logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Dieppe vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Dieppe? Deze veelzijdige Franse reisbestemming heeft een gunstig gelegen treinstation. Het reizen met de trein levert je veel gemak op. Geen drukke parkeerplekken of lange files, kwalitatief goede stoelen met leuning en beenruimte, je beschikt over een prachtig uitzicht tijdens de rit en je komt niet helemaal moe en gestresst aan in Frankrijk. Ook is een treinrondreis een duurzame keuze. Met behulp van onze experts verstrekken we belangrijke suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Dieppe vanaf bijv. Den Haag Centraal, Arnhem, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal. Tevens vind jij een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en uitgebreide informatie over deze vakantiebestemming.

  • Bij deze treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Dieppe (Frankrijk).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Nijmegen, Station Amersfoort, Station Breda, Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Frankrijk reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, SNCF (www.sncf.com).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Ons advies is dan Interrailen met de Frankrijkpas (prijzen +/- €127).
treinkaartje-dieppe-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Dieppe boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je profiteert van prettige stoelen en wifi. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Onderweg kan jij genieten van de mooie natuur en steden. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Dieppe-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Een uitstekende vervoermiddel voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. Hieronder vertellen we in de meest ideale volgorde hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Online treinticket kopen naar Dieppe (Frankrijk)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Dieppe kan op verschillende manieren. Bezoek daarvoor een digitaal platform zoals Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je kunt ook informeren bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kun jij reserveren middels www.diplomatie.gouv.fr of door contact op te nemen via 0033184943635.

  2. Treinstations en data selecteren

    Beslis vanaf welke plaats jouw treinvakantie moet beginnen. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam-Centraal. Je kunt ook opstappen bij een treinstation in de buurt. Denk aan Heemskerk of IJlst. De vergelijker analyseert dan supersnel de beste route vanaf de gekozen plek. Denk ook vast na over de datum en tijd van vertrek en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Reisgezelschap

    Bepaal het aantal personen en voer ook de leeftijden in. Voor kids is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Ook voor ouderen kan je soms gebruik maken van een speciale seniorenkorting. Beschik jij over een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Voeg deze dan toe om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Kies een reisroute

    De ticketshop vertoon nu de actuele treintrajecten en de kosten. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de vertrektijd, het aantal uur dat de reis duurt hoe vaak je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Dankzij deze boekingssites bekijk je gelijk de beste of snelste treinroute naar Dieppe. Een enkele keer zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Enkele boekingswebsites bieden ook mogelijkheden met reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    In stap 5 kan je de totale service uitbreiden. Kies bijvoorbeeld een luxer 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een eigen compartiment of cabine. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De treinkaartjes krijg je per mail (soms is een geprint ticket nodig). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Dieppe vinden?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Dieppe (Frankrijk)

Als je uit het raam kijkt kom je op een mooie manier in aanraking met de omgeving van Frankrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen inwoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Parijs. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Dieppe is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17,2 °C (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (zo’n 28,3 graden) en de meest frisse periode is januari (doorgaans 9,1 graden °C). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een aangename Franse stad om met de trein naartoe te gaan. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, kerstvakantie, midweek, herfstvakantie, zomervakantie, weekendje weg, voorjaarsvakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met monumenten, oude gebouwen en gezellige winkels. Geniet van de lokale Franse lekkernijen bij de verschillende horecagelegenheden. Vlakbij zijn diverse uitstapjes te plannen. Daarbij kan je hier heel fraai wandel- en fietstochten maken, voetballen, golfen en puzzeltochten doen.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Authentieke stadjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een natuurlijke omgeving voor avontuurlijke wandelingen en aantrekkelijke fietstochten.
  • Bekijk ook toffe bezienswaardigheden zoals: Camargue.
  • Franse campings, appartementen, vakantiehuisjes, hotels, B&B’s, bungalows zijn prima te bereiken per OV (tram, bus, metro, deelfiets).
  • Soms vind je een all-inclusive verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het fraaie van een vakantie per spoor is dat veel internationale stations te bereiken zijn per rails. Zo’n vakantie naar Dieppe per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder bespreken we relevante details aangaande de meest gebruikte stations van Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Šeštokai, Andermatt en Angerville.

  1. Utrecht Centraal: verbonden met veel stations.
  2. Amsterdam Centraal: snel doorreizen met de OV-fiets.
  3. Rotterdam Centraal: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  4. Den Haag Centraal: goed bereikbaar per fiets of auto.
  5. Schiphol Airport: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  6. Leiden Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  7. Breda: grote wachtruimtes en volop winkels.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): grote wachtruimtes en volop winkels.
  10. Nijmegen: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  11. Arnhem Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  12. Amersfoort Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  13. Haarlem: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  14. Zwolle: goede parkeermogelijkheden.
  15. Delft: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.

Andere populaire stations: Hilversum, Dordrecht, Tilburg, Groningen, Gouda, Schiedam, Maastricht, Almere, Zaandam, Hengelo, Assen, Zutphen en Lelystad, Roosendaal, Enschede, Alkmaar, Venlo, Ede / Wageningen.

treinvakantie-dieppe-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Dieppe kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Je kunt kiezen voor een van de gebruiksvriendelijke reserveringsplatformen die de tickets van velerlei bedrijven inzichtelijk maken. Zo vergelijk je alle reisopties op 1 plek. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wat ook interessant kan zijn is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In de lijst hieronder vergelijk je onze top-10 boekingsplatforms.

  1. Omio: meer dan 1000 aangesloten partners (bus, trein en vluchten).
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: de nummer 1 in Nederland voor Europese treinreizen
  4. www.sncf.com: reizen plannen via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: één loket voor alle treinreizen.
  6. Treinrondreis.nl: de tofste treinrondreizen met uitstekende hotels.
  7. Interrail: een van de beste treinspecialisten voor de Europese markt.
  8. Green Tickets: altijd inzicht in hoe milieuvriendelijk je reis is.
  9. TUI: prachtig aanbod met pakketreizen die je per trein aflegt.
  10. De Jong Intra: met deze touroperator kun je elk populair vakantieland bezoeken.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Wat je moet weten over treinreizen naar Dieppe

Het Franse railnetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te koop op www.sncf.com of via het telefonische adviespunt: 0033184943635. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Grote spoorwegstations zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Populaire luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De reisafstand naar hoofdstad Parijs is zo’n 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Men gebruikt hier de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek. De spreektaal is Frans. Stopcontact type C + F dien je te gebruiken. De aansluitspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +33. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Heb je overige vragen? Bezoek dan de overheidswebsite www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op onze website bieden we ook uitgebreide info over Fietsvakantie.

LandFrankrijk
Jaartemp.17,2 graden °C
TaalFrans
Nationale muntEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webshopswww.sncf.com
Telefonisch kaartjes kopen0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Meest populaire stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Nationale bezienswaardigheidCamargue

Reserveer de tofste treinrondreizen in Frankrijk

Vind kortingsdeals en verkrijg de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Dieppe

Interrailen in Frankrijk

Het interrail pas systeem is een exclusief treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Frankrijk en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de meeste treinen kan je onbeperkt reizen als jij de Interrail pas laat zien (dit kan met de Interrail App). Goed om te weten: bij bijzondere treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Met de fraaie Interrail App kan je overal en altijd reizen plannen, offline treintijden opzoeken en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het grootste voordeel van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Het Interrailen naar Dieppe is dus een hele praktische oplossing. Helemaal als je gaat doorreizen naar andere plaatsen in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Camargue. De Frankrijkpas worden aangeboden vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) reserveer je vanaf €199.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Rondreizen met een prachtig mooi uitzicht.
  • Met behulp van de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • Met de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Dieppe kopen

Treintickets bestellen naar station Dieppe centrum doen we vooral online. De prijzen kunnen dagelijks wisselen. In het onderstaande blok delen reisexperts 5 nuttige tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek on-time: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Blijf flexibel: probeer te reizen buiten de (zakelijke) spits.
  3. Kies een langere reistijd: sluit de hogesnelheidstreinen uit en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: speciale kortingsacties voor kinderen en senioren in 2024.

FAQ: Tips en adviezen over vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Dieppe?

Treintickets naar Dieppe in Frankrijk zijn te reserveren via NSInternational of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0033184943635. In sommige gevallen is er niet een directe verbinding. Probeer in dat geval eens reisorganisaties en ticketvergelijkers als Thetrainline.com of Omio.com. Deze platforms bekijken en vergelijken trajecten en prijzen van treinkaartjes van alle erkende trein- en busbedrijven van bestemmingen in de EU.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Dieppe?

Jouw weekendje weg kan al starten bij het plaatselijke NS-station. Je kan probleemloos vertrekken op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Driebergen-Zeist, Maastricht of Wormerveer. Veel van de treinverbindingen naar Dieppe beginnen vanaf het centraal station van Amsterdam. In aanvulling hierop: ook Amersfoort, Almelo, Breda, Den Haag, Arnhem en Rotterdam, Schiphol, Deventer, Utrecht, Hengelo zijn zogenaamde internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. internationale intercity, TGV, ICE, Thalys, Eurostar.

Reizen de kinderen voordelig mee?

De trein is een unieke vorm van vervoer om met kinderen te reizen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met een puzzel maken, een rondje maken of kinderfilmpjes kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. Iets oudere kids hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de kids eens op vakantie te gaan via het spoor. De exacte korting voor kinderen wisselt per touroperator. Bekijk www.diplomatie.gouv.fr voor de juiste kindertarieven en voorwaarden.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

De nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. Een slaaptrein is bedoeld om comfortabel in de nacht te reizen. Het serviceniveau is erg hoog met exclusieve voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen slaapcabine, slaapbanken, een douche en toilet en een speciaal menu aan boord. Op sommige internationale trajecten is ook de autotrein een optie.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is een duurzame keuze en geeft veel vrijheid. Je bent ontzettend flexibel. Ook in de internationale trein naar Dieppe mag een fiets meestal mee. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in de regel is een apart fietsticket noodzakelijk. Soms heb je een aparte wagon voor fietsen. De regels voor het inchecken van je fiets zijn per maatschappij anders. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een vouwfiets in opgevouwen toestand geldt meestal als handbagage en mag je dus zo meenemen. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Samen met de hond in de trein naar Dieppe is meestal gewoon mogelijk. Lees je goed in over de speciale voorwaarden. Kleine hondjes zoals een Dwergkeeshond die op schoot kunnen of in een kleine mand of tas passen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Als het gaat om grotere huisdieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).