logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Remagen vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Remagen? Deze heerlijke Duitse bestemming is zeer goed te bereiken met de trein. Het reizen met de trein biedt veel pluspunten. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een fijne stoel met veel bewegingsruimte, onderweg bewonder je het prachtige landschap en je komt lekker uitgerust aan in Duitsland. Bovendien is een treinrondreis veel beter voor het milieu. Via deze treinreis-vergelijker tref je nuttige informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Remagen vanaf onder andere Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Arnhem, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal. Daarnaast bekijk jij een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en praktische info over treinreizigers.

  • Middels de treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Remagen (Duitsland).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Station Nijmegen, Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, Station Breda, of een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, DB (www.bahn.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je alles van het land ontdekken? In dat geval raden we interrailen aan met de Duitslandpas (prijzen +/- €166).
treinkaartje-remagen-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Remagen boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Er zijn stoelen met beenruimte en draadloos internet. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Vanuit de trein kan jij genieten van een tof uitzicht. Je komt energiek aan op het treinstation van Remagen-Centraal, niet ver van het centrum. Heerlijk voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. Hieronder ontdek je in de juiste volgorde hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Tips en tricks treinticket kopen naar Remagen (Duitsland)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Remagen doe je meestal via internet. Bezoek daarvoor zoek- en boekingsplatform Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland reserveer je het handigst via www.bundesregierung.de of per telefoon via 04930311682904.

  2. Kies bestemming station en datum

    Selecteer vanaf welke plaats jouw vakantie gaat beginnen. Veel mensen kiezen voor Amsterdam- of Utrecht Centraal. Je kunt ook opstappen bij jouw lokale station. Denk bijv. aan Almere Oostvaarders of Utrecht Leidsche Rijn. Het systeem checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw adres. Selecteer ook de beschikbare vertrekdatums, tijden en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Selecteer het aantal mensen en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kleine kinderen bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Ook voor bejaarden heb je soms recht op een mooie seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De ticketshop geeft nu de snelste treintrajecten en de verwachte kosten. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed vertrektijden, de gemiddelde reistijden, het aantal overstappen en de treinvervoerders. Als je dat doet krijg je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Remagen. Af en toe zal het systeem geen routes vinden. Je moet dan losse tickets kopen. Enkele vergelijkingsplatformen geven ook opties voor reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra comfortopties kiezen

    In deze laatste stap kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Neem bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. Jouw toegangsbewijs zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De totale koopsom kan je voldoen middels de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Remagen bekijken?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes online

Op vakantie met de trein naar Remagen (Duitsland)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit kom je op een mooie manier in aanraking met het groene Duitsland. Het land heeft plusminus 83 miljoen bewoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Berlijn. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Remagen is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 13,4 °C (zeeklimaat). De warmste maand is juli (gemiddeld 29,8 graden) en de meest frisse maand is januari (zo’n 5,1 °C). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een verrassende Duitse plaats om een paar dagen te verblijven. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, midweek, kerstvakantie, zomervakantie, weekendje weg, voorjaarsvakantie, meivakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met mooie gebouwen en plaatselijke winkels. Vergeet ook zeker niet de Duitse gerechten op een van de terrassen. In de nabije omgeving zijn diverse uitstapjes te plannen. Ook kan je hier heel fraai fietsen, hiken, kanoën, bootje varen en musea bezoeken.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • De leukste dorpjes en steden in de buurt om te bezoeken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor heerlijke wandeltochten en goed aangegeven fietstochten.
  • Vergeet niet veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Schloss Linderhof, Ettal (Beieren).
  • Duitse campings, B&B’s, glampings, appartementen, hotels, vakantiehuisjes zijn goed te bereiken met het OV (deelfiets, metro, taxi, bus).
  • Bekijk ook opties voor een onbezorgde verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het fraaie van een treinreis is dan honderden stations verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Je vakantie naar Remagen per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder bespreken we aanvullende informatie over de meest gebruikte stations van Nederland. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Mauzé-sur-le-Mignon, Pitlochry & Tullamore.

  1. Utrecht Centraal: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  2. Amsterdam Centraal: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  3. Rotterdam Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  4. Den Haag Centraal: een van de grotere hubs in Nederland.
  5. Schiphol Airport: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  6. Leiden Centraal: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  7. Breda: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  8. Eindhoven Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  10. Nijmegen: verbonden met andere grote intercity-stations.
  11. Arnhem Centraal: een van de grotere hubs in Nederland.
  12. Amersfoort Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  13. Haarlem: uitstekende bereikbaarheid.
  14. Zwolle: duidelijke bewegwijzering.
  15. Delft: ruim voldoende parkeermogelijkheden.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Dordrecht, Zaandam, Hilversum, Groningen, Schiedam, Gouda, Zaandam, Almere, Maastricht, Hengelo, Zutphen, Hoofddorp & Roermond, Enschede, Alkmaar, Roosendaal, Lelystad, Venlo.

treinvakantie-remagen-vergelijken

Treinticketshops vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Remagen doe je het handigst online. Het beste is om te zoeken naar servicegerichte platforms die de treinkaartjes van betrouwbare vervoerders naast elkaar zetten. Zo krijg je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een goed alternatief is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In de bijgaande opsomming behandelen we de top-10 treinticketshops.

  1. Omio: handige boekingsapp voor al jouw internationale treinreizen.
  2. Thetrainline: eenvoudig treinkaartjes zoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: comfortabele zitplaatsen, aankomst in hartje stad
  4. www.bahn.com: de boekingssite van de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: enorm aanbod, eenvoudig zoeken en betalen met iDeal.
  6. Treinrondreis.nl: kleine enthousiaste reisaanbieder met bijzondere treinreizen op maat.
  7. Interrail: biedt handige passen om Europa te ontdekken.
  8. Green Tickets: specialist op het duurzaam verbinden van landen binnen Europa.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen in Europa met de trein.
  10. De Jong Intra: touroperator met exclusief aanbod bijzondere treinreizen.
  11. Booking.com: altijd een hotel vlakbij het station.

Praktische informatie over treinreizen naar Remagen

Het Duitse railnetwerk wordt geëxploiteerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn te koop op www.bahn.com of door te bellen naar 04930311682904. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. De grootste treinstations in het land zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Populaire luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) hebben een goede bereikbaarheid. De afstand tot de hoofdstad Berlijn is (per rails) zo’n 575 km (6 uur reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 3 oktober Eenheidsdag. Men is hier behoorlijk religieus: protestants, rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Duits. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De aansluitspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +49. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Heb je overige vragen? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op treinvakantievergelijken.nl lees je ook meer informatie over Stedentrip.

LandDuitsland
Temperatuur (gemiddeld)13,4 °C
TalenDuits
Nationale muntEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Online ticket-winkelwww.bahn.com
Telefonische hulp04930311682904
Trein soortenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Belangrijke aansluitende stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
Interrail reizenDuitslandpas (vanaf €166)
Veel bekeken bezienswaardigheidSchloss Linderhof, Ettal (Beieren)

Bekijk volledig verzorgde treinrondreizen in Duitsland

Bekijk acties en deals en verkrijg de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Remagen

Interrailen in Duitsland

De Interrailpas is een exclusief treinticket die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Duitsland en ruim 30 andere landen. Bij veel treinen kan je meteen instappen als jij een Interrail pas kan overhandigen (via bijv. je telefoon en tablet). Let op: bij een aantal treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Met de gratis Interrail App kan je eenvoudig reizen vastzetten, je reis van A tot Z plannen en plekken reserveren. Het grootste voordeel van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Remagen kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. In het bijzonder als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere streek in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Schloss Linderhof, Ettal (Beieren). Een Duitslandpas zijn al te bestellen vanaf €166. Een Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) is er vanaf €195.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • Rondreizen met een prachtig mooi uitzicht.
  • Met jouw Duitslandpas (vanaf €166) kun je onbeperkt reizen door Duitsland.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is ook een reservering nodig.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Remagen kopen

Treintickets bestellen naar station Remagen centrum kan op verschillende manieren. De kosten zijn per dag verschillend. In de volgende opsomming deelt onze expert vijf handige tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: de goedkoopste tickets koop je maanden voor vertrek.
  2. Stel je flexibel op: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Neem niet de snelste route: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: zoek informatie op de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en profiteer van tijdelijke deals.
  5. Kindervoordeel en 60+ korting: extra voordelig reizen met kinderen en ouderen in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Remagen?

Treintickets naar Remagen in Duitsland reserveer je eenvoudig via www.NSInternational.com of de Deutsche Bahn (DB). Het telefoonnummer is 04930311682904. Voor sommige dagen vindt het systeem geen directe route. Bezoek dan betrouwbare ticketshops als Omio of Thetrainline. Deze websites verschaffen inzicht in vertrek opties en tarieven van alle populaire trein- en busvervoerders van bestemmingen in de EU.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Remagen?

Jouw rondreis kan je starten vanaf jouw eigen NS-station. Je kunt gewoon beginnen op bijna elk station. Denk aan Baarn, Kropswolde of Zaandam. Flink wat treinverbindingen naar Remagen lopen vanaf Amsterdam-Centraal. Maar ook Breda, Den Haag, Almelo, Amersfoort, Arnhem en Hengelo, Hilversum, Utrecht, Deventer, Rotterdam zijn erkende internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de TGV, Thalys, internationale intercity, Eurostar, Nightjet.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een fantastische manier om samen met de kids op pad te gaan. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met kleuren, een rondje maken of youtube kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. Kinderen tot ongeveer 12 jaar hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met (klein)kinderen eens op vakantie te gaan via het spoor. De precieze korting voor kinderen verschilt per treinoperator. Zie www.bundesregierung.de voor de hedendaagse kindertarieven en kleine lettertjes.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

Een nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. De slaaptrein is specifiek ontworpen om comfortabel in de nacht te reizen. Er wordt veel comfort geboden met fantastische voorzieningen. Je geniet onder andere van: een compartiment met eigen bed, slaapstoelen, sanitaire voorzieningen en een restaurant of bordbistro. Op een aantal trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

Een eigen fiets meenemen is een duurzame keuze en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Remagen kan je jouw fiets meestal meenemen. Soms kan de fiets gratis mee, maar doorgaans moet je beschikken over een fietskaartje. In sommige gevallen is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De precieze regels voor het meenemen van de fiets zijn per maatschappij anders. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een ingeklapte vouwfiets geldt meestal als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Het alternatief is een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Samen met de hond in de trein naar Remagen is meestal geen probleem. Je moet wel rekening houden met extra voorwaarden. Kleine hondjes die bij je op schoot passen of in een kooitje of mand passen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Bij grotere honden dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Lees vooraf de regels op de website van DB (www.bahn.com).