logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinvakantie naar Slovenië

Slovenië  is een klein Europees land met verrassend diverse natuur, drie klimaatzones, een van de groenste en meest milieuvriendelijke landen van Europa. Slovenië heeft een uitstekende geografische ligging in het centrum van Europa. In een kwestie van uren vanaf hier kunt u Italië, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië bereiken. Slovenië ligt in het Schengengebied, het EU-gebied en het eurogebied. Je kunt het gebied goed per trein bereiken en komt dan langs historische plekken. Op deze pagina vind je meer informatie over treinvakantie naar dit gebied. Bekijk ook treintickets voor Slowakije of ontdek de mogelijkheden van een treinrondreis door Spanje.

Belangrijke info over treinreizen naar Slovenië

VertrekstationAmsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag
HoofdstationsLjubljana, Bled, Jesenice, Nova Gorica, Maribor, Drava, Celje, Savinja
SpoorwegmaatschappijSlovenske železnice
Afkorting
Officiele boekingssitespotniski.sz.si
Telefonisch tickets bestellen38612913331
(Inter)nationale treinenRegionalni vlaki (RE), Lokalni potniški (RE), InterCity (IC), InterCitySlovenija (PEN)
InterrailpasSloveniëpas(€51)
HoofdstadLjubljana
Afstand naar hoofdstad990 km
Reistijd tot hoofdstad15 uur
Website overheidwww.gov.si
Adres Nederlandse ambasadePoljanski nasip 6, 1000, Ljubljana

Lokale stations:

 • Bled
 • Škofja Loka
 • Koper
 • Slovenj Gradec
 • Laško
 • Ravne
 • Novo Mesto
 • Kranj
 • Štanjel
 • Celje
 • Pivka
 • Domzhale
 • Piran
 • Ljubljana
 • Bohinjska Bistrica

  Treinvakantie naar Slovenië

  Vakanties in Slovenië zorgen voor afwisseling. Combinatie van strand (aan de kust) of medische rust (bijvoorbeeld Rogaška Slatina) met excursies naar de natuurlijke attracties van Kras, Istrië, het Alpengebied, het historische centrum van Ljubljana, een bezoek aan Venetië, winkelen in Italië. U moet zeker twee prachtige bergmeren bezoeken – Bled en Bohinj, het middeleeuwse Piran, de karstgrotten van Postojna, talloze kastelen.

  Waarom deze bestemming?

  Slovenië is Europa op de Slavische manier. Aan de ene kant is alles heel netjes en schoon, veilig en zorgzaam voor mensen, en aan de andere kant is het oprecht, aangenaam, zonder Duitse strengheid, zonder zuidelijke onzorgvuldigheid, maar ook zonder poespas. Slovenië was een van de eerste “Oost”-Europese landen die toetreden tot de Europese Unie – in 2004. Misschien is dat de reden waarom Slovenen al twintig jaar gewend zijn om in goede omstandigheden te leven, op goede wegen te rijden met een goed salaris. Overigens is het gemiddelde salaris in Slovenië hoger dan in Italië en is de industriële productie per hoofd van de bevolking hoger dan in Tsjechië. Veiligheid is een van de belangrijkste voordelen van Slovenië. Het is niet bekend hoe, maar met slechts 900 politieagenten in het hele land overtreft Slovenië bijna alle Europese landen op het gebied van veiligheid, waaronder Oostenrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en niet te vergeten andere landen.

  Bezienswaardigheden Slovenië

  Slovenië, het groene hart van Europa. – dit zijn natuurlijke attracties, de Adriatische Zee, bergtoppen, canyons en valleien, pittoreske gletsjermeren, indrukwekkende ondergrondse grotten, oude Venetiaanse steden en de hoofdstad van Ljubljana – klein Praag, zoals toeristen het noemen. Maar het belangrijkste is dat je het in Slovenië in een paar dagen kunt zien, want dit alles ligt in een straal van 200 kilometer! De belangrijkste attracties van Slovenië : de kuststeden Piran, Koper en Izola, het meer van Bled en de Vintgar-kloof, het meer van Bohinj , de berg Vogel en de Savica-waterval, de grotten van Postojna en het kasteel van Predjama, het kasteel van Ljubljana en de oude binnenstad van Ljubljana.