logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Mitry-Mory vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Mitry-Mory? Deze inspirerende Franse plek bezoek je gemakkelijk met de trein. Met de trein op vakantie gaan wordt steeds populairder. Geen last van files, een fijne stoel met meer dan genoeg beenruimte, je ziet de meest schitterende landschappen en je komt niet helemaal moe en gestresst aan in Frankrijk. Eveneens is een treinrit een stuk groener. Op deze website verstrekken we praktische suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Mitry-Mory vanaf onder andere Arnhem, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Den Haag Centraal. Daarbij bekijk jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en praktische feitjes over treinreizigers.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Mitry-Mory (Frankrijk).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Station Nijmegen, Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, of een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk reis je hoofdzakelijk met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je niets missen van het land? Een leuk alternatief is Interrailen met de Frankrijkpas (kosten gemiddeld €127).
treinkaartje-mitry-mory-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Mitry-Mory boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je hebt de beschikking over royale stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kunt een grote koffer meenemen en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Onderweg kun je naar buiten kijken en genieten van een fenomenaal uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Mitry-Mory-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Heerlijk voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In onze adviestool vertellen we in vijf stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Hulp bij een treinticket kopen naar Mitry-Mory (Frankrijk)

  1. Kies treinkaartjes aanbieder

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Mitry-Mory kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Bezoek daarvoor zoek- en boekingsplatform Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Ook kun je boeken bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk zijn te reserveren via www.diplomatie.gouv.fr of middels de telefoon 0033184943635.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Geef door vanaf welke plaats jouw treinreis zal aanvangen. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam- of Utrecht Centraal. Je kunt ook opstappen bij een NS-station in de regio. Bijvoorbeeld Boskoop en Vorden. Het algoritme raad aan wat een goede route is vanaf de gekozen plek. Bepaal ook de datum en tijd van vertrek en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Passagiers toevoegen

    Bepaal het aantal mensen en voer ook de leeftijden in. Voor kids tot een jaar of 15 kan je vaak gebruik maken van kinderkorting. Ook voor bejaarden geldt in sommige gevallen een interessante seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Vergeet deze niet toe te voegen om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De boekingssite vertoon nu de beste treintrajecten en de verwachte kosten. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Analyseer de voorgestelde tijden, de duur van de treinreis, hoe vaak en waar je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Zo vergelijk je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Mitry-Mory. Een enkele keer kan er geen route gevonden worden. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Verschillende boekingsplatformen bieden ook routes inclusief het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra’s voor meer comfort

    In deze laatste stap kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Koop bijvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Kies voor een plekje aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De kaartjes worden per mail verzonden (soms is printen noodzakelijk). Betalen kan met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Mitry-Mory vinden?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket direct online

Op vakantie met de trein naar Mitry-Mory (Frankrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit ontdek je alvast het veelzijdige Frankrijk. Het land heeft 60 miljoen volksgenoten (april 2024). De hoofdstad is Parijs. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Mitry-Mory is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 17,2 graden celsius (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (plus minus 28,3 graden) en de koudste periode is januari (gemiddeld 9,1 graden). Houd rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Dit is een prettige Franse plaats om per trein heen te reizen. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, midweek. Neem een kijkje in het centrum van de stad met zijn prachtige gebouwen en schattige winkeltjes. Geniet van de lokale Franse specialiteiten bij de verschillende horecagelegenheden. Vlakbij kun je veel dingen ondernemen. Ook kan je hier uitstekend fiets- en wandeltochten maken, hiken, tafeltennissen en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Gemoedelijke plaatsjes in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Een bosrijk gebied voor heerlijke wandeltochten en urenlange fietstochten.
  • Bekijk ook andere bezienswaardigheden zoals: Parijs.
  • Franse appartementen, glampings, campings, hotels, bungalows, B&B’s zijn uitstekend bereikbaar met het OV (bus, tram, taxi, deelfiets).
  • Informeer ook naar een heerlijke verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het leuke van een vakantie per spoor is dan honderden stations te bereiken zijn per rails. De vakantie naar Mitry-Mory per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder delen wij aanvullende informatie over de meest drukke stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Audrieu, Zundert en Husby.

  1. Utrecht Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  2. Amsterdam Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  3. Rotterdam Centraal: overzichtelijk station met voldoende winkels.
  4. Den Haag Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  5. Schiphol Airport: goede service en (online) ondersteuning.
  6. Leiden Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  7. Breda: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  8. Eindhoven Centraal: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): uitstekende parkeermogelijkheden.
  10. Nijmegen: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  11. Arnhem Centraal: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  12. Amersfoort Centraal: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  13. Haarlem: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  14. Zwolle: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  15. Delft: elk uur veel aankomsten en vertrekken.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Hilversum, Schiedam, Dordrecht, Zaandam, Gouda, Tilburg, Zutphen, Zaandam, Almere, Assen, Maastricht, Hengelo of Roermond, Venlo, Enschede, Roosendaal, Alkmaar, Lelystad.

treinvakantie-mitry-mory-vergelijken

Ticket aanbieders vergelijken

Treintickets kopen naar Mitry-Mory kan op verschillende manieren. Bekijk onder andere innovatieve platforms die de tickets van velerlei vervoerders vergelijken. Daarmee ontvang je alle routes en prijzen op 1 plek Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een hele interessante andere optie is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het onderstaande stukje bespreken we de top-10 ticketshops.

  1. Omio: eenvoudig treinreizen in Europa plannen.
  2. Thetrainline: voordelig en simpel de goedkoopste treintickets vinden.
  3. NSinternational.com: vanuit NL reizen naar duizenden Europese bestemmingen
  4. www.sncf.com: routes zoeken en kaartjes bestellen bij de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste treinvakanties met uitstekend bereikbare hotels.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: handige adviestool om jouw reis te plannen.
  8. Green Tickets: specialist op het duurzaam verbinden van landen binnen Europa.
  9. TUI: met een pakketreis heb jij inzicht en controle over de kosten.
  10. De Jong Intra: deze touroperator verkoopt al jaren de meest inspirerende vakanties.
  11. Booking.com: altijd snel een hotel naast het station boeken.

Praktische details over treinreizen naar Mitry-Mory

Het Franse spoornetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.sncf.com of telefonisch op 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. De grootste treinstations in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Grote luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn aangesloten op het rail-netwerk. De reisafstand naar de hoofdstad Parijs is ongeveer 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). De valuta is de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke religies in het land zijn: rooms-katholiek. De spreektaal is Frans. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De aansluitspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Om te bellen draai je eerst +33. In nood? Bel 112. Zijn er andere vragen? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op treinvakantievergelijken.nl kan je ook meer lezen over Rondreizen.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 graden °C
TalenFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Landelijke ticketshopwww.sncf.com
Telefonisch kaartjes kopen0033184943635
Type treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote hubsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bekeken bezienswaardigheidParijs

Check volledig verzorgde treinrondreizen in Frankrijk

Bekijk aantrekkelijke deals en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Mitry-Mory

Interrailen in Frankrijk

Een interrail pas is een speciale pas dat breed geaccepteerd wordt in Frankrijk en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de nationale treinen kan je onbeperkt reizen als je beschikt over een Interrail pas (via bijv. je telefoon en tablet). Let op: bij sommige treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je even apart de stoelreservering doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Dankzij de fraaie Interrail App kan je overal en altijd reizen plannen, je reis van A tot Z plannen en een zitplek boeken. Het pluspunt van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Mitry-Mory kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Juist wanneer je wilt doorreizen naar andere regio’s in Frankrijk of bezienswaardigheden als Parijs. De Frankrijkpas worden aangeboden vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) is er vanaf €185.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • Duurzaam reizen op jouw eigen tempo.
  • Dankzij de Frankrijkpas (verkrijgbaar vanaf €127) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Frankrijk.
  • Middels de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is een reservering een must.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Mitry-Mory kopen

Treintickets bestellen naar station Mitry-Mory centrum kan op verschillende manieren. De tarieven kunnen dagelijks wisselen. In het lijstje hieronder geven onze experts gratis tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: zo heb je veel keuze uit verschillende vertrektijden.
  2. Wees flexibel: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Neem niet de snelste route: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: raadpleeg de website van de Franse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: extra voordelig reizen met kinderen en 50-plussers in 2024.

FAQ: vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Mitry-Mory?

Treintickets naar Mitry-Mory in Frankrijk koop je via de NS International App of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0033184943635. Soms is er niet altijd een goede route beschikbaar. Bezoek dan betrouwbare boekingsplatforms en reisorganisaties als Thetrainline of Omio. Zij analyseren vertrek opties en prijsindicaties van de meest betrouwbare trein- en busvervoerders van bestemmingen in de EU.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Mitry-Mory?

Jouw vakantie met de trein kan al beginnen bij het plaatselijke NS-station. Je kunt eenvoudig inchecken op bijna elk station. Denk aan Dordrecht Stadspolders, Hengelo Oost of Voorschoten. Een hoop treinverbindingen naar Mitry-Mory lopen vanaf het station van Amsterdam. Echter, ook Amersfoort, Apeldoorn, Den Haag, Breda, Almelo en Hengelo, Deventer, Utrecht, Schiphol, Rotterdam zijn zogenaamde internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Thalys, TGV, internationale intercity, Nightjet, Eurostar.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel om met kinderen te reizen. De jongste kids kunnen lekker spelen, naar de wc of filmpjes kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. De tieners vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met jonge kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De uiteindelijke korting voor kinderen kan verschillen per treinoperator. Bekijk www.diplomatie.gouv.fr voor de hedendaagse kindertarieven en spelregels.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

Een nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. De slaaptrein is specifiek ontworpen om op luxe manier ’s nachts te reizen. Er wordt veel comfort geboden met fantastische voorzieningen. Voorbeelden zijn: bedden, couchette (slaapbank), was- en toiletruimtes en een ontbijt aan boord. Op sommige internationale trajecten is ook de autotrein een optie.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Een vakantie met de fiets is een milieuvriendelijke optie en geeft veel vrijheid. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. In de internationale trein naar Mitry-Mory mag een fiets meestal mee. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar in veel treinen moet je ook een aparte fietskaart kopen. In sommige treinen kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De regels voor reizen met een fiets zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een ingeklapte vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Mag mijn huisdier mee?

Op vakantie met de hond in de trein naar Mitry-Mory is doorgaans mogelijk. Lees je goed in over de speciale voorwaarden. Kleine diertjes die je eenvoudig mee kan nemen of in een kleine mand of tas passen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een speciaal kaartje. De hond moet je altijd aan de lijn houden en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Deze regelgeving geldt niet voor Blindengeleidehonden. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van SNCF (www.sncf.com).