logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Oostende vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar Oostende? Deze prachtige Belgische vakantieregio heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Het reizen met de trein is heel erg prettig. Geen last van files, kan zitten op een lekkere stoel waar je met gestrekte benen kunt zitten, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in België. Bovendien is een treinrondreis een duurzame keuze. Op deze pagina delen we uitgebreide adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Oostende vanaf locaties als Den Haag Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Eindhoven. Daarbij verstrekken we praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en belangrijke info over het rondreizen per trein.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Oostende (België).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Treinstation Groningen, Station Den Haag HS, Zwolle, Station Amersfoort, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In België reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, NMBS (www.belgiantrain.be).
  • Alternatieve organisaties zijn: EuroCity, Eurostar, ICE, Thalys, TGV.
  • Wil je er een rondreis van maken? Interrailen kan met de Beneluxpas (kosten vanaf €105).
treinkaartje-oostende-belgie-kopen

Goedkoop treinticket Oostende boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je hebt de beschikking over ruime stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Vanuit je stoel raak je verwonderd door de mooie natuur en steden. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Oostende-Centraal, dichtbij het centrum van de stad. Heel geschikt voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hierna lees je in de meest ideale volgorde hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Hulp bij een treinticket kopen naar Oostende (België)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Oostende is moeiteloos te realiseren. Bekijk daarvoor een vergelijkingssite als Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je kunt ook boeken via NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van België (NMBS). Treinritten in België kunnen geboekt worden via www.belgium.be of via het nummer 03225282828.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Beslis vanaf welke plaats je wilt instappen. Veel mensen reizen vanaf Amsterdam-Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor het station in jouw eigen woonplaats. Zoals Hilversum en Tilburg Universiteit. De website kijkt wat de beste route is vanaf jouw adres. Selecteer ook de vertrekdatum / vertrektijd en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Reisgezelschap

    Selecteer het aantal mensen en voer ook de leeftijden in. Voor kids tot een jaar of 15 heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Voor 65-plussers geven sommige vervoerders een forse seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Je kunt deze eenvoudig doorgeven voor actuele tarieven.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De website bied nu de optionele treintrajecten en de verwachte prijzen. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op de tijdstippen van vertrek, de reisduur, de stations waarop je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Op die manier vergelijk je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Oostende. Voor sommige vertrekdagen is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Sommige vergelijkingswebsites bieden ook mogelijkheden met reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    Nu kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Je kunt kijken naar een luxer 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Daarna geef je de passagiersgegevens door. Het treinticket zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Oostende bekijken?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Oostende (België)

Wanneer je naar buiten kijkt ontdek je alvast het veelzijdige België. Het land kent 10,5 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Brussel. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Oostende is mei t/m september. De gem. jaartemperatuur is 14,2 graden celsius (zeeklimaat). De warmste maand is juli (doorgaans 27,5 °C) en de meest frisse maand is januari (gemiddeld 8,1 graden). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: 21 juli Nationale Feestdag. Het is een fantastische Belgische plek om te ontdekken. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, herfstvakantie, weekendje weg, midweek, meivakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met bijzondere monumenten en toffe winkeltjes. Probeer ook zeker de lokale Belgische lekkernijen op een van de terrassen. In de buurt kan je leuke dorpjes bezoeken. Verder is de omgeving geschikt voor wandelen, fietsen, kanoën, golfen en musea bezoeken.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • De leukste dorpjes en steden die veel te bieden hebben.
  • Een gebied met mooie natuur voor korte en lange wandelingen en urenlange fietstochten.
  • Tevens zijn er bekende bezienswaardigheden zoals: Begijnhof Brugge.
  • Belgische campings, B&B’s, vakantiehuisjes, hotels, appartementen, glampings hebben een goede verbinding met het OV (tram, bus, taxi, metro).
  • Eventueel een heerlijke verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het leuke van op vakantie met de trein is dat veel internationale stations met elkaar verbonden zijn per rails. Jullie vakantie naar Oostende per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder vind je extra info over de meest gekozen stations. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Zuidlaren, Bad Muskau & Leighton Buzzard.

  1. Utrecht Centraal: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  2. Amsterdam Centraal: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  3. Rotterdam Centraal: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  4. Den Haag Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  5. Schiphol Airport: snel doorreizen met de OV-fiets.
  6. Leiden Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  7. Breda: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  8. Eindhoven Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  10. Nijmegen: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  11. Arnhem Centraal: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  12. Amersfoort Centraal: uitstekende bewegwijzering.
  13. Haarlem: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  14. Zwolle: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  15. Delft: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.

Check ook: Schiedam, Gouda, Hilversum, Dordrecht, Groningen, Tilburg, Assen, Hoofddorp, Zutphen, Zaandam, Maastricht, Hengelo en Venlo, Ede / Wageningen, Lelystad, Roosendaal, Enschede, Alkmaar.

treinvakantie-oostende-vergelijken

De beste ticketswinkels vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Oostende gebeurt hoofdzakelijk via internet. Steeds meer mensen maken gebruik van de handige reserveringsplatformen die de treinkaartjes van alle bekende touroperators op 1 plek verzamelen. Op basis daarvan heb je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen België (NMBS). Een andere manier is het reizen per internationale treinpas (Interrail). Onderstaand bespreken we de beste boekingsplatforms.

  1. Omio: gemakkelijke App om internationale treinreizen te plannen.
  2. Thetrainline: contactloos reizen door heel Europa met digitale kaartjes.
  3. NSinternational.com: de meest populaire aanbieders van treinreizen in Nederland
  4. www.belgiantrain.be: officiële boekingsmodule van de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: onafhankelijke prijsvergelijker voor meer dan 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: biedt handige passen om Europa te ontdekken.
  8. Green Tickets: inzicht in dagelijkse routes binnen heel Europa.
  9. TUI: bijzondere pakketreizen inclusief tickets voor internationale trein.
  10. De Jong Intra: touroperator met 50 jaar ervaring, nu ook met treinreizen.
  11. Booking.com: het grootste aanbod met hotels vlakbij het station.

Praktische informatie over treinreizen naar Oostende

Het Belgische spoornetwerk is hoofdzakelijk in handen van Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS). Intercity tickets kan je boeken op www.belgiantrain.be of per telefoon via 03225282828. Het alternatief zijn (internationale) treinen als EuroCity, Eurostar, ICE, Thalys, TGV. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Brussel Zuid/Bruxelles Midi, Brussel Centraal, Brussel Noord, Antwerpen Centraal, Gent Sint-Pieters, Luik Guillemins. Internationale luchthavens zoals Brussel (BRU) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De reisafstand naar de hoofdstad Brussel is (per rails) zo’n 175 km (2 uur reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 21 juli Nationale Feestdag. Respecteer de religies in het land. Dit is rooms-katholiek. De spreektaal is Frans, Nederlands, Duits. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De voltage is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +32. In nood? Bel 110/112. Heb je overige vragen? Kijk dan op de website www.belgium.be. Het adres van de Nederlandse ambassade in België is: Kortenberglaan 4/10, 1040, Brussel. Via ons platform kan je ook verder lezen over Treinreis met hond.

LandBelgië
Gemiddelde temp.14,2 graden
Gesproken taalFrans, Nederlands, Duits
ValutaEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijNationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS)
Ticket webwinkelwww.belgiantrain.be
Telefonisch tickets kopen03225282828
Soorten treinenEuroCity, Eurostar, ICE, Thalys, TGV
Grote omliggende stationsBrussel Zuid/Bruxelles Midi, Brussel Centraal, Brussel Noord, Antwerpen Centraal, Gent Sint-Pieters, Luik Guillemins
InterrailpasBeneluxpas (vanaf €105)
Veel bekeken bezienswaardigheidBegijnhof Brugge

Boek de tofste treinrondreizen in België

Doorzoek kortingsdeals en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Oostende

Interrailen in België

Een interrail pas is een treinpas die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in België en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij het merendeel van de treinen kan je vrij reizen op vertoon van jouw Interrail Pas (dat kan geprint of digitaal). Noemenswaardig: bij bijzondere treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je apart een stoelreservering doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Door de handige Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen vastzetten, treintijden bekijken en plekken reserveren. Het praktische van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Oostende kan heel interessant zijn. Juist als je ook interesse hebt in andere plaatsen in België of bezienswaardigheden als Begijnhof Brugge. Een Beneluxpas worden aangeboden vanaf €105. Een Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) zijn te koop vanaf €189.

  • Reizen via 40 spoorwegmaatschappijen in 33 landen.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Dankzij de Beneluxpas (vanaf €105) wordt onbeperkt reizen mogelijk in België.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Oostende kopen

Treintickets bestellen naar station Oostende centrum kan op verschillende manieren. De tarieven kunnen flink variëren. In het volgende stukje deelt onze expert tips en adviezen hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op donderdag 25 april 2024).

  1. Boek tijdig: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: kies een reis die doordeweeks kan plaatsvinden.
  3. Kies een langere reistijd: vermijd de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: check de website van de Belgische spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 60+ korting: speciale lage tarieven voor kinderen en oudere reizigers in 2024.

FAQ: alles over voordelig op vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Oostende?

Treintickets naar Oostende in België kan je kopen via www.NSInternational.com of de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS). Per telefoon is dat mogelijk via 03225282828. Voor sommige dagen kan je geen directe treinroute vinden. Informeer dan bij boekingssites zoals Thetrainline of Omio. Deze aanbieders verzamelen reistijden en prijzen van treinkaartjes van alle erkende trein- en busbedrijven van Europese regio’s.

Via welke treinstations kan je reizen naar Oostende?

Jouw rondreis begint bij jouw eigen NS-station. Je kunt zonder moeite vertrekken op vrijwel elk station zoals Alphen aan den Rijn, Hindeloopen en Rotterdam Zuid. Flink wat treinverbindingen naar Oostende starten vanaf het centraal station van Amsterdam. En tevens ook Amersfoort, Den Haag, Breda, Apeldoorn, Arnhem en Deventer, Hengelo, Schiphol, Hilversum, Utrecht zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. internationale intercity, Nightjet, TGV, Eurostar, ICE.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. Kids kunnen tijdens de reis kletsen, door de wagon lopen of muziek luisteren. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Wat oudere kinderen kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met jonge kinderen een leuke vakantie per spoor te boeken. De actuele korting voor kinderen wisselt per aanbieder en leeftijd. Surf naar www.belgium.be voor de juiste kindertarieven en de disclaimer.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Zo’n nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. De slaaptrein is ideaal om je uitgerust op de bestemming te brengen. Je geniet van een hoog comfortniveau en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Denk dan aan faciliteiten zoals: een compartiment met eigen bed, couchette (slaapbank), was- en toiletruimtes en een restauratierijtuig. Op diverse trajecten heb je ook een autotrein.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Een eigen fiets meenemen is goed voor het milieu en avontuurlijk. Je bent ontzettend flexibel. In de internationale trein naar Oostende is jouw fiets vaak toegestaan. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar meestal heb een betaalde fietskaart nodig. Soms kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De adviezen voor het inladen van fietsen in treinen zijn per maatschappij anders. Bekijk daarom altijd de actuele informatie. Een vouwfiets in opgevouwen toestand wordt beschouwd als handbagage en kan meestal gratis mee. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Het inchecken met een hond in de trein naar Oostende is meestal gewoon mogelijk. Er gelden hiervoor extra regels. Kleine huisdieren of honden die je gemakkelijk op schoot kunt houden of in een kleine mand of tas passen neem je meestal zonder extra ticket mee. Als het gaat om grotere huisdieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en soms is een muilkorf verplicht. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Je kunt de regels bekijken op de website van NMBS (www.belgiantrain.be).