logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Bietigheim-Bissingen vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Bietigheim-Bissingen? Deze veelzijdige Duitse reisbestemming is zeer goed te bereiken met de trein. Met de trein op vakantie gaan heeft veel voordelen. Geen last van files, een fijne stoel met voldoende beenruimte, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Duitsland. Daarnaast is een treinvakantie een duurzame keuze. Op dit platform vind je praktische details over het reserveren van treinkaartjes naar Bietigheim-Bissingen vanaf locaties zoals Utrecht Centraal, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Arnhem, Den Haag Centraal, Leiden Centraal. Bovendien tref je een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en belangrijke tips over het reizen per spoor.

  • Middels de treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Bietigheim-Bissingen (Duitsland).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland reis je hoofdzakelijk met de DB (www.bahn.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je er een rondreis van maken? Dan kan je Interrailen met de Duitslandpas (prijzen vanaf €166).
treinkaartje-bietigheim-bissingen-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Bietigheim-Bissingen boeken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de trein. Je kan gebruik maken van ruime stoelen en wifi. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Onderweg kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een tof uitzicht. Je komt fit aan op het treinstation van Bietigheim-Bissingen-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Perfect voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In onze adviestool check je in 5 stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Uitleg treinticket kopen naar Bietigheim-Bissingen (Duitsland)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Bietigheim-Bissingen kan op verschillende manieren. Zo kun je kiezen voor een boekingssite zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt ook informeren bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland reserveer je het handigst via www.bundesregierung.de of middels de telefoon 04930311682904.

  2. Kies bestemming station en datum

    Geef aan vanaf welk station je de reis wilt beginnen. Vaak reizen mensen vanaf Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij jouw lokale station. Denk bijvoorbeeld aan Amersfoort Schothorst & Lichtenvoorde-Groenlo. De vergelijker bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw woonplaats. Maak ook een beslissing over de datum van de heenreis en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Kies de groepsgrootte en geef ook de leeftijd aan. Voor kinderen bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Voor senioren (65-plus) is er soms ook een prettige seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Geef de details door om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De vergelijker etaleert nu de actuele treintrajecten en de verwachte kosten. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Je kunt filteren op het exacte tijdstip van vertrek, de duur van de treinreis, waar en hoe vaak je moet overstappen en de treinmaatschappij. Als je dat doet vind je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Bietigheim-Bissingen. In sommige gevallen kan er geen route gevonden worden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Verscheide vergelijkingsplatformen geven ook opties voor de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra comfortopties kiezen

    In de laatste stap kun je extra services toevoegen. Boek bijvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Een stoel met tafeltje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De kaartjes krijg je per mail (het kan slim zijn om het wel te printen). De totale koopsom kan je voldoen middels de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Bietigheim-Bissingen boeken?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Bietigheim-Bissingen (Duitsland)

Tijdens jouw reis bekijk je alvast het inspirerende Duitsland. Het land heeft plusminus 83 miljoen mensen (april 2024). De hoofdstad is Berlijn. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Bietigheim-Bissingen is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 13,4 graden (zeeklimaat). De heetste maand is juli (gemiddeld 29,8 graden) en de meest frisse maand is januari (+/- 5,1 graden celsius). De nationale feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Het is een zeer populaire Duitse bestemming om vakantie te vieren. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, weekendje weg, midweek, zomervakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met leuke steegjes en schattige winkeltjes. Wat je ook moet proberen zijn de Duitse streekgerechten in een van de vele restaurants. Nabij deze locatie zijn diverse uitstapjes te plannen. Ook kan je hier geweldig mooi fietsen, hiken, watersporten, tafeltennissen en musea bezoeken.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Authentieke stadjes die veel te bieden hebben.
  • Een gebied met mooie natuur voor prachtige wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Ook vind je bekende bezienswaardigheden zoals: Rothenburg ob der Tauber, Beieren.
  • Duitse glampings, campings, bungalows, appartementen, vakantiehuisjes, B&B’s zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (bus, metro, tram, taxi).
  • Optioneel een heerlijke verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het handige van het spoornetwerk is dat veel steden in Europa verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Jouw vakantie naar Bietigheim-Bissingen per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In het stukje hieronder lees je een korte toelichting over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Bad Blankenburg, Deutzen & Mazingarbe.

  1. Utrecht Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  2. Amsterdam Centraal: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  3. Rotterdam Centraal: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  4. Den Haag Centraal: van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  5. Schiphol Airport: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  6. Leiden Centraal: de hele dag door veel treinritten.
  7. Breda: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  8. Eindhoven Centraal: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  10. Nijmegen: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  11. Arnhem Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  12. Amersfoort Centraal: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  13. Haarlem: veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  14. Zwolle: voldoende toiletten, wachtruimtes en winkels.
  15. Delft: goed te bereiken met andere OV opties.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Schiedam, Tilburg, Groningen, Zaandam, Gouda, Hilversum, Hengelo, Maastricht, Hoofddorp, Assen, Almere, Zaandam en Ede / Wageningen, Alkmaar, Roermond, Enschede, Lelystad, Roosendaal.

treinvakantie-bietigheim-bissingen-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Treintickets kopen naar Bietigheim-Bissingen gebeurt hoofdzakelijk via internet. Zo kun jij bijv. surfen naar praktische tickets vergelijkers die de treinkaartjes van verschillende vervoerders inzichtelijk maken. Zo vergelijk je alle routes en prijzen op 1 plek Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Ook interessant is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In de bijgaande opsomming check je de meest gebruikte boekingsplatforms.

  1. Omio: al jouw trein-, bus- en vliegtickets op 1 plek.
  2. Thetrainline: duidelijke informatie, snel en voordelig treinkaartjes kopen.
  3. NSinternational.com: altijd jouw ticket bij de hand met de handige NS International App
  4. www.bahn.com: treinkaartjes kopen via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: kleine aanbieder met de gaafste rondreizen op maat.
  7. Interrail: een klantvriendelijke organisatie met dagelijks duizenden reizen.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: de tofste pakketreizen per trein boeken.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: reserveer een hotelkamer bij het station (korte transfer).

Wat je moet weten over treinreizen naar Bietigheim-Bissingen

Het Duitse railnetwerk wordt beheerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets kan je boeken op www.bahn.com of door contact op te nemen via 04930311682904. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. De grootste treinstations in het land zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Internationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De afstand tot de hoofdstad Berlijn is zo’n 575 km (6 uur reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 3 oktober Eenheidsdag. De regio is erg religieus van aard: protestants, rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Duits. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De aansluitspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Om te bellen draai je eerst +49. In gevaar? Bel 112. Heb je andere info nodig? Bekijk dan www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op deze treinreis-vergelijker vertellen we je ook meer over Treinreis met kinderen.

LandDuitsland
Temperatuur (gemiddeld)13,4 graden °C
SpreektaalDuits
BetalingenEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Ticketshopwww.bahn.com
Telefoonnummer vervoerder04930311682904
Type treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Drukst bezochtste stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailpasDuitslandpas (vanaf €166)
Populaire bezienswaardigheidRothenburg ob der Tauber, Beieren

Ervaar de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Duitsland

Toon de beste acties en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Bietigheim-Bissingen

Interrailen in Duitsland

De Interrail One Country of Global Pas is een speciale pas waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Duitsland en de rest van Europa. Bij de normale treinen kan je zonder reserveren instappen als jij de Interrail pas laat zien (dat kan geprint of digitaal). Opmerking: bij bijzondere treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein is een stoelreservering verplicht. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Met de handige Interrail App kan je overal en altijd reizen inkopen, actuele vertrektijden bekijken en plekken reserveren. Het voordeel van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Het Interrailen naar Bietigheim-Bissingen kan heel interessant zijn. Helemaal wanneer je wilt doorreizen naar andere locaties in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Rothenburg ob der Tauber, Beieren. Zo’n Duitslandpas kan besteld worden vanaf €166. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) bestel je vanaf €199.

  • Zoveel reizen als je wilt door alle Europese landen.
  • Zelf bepalen waar en wanneer je reist.
  • Met jouw Duitslandpas (verkrijgbaar vanaf €166) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Duitsland.
  • Middels de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen dien je apart een stoel te reserveren.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Bietigheim-Bissingen kopen

Treintickets bestellen naar station Bietigheim-Bissingen centrum kan op verschillende manieren. De prijzen zijn per trein, traject en dag weer anders. In het volgende stukje deelt onze expert handige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: kies een vertrekdag die voor jou goed uitkomt.
  2. Wees niet te kritisch: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Kies een langere reistijd: sluit de hogesnelheidstreinen uit en kies een extra overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en reis met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: speciale lage tarieven voor kinderen en 55-plussers in 2024.

FAQ: Tips en adviezen over vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Bietigheim-Bissingen?

Treintickets naar Bietigheim-Bissingen in Duitsland zijn te bestellen bij NSInternational of de Deutsche Bahn (DB). Telefonisch kan dat via 04930311682904. Voor enkele vertrek momenten is er niet een directe verbinding. Je kunt dan ook kijken naar ticket aanbieders zoals Thetrainline of Omio. Deze websites verschaffen inzicht in treintijden en tarieven van veel verschillende vervoersmaatschappijen in tientallen landen.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Bietigheim-Bissingen?

Jouw rondreis kan gestart worden vanaf het plaatselijke NS-station. Je kunt gewoon beginnen op vrijwel elk station zoals Boskoop, Haarlem en Utrecht Overvecht. Veel treinverbindingen naar Bietigheim-Bissingen beginnen vanaf Amsterdam-Centraal. Ook Breda, Arnhem, Apeldoorn, Den Haag, Amersfoort en Deventer, Utrecht, Schiphol, Rotterdam, Hengelo vallen onder de noemer internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Thalys, internationale intercity, TGV, Nightjet, Eurostar.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel om samen met kinderen op vakantie te gaan. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met kletsen, van de omgeving genieten of tekenfilms kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Kinderen tot een jaar of 14 hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met de kids een weekendje weg via het spoor te reserveren. De exacte korting voor kinderen kan variëren per treinoperator. Zie www.bundesregierung.de voor de hedendaagse kindertarieven en kleine lettertjes.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

De nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Je bespaart hiermee vaak een hotelovernachting. Een slaaptrein is dusdanig ontworpen om op luxe manier ’s nachts te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort met unieke faciliteiten en voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen slaapcabine, speciale stoelen om in te slapen, sanitaire voorzieningen en een bordrestaurant. Op langere trajecten heb je ook een autotrein.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Met jouw fiets op vakantie is een duurzame keuze en maakt het avontuur compleet. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook in de internationale trein naar Bietigheim-Bissingen mag een fiets meestal mee. De fiets kan soms gratis mee, maar vaak heb je echt een speciale fietsticket nodig. Op sommige trajecten is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De regels voor reizen met een fiets zijn per treintype weer wisselend. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een speciale vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je dus zo meenemen. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Samen met de hond in de trein naar Bietigheim-Bissingen is meestal geen probleem. Je moet wel rekening houden met extra voorwaarden. Schoothondjes die bij je op schoot passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Voor grotere huisdieren koop je een apart ticket. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en een muilkorf is handig om mee te nemen. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van DB (www.bahn.com).