logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Kortrijk vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Kortrijk? Deze populaire Belgische locatie bezoek je eenvoudig per trein. Kiezen voor een treinreis levert je veel gemak op. Geen files of drukte, kan zitten op een lekkere stoel met meer dan genoeg beenruimte, onderweg bewonder je het prachtige landschap en je bent uitgerust als je arriveert in België. Ook is een treinrit een stuk groener. Via treinvakantievergelijken.nl zoek jij belangrijke details over het reserveren van treinkaartjes naar Kortrijk vanaf locaties zoals Utrecht Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal, Arnhem. Tevens zoek jij een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en aanvullende feitjes over het rondreizen per trein.

  • Dankzij de treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Kortrijk (België).
  • Vertrek vanuit o.a. Station Den Haag HS, Zwolle, Station Nijmegen, Station Amersfoort, Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, of jouw eigen lokale station.
  • In België wordt voornamelijk gereist met de NMBS (www.belgiantrain.be).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: EuroCity, Eurostar, ICE, Thalys, TGV.
  • Wil je er een rondreis van maken? Een leuk alternatief is Interrailen met de Beneluxpas (prijzen vanaf €105).
treinkaartje-kortrijk-belgie-kopen

Goedkoop treinticket Kortrijk boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Je hebt het gemak van heerlijke comfortabele stoelen en draadloos internet. Je kan diverse spullen meenemen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Terwijl je zit kan jij genieten van het idyllische landschap. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Kortrijk-Centraal, en kunt direct overstappen. Heerlijk voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In de lijst hieronder vertellen we in diverse stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Kortrijk (België)

  1. Boekingssite kiezen

    Een treinkaartje bestellen naar Kortrijk doen de meeste mensen via internet. Je kunt gebruik maken van zoek- en boekingsplatform Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook boeken via NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van België (NMBS). Treinritten in België zijn te reserveren via www.belgium.be of door contact op te nemen via 03225282828.

  2. Kies stad/station en datum

    Kies vanaf welke plek je de reis wilt beginnen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf een treinstation in de buurt. Denk aan Deventer De Scheg en Vlissingen Souburg. Het algoritme adviseert je over de routes vanaf jouw adres. Vergeet niet de actuele vertrektijden en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Aantal passagiers kiezen

    Denk na over het aantal reizigers en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor de kleintjes is er meestal een kinderkorting. Voor senioren is er dikwijls een forse seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Vergeet deze niet toe te voegen om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Kies een reisroute

    De vergelijker vertoon nu de mogelijke treintrajecten en de prijsindicatie. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op de vertrektijd, de gemiddelde reistijden, de stations waarop je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Zodoende zoek je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Kortrijk. Voor sommige bestemmingen is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je moet dan losse tickets kopen. Meerdere boekingswebsites kunnen ook advies geven over de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra comfortopties kiezen

    Als laatste kan je de nodige extra’s toevoegen. Denk aan een exclusief 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Zitplaatsreservering is ook een optie. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, zitplekken naast elkaar of een eigen compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. Het treinticket kun je downloaden en per mail verkrijgen (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). De betaling doe je met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

Goedkope tickets voor de trein naar Kortrijk bekijken?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket direct online

Op vakantie met de trein naar Kortrijk (België)

Wanneer je naar buiten kijkt ervaar je alvast de prachtige natuur van België. Dit land heeft zo’n 10,5 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Brussel. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Kortrijk is mei t/m september. De gemiddelde temp. is 14,2 °C (zeeklimaat). De warmste maand is juli (gemiddeld 27,5 °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (gemiddeld 8,1 graden celsius). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 21 juli Nationale Feestdag. Dit is een heerlijke Belgische omgeving om naartoe te reizen. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, zomervakantie, herfstvakantie, weekendje weg, meivakantie, midweek, voorjaarsvakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met monumentale gebouwen en schattige winkeltjes. Geniet van de lokale Belgische streekgerechten in een van de vele restaurants. In de buurt zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Daarbij kan je in deze omgeving super mooi fiets- en wandeltochten maken, kanoën, mountainbiken en puzzeltochten doen.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes in deze streek bezoeken.
  • Een omgeving met veel natuur voor avontuurlijke wandelingen en fietstochten inclusief een tussenstop op een terras.
  • Tevens zijn er populaire bezienswaardigheden zoals: Rubenshuis.
  • Belgische hotels, glampings, appartementen, B&B’s, bungalows, vakantiehuisjes bereik je gemakkelijk met het OV (deelfiets, bus, tram, taxi).
  • Informeer ook naar een all-inclusive verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het praktische van een internationale treinreis dat veel internationale stations middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Jouw vakantie naar Kortrijk per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. Onderstaand check je meer informatie over de grotere intercity stations in Nederland. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Foucart, Františkovy Lázně & Tampere.

  1. Utrecht Centraal: uitstekende bereikbaarheid.
  2. Amsterdam Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  3. Rotterdam Centraal: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  4. Den Haag Centraal: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  5. Schiphol Airport: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  6. Leiden Centraal: prettig station met grote fietsenstalling.
  7. Breda: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  8. Eindhoven Centraal: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  10. Nijmegen: uitstekende parkeermogelijkheden.
  11. Arnhem Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  12. Amersfoort Centraal: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  13. Haarlem: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  14. Zwolle: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  15. Delft: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Tilburg, Schiedam, Gouda, Hilversum, Groningen, Zaandam, Assen, Zutphen, Hoofddorp, Hengelo, Maastricht, Zaandam & Alkmaar, Venlo, Lelystad, Ede / Wageningen, Roermond, Enschede.

treinvakantie-kortrijk-vergelijken

De beste boekingssites vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Kortrijk kan op verschillende manieren. Bezoek bijvoorbeeld praktische tickets vergelijkers die het actuele aanbod van veel Europese maatschappijen inzichtelijk maken. Zo zie jij alle opties en prijzen in 1 overzicht. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen België (NMBS). Een alternatief is een treinpas zoals Interrail. In de bijgaande opsomming delen we de meest gebruikte ticketshops.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke reisplanner voor bus, boot, trein en vliegtuig.
  2. Thetrainline: duidelijke informatie, snel en voordelig treinkaartjes kopen.
  3. NSinternational.com: vele Europese bestemmingen online te boeken
  4. www.belgiantrain.be: treintickets reserveren via de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: onafhankelijke prijsvergelijker voor meer dan 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: alle pakketreizen gedekt via het garantiefonds.
  7. Interrail: met de Interrail Global Pass reis je door ruim 30 Europese landen.
  8. Green Tickets: de milieuvriendelijke reisplanner binnen Europa.
  9. TUI: ervaar de meest bijzondere pakketreizen per trein.
  10. De Jong Intra: met deze touroperator kun je elk populair vakantieland bezoeken.
  11. Booking.com: hier boek je de goedkoopste hotels vlakbij het station.

Praktische info over treinreizen naar Kortrijk

Het Belgische spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS). Intercity tickets kan je zoeken op www.belgiantrain.be of bij de klantenservice via 03225282828. Daarnaast kan je ook kijken naar (internationale) treinen als EuroCity, Eurostar, ICE, Thalys, TGV. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Brussel Zuid/Bruxelles Midi, Brussel Centraal, Brussel Noord, Antwerpen Centraal, Gent Sint-Pieters, Luik Guillemins. Nationale luchthavens zoals Brussel (BRU) zijn aangesloten op het rail-netwerk. De afstand tot de hoofdstad Brussel is (via het spoor) ongeveer 175 km (2 uur reistijd). Treintickets reken je af met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 21 juli Nationale Feestdag. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek. De spreektaal is Frans, Nederlands, Duits. Stopcontact type C + F kan je voor je aparaten gebruiken. De stroomsterkte is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +32. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 110/112. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan op de website www.belgium.be. Het adres van de Nederlandse ambassade in België is: Kortenberglaan 4/10, 1040, Brussel. Via ons platform kan je ook meer lezen over Treinreis met kinderen.

LandBelgië
Gemiddelde temp.14,2 graden celsius °C
Gesproken taalFrans, Nederlands, Duits
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijNationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS)
Ticket webwinkelwww.belgiantrain.be
Telefonisch kaartjes kopen03225282828
Trein soortenEuroCity, Eurostar, ICE, Thalys, TGV
Grote spoorwegstationBrussel Zuid/Bruxelles Midi, Brussel Centraal, Brussel Noord, Antwerpen Centraal, Gent Sint-Pieters, Luik Guillemins
Interrail reizenBeneluxpas (vanaf €105)
Inspirerende bezienswaardigheidRubenshuis

Reserveer volledig verzorgde treinrondreizen in België

Bekijk beste deals en reserveer de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Kortrijk

Interrailen in België

De Interrail One Country of Global Pas is een treinpas die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in België en de rails van andere EU regio’s. Bij de nationale treinen kan je vrij reizen als jij de Interrail pas laat zien (via bijv. je telefoon en tablet). Goed om te weten: bij bijzondere treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Met de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je overal en altijd reizen vastleggen, je reis van A tot Z plannen en een plek om te zitten reserveren. Het toffe van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Kortrijk is dus heel aantrekkelijk. Juist als je later nog wilt doorreizen naar andere locaties in België of bezienswaardigheden als Rubenshuis. Een Beneluxpas kan besteld worden vanaf €105. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) zijn verkrijgbaar vanaf €185.

  • 33 verschillende landen bezoeken met 1 pas.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Met jouw Beneluxpas (vanaf €105) kan jij onbeperkt gebruik maken van de trein in België.
  • Met de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen moet je apart reserveren.

Tips voor goedkope treinkaartjes naar Kortrijk kopen

Treintickets bestellen naar station Kortrijk centrum kan je op diverse manieren doen. De prijzen zijn zeer wisselend. In de volgende opsomming delen reisexperts tips en adviezen hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: zo ben je er zeker van dat je kan vertrekken.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: reis heel vroeg of juist heel laat.
  3. Neem bewust een langere route: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: check de website van de Belgische spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55+ korting: extra ticketkorting voor kinderen en oudere reizigers in 2024.

FAQ: alles over voordelig op vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Kortrijk?

Treintickets naar Kortrijk in België zijn te bestellen bij de NS International App of de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS). Er is ook een telefonische desk via 03225282828. Voor enkele vertrek momenten kan je niet direct een kaartje kopen. Informeer dan bij boekingsplatforms zoals Omio of Thetrainline. Deze websites verschaffen inzicht in reistijden en prijzen van alle erkende vervoersmaatschappijen binnen Europese landen.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Kortrijk?

Jouw citytrip begint al bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kan probleemloos beginnen op vrijwel elk station zoals Amsterdam Amstel, Gouda Goverwelle en Utrecht Vaartsche Rijn. Een hoop treinverbindingen naar Kortrijk lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. In aanvulling hierop: ook Arnhem, Apeldoorn, Almelo, Amersfoort, Den Haag en Deventer, Hengelo, Utrecht, Schiphol, Rotterdam zijn erkende internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de Thalys, Nightjet, TGV, internationale intercity, Eurostar.

Reizen de kinderen voordelig mee?

De trein is een fantastische manier voor een vakantie met kinderen. De jongste kids kunnen lekker een spel spelen, door de wagon lopen of een stripboek lezen. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Iets oudere kids hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met de kids via het spoor op vakantie te gaan. De uiteindelijke korting voor kinderen kan variëren per treinoperator. Check www.belgium.be voor de geldende kindertarieven en regels.

Wat houdt de nachttrein in?

De nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. Een slaaptrein is ontwikkeld om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Het serviceniveau is erg hoog met uitstekende voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen slaapcabine, couchette (slaapbank), badkamers en een ontbijt aan boord. Op een aantal trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Een normale fiets meenemen is klimaatbewust en maakt je onafhankelijk. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. In de internationale trein naar Kortrijk is een fiets vaak toegestaan. De fiets kan soms gratis mee, maar steeds vaker heb een betaalde fietskaart nodig. Op sommige trajecten heb je een aparte wagon voor fietsen. De regelgevingen voor het inchecken van je fiets zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Controleer dit vooraf. Een unieke en kleine vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en kan meestal gratis mee. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Kortrijk kan vaak zonder problemen. Lees je goed in over de speciale voorwaarden. Kleine hondjes zoals een Dwergkeeshond die op schoot van de reiziger passen of in een kleine mand of tas passen mag je vaak gratis meenemen. Voor grotere honden dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en een muilkorf is handig om mee te nemen. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Alle regels lees je op de website van NMBS (www.belgiantrain.be).