logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Met de trein naar het Gardameer

Het Gardameer is het grootste en het populairste meer van Italië en dat is niet zo gek! Het diepblauwe Gardameer ligt ten zuiden van de Italiaanse Alpen midden in een berglandschap met wijnvelden, cipressen, citroenbomen en oleanders. De grootste trekpleister voor toeristen zijn de kleine schilderachtige dorpjes. Op een paar kilometer afstand vind je het stadje Sirmione. Deze plaats heeft al een lange traditie achter zich en staat bekend om haar thermale baden en historisch stadcentrum. Ook Bardolino, waar de beroemde wijn vandaan komt is zeker het bezoeken waard. Kortom, het Gardameer is een perfecte plek om je vakantie door te brengen en om leuke uitstapjes te maken naar onder andere Venetië, Verona en de Dolomieten. Het Gardameer, heerlijk op vakantie!

Treinroute naar het Gardameer

Je kunt vrij eenvoudig met de trein naar het Gardameer. Italië beschikt over een uitstekend spoorwegnetwerk. Je kunt je snel tussen de grote steden verplaatsen. Het handigst kan je een treinticket boeken naar Milaan. Vanuit Milaan kan je vervolgens per trein doorreizen naar de Peschiera del Garda of Desenzano del Garda. In totaal moet je wel rekening houden met een reisduur van ongeveer 16 uur. Je kunt er voor kiezen om een nachttrein te nemen. Dan kan je – terwijl je slaapt- een groot deel van de reis afleggen. 

Informatie over treinreis naar Gardameer

  • Afstand AmsterdamPeschiera Del Garda: 880 km
  • Reistijd: ongeveer 13 uur
  • Spoorwegmaatschappijen: : Thalys, SNCF, Deutsche Bahn (DB), Trenitalia, OBB, SBB / CFF / FFS, Deutsche Bahn (DB) – Regional, TGV Lyria
  • Kosten (vanaf): €120,00

Bezienswaardigheden Gardameer

Het Gardameer is een ideale vakantie bestemming. Gezinnen, verliefde stelletjes, sportievelingen, jong of oud. Voor ieder biedt de omgeving rondom dit Italiaanse meer wel wat wils. De grootste bezienswaardigheid in dit gebied is uiteraard het Gardameer zelf. Er is van alles te zien en te doen. In de gezellige stadjes, op het water en in de natuur. Je kunt elke dag wel ergens een echte Italiaanse markt bezoeken of een dag doorbrengen in een van de spectaculaire attractieparken en waterparken, maar er zijn ook nog een heleboel andere dingen die leuk zijn om eens te gaan bekijken of te doen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het ‘Museo del Vino’ en ‘Museo dell’Olio dell’Oliva’ in Bardolino. In Bardolino worden er ook leuke wijnroutes georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen. In Peschiera del Garda bevinden zich een tweetal attractieparken, attractiepark Gardaland en Sealife. Deze attractieparken aan het Gardameer zijn vermakelijk voor het hele gezin.

Eten, drinken & uitgaan Gardameer

Laat je tijdens je verblijf aan het Gardameer verwennen door de Italiaanse kookkunsten. Lekker eten en drinken is een belangrijk onderdeel van het leven in Italië. Denk aan pasta’s, pizza’s, verse salades, heerlijke vis- en vleesgerechten en het heerlijke Italiaanse ijs. Met een lekker glas wijn en een espresso met grappa of likeur toe. Voor het diner, tussen 19 en 22 uur, kun je kiezen tussen een overheerlijke pizza in een van de talrijke pizzeria’s in de stadjes langs het Gardameer, of een menu gelijk van samenstelling als de lunch in een trattoria of ristorante. Overal zijn salades te krijgen met verse ingrediënten. Olijfolie uit de streek dient als dressing. Over het heerlijke Italiaanse ijs kan ik kort zijn, neem er zo veel mogelijk!

Shoppen en winkelen

Liefhebbers van shoppen kunnen bij het Gardameer hun hart ophalen. Van goedkope slippers en namaak t-shirts op de weekmarkt tot exclusieve boetieks van Versace, Gucci, Armani en Prada! Iedere dag van de week is er op verschillende plaatsen langs het Gardameer markt. In de stadjes kun je heerlijk slenteren door kronkelende steegjes langs leuke boetiekjes en sfeervolle winkeltjes met kunst en handwerk. De winkels zijn tijdens de zomermaanden tot laat in de avond geopend. Uiteraard zul je merken dan het net als in de rest van Italië veel leer betreft. Schoenen, jassen, riemen en tassen in overvloed, van spotgoedkoop tot superduur. Het meer en omgeving is ook in trek bij veel kunstenaars. In de ateliers en winkels zie je veel mooie kunst en originele voorwerpen.

Leuke marktjes bezoeken

Elke dag van de week kun je bij het Gardameer een van de vele gezellige markten bezoeken. Er is er altijd wel een in de buurt van je vakantieplaats! De meeste markten eindigen rond 13.00 uur, dus is het aan te bevelen om in de ochtend te gaan. Desenzano heeft op dinsdag de grootste weekmarkt. Naast een rijk aanbod van levensmiddelen, groente en fruit, vind je op de meeste markten ook kleding, schoeisel en huishoudelijke artikelen. Liefhebbers kunnen ook terecht op de maandelijkse antiek- en vlooienmarkten. De grootste vinden plaats in Desenzano en Gargnano. Bekend is ook de ‘Mercatino d’altri tempi’ in Torri del Benaco. Een must voor iedereen die zich naast antiek ook voor fossielen, mineralen en inheemse kunstvoorwerpen interesseert.

Alternatief: met de auto

Het Gardameer is een ideale bestemming voor een autovakantie. Door de ligging in het noorden van Italië is deze veelzijdige bestemming gemakkelijk te bereiken met eigen vervoer. Bijkomend voordeel is dat je met een autovakantie alle vrijheid hebt om in je eigen tempo het landschap te ontdekken en uitstapjes te maken. Bewonder de indrukwekkende rotspartijen en verschillende boomsoorten terwijl je van dorpje naar dorpje trekt. De begroeide heuvels en bergen zijn een lust voor het oog.

Route naar het Gardameer

De route is afhankelijk van het traject of de tijd die je wil spenderen. Je kunt via Frankrijk en Zwitserland rijden of via Duitsland en Oostenrijk. Voor de péage hoef je het niet te laten, want die hoef je via het traject niet echt betalen. Het is een rit van ongeveer 1000 km. De kortste route is via LuxemburgStuttgart – Ulm (Duitsland) – Insbruck (Oostenrijk) – Bolzano – Trento (Italië). Via Trento kun je naar het noordelijk deel van het Gardameer rijden. Riva del Garda is een prachtig stadje dat je in een uur vanaf Trento kunt bereiken.

Plaats een reactie