logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Odense vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Odense? Deze heerlijke Deense locatie kan je prima met de trein bereiken. Een treinvakantie wordt steeds populairder. Geen last van files, een heerlijke stoel met voldoende beenruimte, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Denemarken. Bovendien is een treinrit veel beter voor het milieu. Op deze pagina check je uitgebreide tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Odense vanaf bijv. Arnhem, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal. Daarbij vind je praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en nuttige suggesties over treinreizigers.

  • Middels de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Odense (Denemarken).
  • Reis vanaf stations zoals Zwolle, Treinstation Groningen, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Station Breda, Station Amersfoort, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Denemarken gaan treinreizen vooral met de DSB (www.dsb.dk).
  • Eventueel kun je ook reizen met: InterCity, InterCity Lyn, S-Tog, Nordjyske Jernbaner (NJ), SJ hogesnelheidstrein, EuroCity, InterCity Express (ICE).
  • Wil je meer van het land bekijken? Kies dan voor Interrailen met de Denemarkenpas (kosten vanaf €105).
treinkaartje-odense-denemarken-kopen

Goedkoop treinticket Odense boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je hebt het gemak van stoelen met beenruimte en veel voorzieningen. Je kan diverse spullen meenemen en het station is 24/7 toegankelijk. Terwijl je zit geniet je van een fenomenaal uitzicht. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Odense-Centraal, in of nabij het centrum. Heel geschikt voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder delen we stap-voor-stap hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

In vijf stappen een treinticket kopen naar Odense (Denemarken)

  1. Ticketshop kiezen

    Een treinkaartje bestellen naar Odense is moeiteloos te realiseren. Je kunt kijken naar een boekingssite zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Denemarken (DSB). Treinritten in Denemarken kunnen gereserveert worden via www.denmark.dk of middels de telefoon 04570131415.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Kies vanaf welk station je wilt instappen. Veel mensen kiezen voor Amsterdam-Centraal. Je kunt ook opstappen bij een NS-station in de regio. Bijvoorbeeld Den Haag Ypenburg of Rotterdam Lombardijen. Het systeem raad aan wat een goede route is vanaf het gekozen treinstation. Selecteer ook de gewenste datum van vertrek en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Aantal reizigers selecteren

    Selecteer de groepsgrootte en geef ook de leeftijd aan. Voor kinderen kan je vaak gebruik maken van kinderkorting. Ook voor ouderen heb je soms recht op een mooie seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De ticketshop toont nu de optionele treintrajecten en de verwachte prijzen. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de voorgestelde tijden, het aantal uur dat de reis duurt hoe vaak je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Dankzij deze boekingssites check je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Odense. Voor sommige plekken zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Diverse vergelijkingswebsites hebben ook info over reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    Nu kun je extra services toevoegen. Je kunt kiezen voor een upgrade naar een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, zitplekken naast elkaar of een luxe compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De treintickets kun je downloaden en per mail verkrijgen (het kan slim zijn om het wel te printen). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Odense boeken?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket direct online

Op vakantie met de trein naar Odense (Denemarken)

Wanneer je naar buiten kijkt bekijk je alvast het schilderachtige Denemarken. Het land kent 5,4 miljoen volksgenoten (oktober 2024). De hoofdstad van dit land is Kopenhagen. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Odense is april t/m oktober. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 11,2 graden celsius (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (doorgaans 23,4 graden) en de meest frisse maand is januari (doorgaans 5,1 °C). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: 5 juni Dag van de Grondwet. Het is een mooie Deense plek voor jouw vakantie. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, meivakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, weekendje weg, midweek. Loop rond in het mooie centrum met leuke steegjes en lokale winkeltjes. Verdiep je ook zeker in de Deense streekgerechten in de sfeervolle restaurants. Rondom deze plek kun je ook veel excursies doen. Tevens kan je hier heel fraai fietsen, wandelen, vissen, golfen en museums bezoeken.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Mooie dorpjes en plekjes in de regio bezoeken.
  • Een gebied met mooie natuur voor lange wandeltochten en fantastische fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar bekende bezienswaardigheden zoals: Bon Bon Land.
  • Deense vakantiehuisjes, campings, appartementen, hotels, bungalows, B&B’s zijn goed te bereiken met het OV (tram, metro, taxi, deelfiets).
  • Optioneel een all-inclusive verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in oktober 2024

Het mooie van het spoornetwerk is dat veel steden in Europa middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Een vakantie naar Odense per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In de opsomming hieronder bekijk je relevante details aangaande de meest populaire treinstations in Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Plymouth, Velika Plana & Tostedt.

  1. Utrecht Centraal: veilige en toegankelijke perrons.
  2. Amsterdam Centraal: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  3. Rotterdam Centraal: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  4. Den Haag Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  5. Schiphol Airport: druk station met veel leuke winkels.
  6. Leiden Centraal: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  7. Breda: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  8. Eindhoven Centraal: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  10. Nijmegen: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  11. Arnhem Centraal: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  12. Amersfoort Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  13. Haarlem: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  14. Zwolle: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  15. Delft: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Zaandam, Groningen, Dordrecht, Tilburg, Hilversum, Schiedam, Zutphen, Hoofddorp, Almere, Zaandam, Assen, Hengelo en Ede / Wageningen, Roosendaal, Alkmaar, Venlo, Lelystad, Enschede.

treinvakantie-odense-vergelijken

Vergelijken van ticketaanbieders

Treintickets kopen naar Odense kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Je kunt gebruik maken van innovatieve vakantievergelijkers die de treinkaartjes van erkende vervoersmaatschappijen kunnen analyseren. Zo bekijk je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Denemarken (DSB). Wat ook interessant kan zijn is een Interrail pas kopen. Onderstaand verstrekken we de meest populaire zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: meer dan 1000 aangesloten partners (bus, trein en vluchten).
  2. Thetrainline: eenvoudig de snelste of het goedkoopste treinticket zoeken.
  3. NSinternational.com: vanuit NL reizen naar duizenden Europese bestemmingen
  4. www.dsb.dk: boeken via de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: doorzoek het complete aanbod losse tickets, vakanties en autotreinen.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: biedt service voor het hele gezin.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: bijzondere pakketreizen inclusief tickets voor internationale trein.
  10. De Jong Intra: je kunt elke dag terecht bij deze touroperator voor advies en hulp.
  11. Booking.com: het meest complete aanbod met toffe hotels nabij het station.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Odense

Het Deense railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door De Danske Statsbaner (DSB). Intercity tickets zijn te koop op www.dsb.dk of door te bellen naar 04570131415. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen zoals InterCity, InterCity Lyn, S-Tog, Nordjyske Jernbaner (NJ), SJ hogesnelheidstrein, EuroCity, InterCity Express (ICE). Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Kopenhagen, Aarhus, Aalborg, Kastrup. Internationale luchthavens zoals Aalborg (AAL), Billbund (BLL), Kopenhagen (CPH) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De afstand tot de hoofdstad Kopenhagen is (via het spoor) ongeveer 620 km (11 uur reistijd). In de winkels betaal je met de Deense Kroon (DKK). Een landelijke feestdag is 5 juni Dag van de Grondwet. De belangrijkste religie is evangelisch luthers (95%). Men spreekt hier Deens. Stopcontact type C + F kan je voor je aparaten gebruiken. De stroomspanning is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +45. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Heb je overige vragen? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.denmark.dk. Het adres van de Nederlandse ambassade in Denemarken is: Toldbodgade 33, 1253, København. Via dit portaal is ook informatie te raadplegen over Wintersport.

LandDenemarken
Jaartemperatuur11,2 graden celsius °C
SpreektaalDeens
Geaccepteerde valutaDeense Kroon (DKK)
Populaire spoorwegmaatschappijDe Danske Statsbaner (DSB)
Treinticketshopwww.dsb.dk
Telefonische bestellingen04570131415
Populaire treinenInterCity, InterCity Lyn, S-Tog, Nordjyske Jernbaner (NJ), SJ hogesnelheidstrein, EuroCity, InterCity Express (ICE)
Drukst bezochtste stationsKopenhagen, Aarhus, Aalborg, Kastrup
Interrail reizenDenemarkenpas (vanaf €105)
Noemenswaardige bezienswaardigheidBon Bon Land

Bekijk de gaafste treinrondreizen in Denemarken

Bekijk acties en aanbiedingen en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Odense

Interrailen in Denemarken

De interrail pas is een bijzonder treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Denemarken en de rest van Europa. Bij de normale treinen wordt je gewoon geaccepteerd op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (geprint of per App). Let op: bij sommige treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Dankzij de gratis Interrail App kan je heel simpel reizen vergelijken, je reis van A tot Z plannen en een zitplek boeken. Het voordeel van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Odense is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Helemaal als je ook per trein wil reizen naar andere plaatsen in Denemarken of bezienswaardigheden zoals Bon Bon Land. De Denemarkenpas zijn al te bestellen vanaf €105. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) reserveer je vanaf €190.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • Zelf bepalen waar en wanneer je reist.
  • Aan de hand van de Denemarkenpas (vanaf €105) reis je onbeperkt door Denemarken.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is vaak wel een reservering noodzakelijk.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Odense kopen

Treintickets bestellen naar station Odense centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De prijzen kunnen flink variëren. In het gedeelte hieronder vind je tips en tricks op welke manier je kunt besparen op tickets (op zaterdag 12 oktober 2024).

  1. Boek niet te laat: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Stel niet te hoge eisen: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Kies een langzamere route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen en deals: bekijk regelmatig de website van de Deense spoorwegmaatschappij voor speciale deals.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: profiteer van voordeel voor kids en 60-plussers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Odense?

Treintickets naar Odense in Denemarken bestel je via NS International of de De Danske Statsbaner (DSB). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 04570131415. Voor sommige dagen is geen directe verbinding mogelijk. Dan kun je gebruik maken van ticketshops als Thetrainline of Omio. Deze platforms bieden info over vertrek opties en kosten van erkende trein- en busbedrijven in tientallen landen.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Odense?

Jouw weekendje weg kan in principe beginnen bij het plaatselijke NS-station. Je kunt zonder problemen beginnen op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Den Helder Zuid, Haren of Overveen. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Odense beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. En uiteraard ook Amersfoort, Den Haag, Arnhem, Almelo, Breda en Utrecht, Hengelo, Rotterdam, Hilversum, Deventer zijn voorbeelden van internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. Eurostar, TGV, Nightjet, Thalys, ICE.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een handig vervoermiddel om samen met kinderen op vakantie te gaan. De jongste kids kunnen lekker samen spelletjes doen, naar de wc of muziek luisteren. De kleinste kinderen mogen gratis mee. De oudere kinderen kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met kleine kinderen een leuke vakantie per spoor te boeken. De precieze korting voor kinderen kan verschillen per treinoperator. Surf naar www.denmark.dk voor de geldende kindertarieven en regels.

Wat houdt de nachttrein in?

Zo’n nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. De slaaptrein is speciaal ingericht om op luxe manier ’s nachts te reizen. Het serviceniveau is erg hoog met uitstekende voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen ligplek, een comfortabele ligstoel, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een restaurant aan boord. Op sommige internationale trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Een fietsvakantie is duurzaam en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. In de internationale trein naar Odense mag een fiets meestal mee. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar meestal is een apart fietsticket noodzakelijk. In sommige gevallen is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De regelgevingen voor het meenemen van de fiets zijn per touroperator weer anders. Bekijk daarom altijd de actuele informatie. Een ingeklapte vouwfiets wordt vaak gezien als handbagage en kost je dus niets extra’s. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Mag mijn huisdier mee?

Samen met de hond in de trein naar Odense is doorgaans mogelijk. Houd rekening met de unieke voorwaarden. Kleine diertjes die op schoot kunnen of die je in een draagtas kunt houden mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor grotere honden is een speciaal vervoerbewijs nodig. De hond moet je altijd aan de lijn houden en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Alle regels lees je op de website van DSB (www.dsb.dk).