logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Fuentes de Oñoro vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Fuentes de Oñoro? Deze mooi Spaanse vakantieregio heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Met de trein op vakantie gaan wordt steeds populairder. Je ervaart geen problemen met files, kwalitatief goede stoelen met veel bewegingsruimte, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Spanje. Daarnaast is een reis per trein een duurzame keuze. Via dit portaal bekijk jij uitgebreide informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Fuentes de Oñoro vanaf bijv. Arnhem, Leiden Centraal, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal. Daarnaast vind je extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en handige details over treinreizigers.

  • Middels de treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Fuentes de Oñoro (Spanje).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Station Breda, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, Zwolle, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, of jouw eigen lokale station.
  • In Spanje gaan treinreizen vooral met de RENFE (www.renfe.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta.
  • Wil je niets missen van het land? Een leuk alternatief is Interrailen met de One Country Pas Spanje (kosten vanaf €148).
treinkaartje-fuentes-de-onoro-spanje-kopen

Goedkoop treinticket Fuentes de Oñoro boeken

Een trein is ideaal om lange afstanden mee af te leggen. Je kan gebruik maken van stoelen met beenruimte en draadloos internet. Je kan diverse spullen meenemen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Onderweg kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt fit aan op het treinstation van Fuentes de Oñoro-Centraal, in het hart van de stad. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onze adviestool ontdek je in de juiste volgorde hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

In vijf stappen een treinticket kopen naar Fuentes de Oñoro (Spanje)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Fuentes de Oñoro is eenvoudig te doen. Je kunt kijken naar een vergelijkingswebsite zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook boeken via NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Spanje (RENFE). Treinritten in Spanje kan men boeken middels www.lamoncloa.gob.es of telefonisch via 0912320320.

  2. Selecteer data en treinstations

    Geef aan vanaf welke plaats jouw reis gaat starten. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor een treinstation in de buurt. Voorbeelden zijn Bloemendaal en Purmerend Weidevenne. De boekingssite zoekt dan naar de beste route vanaf je locatie. Maak ook een beslissing over de vertrekdatum / vertrektijd en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Reisgezelschap

    Bepaal het aantal passagiers en kies per passagier de leeftijd. Voor kinderen tot 14 jaar is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Voor 65-plussers heb je soms recht op een aantrekkelijke seniorenkorting (reductie op de tarieven). Beschik jij over een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    De zoekmodule bied nu de beste treintrajecten en een kostenindicatie. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de vertrek momenten, de verwachte reistijd, de stations waarop je moet overstappen en de treinvervoerders. Dan vergelijk je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Fuentes de Oñoro. Een enkele keer zijn er geen directe routes te vinden. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Enkele vergelijkingsplatformen bieden ook routes inclusief andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Boeking bevestigen

    Nu kan je de nodige extra’s toevoegen. Denk aan zo’n 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Voer hierna de passagiersgegevens in. Het treinticket worden per mail verzonden (het kan slim zijn om het wel te printen). De rekening kun je betalen met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Fuentes de Oñoro boeken?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en scoor online de goedkoopste tickets

Op vakantie met de trein naar Fuentes de Oñoro (Spanje)

Zodra je onderweg bent ervaar je alvast het mooie Spanje. Dit land kent 43 miljoen bewoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Madrid. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Fuentes de Oñoro is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 16,3 graden °C (steppeklimaat en mediterraan klimaat). De warmste maand is juli (+/- 36,6 °C) en de koudste maand is januari (doorgaans 13,2 graden °C). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Het is een fantastische Spaanse plaats om te ontdekken. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, zomervakantie, midweek, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met zijn kenmerkende architectuur en toffe winkeltjes. Proef ook de typische Spaanse streekgerechten in de barretjes en restaurants. Rondom deze plaats zijn diverse uitstapjes te plannen. Daarbij is de regio ideaal voor fietsen, hiken, kanoën, een bootje huren en diverse andere uitstapjes maken.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Leuke stadjes in de omgeving bekijken.
  • Een bosrijk gebied voor avontuurlijke wandelingen en urenlange fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar andere bezienswaardigheden in het land zoals: Santander.
  • Spaanse glampings, B&B’s, campings, hotels, vakantiehuisjes, appartementen bereik je gemakkelijk met het OV (bus, taxi, metro, tram).
  • Mogelijk een all-inclusive verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het voordeel van een treinrondreis is dat talloze Europese steden per spoor verbonden zijn. Zo’n vakantie naar Fuentes de Oñoro per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. Onderstaand bespreken we aanvullende informatie over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Veuzain-sur-Loire, Aigle & Rechtenstein.

  1. Utrecht Centraal: de hele dag door veel treinritten.
  2. Amsterdam Centraal: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  3. Rotterdam Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  4. Den Haag Centraal: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  5. Schiphol Airport: verbonden met veel stations.
  6. Leiden Centraal: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  7. Breda: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  8. Eindhoven Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  10. Nijmegen: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  11. Arnhem Centraal: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  12. Amersfoort Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  13. Haarlem: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  14. Zwolle: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  15. Delft: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Tilburg, Dordrecht, Gouda, Hilversum, Groningen, Zaandam, Zutphen, Zaandam, Maastricht, Almere, Hoofddorp, Assen of Venlo, Alkmaar, Ede / Wageningen, Roermond, Roosendaal, Enschede.

treinvakantie-fuentes-de-onoro-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Fuentes de Oñoro gaat tegenwoordig meestal via internet. Je kunt gebruik maken van innovatieve treinkaartje-vergelijkers die prijzen en tijden van veel Europese maatschappijen vergelijken. Op basis daarvan heb je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Spanje (RENFE). Een leuk alternatief: reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In de bijgaande opsomming bieden wij de meest handige boekingssites.

  1. Omio: populaire App voor het kopen van treinreizen in Europa.
  2. Thetrainline: in een oogopslag de beste treintickets voor jouw reis zoeken.
  3. NSinternational.com: de meest populaire aanbieders van treinreizen in Nederland
  4. www.renfe.com: binnenlandse treinreizen boeken via de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets naar/vanaf vrijwel alle Europese stations.
  6. Treinrondreis.nl: de tofste treinrondreizen met uitstekende hotels.
  7. Interrail: alles wat je nodig hebt om zorgeloos met de trein te reizen.
  8. Green Tickets: eenvoudig jouw milieu footprint beperken met groene routeplanner.
  9. TUI: met een pakketreis heb jij inzicht en controle over de kosten.
  10. De Jong Intra: touroperator met 50 jaar ervaring, nu ook met treinreizen.
  11. Booking.com: eenvoudig hotels naast of vlakbij het station boeken.

Nuttige info over treinreizen naar Fuentes de Oñoro

Het Spaanse spoornetwerk wordt beheerd door Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Intercity tickets zijn te boeken op www.renfe.com of door contact op te nemen via 0912320320. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals Media Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta. Belangrijke knooppunten in het land zijn Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza. Populaire luchthavens zoals Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP) zijn heel goed te bereiken met de trein. De afstand naar hoofdstad Madrid is circa 1500 kilometer (16 uur reistijd). Men gebruikt hier de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. De regio is erg religieus van aard: Rooms-katholiek (94%). De meest gesproken taal is Spaans. Stopcontact type C + F komen we veel tegen. De stroomspanning is met 220 Volt hetzelfde als in Nederland. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +34. Het noodnummer is 112/061. Meer weten? Kijk dan op de website www.lamoncloa.gob.es. Het adres van de Nederlandse ambassade in Spanje is: Torre Espacio, P.º de la Castellana, 259-D, 28046 Madrid. Op deze treinreis-vergelijker vertellen we je ook meer over Wandelvakantie.

LandSpanje
Temperatuur (gemiddeld)16,3 graden celsius
TalenSpaans
Nationale muntEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijRed Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE)
Ticketshopwww.renfe.com
Telefoonnummer vervoerder0912320320
Populaire treinenMedia Distancia, Cercanías, Avant, AVE, Alvia, Euromed, Intercity, Celta
Drukst bezochtste stationsMadrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Alicante, Zaragoza
InterrailenOne Country Pas Spanje (vanaf €148)
Noemenswaardige bezienswaardigheidSantander

Bekijk volledig verzorgde treinrondreizen in Spanje

Zoek deals en acties en verkrijg de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Fuentes de Oñoro

Interrailen in Spanje

Het interrail pas systeem is een bijzonder treinticket waarmee je onbeperkt kunt treinen in Spanje en de rest van Europa. Bij de nationale treinen kan je gewoon instappen op vertoon van jouw Interrail Pas op je telefoon. Goed om te weten: voor sommige treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen dien je een stoelreservering te doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Via de populaire Interrail App kan je gemakkelijk reizen vergelijken, (offline) treintijden inzien en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het gave van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Je kunt gaan en staan waar je wil Interrailen naar Fuentes de Oñoro is dus zeker een optie om te overwegen. Helemaal als je gaat doorreizen naar andere locaties in Spanje of bezienswaardigheden als Santander. Een One Country Pas Spanje kan besteld worden vanaf €148. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) zijn verkrijgbaar vanaf €190.

  • 33 verschillende landen bezoeken met 1 pas.
  • Je kunt last-minute vertrekken van elk station.
  • Met behulp van de One Country Pas Spanje (verkrijgbaar vanaf €148) kan jij onbeperkt gebruik maken van de trein in Spanje.
  • Middels de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Fuentes de Oñoro kopen

Treintickets bestellen naar station Fuentes de Oñoro centrum gaat steeds meer online. De kosten zijn zeer wisselend. In het bijgaande gedeelte bieden wij 5 nuttige tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: tickets zijn ruim van tevoren goedkoper dan vlak voor vertrek.
  2. Wees flexibel: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Neem bewust een langere route: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Spaanse spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: extra voordelig reizen met kinderen en ouderen in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Fuentes de Oñoro?

Treintickets naar Fuentes de Oñoro in Spanje kan je kopen via NSInternational.com of de Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE). Er is ook een telefonische desk via 0912320320. Voor sommige data of trajecten kan je geen directe treinroute vinden. Je kan dan gaan vergelijk via boekingsplatforms zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze zoekmachines verzamelen vertrektijden en prijzen van erkende treinmaatschappijen binnen Europese landen.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Fuentes de Oñoro?

Jouw treinvakantie kan gestart worden vanaf jouw eigen NS-station. Je kunt gewoon starten met de vakantie op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Delfzijl, Hemmen-Dodewaard of Vlissingen Souburg. De meeste treinverbindingen naar Fuentes de Oñoro starten vanaf station Amsterdam-Centraal. Echter, ook Apeldoorn, Den Haag, Arnhem, Breda, Almelo en Deventer, Schiphol, Utrecht, Hilversum, Rotterdam zijn internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. Eurostar, Nightjet, TGV, ICE, Thalys.

Reizen de kinderen voordelig mee?

De trein is een unieke vorm van vervoer voor jongere kinderen. Jonge kinderen kunnen heerlijk spelen, door de wagon lopen of een stripboek lezen. Baby’s reizen vaak gratis mee. Ook oudere kinderen kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met jonge kinderen per spoor te reizen. De exacte korting voor kinderen kan wisselen per touroperator. Check www.lamoncloa.gob.es voor de juiste kindertarieven en regels.

Hoe werkt de nachttrein?

De nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. Een slaaptrein is ontworpen om jou op een premium wijze te vervoeren. De kwaliteit van de service is hoog met uitstekende voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen slaapplek, verstelbare stoelen, sanitaire voorzieningen en een restaurant aan boord. Op diverse trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Een eigen fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en maakt het avontuur compleet. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Voor de internationale trein naar Fuentes de Oñoro kan je meestal een fiets meenemen. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar in de meeste gevallen is een aanvullend fietsticket nodig. Voor internationale trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De precieze regels voor het inladen van fietsen in treinen zijn per treintype weer wisselend. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een unieke en kleine vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Samen reizen met de hond in de trein naar Fuentes de Oñoro is meestal gewoon mogelijk. Lees vooraf goed de extra regels. Kleine huisdieren of honden die je gemakkelijk op schoot kunt houden of in een kleine mand of tas passen zijn vaak zonder extra kosten welkom. Als het gaat om grotere huisdieren moet je een apart ticket kopen. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf is handig om mee te nemen. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Alle regels lees je op de website van RENFE (www.renfe.com).