logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Pavillons-sous-Bois vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Pavillons-sous-Bois? Deze inspirerende Franse locatie bezoek je gemakkelijk met de trein. Op vakantie met de trein heeft veel voordelen. Je ervaart geen problemen met files, beschikt over een goede stoel inclusief stopcontact en Wifi, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en je bent uitgerust als je arriveert in Frankrijk. Eveneens is een reis met de trein een stuk groener. Op dit platform zoek jij nuttige details over het reserveren van treinkaartjes naar Pavillons-sous-Bois vanaf locaties als Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem. Tevens tref je praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en aanvullende tips over de plek van bestemming.

  • Dankzij de treinverbinding reis je moeiteloos naar Pavillons-sous-Bois (Frankrijk).
  • Vertrek vanuit o.a. Treinstation Groningen, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, of jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk gaat het reizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer van het land bekijken? In dat geval raden we interrailen aan met de Frankrijkpas (tarieven +/- €127).
treinkaartje-pavillons-sous-bois-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Pavillons-sous-Bois boeken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de trein. Je hebt de beschikking over stoelen met beenruimte en eten en drinken aan boord. Je kan diverse spullen meenemen en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Vanuit je stoel raak je verwonderd door een bijzonder uitzicht. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Pavillons-sous-Bois-Centraal, niet ver van het centrum. Perfect voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In de volgende opsomming lees je stap-voor-stap hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Tips en tricks treinticket kopen naar Pavillons-sous-Bois (Frankrijk)

  1. Boekingsplatform kiezen

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Pavillons-sous-Bois doen de meeste mensen via internet. Bezoek daarvoor zoek- en boekingsplatform Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kunnen gereserveert worden via www.diplomatie.gouv.fr of door te bellen naar 0033184943635.

  2. Selecteer data en treinstations

    Geef door vanaf welke stad jouw treinvakantie moet beginnen. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam-Centraal. Je kunt ook opstappen bij jouw lokale station. Bijvoorbeeld Beek-Elsloo of Winsum. De boekingssite zoekt dan naar de beste route vanaf de gekozen plek. Kies ook de ideale heenreis datum en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Reisgezelschap

    Kies de grootte van de groep en kies per passagier de leeftijd. Voor kleine kinderen is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Ook voor bejaarden is er soms ook een speciale seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Geef de details door om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Reisroute kiezen

    De zoekfunctie geeft nu de actuele treintrajecten en de prijzen. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de vertrektijden, de gemiddelde reistijden, de plekken van overstappen en de treinmaatschappij. Dan vind je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Pavillons-sous-Bois. Soms kan er geen route gevonden worden. Je moet dan losse tickets kopen. Meerdere vergelijkingsplatformen bieden ook routes inclusief de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Kies extra’s

    In de laatste stap kun je extra services toevoegen. Neem bijvoorbeeld een switch naar een 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een luxe compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). Jouw toegangsbewijs worden per mail verzonden (soms is een geprint ticket nodig). De totale koopsom kan je voldoen middels Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Pavillons-sous-Bois vinden?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en scoor online de goedkoopste tickets

Op vakantie met de trein naar Pavillons-sous-Bois (Frankrijk)

Zodra je onderweg bent bekijk je alvast het veelzijdige Frankrijk. Het land heeft +/- 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Parijs. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Pavillons-sous-Bois is mei, juni en september. De doorsnee jaartemperatuur is 17,2 graden °C (zeeklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (gemiddeld 28,3 graden °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (+/- 9,1 °C). Nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een fantastische Franse plaats om naartoe te reizen. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, herfstvakantie, kerstvakantie, weekendje weg, voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumentale gebouwen en plaatselijke winkels. Verdiep je ook zeker in de Franse specialiteiten bij een van de eetgelegenheden. Rondom deze plaats kan je leuke dorpjes bezoeken. Tevens kan je hier uitstekend wandelen, fietsen, hiken, midgetgolfen en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Toeristische dorpjes voor excursies en dagtrips.
  • Een omgeving met veel natuur voor uitgebreide wandelingen en aantrekkelijke fietstochten.
  • Tevens zijn er toffe bezienswaardigheden zoals: Annecy.
  • Franse glampings, B&B’s, vakantiehuisjes, hotels, campings, appartementen kan jij goed bereiken door middel van het OV (metro, taxi, deelfiets, tram).
  • Soms vind je een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het fraaie van een treinrondreis is dat veel internationale stations met elkaar verbonden zijn per rails. Je vakantie naar Pavillons-sous-Bois per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. Onderstaand bieden wij korte informatie over de meest gekozen stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Poliénas, Stavros en Ahrbrück.

  1. Utrecht Centraal: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  2. Amsterdam Centraal: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  3. Rotterdam Centraal: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  4. Den Haag Centraal: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  5. Schiphol Airport: veilige en toegankelijke perrons.
  6. Leiden Centraal: uitstekende parkeermogelijkheden.
  7. Breda: duidelijke bewegwijzering.
  8. Eindhoven Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  10. Nijmegen: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  11. Arnhem Centraal: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  12. Amersfoort Centraal: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  13. Haarlem: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  14. Zwolle: een van de grotere hubs in Nederland.
  15. Delft: ruim aanbod met OV-fietsen.

Andere gunstige stations: Hilversum, Tilburg, Gouda, Schiedam, Dordrecht, Groningen, Zutphen, Almere, Hoofddorp, Assen, Zaandam, Hengelo & Alkmaar, Enschede, Roosendaal, Ede / Wageningen, Venlo, Lelystad.

treinvakantie-pavillons-sous-bois-vergelijken

Ticket aanbieders vergelijken

De treintickets kopen naar Pavillons-sous-Bois kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Het beste is om te zoeken naar actuele boekingsplatforms die ticketprijzen van erkende bedrijven kunnen analyseren. Op die manier ontvang je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een goed alternatief is een treinpas zoals Interrail. Hieronder tonen wij de meest bekende boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: vergelijkt meer dan 1.000 betrouwbare vervoerders in EU.
  2. Thetrainline: populair platform dat het goedkoopste kaartje berekent.
  3. NSinternational.com: vanuit NL reizen naar duizenden Europese bestemmingen
  4. www.sncf.com: tickets voor binnenlandse treinreizen boeken bij de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: dé specialist voor treintickets, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: de beste treintickets boeken tegen scherpe tarieven.
  7. Interrail: veel Europese landen bekijken tegen de laagste kosten.
  8. Green Tickets: opties om op een duurzame manier te reizen.
  9. TUI: boek online snel en voordelig een pakketreis.
  10. De Jong Intra: je kunt elke dag terecht bij deze touroperator voor advies en hulp.
  11. Booking.com: hier boek je de goedkoopste hotels vlakbij het station.

Wat je moet weten over treinreizen naar Pavillons-sous-Bois

Het Franse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn vindbaar op www.sncf.com of per telefoon op 0033184943635. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Veel gekozen luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn uitstekend bereikbaar per trein. De afstand tot hoofdstad Parijs is zo’n 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). In de winkeltjes op het station betaal je met de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke religies in het land zijn: rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Frans. Stopcontact type C + F komen we veel tegen. De stroomsterkte is met 230 Volt hetzelfde als in Nederland. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +33. Het noodnummer is 112. Heb je andere info nodig? Ga dan naar de officiële website www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op treinvakantievergelijken.nl kan je ook terecht voor info over Wandelvakantie.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 graden celsius
Gesproken taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Officiële boekingssite ticketswww.sncf.com
Telefonisch kaartjes kopen0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Meest populaire stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Nationale bezienswaardigheidAnnecy

Ervaar de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Toon aanbiedingen en verkrijg de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Pavillons-sous-Bois

Interrailen in Frankrijk

Het interrail pas systeem is een exclusief treinticket dat je kunt gebruiken in Frankrijk en praktische alle andere EU landen. Bij de reguliere treinen kan je meteen instappen als jij een Interrail pas kan overhandigen (via App op je telefoon). Let goed op: bij een aantal treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Aan de hand van de fraaie Interrail App kan je heel snel reizen plannen, actuele vertrektijden bekijken en zitplekken reserveren. Het voordeel van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Pavillons-sous-Bois kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Juist als je later nog wilt doorreizen naar andere regio’s in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Annecy. Een Frankrijkpas worden aangeboden vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) is er vanaf €199.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Aan de hand van de Frankrijkpas (verkrijgbaar vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is een vroegtijdige reservering wel belangrijk.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Pavillons-sous-Bois kopen

Treintickets bestellen naar station Pavillons-sous-Bois centrum doen we steeds meer online. De tarieven zijn zeer wisselend. In de volgende opsomming deelt onze expert vijf handige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Stel niet te hoge eisen: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Accepteer een langere reistijd: vermijd de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: bezoek de website van de Franse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: extra lage prijzen voor kids en 60-plussers in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Pavillons-sous-Bois?

Treintickets naar Pavillons-sous-Bois in Frankrijk zijn te bestellen bij NS International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Het telefoonnummer is 0033184943635. Voor sommige vertrekdagen of trajecten is er niet altijd een goede route beschikbaar. Je kunt dan ook kijken naar ticketshops als Thetrainline of Omio. Deze zoekmachines analyseren vertrek opties en onkosten van alle populaire trein- en busvervoerders binnen Europese landen.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Pavillons-sous-Bois?

Jouw weekendje weg kan al starten bij jouw plaatselijke NS-station. Je kunt zonder moeite starten met de vakantie op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Amsterdam Amstel, Heino en Steenwijk. Veel van de treinverbindingen naar Pavillons-sous-Bois lopen vanaf het centraal station van Amsterdam. Ook Amersfoort, Almelo, Breda, Arnhem, Den Haag en Hengelo, Utrecht, Schiphol, Hilversum, Deventer zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Nightjet, TGV, Eurostar, Thalys, ICE.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een fantastische manier voor jongere kinderen. Kinderen kunnen onderweg spelen, naar de wc of tekenfilms kijken. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. Iets oudere kids krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Deze korting maakt het nog leuker om met de hele familie eens op vakantie te gaan via het spoor. De exacte korting voor kinderen verschilt per touroperator. Bekijk www.diplomatie.gouv.fr voor de beschikbare kindertarieven en algemene voorwaarden.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

Zo’n nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. De slaaptrein is specifiek ontworpen om jou op een premium wijze te vervoeren. Er wordt veel comfort geboden met fantastische voorzieningen. Denk hierbij aan: bedden, couchette (slaapbank), was- en toiletruimtes en een restaurant of bordbistro. Op een aantal trajecten is ook de autotrein een optie.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Een normale fiets meenemen is duurzaam en avontuurlijk. Je bent ontzettend flexibel. In de internationale trein naar Pavillons-sous-Bois is de fiets meestal gewoon welkom. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar vaak heb je echt een speciale fietsticket nodig. In sommige gevallen is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De regels voor de fiets in de trein zijn per treintype weer wisselend. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een opgevouwen vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Op vakantie met de hond in de trein naar Pavillons-sous-Bois is meestal geen probleem. Er gelden hiervoor huisdier-voorwaarden. Schoothondjes die je gemakkelijk op schoot kunt houden of die je in een mandje of tas kan vervoeren zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Voor grotere honden koop je een speciaal kaartje. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).