logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Bad Breisig vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Bad Breisig? Deze bijzondere Duitse plek is gemakkelijk per trein te bezoeken. Een treinreis is heel erg prettig. Geen files of drukte, kwalitatief goede stoelen met veel bewegingsruimte, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Duitsland. Tevens is een treinrondreis veel beter voor het milieu. Op dit platform delen we nuttige tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Bad Breisig vanaf locaties als Arnhem, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Eindhoven, Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal. Bovendien verstrekken we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en nuttige feitjes over de plek van bestemming.

  • Dankzij een treinverbinding reis je moeiteloos naar Bad Breisig (Duitsland).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Zwolle, Station Nijmegen, Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Duitsland wordt voornamelijk gereist met de DB (www.bahn.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Ga je veel plekken bezoeken? Een leuk alternatief is Interrailen met de Duitslandpas (prijzen gemiddeld €166).
treinkaartje-bad-breisig-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Bad Breisig boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Je hebt het gemak van ruime stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Tijdens de rit geniet je van een bijzonder uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Bad Breisig-Centraal, in het hart van de stad. Zeer praktisch voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder onderzoek je in 5 stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Gemakkelijk en snel een treinticket kopen naar Bad Breisig (Duitsland)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Bad Breisig doe je meestal via internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland boek je het gemakkelijkst via www.bundesregierung.de of door contact op te nemen via 04930311682904.

  2. Kies bestemming station en datum

    Bepaal vanaf welke stad jouw vakantie gaat beginnen. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam-Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf een kleiner station in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Eindhoven Strijp-S of Wezep. De boekingssite adviseert je over de routes vanaf de gekozen plek. Selecteer ook de beschikbare vertrekdatums, tijden en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Denk na over de grootte van de groep en voer ook de leeftijden in. Voor kinderen tot 14 jaar is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Voor 60-plussers kan je soms aanspraak maken op een aantrekkelijke seniorenkorting (reductie op de tarieven). Ben jij in het bezit van een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Geef de details door om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    Het systeem geeft nu de mogelijke treintrajecten en de kosten. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de vertrek momenten, de duur van de treinreis, het aantal overstappen en de vervoerders. Zodoende vergelijk je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Bad Breisig. Een enkele keer is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je moet dan losse tickets kopen. Diverse boekingswebsites geven ook opties voor de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    Hier kan je de nodige extra’s toevoegen. Reserveer bijvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, zitplaatsen naast elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. Het treinticket kun je downloaden en per mail verkrijgen (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Betalen kan met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Bad Breisig reserveren?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Bad Breisig (Duitsland)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit kom je op een mooie manier in aanraking met de mooie regio’s van Duitsland. Dit land heeft +/- 83 miljoen ingeschreven bewoners (mei 2024). De hoofdstad is Berlijn. De beste reistijd voor een treinvakantie in Bad Breisig is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 13,4 graden celsius (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (plus minus 29,8 °C) en een wat koudere periode is januari (plus minus 5,1 graden). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 3 oktober Eenheidsdag. Dit is een prettige Duitse stad voor jouw vakantie. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een zomervakantie, weekendje weg, meivakantie, midweek, voorjaarsvakantie, herfstvakantie. Loop rond in het mooie centrum met fraaie kerken en gebouwen en gezellige winkels. Vergeet ook zeker niet de Duitse lekkernijen in de barretjes en restaurants. In de omgeving kan je leuke dorpjes bezoeken. Daarbij is de regio ideaal voor fietsen, hiken, voetballen, mountainbiken en musea bezoeken.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Leuke stadjes in de buurt om te bezoeken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor eindeloze wandelingen en urenlange fietstochten.
  • Informeer ook naar andere bezienswaardigheden in het land zoals: Kölner Dom, Keulen.
  • Duitse glampings, appartementen, vakantiehuisjes, hotels, campings, B&B’s hebben een goede verbinding met het OV (deelfiets, taxi, bus, tram).
  • Soms vind je een volledig verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Hollandse vertrekstations in mei 2024

Een goede mogelijkheden van een treinrondreis is dan honderden stations te bereiken zijn per rails. Zo’n vakantie naar Bad Breisig per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder bespreken we aanvullende informatie over de grootste stations van het land. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Hoofddorp, Mora & Villers-Cotterêts.

  1. Utrecht Centraal: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  2. Amsterdam Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  3. Rotterdam Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  4. Den Haag Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  5. Schiphol Airport: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  6. Leiden Centraal: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  7. Breda: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  8. Eindhoven Centraal: goed te bereiken met andere OV opties.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  10. Nijmegen: een van de grotere hubs in Nederland.
  11. Arnhem Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  12. Amersfoort Centraal: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.
  13. Haarlem: gelegen op een centrale plek in de stad.
  14. Zwolle: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  15. Delft: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.

Andere drukbezochte NS-stations: Tilburg, Zaandam, Dordrecht, Hilversum, Gouda, Schiedam, Hoofddorp, Hengelo, Assen, Zutphen, Maastricht, Almere & Ede / Wageningen, Roosendaal, Enschede, Alkmaar, Lelystad, Roermond.

treinvakantie-bad-breisig-vergelijken

De beste treinticket winkels vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Bad Breisig gaat het snelst via het internet. Het beste is om te zoeken naar servicegerichte treinkaartje-vergelijkers die de tickets van meerdere ondernemingen vergelijken. Zo vergelijk je alle routes en prijzen op 1 plek Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een leuk alternatief: reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). Hieronder vind je de beste zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: al jouw trein-, bus- en vliegtickets op 1 plek.
  2. Thetrainline: voordelig en simpel de goedkoopste treintickets vinden.
  3. NSinternational.com: handige App voor het plannen van jouw treinreizen in Europa
  4. www.bahn.com: binnenlandse treinreizen boeken via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: uitstekende internationale treinplanner.
  6. Treinrondreis.nl: alle pakketreizen gedekt via het garantiefonds.
  7. Interrail: standaard gratis voor kinderen tot en met 11 jaar.
  8. Green Tickets: eenvoudig de meest groene route uitzoeken.
  9. TUI: speciaal aanbod pakketreizen met de trein als vervoermiddel.
  10. De Jong Intra: ervaren touroperator met een ruim aanbod georganiseerde treinvakanties.
  11. Booking.com: een groot hotel-overzicht met overnachtingsmogelijkheden naast stations.

Nuttige info over treinreizen naar Bad Breisig

Het Duitse spoornetwerk is in beheer van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets worden aangeboden op www.bahn.com of telefonisch via 04930311682904. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. De grootste treinstations in het land zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Internationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn goed verbonden met het OV. De afstand tot de hoofdstad Berlijn is (via het spoor) ongeveer 575 kilometer (6 uur reistijd). Jouw treinkaartjes koop je met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 3 oktober Eenheidsdag. Men is hier behoorlijk religieus: protestants, rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Duits. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De aansluitspanning is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +49. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Meer weten? Bezoek dan www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op onze website lees je ook meer informatie over Zomervakantie.

LandDuitsland
Temperatuur (gemiddeld)13,4 °C
TaalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Landelijke ticketshopwww.bahn.com
Telefonisch tickets kopen04930311682904
Soorten treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Nationale stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailenDuitslandpas (vanaf €166)
Veel bezochte bezienswaardigheidKölner Dom, Keulen

Ervaar de tofste treinrondreizen in Duitsland

Bekijk kortingsacties en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Bad Breisig

Interrailen in Duitsland

De interrail pas is een uniek treinticket die toegang geeft tot het spoornetwerk van Duitsland en de rest van Europa. Bij de normale treinen wordt je gewoon geaccepteerd als je beschikt over een Interrail pas (via bijv. je telefoon en tablet). Goed opletten: bij sommige treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Met de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je zonder gedoe reizen vergelijken, je reis van A tot Z plannen en een plek om te zitten reserveren. Het praktische van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Bad Breisig is dus heel aantrekkelijk. Juist wanneer je wilt doorreizen naar een andere streek in Duitsland of bezienswaardigheden als Kölner Dom, Keulen. Een Duitslandpas is er vanaf €166. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) zijn te koop vanaf €185.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • Een ontzettend duurzame manier om Europa te zien.
  • Met de Duitslandpas (te betellen vanaf €166) reis je onbeperkt door Duitsland.
  • Met de Interrail Global Pass kan je vrij en flexibel reizen door heel Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen moet je apart reserveren.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Bad Breisig kopen

Treintickets bestellen naar station Bad Breisig centrum gaat steeds vaker via het internet. De prijzen van een ticket kunnen zeer uiteenlopen. In de volgende opsomming bieden we handige tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op zondag 5 mei 2024).

  1. Boek op een vroeg moment: de goedkoopste tickets koop je maanden voor vertrek.
  2. Stel je flexibel op: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Speciale aanbiedingen: bekijk regelmatig de website van de Duitse spoorwegmaatschappij voor speciale acties.
  5. Kindervoordeel en 55 plus korting: speciale lage tarieven voor kinderen en ouderen in 2024.

FAQ: antwoorden op vragen omtrent vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Bad Breisig?

Treintickets naar Bad Breisig in Duitsland zijn te bestellen bij de NS International App of de Deutsche Bahn (DB). Het telefoonnummer is 04930311682904. Voor sommige data of trajecten is geen directe verbinding mogelijk. Informeer dan bij ticketshops als Thetrainline.com of Omio.com. Zij verzamelen vertrektijden en prijzen van erkende treinmaatschappijen binnen Europese landen.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Bad Breisig?

Jouw vakantietrip kan gestart worden vanaf het lokale NS-station. Je kunt zonder moeite instappen op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Den Dolder, Koog aan de Zaan of Rhenen. Flink wat treinverbindingen naar Bad Breisig beginnen vanaf het station van Amsterdam. Ook Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Den Haag, Arnhem en Hilversum, Rotterdam, Hengelo, Schiphol, Utrecht zijn erkende internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. internationale intercity, Nightjet, TGV, Eurostar, ICE.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een uitstekend vervoermiddel voor jongere kinderen. Kinderen kunnen onderweg spelen, rondlopen of youtube kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Dit maakt het interessant om met (klein)kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De uiteindelijke korting voor kinderen kan wisselen per touroperator. Zie www.bundesregierung.de voor de beschikbare kindertarieven en spelregels.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

De nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. De slaaptrein is ontwikkeld om je uitgerust op de bestemming te brengen. Ze bieden een hoog comfort met fantastische voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen slaapcabine, luxe zit/ligstoel, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een buffet. Op diverse trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Kun je met de fiets de trein in?

De fiets mee op vakantie is een milieuvriendelijke optie en avontuurlijk. Je bent ontzettend flexibel. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Bad Breisig kan je jouw fiets meestal meenemen. Soms kan de fiets gratis mee, maar meestal moet je beschikken over een fietskaartje. Voor de grote trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De kosten en regels voor het inladen van fietsen in treinen zijn per touroperator weer anders. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een ingevouwen fiets geldt meestal als handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Het meenemen van de hond in de trein naar Bad Breisig kan vaak zonder problemen. Let op: er gelden bepaalde voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die je gemakkelijk op schoot kunt houden of in een mand/tas/kooi kunnen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een speciaal kaartje. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Je kunt de regels bekijken op de website van DB (www.bahn.com).