logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinvakantie naar Franrijk

Lekker ontspannen en comfortabel met de trein naar Frankrijk? In Frankrijk heb je natuurlijk de welbekende TGV en Thalys. De meest bekende bestemming is Parijs. Maar behalve de romantische hoofdstad is er nog veel meer te zien en te beleven. Het spoorwegnetwerk van Frankrijk is uitstekend. Je kunt dus een prachtige rondreis per trein maken. Frankrijk biedt een groot aanbod van prachtige steden en heerlijke kustplaatsen. Denk hierbij aan het romantische Parijs of het leuke Disneyland Resort Parijs. Ook de wereldstad Lyon biedt u mede door de prachtige architectuur voldoende mogelijkheden om u daar enkele dagen te vermaken. Houdt u echter meer van heerlijke vakantie aan het strand, dan heeft Frankrijk u verschillende prachtige kustplaatsen te bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het mooie Marseille waar u kunt genieten van een heerlijk vakantie aan de Middellandse Zee. Op deze pagina vind je de mooist bestemmingen inclusief bezienswaardigheden en praktische informatie. Je kunt ook doorklikken voor info over treinreizen in Griekenland of Hongarije.

VertrekstationAmsterdam, Arnhem, Den Haag HS, Hilversum, Rotterdam
HoofdstationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
SpoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij
AfkortingSNCF
Officiele boekingssiteswww.sncf.com
Telefonisch tickets bestellen33184943635
(Inter)nationale treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
InterrailpasFrankrijkpas(€127)
HoofdstadParijs
Afstand naar hoofdstad430 km
Reistijd tot hoofdstad3 uur en 20 minuten
Website overheidwww.diplomatie.gouv.fr
Adres Nederlandse ambasade7-9 Rue Eblé, 75007, Paris

Lokale stations:

 • Chouzé-sur-Loire
 • Rosheim
 • Bouteille
 • Montfort-le-Gesnois
 • Geispolsheim
 • Dombasle-sur-Meurthe
 • Frontignan
 • Louhans
 • Vendeuvre-sur-Barse
 • Mourmelon-le-Petit
 • Saint-Victor-sur-Rhins
 • Sauveterre-la-Lémance
 • Saint-Gervais-les-Bains
 • Sisteron
 • Chenonceaux

  Parijs met de trein

  Parijs is de stad van de liefde en romantiek. Parijs heeft echter nog veel meer te bieden. In Parijs staan onder andere de Eifeltoren, De Notre Dame en de Arc de Triomph. Ook het wereldberoemde Disneyland Resort Parijs is er te vinden. Reden genoeg voor een treinreis naar de Franse hoofdstad. 

  Bezienswaardigheden
  De stad Parijs staat uiteraard bekend als de stad van de liefde. Vele leuke restaurantjes en prachtige straatjes geven de stad de romantische uitstraling die Parijs de stad van de liefde maakt. Naast dit gegeven wordt de stad ook wel de stad van de gastronomie en de stad van de mode genoemd. Er gebeurt altijd wel iets.
  Gebouwen als de Eifeltoren, de Notre Dame en Les Champs-Elysées zijn wereldberoemd en mogen dan ook zeker niet ontbreken bij uw bezoek aan Parijs. Dit zijn echter niet de enige. Ook het prachtige Paleis van Versailles en de L’Arc de Triomph zijn een must voor het oog en wat denkt u van Disneyland Parijs wat ineens ook op een overbrugbare afstand ligt.

  Musea
  Naast al deze prachtige gebouwen staat de stad ook nog eens vol met geweldige musea waarvan het Louvre wel het hoogtepunt is. Als u liever gaat shoppen bent u ook in Parijs zeker op het juiste adres. De stad staat vol met grote warenhuizen waar u dagen kunt ronddwalen en waar alle merken vertegenwoordigd zijn. Ook het eten in Parijs is zeker de moeite waard. In vele brasseries, bistro’s en restaurants komen de streekgerechten voorbij en kunt u heerlijk eten. Ook kunt u na het eten prima terecht in Parijs. In elke wijk is altijd wel iets te doen en kunt u zichzelf de hele nacht vermaken in één van de vele clubs. Al met al genoeg reden voor een treinreisje richting Parijs en er heerlijk te genieten van een geweldige vakantie!

  Reistijd en reisafstand
  De stad Parijs ligt ongeveer 500 kilometer van Amsterdam af. Met de trein reist u vanaf Amsterdam Centraal in ongeveer 3 uur en 20 minuten naar deze prachtige stad. U reist met de Thalys zo richting hartje Parijs. Dagelijks vertrekt de Thalys tot 9x naar het hartje van Frankrijk, waar u kunt genieten van al dit moois

  Met de trein naar Agde

  Agde is een prachtige plaats gelegen aan de Middellandse Zee. De populaire badplaats Cape d’Agde gelegen in Agde trekt veel toeristen die lekker uit komen waaien aan het 14 kilometer lange zeestrand. Deze badplaats is zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan. 

  Bezienswaardigheden
  De stad Agde staat natuurlijk vooral bekend om haar prachtige ligging aan de Middellandse Zee. In deze prachtige kustplaats kunt u heerlijk uitwaaien en genieten van het warme weer. Ook de gastvrijheid en de openheid van de bevolking is een van de kenmerken. Naast deze geweldige ligging heeft de stad echter nog veel meer te bieden. De 2600 jaar oude geschiedenis van de stad is zeker de moeite waard om eens te bekijken en deze ziet u dan ook terug komen in de vele winkelstraatjes en schaduwrijke lanen. Ook vanaf zee is dit historisch erfgoed te bewonderen wat Agde in combinatie met de vele culturele schatten een geweldige stad maakt om eens te bezoeken. ‘Agde’ is niet voor niets het griekse woord voor ‘geluk’!

  Reistijd en reisafstand
  De stad Agde ligt ongeveer 1250 kilometer van Amsterdam af. Met de trein reist u vanaf Amsterdam in ongeveer 9 uur en 20 minuten naar het centrum van Agde. U reist met de Intercity Brussel of met de Thalys richting Brussel Zuid waar u overstapt op de TGV die u meeneemt richting de zon. Vanaf Brussel Zuid vertrekt deze TGV tweemaal per dag.

  Aix en Provence: info en bezienswaardigheden

  Aix-en-Provence is een mooie stad gelegen in Zuid-Frankrijk. De stad heeft een eeuwenoude geschiedenis wat terug te zien is aan de Cours-Mirabeu en de kathedraal Saint Sauveur. Dankzij de komst van de universiteit is de stad uitgegroeid tot het centrum van de technologie en trekt het daardoor veel toeristen.

  Bezienswaardigheden
  De stad Aix en Provence wordt ook wel gezien als de historische hoofdstad van de Provence. Le Cours Mirabeu met haar gezellige terrasjes, de nabijheid van het platteland van Aix en de talrijke culturele en sportieve activiteiten maken deze dynamische stad zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen Deze aangename manier van leven vormden net als de prachtige omgeving een inspiratiebron voor menig kunstenaar, wat ook duidelijk terug te zien is op de beroemde doeken van de schilder Paul Cézanne. Door haar ligging in één van rijkste toeristische regio’s van Europa is de stad een ware trekpleister. Niet alleen de stad zelf, maar ook regio is zeker de moeite waard. Denk hierbij aan de Camargue, de Lubéron, de Alpilles en de Middellandse Zee die allen op een steenworp afstand liggen.
  Genoeg redenen dus om deze cultuurstad eens een bezoek te brengen.

  Reistijd en reisafstand
  De stad Aix-en-Provence ligt ruim 1200 kilometer van Amsterdam af. Met de trein reist u vanaf Amsterdam Centraal in ruim 8 uur naar het centrum van deze prachtige stad. U reist met de Intercity Brussel of met de Thalys richting Brussel Zuid waar u overstapt op de TGV die u meeneemt richting de zon. Vanaf Brussel Zuid vertrekt deze TGV tweemaal per dag richting het warme zuiden.

  Treinvakantie naar Lille

  De stad Lille is vooral zeer bekend bij cultuurliefhebbers. Overal in de stad komt u de Lillois-stijl tegen waarmee de huizen gebouwd zijn. Overal in de stad zijn musea, restaurantjes, monumenten en andere bezienswaardigheden te zien. Een prachtige stad dus om een keer een bezoekje te brengen!

  Bezienswaardigheden
  Lille was in 2004 de culturele hoofdstad van Europa en doet er momenteel nog steeds alles aan om die naam waar te blijven maken. Met een prachtig gerestaureerd erfgoed en nieuwe plaatsen voor en uitwisseling en cultuur is de stad zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Ook de binnenstad van Lille heeft genoeg te bieden. Met veel leuke kroegjes en het gezellige drukke straatbeeld is er altijd wel iets te beleven. Ook de versierde gevels van de mooie Vlaamse huizen laten een onvergetelijke indruk achter op menig toerist. Naast deze gezellige binnenstad, zijn er ook nog genoeg andere bezienswaardigheden te zien. Zo heeft de stad het op één na grootste museum van het land, een prachtig oud beursgebouw, La Grande Place en een schitterend nieuw beursgebouw. Al met al is Lille dus een prachtige stad en vooral voor cultuurliefhebbers een stad waar je moet zijn geweest.

  Reistijd en reisafstand 
  De stad Lille ligt ongeveer 300 kilometer van Amsterdam af. Met de trein reist u vanaf Amsterdam Centraal in iets minder dan 4 uur naar deze prachtige stad. U reist met de Intercity Brussel of met de Thalys richting Brussel Zuid waar u overstapt op de TGV of de Eurostar. Deze nemen u mee richting deze prachtige cultuur stad.

  Met de trein naar Antibes

  Antibes is een prachtige stad gelegen in het zuiden van Frankrijk. In de stad is onder andere het Musée Picasso te vinden waarin vele verschillende werken van deze grootmeester te vinden zijn. Daarnaast is Antibes gelegen aan de Middenlandse Zee en is het een heerlijke badplaats. 

  Bezienswaardigheden
  Tussen Nice en Cannes, aan één van de mooiste kusten van Zuid-Frankrijk ligt Antibes. De stad was lang de enige metropool tussen Marseille en Italië en is de enige stad die van elke periode uit haar geschiedenis een rijk erfgoed heeft kunnen bewaren. Een groot deel van dit prachtige erfgoed is allemaal samengebracht in het Picasso-museum. De stad staat vol met prachtige kastelen en heeft een geweldige ligging aan de Middellandse Zee.

  Overdag kunt u wandelen over de kleine pleintjes en straten die u zullen leiden langs de charmante kleine ateliers waar de ambachtslui met deur open hun kunstwerken maken. ’s Avonds vindt u een ruime keuze aan restaurants, piano-bars, hotels, privé-clubs en kleinkunsttheaters. Houdt u wat meer van het wildere stapleven, dan kunt u zich verplaatsen naar Juan-les-Pins. Een klein stadje in de buurt waar u zich kunt verdringen in nachtclubs en het casino.
  Al met al een prachtige stad waar voor iedereen wel wat te beleven valt.

  Reistijd en reisafstand 
  De stad Antibes ligt ongeveer 1400 kilometer van Amsterdam af. Met de trein reist u vanaf Amsterdam Centraal in ongeveer 9 uur en 30 minuten naar het centrum van deze prachtige stad. U reist met de Intercity Brussel of met de Thalys richting Brussel Zuid waar u overstapt op de TGV die u meeneemt richting de zon. Vanaf Brussel Zuid vertrekt deze TGV eenmaal per dag richting de Côte d’Azur.

  Avignon: ontdek treinroutes

  De stad Avignon is gelegen in het zuiden van Frankrijk. De stad is vooral populair bij cultuurliefhebbers. Er zijn verschillende mooie musea, het Palais des Papes en natuurlijk de brug in Avignon zijn erg populair bij de toeristen. Een prachtige stad waar u van alles kunt zien. 

  Bezienswaardigheden
  De stad Avignon is een verrassende stad in het zuiden van Frankrijk. De stad staat vooral bekend om de brug, maar heeft nog veel meer moois te bieden. Zo verbleef de Paus er in de Middeleeuwen en heeft de stad talrijke prachtige monumenten uit deze tijd weten te behouden. Enkele van deze prachtige monumenten zijn vele kerken en kapellen, de stadsmuren en het prachtige pauselijke paleis. Naast deze prachtige gebouwen staat de stad ook bekend om het beroemde festival van hedendaags toneel. Mede hierdoor was Avignon in 2000 Cultuurstad van Europa en heeft het dus een reputatie hoog te houden. Kortom een prachtige stad waar u zeker een keer moet zijn geweest.

  Reistijd en reisafstand
  De stad Avignon ligt ongeveer 1150 kilometer van Amsterdam af. Met de trein reist u vanaf Amsterdam Centraal in ongeveer 6 uur en 20 minuten naar deze prachtige stad. U reist met de Intercity Brussel of met de Thalys richting Brussel Zuid waar u overstapt op de TGV die u meeneemt richting de zon. Vanaf Brussel Zuid vertrekt deze TGV driemaal per dag richting de beroemde brug in Avignon.

  Cannes per trein ontdekken

  De stad Cannes is gelegen aan de Côte d’Azur en is vooral bekend vanwege zijn mooie zandstranden. Ook het filmfestival Cannes trekt elk jaar veel bezoekers naar de mooie stad. Dit festival is op de Olympische Spelen na het grootste evenement ter wereld en is zeker de moeite waard om eens mee te maken! 

  Bezienswaardigheden
  De stad Cannes staat natuurlijk vooral bekend om het wereldberoemde filmfestival wat er jaarlijks plaatsvindt maar is hiernaast misschien wel de bekendste mondaine badplaats van de hele wereld. De stad bestaat uit één en al luxe. Zo loopt de beroemde boulevard, de Croisette, langs de hele kust. Hier heeft u prima uitzicht op de vele luxe jachten op zee en kunt u ’s avonds vaak genieten van een van de vele prachtige vuurwerkshows.

  Shoppen in Cannes
  Ook shoppen kunt u uitstekend in Cannes. Er bevinden zich veel exclusieve winkels en alle grote merken zijn er wel vertegenwoordigd. Vooral in de Rue d’Antibes vindt u al deze exclusieve merken, waar allen een flink prijskaartje aanhangen. Na een dagje hier shoppen kunt u echter wel zo mee op de rode loper.

  De oude haven van Cannes
  Het mooiste gedeelte van de stad is waarschijnlijk de oude haven. In de wachttoren kunt u genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de zee. De nieuwe haven is daarentegen weer een gedeelte waar de luxe vanaf straalt. Dit gedeelte staat vol met luxe restaurants, bars en hotels waar u zich ook ’s nachts prima kunt vermaken.

  Vanuit Nederland naar Lyon met de trein

  Lyon is één van de grootste steden van Frankrijk gelegen aan de rivier de Rhône in het oosten van het land. De stad biedt op cultureel gebied vele bezienswaardigheden. Zo zijn er in het oude centrum van de stad nog resten van de Romeinen te zien, en heeft het prachtige gebouwen waarvan de kathedraal Saint-Jean-Baptiste nog maar een simpel voorbeeld is. In deze wereldstad is namelijk nog veel meer te zien! Een treinreis naar Lyon is comfortabel en snel. Boek treintickets Lyon vandaag nog!

  Bezienswaardigheden
  De stad Lyon ligt tussen de Heuvels Fourviére en La Croix Rousse. Aan de samenloop van de Rohne en de Saone ligt deze tweeduizend jaar oude stad met haar prachtige geschiedenis. Zo is vooral het centrum van Lyon een belangrijke trekpleister van de stad. Met vele smalle straatjes, drukke kades, brede pleinen en ’s nachts meer dan 200 fraai verlichte plekjes is het centrum zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen.

  Ontdek het oude centrum van de culinaire hoofdstad van Frankrijk
  Het oude Lyon staat vol met oude Renaissance gebouwen wat hierdoor op de Unescu Werelderfgoed lijst is gezet. Ook de 19-eeuwse basiliek Notre-Dame de Fourviére en de Kathedraal Saint Jean zijn zeker de moeite waard om eens te bekijken. Naast al dit moois staat de stad ook nog een vol met schitterende musea is het grote amfitheater ook zeker de moeite waard. Naast dit moois wordt Lyon ook nog een gezien als de culinaire hoofdstad van Frankrijk, waar u dus ook nog eens kunt genieten van de heerlijke Franse keuken. Al met al is Lyon een prachtige stad waar u kunt genieten van de schitterende Franse geschiedenis, cultuur en keuken. Genoeg reden voor een treinreisje richting Lyon!

  Reistijd en reisafstand
  De stad Lyon ligt ongeveer 930 kilometer van Amsterdam af. Met de trein reist u vanaf Amsterdam Centraal in ongeveer 6 uur en 30 minuten naar deze prachtige stad. U reist met de Intercity Brussel of met de Thalys richting Brussel Zuid waar u overstapt op de TGV die u meeneemt naar deze reusachtige stad. Vanaf Brussel Zuid vertrekt de TGV driemaal per dag richting het Zuiden.

  Marseille treinreizen

  Marseille is een prachtige havenstad in het zuiden van Frankrijk. Vooral bij toeristen wordt de stad steeds populairder, en wordt de stad veel bezocht om lekker even uit te waaien aan zee. 

  Bezienswaardigheden
  Marseille wordt ook wel de hoofdstad van de Middellandse Zee genoemd. De stad heeft meer dan 26 eeuwen geschiedenis, gastvrije inwoners en een rijk cultureel erfgoed.Daarnaast heeft het natuurlijke een heerlijke ligging aan de Middellandse Zee en kunt u er heerlijk even uitwaaien en genieten van de prachtige Zee. Naast dit alles heeft de stad echter nog veel meer te bieden. Zo is de wijk rond de Vieux-Port, de oude havenwijk, zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Ook het stadio Vélodrome waar de voetbalclub Olympique Marseille al 100 jaar haar wedstrijden speelt en de Notre-Dame de la Garde zijn beide ook zeker de moeite waard. Met dit alles is de stad Marseille een prachtige stad om eens weekend lekker uit te waaien en genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft.

  Reistijd en reisafstand 
  De stad Marseille ligt ongeveer 1240 kilometer van Amsterdam af. Met de trein reist u vanaf Amsterdam Centraal in ongeveer 7 uur naar deze prachtige stad. U reist met de Intercity Brussel of met de Thalys richting Brussel Zuid waar u overstapt op de TGV die u meeneemt naar deze hoofdstad van de Middellandse Zee. Vanaf Brussel Zuid vertrekt de TGV driemaal per dag en rijdt deze rechtstreeks door naar Marseille Saint Charles.

  Overige bestemmingen voor een treinvakantie naar Frankrijk

  • De stad Montpellier is gelegen aan de Middellandse Zee. Het heeft een prachtig centrum met vele prachtige kleine winkelstraatjes en bezienswaardigheden. Met de trein reist u goedkoop naar deze prachtige stad en kunt u heerlijke genieten van een vakantie aan de Middellandse Zee.
  • Narbonne is gelegen aan de Middellandse Zee. De stad biedt 5 kilometer strand, een plezierhaven en een prachtig historisch stadscentrum. Ideaal voor een heerlijke vakantie dus! Met de trein reist u comfortabel, snel en goedkoop naar deze prachtige stad.
  • Voor een fantastische zonvakantie moet u naar Nice. Nice is de grote toeristische trekpleister aan de Côte d’Azur. Elk jaar trekken dan ook veel verschillende toeristen richting de Middellandse Zee en strijken ze neer in het mooie stadje Nice.
  • De stad Perpignan is gelegen in het Franse gedeelte van Catalonië. In 2008 werd de stad uitgeroepen tot de officiële Catalaanse cultuurhoofdstad. Naast de vele culturele bezienswaardigheden is de stad is de stad ook zeer dicht gelegen bij de Middellandse Zee. Hierdoor is de stad prima geschikt voor een heerlijke vakantie. Zo kunt u gemakkelijk wat dagen naar en tegelijkertijd de prachtige stad bekijken.
  • Voor een ontspannen strandvakantie in Frankrijk moet u zeker met de trein naar St Rafael gaan. Deze prachtige kustgemeente ligt aan de Middellandse Zee in de buurt van Nice, Cannes en Touloun. Deze stad wordt steeds populairder onder toeristen en is zeker de moeite waard om te bezoeken.