logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

De top 10 mooiste bezienswaardigheden in Parijs

Parijs heeft vele bezienswaardigheden zoals de wereldberoemde Eifeltoren, Arc de Triomphe en het bekende museum, het Louvre. Hier vind je de 10 meest aansprekende bezienswaardigheden in Parijs, die je niet mag missen bij een bezoek aan deze Franse wereldstad.

1. Eiffeltoren

De Eiffeltoren is een van de drukst bezochte bezienswaardigheden in Parijs. De 324 meter hoge stalen toren, staat al jaren als symbool voor Parijs. S’avonds wordt de toren gehuld in geel licht, en geeft de piek een ronddraaiend licht. Het loont dus zeker de moeite om de Eiffeltoren zowel s’avonds als overdag te bezoeken.

2. Arc de Triomphe

Deze triomfboog op het drukke verkeersknooppunt is 50 meter hoog. Hij is de op een na grootste in de wereld, na de Triomfboog in Pyongyang in Noord-Korea. De bouw werd in de 19e eeuw adgerond naar aanleiding van de overwinning van Napoleon in Austerlitz. Met de metro stapt u uit bij station Place Charles de Gaulle.

3. Louvre

In het museum het Louvre vind u het meest beroemde schilderij ter wereld: De Mona Lisa. Voor de architectuurfans onder ons is het ook een prachtige bezienswaardigheid. De glazen pyramide wordt omringt door de drie vleugels van het museumgebouw: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. Het Louvre is het drukst bezochte museum ter wereld. Ook voor u geldt: U bent niet in Parijs geweest zonder een bezoek aan het wereldberoemde museum.

4. Sacré-Cœur

De Basilique du Sacré-Cœur ligt op de heuvel Montmartre. Als u deze basiliek bezoekt heeft u tevens een prachtig panorama uitzicht over Parijs. Alleen daarom is de basiliek al een bezoek waard. Om de kerk heen vindt u vele restaurants en barretjes. Let op: De kwaliteit van veel restaurants op deze prachtige locatie laat zeer te wensen over.

5. Moulin Rouge

Moulin Rouge betekent “Rode molen” en is een cabaret in Parijs ontworpen door Eduard Niermans. Dit cabaret ligt in de rosse buurt van Parijs en werd geopend op 6 oktober 1889. Het Moulin Rouge is onder andere wereldberoemd geworden door de vele verwijzingen in liedjes en films.

6. De Seine

De Seine is voor een groot deel verantwoordelijk voor de romantiek in Parijs. Je kunt verschillende boottochten maken en komt zo langs de vele historische panden die langs de Seine liggen, zoals La Statue de la Liberté, Le Grand Palais, La Place de La Concorde, L’Assemblée Nationale en La Conciergerie. Er zijn ook boottochten waarbij je tijdens een mini cruise excellent kunt dineren met live muziek. Vanaf het water zijn de vele bruggen van Parijs nog mooier te aanschouwen.

7. Disneyland Parijs

Dit beroemde familiepark bestaat tegenwoordig uit 2 gedeelten. Het klassieke Disneyland Parijs en het naastgelegen park: Walt Disney Studios. Disneyland Parijs is een waar walhalla voor kinderen. U overnacht in een van de thema-hotels zoals een western thema of New York stijl. In het park vindt u naast de vele attracties ook dagelijks de Disney parade met alle beroemde Disney karakters.

8. Opera Garnier

Deze prachtige Opera is ontworpen door Charles Garnier, en is gebouwd tussen 1861 en 1875. Het interieur is rijkelijk voorzien van bladgoud, fresco’s en marmer. De opera is een van de mooiste bezienswaardigheden in Parijs, zowel van buiten als van binnen, en een niet te missen attractie tijdens uw bezoek aan de stad.

9. Champs-Élysées

De Champs-Élysées is een straat waar u bijna niet omheen kan. Deze weg wordt jaarlijks bereden door honderden wielrenners tijdens de laatste etappe van de Tour de France. De Champs-Élysées grenst aan de Arc de Triomphe en loopt door tot de Place de la Concorde. Het is de duurste straat van Parijs, maar meer exclusiviteit vindt u in de zijstraten zoals de Avenue Montaigne.

10. Bois de Boulogne

Dit grote park in het westen van Parijs geeft je de rust die je nodig hebt in het drukke dagelijkse stadsleven. Vele Parijzenaars bezoeken dit park, dat ook voor de toerist een aantrekkelijke trekpleister is.

Met de trein naar Parijs

Met de Thalys reist u in iets meer dan 3 uur van Amsterdam via Brussel naar Parijs en er vertrekken bijna 20 treinen per dag, waardoor u uw reisschema helemaal naar eigen wens invullen. De Thalys treinen zijn snel en comfortabel en stoppen in het centrum van Antwerpen, Brussel en Parijs. Uw reis begint op elk station in Nederland. U kunt overstappen op de Thalys in Amsterdam , op Schiphol of in Rotterdam. U heeft gereserveerde zitplaatsen die geschikt zijn voor een langere reisduur zodat u ook werkelijk kunt genieten van de reis zelf. Bekijk ook de pagina met tips over treinvakanties naar Frankrijk.

Op het station
Op alle stations waar uw Thalys vertrekt is er reisinformatie en een servicebalie. Er zijn meerdere winkels en kiosken om uw reis en wachttijd te veraangenamen. Met een 1e klas treinkaartje heeft u bovendien toegang tot de Thalys-lounge op de vertrekstations in Nederland en in Brussel en Parijs. U kunt dan comfortabel wachten met een gratis hapje en drankje. Uiteraard heeft u in de lounge de beschikking over airco en een internet-verbinding.

Aan boord geniet je van de volgende faciliteiten:

 • Restaurant / bistro
 • Gereserveerde zitplaatsen
 • Fietsvervoer mogelijk
 • Oplaadpunten laptop/ telefoon
 • Bagageruimte per rijtuig
 • WiFI

In Parijs
Vanuit Nederland , België en Engeland komen de hogesnelheidstreinen aan op Gare du Nord. In Parijs kunt u overstappen. Op de grote stations staan de TGV’s voor u klaar voor het vervolg van uw reis door Frankrijk.

 • Gare Saint-Lazare: Normandië.
 • Gare Montparnasse: Bretagne en de Atlantische kust,
 • Gare de l’Est: Oost-Frankrijk en Duitsland,
 • Gare de Lyon: Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië,
 • Gare d’Austerlitz: Zuid-West-Frankrijk, Spanje en Portugal.

Openbaar Vervoer tussen de treinstations en in Parijs zelf

Om van het en naar het andere treinstation te reizen kunt u gebruik maken van een taxi maar het snelst gaat het toch met de Metro van de RATP en RER. De kaartjes voor de Metro zijn ook geldig in bus en tram en koopt u gemakkelijk met uw pinpas op de stations uit de automaat en anders bij het loket. U kunt losse kaartjes kopen, maar voordeliger en vooral gemakkelijker is het om een “carnet” te kopen. Dat is een pakje van 10 kaartjes. U kunt ook een dagkaart kopen voor het gehele net van RATP en RER. Ontdek Parijs op uw eigen tempo en geniet van de vele buurten, monumenten, musea, modehuizen en andere bezienswaardigheden. Een kleine greep: het Louvre, Opera Bastille, de Notre-Dame, Galeries Lafayette, en natuurlijk: de Eiffeltoren.

Plaats een reactie