemak en comfort? Dan kan je kiezen voor een van de luxe treinen. Dit zijn exclusieve treinen met net een beetje extra’s. Denk aan de Venice Simplon-Oriënt-Express of de Seven Stars Kyushu in Japan. Deze bijzondere routes zijn ontzettend duur en voor de normale man niet te betalen. Maar je kunt wel kijken naar betaalbare all-inclusive treinreizen binnen Europa. Je geniet dan van een reis inclusief ontbijt, lunch, diner en drankjes. Ook bij de verschillende accommodaties waar je verblijft is alles inbegrepen. Dus dat is daadwerkelijk een volledig verzorgde treinreis inclusief alles wat je nodig hebt.

Een treinvakantie met volpension of halfpension

Soms kom je ook treinvakanties tegen op basis van volpension of halfpension. Wij merken dat er soms nog wat onduidelijkheid is rondom deze termen. Het is goed om dit wat te verhelderen.

Volpension

Volpension betekent een treinvakantie inclusief ontbijt, lunch en diner. Dit begint met een lunch of diner op dag van aankomst, en het eindigt met een ontbijt op de dag van vertrek. In de trein werkt dit vaak net wat anders dan met reguliere vliegvakanties. Je krijgt dan namelijk de eerste maaltijd(en) in de trein geserveerd. Ook tijdens jouw treinvakantie kan het zijn dat je tijdens etenstijd aan het eten bent. Ook dan is de maaltijd inbegrepen. Ideaal voor bijvoorbeeld een stedentrip.

Halfpension

Halfpension wil zeggen dat het ontbijt en het diner zijn inbegrepen. In de praktijk begin je vaak met een diner op de eerste vakantiedag, en eindig je met het ontbijt op de laatste vakantiedag. Ook hier geldt dat je een of meer ontbijtjes of avondmaaltijden in de trein uitgeserveerd krijgt. Het is een leuke ervaring om te genieten van de hospitality en een goede maaltijd in de trein.

Treinreizen inclusief drankjes

Wanneer je echt voor het all-inclusive concept gaat dan zijn niet alleen ontbijt, diner en lunch inbegrepen. Ook de drankjes (alcoholisch en non-alcoholisch) zijn dan inbegrepen. Binnen de treinreizen is dit nog een relatief nieuw concept. Bij veel aanbieders krijg je voldoende te drinken in de trein. Maar er zijn nog weinig treinrondreizen waarbij je (op vertoon van bijvoorbeeld een bandje) onbeperkt langs de bar kunt gaan. Veel treinvakantie aanbieders werken wel samen met all-inclusive hotels zodat je op het moment dat je een of meer nachten ergens overnacht je wel geniet van al het gemak van volledig-inclusief. Boek je jouw vakantie? Lees dan even na hoe dit precies werkt zodat je precies weet waar je aan toe bent.