logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Over treinvakantievergelijken.nl

De website www.treinvakantievergelijken.nl is bedacht en wordt beheerd door een team met enthousiaste mensen die houden van (duurzaam) reizen. Zelf hebben we delen van Europa met de trein verkent en onze ervaringen en tips willen we graag delen op deze website. Je vindt hier veel informatie over verschillende bestemmingen binnen en buiten Europa. Ook vind je praktische informatie over de diverse spoorwegmaatschappijen en treinpassen. 

Wij bieden inspiratie voor jouw vakantie met de trein

Nieuwsgierig geworden naar een vakantie tussen de rails? Onderstaand een paar voorbeelden van landen en continenten waar je geweldig kunt ‘treinen’. Met daarbij de namen van spoorwegmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van treinreizen.

 • Treinreis Rusland & China
  Met de treinen van de Trans-Siberian Express Company kun je op aangename manier een treinreis maken door Rusland en het midden- en oostelijk deel van Azië. Je kunt natuurlijk kiezen voor de nostalgische Trans-Siberië route of de Zijderoute (tussen Moskou en Beijing), maar er zijn nog veel meer bijzondere trajecten.
 • Treinreis Canada
  Dit gigantische land is bij uitstek geschikt om per trein te ontdekken. Reis je met de auto, dan heb je veel meer last van natuurlijke obstakels zoals bergen en meren waar je omheen moet. Met de trein heb je daar geen last van. De nationale spoorwegmaatschappij VIA Rail brengt je probleemloos van oost naar west.
 • Treinreis Afrika
  Voor veel reizigers is dit schitterende werelddeel nog onontdekt gebied. Wil je een goede en complete indruk krijgen van de natuur, de steden en het volk, dan is een treinreis een heel goed begin. Bij Rovos Rail kun je kiezen uit veel verschillende mogelijkheden.
 • Treinreis Australië
  Wil je een echt lange treinreis maken, kies dan voor Australië met Rail Australia. Neem bijvoorbeeld de ‘Great Train’ tussen Sydney en Perth. Een route van ruim 4300 kilometer; één van de langste ter wereld. De enorme afstanden en uitgestrektheid maken het haast onmogelijk dit werelddeel in zijn geheel te verkennen met de auto.
 • Treinreis Schotland
  Een prachtig land met woeste ongerepte natuur. En dat kun je fantastisch bezien vanuit de trein. Maatschappij The Royal Scotsman biedt unieke treinreizen aan van Edinburgh naar Edinburgh, waarbij je het hele land leert kennen.
 • Treinreis Europa
  Tenslotte, maar zeker niet de minste, ons eigen Europa. Je hoeft niet altijd af te reizen naar andere werelddelen om bijzondere dingen te zien en mee te maken. De Oriënt Express bekend van vroeger -en spreekt nog steeds tot de verbeelding- was heel belangrijk voor de handelsbetrekkingen tussen alle grote Europese steden en Istanbul. Het was bovendien het toppunt van luxe om deze treinreis te maken. Het hoogtepunt lag in de jaren twintig en dertig, daarna kwam er langzaam een einde aan deze treinreizen. Tegenwoordig zijn de originele rijtuigen in ere hersteld en kun je met de Oriënt Express weer reizen naar allerlei bestemmingen in Europa.

Enkele belangrijke tips

 • Op internet zijn verschillende sites te vinden waar je reisverslagen en foto’s van treinreizigers kunt bekijken. Heel nuttig als je erover denkt een treinreis te gaan maken, maar niet goed weet of het wel iets voor je is. Zo kun je leren van ervaringen van anderen, krijg je handige tips en weet je wat je wel of niet kunt verwachten.
 • Pas goed op je spullen. Rugzaktoeristen weten dat je als reizigers je bagage nooit alleen moet laten. Maar als je een treinreis maakt ben je geneigd te denken dat ‘het allemaal wel losloopt’. Niet dus! Dieven zijn gek op internationale treinen juist vanwege deze gedachte. Ga je even naar het toilet of iets eten in de restauratiewagon … en weg zijn je spullen. Doe je coupé op slot als je weggaat en draag belangrijke papieren altijd op je lichaam.

Wat doen wij?

Treinvakantievergelijken.nl biedt uitgebreide informatie over treinvakanties in verschillende landen, zowel binnen als buiten Europa. We proberen jou zo goed mogelijk uit te leggen welke mogelijkheden er zijn en waar je allemaal op moet letten bij het boeken van jouw treinvakantie. Zo vind je uitgebreide informatie per bestemming, leggen we uit hoe de verschillende treinpassen werken en bieden we veel inspiratie en tips in ons blog.

Wie zijn wij?

Deze website wordt beheerd door een groep enthousiaste reisfanaten die Nederlandse vakantiegangers graag een zo goed mogelijk beeld van treinvakanties wil geven. Wij speuren voor jou naar de beste deals zodat jij per trein de tofste bestemmingen kunt ontdekken. De nieuwste trends en ontwikkelingen kan je ook lezen in ons blog.

Adresgegevens Treinvakantievergelijken.nl:
(Let op: dit is alleen een postadres.)

Dokter van Deenweg 162
8025 BM
Zwolle, Nederland
E-mail: info@treinvakantievergelijken.nl