logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Plestan vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar Plestan? Deze bijzondere Franse reisbestemming bezoek je gemakkelijk met de trein. Een vakantie met de trein biedt veel pluspunten. Geen drukke parkeerplekken of lange files, kan zitten op een lekkere stoel waar je lekker kunt zitten, je geniet van het bijzondere uitzicht en je komt lekker uitgerust aan in Frankrijk. Daarnaast is een reis met de trein een stuk groener. Op dit platform vind je aanvullende adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Plestan vanaf locaties zoals Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Arnhem. Tevens vind je een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en praktische suggesties over het reizen met de trein.

  • Met deze treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Plestan (Frankrijk).
  • Populaire vertrekpunten zijn Station Breda, Station Nijmegen, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Station Den Haag HS, of jouw lokale treinstation.
  • In Frankrijk wordt er op het spoor gereden met de SNCF (www.sncf.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je niets missen van het land? Ons advies is dan Interrailen met de Frankrijkpas (prijzen gemiddeld €127).
treinkaartje-plestan-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Plestan boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je geniet van prettige stoelen en draadloos internet. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Terwijl je zit geniet je van de geweldige omgeving. Je komt energiek aan op het treinstation van Plestan-Centraal, in of nabij het centrum. Perfect voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In onze adviestool ontdek je in de juiste volgorde op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

Stappenplan voor een treinticket kopen naar Plestan (Frankrijk)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Plestan kan het handigst via internet. Zo kun je kiezen voor zoek- en boekingsplatform Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kunnen geboekt worden via www.diplomatie.gouv.fr of via 0033184943635.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Geef aan vanaf welke plaats jouw treinreis zal aanvangen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Het Centraal Station van Amsterdam. Natuurlijk kun je ook beginnen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Voorbeelden zijn Enschede De Eschmarke en Lansingerland-Zoetermeer. Het systeem bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf de gekozen plek. Denk ook vast na over de actuele vertrektijden en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Passagiers toevoegen

    Selecteer het aantal reizigers en geef ook de leeftijd aan. Voor de allerkleinste kinderen kan je vaak gebruik maken van kinderkorting. Ook voor bejaarden geven sommige vervoerders een forse seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Voeg deze dan toe om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Reisroute kiezen

    De zoekmodule vertoon nu de meest populaire treintrajecten en de verwachte tarieven. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed het exacte tijdstip van vertrek, de duur van de treinreis, de plekken van overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Dankzij deze boekingssites vergelijk je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Plestan. Af en toe zal het systeem geen routes vinden. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Verscheide vergelijkingswebsites bieden ook routes inclusief de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    Nu kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Je kunt kijken naar een switch naar een 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Bijvoorbeeld aan het raam, zitplekken naast elkaar of een luxe compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Voer hierna de passagiersgegevens in. Jouw toegangsbewijs krijg je per mail (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Plestan kopen?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Plestan (Frankrijk)

Als je uit het raam kijkt kom je op een mooie manier in aanraking met het schilderachtige Frankrijk. Het land heeft plusminus 60 miljoen volksgenoten (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Parijs. De beste reistijd voor een treinvakantie in Plestan is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 17,2 graden (zeeklimaat). De heetste maand is juli (zo’n 28,3 graden celsius) en de maand met de laagste temperaturen is januari (doorgaans 9,1 °C). Houd rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Een heerlijke groene Franse plaats voor jouw vakantie. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, midweek, weekendje weg, meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumentale gebouwen en leuke winkeltjes. Wat je ook moet proberen zijn de Franse specialiteiten op een van de terrassen. In de regio kun je veel dingen ondernemen. Tevens is de omgeving geschikt voor fietsen, hiken, hardlopen, klimmen en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Levendige dorpjes om te bekijken.
  • Een mooi natuurrijk gebied voor eindeloze wandelingen en fietstochten.
  • Vergeet niet toffe bezienswaardigheden zoals: Grottes prehistoriques.
  • Franse appartementen, vakantiehuisjes, hotels, bungalows, campings, B&B’s zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (metro, bus, taxi, tram).
  • Mogelijk een onbezorgde verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van op vakantie met de trein is dan honderden stations middels het spoor geconnect zijn. Jouw vakantie naar Plestan per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In de opsomming hieronder bespreken we meer informatie over de grotere intercity stations in Nederland. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar München, Karlstadt & Cramoisy.

  1. Utrecht Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  2. Amsterdam Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  3. Rotterdam Centraal: een van de grotere hubs in Nederland.
  4. Den Haag Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  5. Schiphol Airport: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  6. Leiden Centraal: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  7. Breda: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  8. Eindhoven Centraal: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): er komen dagelijks honderden treinen langs.
  10. Nijmegen: snel doorreizen met de OV-fiets.
  11. Arnhem Centraal: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  12. Amersfoort Centraal: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  13. Haarlem: grote wachtruimtes en volop winkels.
  14. Zwolle: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  15. Delft: prima parkeermogelijkheden.

Bekijk ook: Tilburg, Dordrecht, Groningen, Schiedam, Hilversum, Zaandam, Almere, Zaandam, Hengelo, Hoofddorp, Zutphen, Maastricht & Roermond, Enschede, Venlo, Lelystad, Roosendaal, Ede / Wageningen.

treinvakantie-plestan-vergelijken

Ticketshops vergelijken

De treintickets kopen naar Plestan kan op verschillende manieren. Zo kan je kiezen voor innovatieve vakantievergelijkers die prijzen en tijden van meerdere trein- bus- en veerdiensten vergelijken. Je hebt dan alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wat ook interessant kan zijn is een treinpas zoals Interrail. Hieronder behandelen we de meest gebruikte ticket aanbieders.

  1. Omio: vergelijkt meer dan 1.000 betrouwbare vervoerders in EU.
  2. Thetrainline: eenvoudig treinkaartjes zoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: 24/7 service van NS. Betrouwbaar en persoonlijk
  4. www.sncf.com: officiële boekingssite van de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: aanbieders van compleet verzorgde treinvakanties incl. vervoer en hotel.
  6. Treinrondreis.nl: treinkaartjes tegen scherpe tarieven zonder boekingskosten.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: opties om op een duurzame manier te reizen.
  9. TUI: de beste pakketreizen met de trein boeken.
  10. De Jong Intra: met deze touroperator kun je elk populair vakantieland bezoeken.
  11. Booking.com: de mooiste hotels vlakbij het station.

Nuttige info over treinreizen naar Plestan

Het Franse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te koop op www.sncf.com of telefonisch op 0033184943635. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Grote spoorwegstations zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Veel gekozen luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn prima te bereiken met het OV. De reisafstand tot hoofdstad Parijs is circa 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk rooms-katholiek. De voertaal is Frans. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De elektra-aansluiting is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +33. Het landelijke noodnummer hier is 112. Wil je iets anders weten? Bekijk dan www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit platform kan je ook terecht voor info over Wandelvakantie.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 °C
Officiële taalFrans
Betalen metEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Officiële boekingssite ticketswww.sncf.com
Telefonisch kaartjes kopen0033184943635
(Inter)nationale treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote omliggende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bezochte bezienswaardigheidGrottes prehistoriques

Ervaar de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Toon acties en aanbiedingen en koop de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Plestan

Interrailen in Frankrijk

De interrail pas is een speciale pas dat breed geaccepteerd wordt in Frankrijk en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij veel treinen kan je vrij reizen als je beschikt over een Interrail pas (geprint of per App). Niet vergeten: voor sommige treintypes zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Met behulp van de speciale Interrail App kan je overal en altijd reizen inplannen, je reis van A tot Z plannen en plekken reserveren. Het praktische van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Plestan kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. In het bijzonder wanneer je wilt doorreizen naar andere gebieden in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Grottes prehistoriques. De Frankrijkpas kan je al kopen vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) zijn verkrijgbaar vanaf €199.

  • Zoveel reizen als je wilt door alle Europese landen.
  • De mooiste plekjes in Europa ontdekken.
  • Via de Frankrijkpas (verkrijgbaar vanaf €127) reis je zoveel als je wilt met de trein in Frankrijk.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen dien je apart een stoel te reserveren.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Plestan kopen

Treintickets bestellen naar station Plestan centrum doen we vooral online. De prijzen van een ticket kunnen zeer uiteenlopen. In het lijstje hieronder vind je vijf handige tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op maandag 29 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: zo ben je er zeker van dat je kan vertrekken.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Neem bewust een langere route: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bezoek de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en 55 plus korting: speciale lage tarieven voor kinderen en ouderen in 2024.

Veelgestelde vragen over vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Plestan?

Treintickets naar Plestan in Frankrijk zijn te reserveren via NS International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. In sommige gevallen vindt het systeem geen directe route. Probeer in dat geval eens ticketwebsites zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze aanbieders bekijken en vergelijken trajecten en prijsindicaties van tienduizenden bus- en treinmaatschappijen door heel Europa.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Plestan?

Jouw vakantie met de trein begint bij jouw eigen NS-station. Je kan probleemloos je reis beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Diemen Zuid, Nijmegen Lent en Wolvega. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Plestan beginnen vanaf Station Amsterdam Centraal. Echter, ook Apeldoorn, Den Haag, Amersfoort, Arnhem, Almelo en Deventer, Utrecht, Rotterdam, Schiphol, Hilversum zijn internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. internationale intercity, TGV, ICE, Eurostar, Nightjet.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een ideaal vervoermiddel voor een vakantie met kinderen. Kids kunnen tijdens de reis een puzzel maken, naar buiten kijken of filmpjes kijken. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met de kids eens op vakantie te gaan via het spoor. De uiteindelijke korting voor kinderen kan verschillen per touroperator. Kijk vooraf op www.diplomatie.gouv.fr voor de juiste kindertarieven en regels.

Wat houdt de nachttrein in?

Een nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. Een slaaptrein is ontworpen om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Als reiziger geniet je van veel comfort met uitstekende voorzieningen. Onder andere: een eigen bedplaats, een comfortabele ligstoel, was- en toiletruimtes en een uitgebreide keuze in eten en drinken. Op diverse trajecten is ook de autotrein een optie.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

De fiets mee op vakantie is een milieuvriendelijke optie en erg praktisch. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Voor de internationale trein naar Plestan kan je jouw fiets meestal meenemen. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar in de regel is een apart fietsticket noodzakelijk. Soms kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De adviezen voor het meenemen van de fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een speciale vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Plestan heeft soms wat voorbereiding nodig. Er gelden hiervoor unieke voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die je op schoot kunt houden of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Bij grotere honden koop je een speciaal kaartje. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van SNCF (www.sncf.com).