logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Noyen-sur-Sarthe vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Noyen-sur-Sarthe? Deze bijzondere Franse vakantieomgeving heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Een treinvakantie wordt steeds populairder. Geen wegomleidingen en files, een fijne stoel waar je met gestrekte benen kunt zitten, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en je komt in alle rust aan in Frankrijk. Eveneens is een vakantie per trein een groene keuze (milieuvriendelijk). Via treinvakantievergelijken.nl verstrekken we belangrijke tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Noyen-sur-Sarthe vanaf bijvoorbeeld Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Utrecht Centraal. Eveneens vind je praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en handige info over het rondreizen per trein.

  • Wanneer je kiest voor de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Noyen-sur-Sarthe (Frankrijk).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Nijmegen, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, Zwolle, Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, of jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de SNCF (www.sncf.com).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je er een rondreis van maken? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven +/- €127).
treinkaartje-noyen-sur-sarthe-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Noyen-sur-Sarthe boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je kan gebruik maken van ruime stoelen en eten en drinken aan boord. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Tijdens de rit is er een tof uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Noyen-sur-Sarthe-Centraal, en kunt direct overstappen. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onderstaand overzicht onderzoek je in de meest ideale volgorde hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Noyen-sur-Sarthe (Frankrijk)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Noyen-sur-Sarthe kan op verschillende manieren. Bekijk daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook boeken via NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk boek je het gemakkelijkst via www.diplomatie.gouv.fr of via 0033184943635.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Beslis vanaf welke plaats je de reis wilt beginnen. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam-Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij een NS-station in de regio. Denk bijv. aan Aalten & Zwijndrecht. De boekingssite kijkt wat de beste route is vanaf jouw woonplaats. Bekijk ook de actuele vertrektijden en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Bepaal het aantal reizigers en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor jongeren heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Voor senioren (65-plus) is er dikwijls een speciale seniorenkorting. Heb je een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Geef de details door om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Reisroute kiezen

    De vergelijker demonstreert nu de meest populaire treintrajecten en de verwachte kosten. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op de vertrektijden, de verwachte reistijd, het aantal overstappen en de treinvervoerders. Zo boek je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Noyen-sur-Sarthe. In sommige gevallen is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Verscheide boekingsplatformen geven ook opties voor reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra comfort kiezen

    Hier kan je de nodige extra’s toevoegen. BIjvoorbeeld een 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De kaartjes ontvang je per e-mail (soms is printen noodzakelijk). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Noyen-sur-Sarthe vinden?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket via internet

Op vakantie met de trein naar Noyen-sur-Sarthe (Frankrijk)

Wanneer je naar buiten kijkt ontdek je alvast het verrassende Frankrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen inwoners (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Parijs. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Noyen-sur-Sarthe is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 17,2 graden (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (zo’n 28,3 graden) en de koudste periode is januari (plus minus 9,1 °C). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een geweldige Franse omgeving om een paar dagen te verblijven. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie, herfstvakantie, midweek, zomervakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumenten, oude gebouwen en winkels. Geniet van de lokale Franse delicatessen in een van de vele restaurants. In de regio kun je veel dingen ondernemen. Overdag kan je hier geweldig mooi wandelen, fietsen, hardlopen, midgetgolfen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Levendige dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een prachtige groene regio voor lange wandeltochten en fietstochten.
  • Verdiep je ook in toffe bezienswaardigheden zoals: Grottes prehistoriques.
  • Franse glampings, hotels, bungalows, vakantiehuisjes, B&B’s, appartementen staan goed in verbinding met het OV (taxi, bus, tram, deelfiets).
  • Soms vind je een luxe verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het mooie van een internationale treinreis dat talloze Europese steden middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Je vakantie naar Noyen-sur-Sarthe per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder delen wij relevante details aangaande de stations met de meeste reizigers in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Cercottes, Aosta en Bergtheim.

  1. Utrecht Centraal: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  2. Amsterdam Centraal: ruim aanbod met OV-fietsen.
  3. Rotterdam Centraal: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  4. Den Haag Centraal: goed te bereiken met andere OV opties.
  5. Schiphol Airport: voldoende toiletten, wachtruimtes en winkels.
  6. Leiden Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  7. Breda: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  8. Eindhoven Centraal: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): snel doorreizen met de OV-fiets.
  10. Nijmegen: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  11. Arnhem Centraal: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  12. Amersfoort Centraal: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  13. Haarlem: goede gelegenheid voor parkeren.
  14. Zwolle: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  15. Delft: overzichtelijk station met voldoende winkels.

Check ook: Schiedam, Zaandam, Hilversum, Tilburg, Gouda, Groningen, Assen, Zaandam, Zutphen, Maastricht, Almere, Hoofddorp & Ede / Wageningen, Roermond, Roosendaal, Venlo, Alkmaar, Lelystad.

treinvakantie-noyen-sur-sarthe-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Noyen-sur-Sarthe kan op verschillende manieren. Bekijk onder andere gebruiksvriendelijke vervoerplatformen die de tickets van allerlei vervoerders kunnen analyseren. Zo bekijk je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een hele interessante andere optie is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het onderstaande stukje vergelijk je de beste ticketshops.

  1. Omio: ruim 1.000 vervoersmaatschappijen vergelijken op 1 plek.
  2. Thetrainline: treinkaartjes boeken voor de populairste reizen.
  3. NSinternational.com: comfortabele zitplaatsen, aankomst in hartje stad
  4. www.sncf.com: boeken via de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: onafhankelijke prijsvergelijker voor meer dan 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: kleine enthousiaste reisaanbieder met bijzondere treinreizen op maat.
  7. Interrail: alles wat je nodig hebt om zorgeloos met de trein te reizen.
  8. Green Tickets: reis op een milieuvriendelijke manier door heel Europa.
  9. TUI: een touroperator met focus op pakketreizen en stedentrips.
  10. De Jong Intra: betrouwbare touroperator met treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Wat je verder moet weten over treinreizen naar Noyen-sur-Sarthe

Het Franse spoornetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te vinden op www.sncf.com of via de helpdesk: 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Veel gekozen luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De afstand naar de hoofdstad Parijs is om en nabij de 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek. De voertaal is Frans. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De netspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Om te bellen draai je eerst +33. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Heb je overige vragen? Voor actuele reisbeperkingen kan je kijken op www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op onze website is ook informatie te raadplegen over Groepsreizen.

LandFrankrijk
Jaartemp.17,2 °C
Gesproken taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webwinkelwww.sncf.com
Telefonisch tickets kopen0033184943635
Soorten treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Bekendste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Noemenswaardige bezienswaardigheidGrottes prehistoriques

Ervaar volledig verzorgde treinrondreizen in Frankrijk

Check de beste acties en boek de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Noyen-sur-Sarthe

Interrailen in Frankrijk

Interrail Global Pas / One Country Pas is een uniek treinticket die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Frankrijk en praktische alle andere EU landen. Bij de normale treinen kan je gewoon instappen wanneer jij de Interrail pas hebt (dat kan geprint of digitaal). Disclaimer: voor sommige treintypes zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Dankzij de gratis Interrail App kan je eenvoudig en snel reizen vastzetten, actuele treintijden inzien en stoelen reserveren. Het praktische van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Noyen-sur-Sarthe is dus heel aantrekkelijk. In het bijzonder als je ook uitstapjes wilt maken naar andere plaatsen in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Grottes prehistoriques. Zo’n Frankrijkpas worden aangeboden vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) reserveer je vanaf €195.

  • Toegang tot 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen.
  • Duurzame manier om Europa te ontdekken.
  • Aan de hand van de Frankrijkpas (vanaf €127) heb je maar 1 ticket nodig in Frankrijk.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Noyen-sur-Sarthe kopen

Treintickets bestellen naar station Noyen-sur-Sarthe centrum kan op verschillende manieren. De prijzen zijn per dag verschillend. In de volgende opsomming delen we de beste tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Blijf flexibel: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Neem niet de snelste route: kies geen hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: zoek informatie op de website van de Franse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en seniorenkorting: extra ticketkorting voor kinderen en 60-plussers in 2024.

Veelgestelde vragen over vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Noyen-sur-Sarthe?

Treintickets naar Noyen-sur-Sarthe in Frankrijk koop je via NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0033184943635. Voor sommige vertrekdagen of trajecten is er niet een directe verbinding. Informeer dan bij boekingssites zoals Thetrainline of Omio. Zij delen gegevens over vertrek opties en prijzen van treinkaartjes van erkende bus- en treinmaatschappijen van Europese regio’s.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Noyen-sur-Sarthe?

Jouw stedentrip kan gestart worden vanaf jouw plaatselijke NS-station. Je kunt eenvoudig inchecken op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Alkmaar Noord, Hengelo Gezondheidspark of Sauwerd. Veel van de treinverbindingen naar Noyen-sur-Sarthe lopen vanaf het centraal station van Amsterdam. Ook Arnhem, Breda, Amersfoort, Apeldoorn, Den Haag en Utrecht, Deventer, Hengelo, Rotterdam, Hilversum zijn internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. Thalys, internationale intercity, Eurostar, ICE, TGV.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een handig vervoermiddel voor ouders met kinderen. Kinderen kunnen onderweg een spel spelen, rondjes lopen of youtube kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Kinderen tot ongeveer 12 jaar vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met kleine kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De huidige korting voor kinderen kan weer afwijken per touroperator. Check www.diplomatie.gouv.fr voor de hedendaagse kindertarieven en regels.

Hoe werkt de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Ideaal voor wat langere trajecten. Een slaaptrein is ideaal om je uitgerust op de bestemming te brengen. Er wordt veel comfort geboden met unieke faciliteiten en voorzieningen. Je kunt denken aan: bedden, luxe zit/ligstoel, sanitaire voorzieningen en een restaurant aan boord. Op een aantal trajecten heb je ook een autotrein.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

De fiets mee op vakantie is duurzaam en geeft veel vrijheid. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Ook bij de internationale trein naar Noyen-sur-Sarthe kan je meestal een fiets meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar vaak heb een betaalde fietskaart nodig. Soms kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De wetgevingen voor het inchecken van je fiets zijn per treintype weer wisselend. Controleer dit vooraf. Een ingevouwen fiets wordt beschouwd als handbagage en kan meestal gratis mee. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Instappen met jouw hond in de trein naar Noyen-sur-Sarthe is meestal gewoon mogelijk. Lees vooraf goed de huisdier-voorwaarden. Kleine honden die je gemakkelijk op schoot kunt houden of die je in een draagtas kunt houden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een speciaal kaartje. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan verplicht zijn. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Je kunt de regels bekijken op de website van SNCF (www.sncf.com).