logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Lorient vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Lorient? Deze prachtige Franse locatie is gemakkelijk per trein te bezoeken. Een treinrondreis wint de laatste jaren aan populariteit. Geen last van files, ontspannen in een fijne stoel met voldoende beenruimte, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en je komt lekker uitgerust aan in Frankrijk. Ook is een treinrondreis een duurzame keuze. Met behulp van onze experts bekijk jij uitgebreide tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Lorient vanaf o.a. Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Arnhem, Utrecht Centraal, Eindhoven. Daarnaast vind je extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en nuttige wetenswaardigheden over het reizen met de trein.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Lorient (Frankrijk).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Station Nijmegen, Station Breda, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, of een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk wordt voornamelijk gereist met de SNCF (www.sncf.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je er een rondreis van maken? Interrailen kan met de Frankrijkpas (prijzen +/- €127).
treinkaartje-lorient-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Lorient boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je hebt heerlijke comfortabele stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Terwijl je reist kan jij genieten van het idyllische landschap. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Lorient-Centraal, en vindt daar ook bussen. Zeer praktisch voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In ons stappenplan ontdek je stap-voor-stap hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

How-to: treinticket kopen naar Lorient (Frankrijk)

  1. Kies de juiste boekingssite

    Een treinkaartje bestellen naar Lorient doe je via het internet. Zo kun je kiezen voor zoek- en boekingsplatform Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan je boeken via www.diplomatie.gouv.fr of via de telefoon 0033184943635.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Kies vanaf waar je wilt instappen. Veel mensen reizen vanaf Amsterdam- of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf jouw lokale station. Denk bijv. aan Hilversum Noord & Lage Zwaluwe. Het systeem raad aan wat een goede route is vanaf jouw lokale treinstation. Geef ook je voorkeuren door aangaande de ideale heenreis datum en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Passagiers toevoegen

    Bepaal het aantal reizigers en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor de kleintjes is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Ook voor senioren kan je soms aanspraak maken op een mooie seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    Het algoritme demonstreert nu de mogelijke treintrajecten en de prijzen. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op vertrektijden, de totale duur, het aantal momenten van overstappen en de treinmaatschappij. Als je dat doet krijg je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Lorient. Voor sommige vertrekdagen is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Diverse vergelijkingswebsites bieden ook mogelijkheden met de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    In stap 5 kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Overweeg bijvoorbeeld een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Denk aan een plekje aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een luxe compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De treinkaartjes kun je downloaden en per mail verkrijgen (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Lorient reserveren?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Lorient (Frankrijk)

Tijdens jouw reis kom je op een mooie manier in aanraking met het groene Frankrijk. Dit land heeft zo’n 60 miljoen volksgenoten (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Parijs. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Lorient is mei, juni en september. De gem. temperatuur is 17,2 °C (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (doorgaans 28,3 graden celsius) en een wat koudere periode is januari (plus minus 9,1 graden). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Dit is een heerlijke Franse plek om per trein heen te reizen. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, meivakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie, kerstvakantie, weekendje weg, herfstvakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met monumenten, oude gebouwen en gezellige winkels. Vergeet ook zeker niet de Franse streekgerechten in de restaurants en cafés. Vlakbij zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Verder kan je hier fantastisch hiken, fietsen, bowlen, een quad huren en musea bezoeken.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Authentieke stadjes in deze streek bezoeken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor uitgebreide wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Bekijk ook veelbesproken bezienswaardigheden zoals: Aix-en-Provence.
  • Franse campings, bungalows, hotels, B&B’s, appartementen, vakantiehuisjes staan goed in verbinding met het OV (bus, tram, taxi, metro).
  • Informeer ook naar een compleet verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van een vakantie per spoor is dat veel internationale stations per spoor verbonden zijn. Jullie vakantie naar Lorient per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In de bijgaande lijst delen wij een korte toelichting over de meest populaire treinstations in Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Oybin, Aubrives en Talsi.

  1. Utrecht Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  2. Amsterdam Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  3. Rotterdam Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  4. Den Haag Centraal: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  5. Schiphol Airport: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  6. Leiden Centraal: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  7. Breda: voldoende parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  10. Nijmegen: goede service en (online) ondersteuning.
  11. Arnhem Centraal: de hele dag door veel treinritten.
  12. Amersfoort Centraal: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  13. Haarlem: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  14. Zwolle: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  15. Delft: goed bereikbaar per fiets of auto.

Andere gunstige stations: Groningen, Dordrecht, Hilversum, Gouda, Schiedam, Tilburg, Assen, Hengelo, Zaandam, Almere, Zutphen, Maastricht & Lelystad, Roosendaal, Roermond, Enschede, Ede / Wageningen, Venlo.

treinvakantie-lorient-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Lorient gaat tegenwoordig meestal via internet. Bekijk onder andere handige tickets vergelijkers die de tickets van velerlei ondernemingen op 1 plek verzamelen. Zo krijg je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wellicht ook interessant is het kiezen voor een treinpas (Interrail). Onderstaand tonen wij de meest gebruikte ticket aanbieders.

  1. Omio: handige App voor het plannen en boeken van reizen binnen EU.
  2. Thetrainline: contactloos reizen door heel Europa met digitale kaartjes.
  3. NSinternational.com: de meest populaire aanbieders van treinreizen in Nederland
  4. www.sncf.com: boeken via de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: expert met de goedkoopste treinkaartjes en georganiseerde rondreizen.
  6. Treinrondreis.nl: uitstekend aanbod treinvakanties met persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: met de Interrail Global Pass reis je door ruim 30 Europese landen.
  8. Green Tickets: opties om op een duurzame manier te reizen.
  9. TUI: reserveer jouw hotel en vervoer (pakketreis) in 1 keer.
  10. De Jong Intra: Nederlandse touroperator met voordelige treinreizen door heel EU.
  11. Booking.com: altijd snel een hotel naast het station boeken.

Handige informatie over treinreizen naar Lorient

Het Franse railnetwerk wordt geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te vinden op www.sncf.com of via 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Grote luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn goed verbonden met het OV. De reisafstand naar de hoofdstad Parijs is om en nabij de 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). De nationale munt is de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Frans. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De stroomspanning is met 230 Volt hetzelfde als in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +33. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Heb je overige vragen? Bezoek dan www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op deze treinreis-vergelijker check je ook meer info over Treinreis met kinderen.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 graden
SpreektaalFrans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Treinticketshopwww.sncf.com
Telefonisch reisadvies0033184943635
Trein soortenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Meest populaire stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Bezienswaardigheid tipAix-en-Provence

Reserveer de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Frankrijk

Vind kortingsdeals en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Lorient

Interrailen in Frankrijk

Het interrail pas systeem is een bijzonder treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Frankrijk en de rails van andere EU regio’s. Bij het merendeel van de treinen kan je zonder reserveren instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (via App op je telefoon). Noemenswaardig: voor sommige treintypes zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen moet je beschikken over een stoelreservering. Dit is niet hetzelfde als een zitplaats reserveren. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Met de speciale Interrail App kan je zonder gedoe reizen vastleggen, actuele vertrektijden bekijken en reserveringen boeken. Het grootste voordeel van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Lorient is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Juist als je gaat doorreizen naar een andere streek in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Aix-en-Provence. De Frankrijkpas kan je al kopen vanaf €127. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) zijn te bestellen vanaf €185.

  • Vrij reizen door meer dan 30 verschillende landen.
  • Rondreizen met een prachtig mooi uitzicht.
  • Met behulp van de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) mag je onbeperkt reizen met de trein door Frankrijk.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is een vroegtijdige reservering wel belangrijk.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Lorient kopen

Treintickets bestellen naar station Lorient centrum doen we steeds meer online. De kosten kunnen elk moment veranderen. In het bijgaande gedeelte delen specialisten tips en tricks hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Stel je flexibel op: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Kies een langzamere route: vermijd de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: bezoek de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: speciale kortingsacties voor kinderen en ouderen in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Lorient?

Treintickets naar Lorient in Frankrijk zijn te reserveren via NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Er is ook een telefonische desk via 0033184943635. Voor sommige data of trajecten is er geen directe route beschikbaar. Dan kun je gebruik maken van treinticketshops als Thetrainline.com of Omio.com. Deze handige sites bekijken en vergelijken treintijden en ticketprijzen van erkende vervoerders in tientallen landen.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Lorient?

Jouw rondreis kan gestart worden vanaf jouw eigen NS-station. Je kan probleemloos beginnen op bijna elk station. Denk aan Duivendrecht, Nunspeet en Utrecht Maliebaan. Een hoop treinverbindingen naar Lorient starten vanaf het centraal station van Amsterdam. In aanvulling hierop: ook Den Haag, Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Breda en Deventer, Utrecht, Rotterdam, Hilversum, Schiphol zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. internationale intercity, ICE, Thalys, Nightjet, Eurostar.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een prima vervoermiddel voor een vakantie met kinderen. De jongste kids kunnen lekker een spel spelen, rondlopen of muziek luisteren. Baby’s reizen vaak gratis mee. Wat oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met jonge kinderen per spoor te reizen. De exacte korting voor kinderen kan verschillen per aanbieder en leeftijd. Check www.diplomatie.gouv.fr voor de huidige kindertarieven en kleine lettertjes.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

De nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. Een slaaptrein is ideaal om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Je geniet van een hoog comfortniveau met fantastische voorzieningen. Denk hierbij aan: een compartiment met eigen bed, slaapstoelen, sanitaire voorzieningen en een restaurant aan boord. Op diverse trajecten heb je ook een autotrein.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

De fiets mee op vakantie is duurzaam en maakt het avontuur compleet. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Ook als je reist met de internationale trein naar Lorient kan je jouw fiets meestal meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar doorgaans heb een betaalde fietskaart nodig. In sommige treinen moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De wetgevingen voor het meenemen van de fiets zijn per touroperator weer anders. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een speciale vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Lorient is doorgaans mogelijk. Lees je goed in over de speciale voorwaarden. Kleine diertjes die andere reizigers niet hinderen of in een kleine mand of tas passen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Als het gaat om grotere huisdieren moet je een apart ticket kopen. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en een muilkorf kan verplicht zijn. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van SNCF (www.sncf.com).