logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Padborg vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Padborg? Deze natuurrijke Deense vakantiebestemming is gemakkelijk per trein te bezoeken. Op reis gaan per trein is heel erg prettig. Je ervaart geen problemen met files, een heerlijke stoel met voldoende beenruimte, je geniet onderweg van een prachtig landschap en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Denemarken. Daarbij is een treinreis zeer klimaatbewust. Op deze pagina delen we nuttige info over het reserveren van treinkaartjes naar Padborg vanaf o.a. Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal. Bovendien bieden we een handig stappenplan, treinschema’s en handige details over het reizen met de trein.

  • Met een treinverbinding reis je ongestoord naar Padborg (Denemarken).
  • Je kunt vertrekken vanaf Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Zwolle, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, of een station bij jou in de buurt.
  • In Denemarken gaat het reizen vooral met de DSB (www.dsb.dk).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: InterCity, InterCity Lyn, S-Tog, Nordjyske Jernbaner (NJ), SJ hogesnelheidstrein, EuroCity, InterCity Express (ICE).
  • Wil je meer van het land bekijken? In dat geval raden we interrailen aan met de Denemarkenpas (tarieven vanaf €105).
treinkaartje-padborg-denemarken-kopen

Goedkoop treinticket Padborg boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je hebt de beschikking over stoelen met beenruimte en eten en drinken aan boord. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Terwijl je reist heb je het idyllische landschap. Je komt fit aan op het treinstation van Padborg-Centraal, in het hart van de stad. Heel geschikt voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In onderstaand overzicht lees je in vijf stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Uitleg treinticket kopen naar Padborg (Denemarken)

  1. Treinticketshop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Padborg kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Zo kan jij kiezen voor een boekingssite zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Denemarken (DSB). Treinritten in Denemarken kan men boeken middels www.denmark.dk of via het nummer 04570131415.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Bedenk vanaf waar je wilt vertrekken. Vaak reizen mensen vanaf Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor een treinstation in de buurt. Zoals Arnhem Velperpoort & Mantgum. De boekingssite bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf de gekozen plek. Vergeet niet de ideale heenreis datum en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Kies het aantal reizigers en voer ook de leeftijden in. Voor kleine kinderen is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Ook voor mensen op leeftijd geldt in sommige gevallen een flinke seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Koppel deze dan tijdens het bestellen om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Kies een reisroute

    Het algoritme vertoon nu de beste treintrajecten en de onkosten. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Analyseer het exacte tijdstip van vertrek, de verwachte reistijd, het aantal overstappen en de treinmaatschappij. Dan boek je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Padborg. Een enkele keer zal het systeem geen routes vinden. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Verschillende vergelijkingsplatformen verstrekken ook details over reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Boeking bevestigen

    Hier kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Koop bijvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, plekken naast- of tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De kaartjes kun je downloaden en per mail verkrijgen (soms is printen noodzakelijk). Om de boeking af te ronden kan je betalen met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Padborg kopen?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Padborg (Denemarken)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit kom je in aanraking met het authentieke Denemarken. Dit land heeft 5,4 miljoen inwoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Kopenhagen. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Padborg is april t/m oktober. De gem. jaartemperatuur is 11,2 graden °C (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (doorgaans 23,4 graden celsius) en een wat koudere periode is januari (plus minus 5,1 °C). Houd rekening met de nationale feestdag: 5 juni Dag van de Grondwet. Dit is een heerlijke Deense bestemming om per trein heen te reizen. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, voorjaarsvakantie, midweek, kerstvakantie, meivakantie, herfstvakantie, weekendje weg. Bekijk de historische binnenstad met mooie gebouwen en toffe winkeltjes. Proef ook de typische Deense gerechten in de barretjes en restaurants. Rondom deze plaats kun je veel dingen ondernemen. Daarbij kan je hier geweldig mooi rondwandelen, fietsen, kanoën, suppen en andere avonturen beleven.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes om te bekijken.
  • Een gebied met mooie natuur voor avontuurlijke wandelingen en fietstochten inclusief een tussenstop op een terras.
  • Verdiep je ook in toffe bezienswaardigheden zoals: Louisiana.
  • Deense vakantiehuisjes, hotels, appartementen, bungalows, campings, B&B’s zijn uitstekend bereikbaar met het OV (tram, bus, taxi, deelfiets).
  • Informeer ook naar een luxe verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het voordeel van reizen per spoor is dat veel internationale stations middels het spoor geconnect zijn. Zo’n vakantie naar Padborg per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder check je handige details over de meest gekozen stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Sa Pobla, Varen & Elva.

  1. Utrecht Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  2. Amsterdam Centraal: verbonden met andere grote intercity-stations.
  3. Rotterdam Centraal: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  4. Den Haag Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  5. Schiphol Airport: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  6. Leiden Centraal: verbonden met andere grote intercity-stations.
  7. Breda: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  8. Eindhoven Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  10. Nijmegen: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  11. Arnhem Centraal: uitstekende bewegwijzering.
  12. Amersfoort Centraal: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  13. Haarlem: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  14. Zwolle: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  15. Delft: verbonden met veel stations.

Check ook: Tilburg, Gouda, Dordrecht, Zaandam, Schiedam, Hilversum, Almere, Maastricht, Hengelo, Assen, Zutphen, Hoofddorp & Enschede, Roosendaal, Alkmaar, Lelystad, Ede / Wageningen, Roermond.

treinvakantie-padborg-vergelijken

Vergelijken van ticketaanbieders

De benodigde treintickets kopen naar Padborg gaat tegenwoordig meestal via internet. Steeds meer mensen maken gebruik van de gebruiksvriendelijke vergelijkingsplatformen die de tickets van erkende vervoerders voor je voorschotelen. Zo zie jij alle routes en prijzen op 1 plek Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Denemarken (DSB). Een alternatief is een Interrail pas kopen. In deze lijst verstrekken we de top-10 ticket aanbieders.

  1. Omio: populaire App voor het kopen van treinreizen in Europa.
  2. Thetrainline: treintickets boeken in meer dan 45 landen via ruim 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: gebruiksvriendelijke App om al jouw reizen te plannen
  4. www.dsb.dk: reizen plannen via de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: kleine aanbieder met de gaafste rondreizen op maat.
  7. Interrail: een klantvriendelijke organisatie met dagelijks duizenden reizen.
  8. Green Tickets: een handige en snelle Europese routeplanner.
  9. TUI: bijzondere pakketreizen inclusief tickets voor internationale trein.
  10. De Jong Intra: touroperator met exclusief aanbod bijzondere treinreizen.
  11. Booking.com: uitstekende hotels vlakbij het station boeken.

Wat je moet weten over treinreizen naar Padborg

Het Deense railnetwerk is eigendom van De Danske Statsbaner (DSB). Intercity tickets zijn vindbaar op www.dsb.dk of telefonisch via 04570131415. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als InterCity, InterCity Lyn, S-Tog, Nordjyske Jernbaner (NJ), SJ hogesnelheidstrein, EuroCity, InterCity Express (ICE). In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Kopenhagen, Aarhus, Aalborg, Kastrup. Veel gekozen luchthavens zoals Aalborg (AAL), Billbund (BLL), Kopenhagen (CPH) zijn aangesloten op het rail-netwerk. De reisafstand naar hoofdstad Kopenhagen is ongeveer 620 km (11 uur reistijd). Men gebruikt hier de Deense Kroon (DKK). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 5 juni Dag van de Grondwet. De belangrijkste religie is evangelisch luthers (95%). De meest gesproken taal is Deens. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De netspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De telefooncode is +45. In gevaar? Bel 112. Heb je overige vragen? Bekijk dan www.denmark.dk. Het adres van de Nederlandse ambassade in Denemarken is: Toldbodgade 33, 1253, København. Via ons platform is ook informatie te raadplegen over Fietsvakantie.

LandDenemarken
Jaartemp.11,2 graden celsius
Officiële taalDeens
ValutaDeense Kroon (DKK)
Landelijke spoorwegmaatschappijDe Danske Statsbaner (DSB)
Nationale ticketshopwww.dsb.dk
Telefonische bestellingen04570131415
Populaire treinenInterCity, InterCity Lyn, S-Tog, Nordjyske Jernbaner (NJ), SJ hogesnelheidstrein, EuroCity, InterCity Express (ICE)
Nationale stationsKopenhagen, Aarhus, Aalborg, Kastrup
InterrailenDenemarkenpas (vanaf €105)
Noemenswaardige bezienswaardigheidLouisiana

Laat je verrassen door de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Denemarken

Vergelijk deals en acties en boek de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Padborg

Interrailen in Denemarken

Het interrail pas systeem is een uniek treinticket waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Denemarken en andere Europese landen. Bij de nationale treinen kan je zonder extra handeling instappen als je beschikt over een Interrail pas (via App op je telefoon). Belangrijk: bij afwijkende treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Met de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je overal en altijd reizen vastzetten, actuele treintijden inzien en plekken reserveren. Het praktische van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Padborg is dus een hele praktische oplossing. In het bijzonder als je ook interesse hebt in een andere omgeving in Denemarken of bezienswaardigheden zoals Louisiana. De Denemarkenpas zijn verkrijgbaar vanaf €105. De Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) bestel je vanaf €199.

  • Je hoeft niet in elk land meer losse tickets te kopen.
  • De mooiste plekjes in Europa ontdekken.
  • Met jouw Denemarkenpas (te koop vanaf €105) reis je zoveel als je wilt met de trein in Denemarken.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Padborg kopen

Treintickets bestellen naar station Padborg centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De prijzen kunnen elk moment veranderen. In het volgende stukje delen specialisten de beste tips hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: kies een vertrekdag die voor jou goed uitkomt.
  2. Wees flexibel: kies een reis die doordeweeks kan plaatsvinden.
  3. Accepteer een langere reistijd: vermijd de hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en acties: raadpleeg de website van de Deense spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en seniorenkorting: profiteer van voordeel voor kids en oudere reizigers in 2024.

Vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Padborg?

Treintickets naar Padborg in Denemarken bestel je via de NS International App of de De Danske Statsbaner (DSB). Er is ook een telefonische desk via 04570131415. Voor sommige vertrekdagen of trajecten vindt het systeem geen directe route. Informeer dan bij ticketshops als Thetrainline of Omio. Deze platforms verschaffen inzicht in vertrek opties en kosten van een groot aantal vervoerders van Europese regio’s.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Padborg?

Jouw treinvakantie begint al bij het NS-station om de hoek. Je kunt zonder problemen beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Delft Zuid, Houthem-St. Gerlach of Varsseveld. De meeste treinverbindingen naar Padborg beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. Ook Breda, Amersfoort, Apeldoorn, Den Haag, Almelo en Rotterdam, Hilversum, Utrecht, Hengelo, Deventer zijn erkende internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de TGV, Thalys, internationale intercity, ICE, Eurostar.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een unieke vorm van vervoer voor kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen spelen, rondlopen of youtube kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. De oudere kinderen kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met (klein)kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De hoogte van de korting voor kinderen kan variëren per land, operator en leeftijd. Surf naar www.denmark.dk voor actuele kindertarieven en voorwaarden.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

De nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Je bespaart hiermee vaak een hotelovernachting. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om op luxe manier ’s nachts te reizen. De kwaliteit van de service is hoog met fantastische voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen slaapplek, slaapstoelen, badkamers en een ontbijt aan boord. Op diverse trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Een fietsvakantie is een duurzame keuze en erg praktisch. Je bent ontzettend flexibel. Ook als je reist met de internationale trein naar Padborg is een fiets vaak toegestaan. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar normaal gesproken is een aanvullend fietsticket nodig. Voor internationale trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De wetgevingen voor de fiets in de trein zijn weer anders per treintype. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een speciale vouwfiets geldt meestal als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Kan ik een huisdier meenemen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Padborg is in de meeste gevallen mogelijk. Houd rekening met de huisdier-voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die je eenvoudig mee kan nemen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor grotere huisdieren is een apart ticket noodzakelijk. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en een muilkorf kan verplicht zijn. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van DSB (www.dsb.dk).