logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Herentals vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Herentals? Deze heerlijke Belgische vakantieomgeving heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Een treinreis is iets wat steeds meer Nederlanders ondernemen. Geen wegomleidingen en files, ontspannen in een fijne stoel met veel bewegingsruimte, je ziet de meest schitterende landschappen en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in België. Eveneens is een treinvakantie een duurzame keuze. Via treinvakantievergelijken.nl check je nuttige suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Herentals vanaf locaties als Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Arnhem. Eveneens bieden we een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en handige adviezen over je reisbestemming.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Herentals (België).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, Station Den Haag HS, Station Breda, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In België wordt er op het spoor gereden met de NMBS (www.belgiantrain.be).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: EuroCity, Eurostar, ICE, Thalys, TGV.
  • Wil je er een rondreis van maken? Ons advies is dan Interrailen met de Beneluxpas (prijzen vanaf €105).
treinkaartje-herentals-belgie-kopen

Goedkoop treinticket Herentals boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je hebt de beschikking over prettige stoelen en veel voorzieningen. Je kunt een grote koffer meenemen en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Al reizende raak je verwonderd door het idyllische landschap. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Herentals-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onderstaand overzicht check je in diverse stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Uitleg treinticket kopen naar Herentals (België)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Herentals kan op verschillende manieren. Bekijk daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook boeken via NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van België (NMBS). Treinritten in België zijn te boeken via www.belgium.be of via de telefoon 03225282828.

  2. Treinstations en data selecteren

    Bepaal vanaf welke stad jouw vakantie gaat beginnen. Veel mensen kiezen voor Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Eventueel kun jij ook reizen vanaf een kleiner station in de buurt. Bijvoorbeeld Helmond Brouwhuis & Utrecht Terwijde. Het systeem analyseert dan supersnel de beste route vanaf het gekozen treinstation. Maak ook een beslissing over de beschikbare vertrekdatums, tijden en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Reisgezelschap

    Bepaal het aantal personen en voer ook de leeftijden in. Voor kleine kinderen profiteer je vaak van de kinderkorting. Voor senioren (65-plus) is er soms ook een flinke seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Voer de nummers in om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Kies een reisroute

    De boekingssite toont nu de mogelijke treintrajecten en de verwachte tarieven. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op de vertrektijd, de reisduur, de stations waarop je moet overstappen en de treinvervoerders. Op die manier reserveer je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Herentals. Voor sommige bestemmingen is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je moet dan losse tickets kopen. Verschillende vergelijkingswebsites verstrekken ook details over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra’s en bevestiging

    In stap 5 kan je de totale service uitbreiden. BIjvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De kaartjes krijg je per mail (soms is printen noodzakelijk). De totale koopsom kan je voldoen middels de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Herentals bekijken?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket via internet

Op vakantie met de trein naar Herentals (België)

Wanneer je naar buiten kijkt kom je op een mooie manier in aanraking met de omgeving van België. Dit land heeft zo’n 10,5 miljoen mensen (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Brussel. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Herentals is mei t/m september. De gem. temperatuur is 14,2 graden celsius (zeeklimaat). De heetste maand is juli (doorgaans 27,5 °C) en een koude maand is januari (+/- 8,1 graden celsius). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 21 juli Nationale Feestdag. Dit is een heerlijke Belgische plek voor jouw vakantie. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, zomervakantie, meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, midweek. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumenten, oude gebouwen en gespecialiseerde winkels. Proef ook de typische Belgische lekkernijen op een van de terrassen. In de omgeving kan je leuke uitstapjes maken. Verder kan je hier geweldig mooi hiken, fietsen, kajakken, tafeltennissen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Levendige dorpjes die veel te bieden hebben.
  • Een omgeving met veel natuur voor prachtige wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar andere bezienswaardigheden zoals: Magritte Museum.
  • Belgische appartementen, B&B’s, bungalows, vakantiehuisjes, glampings, hotels zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (bus, metro, taxi, deelfiets).
  • Mogelijk een all-inclusive verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het handige van het spoornetwerk is dat veel steden in Europa te bereiken zijn per rails. De vakantie naar Herentals per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder bekijk je handige details over de meest populaire treinstations in Nederland. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Bad Gandersheim, Bergerac & Gheorgheni.

  1. Utrecht Centraal: van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  2. Amsterdam Centraal: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  3. Rotterdam Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  4. Den Haag Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  5. Schiphol Airport: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  6. Leiden Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  7. Breda: goede gelegenheid voor parkeren.
  8. Eindhoven Centraal: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  10. Nijmegen: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  11. Arnhem Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  12. Amersfoort Centraal: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  13. Haarlem: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  14. Zwolle: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  15. Delft: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Tilburg, Dordrecht, Groningen, Gouda, Zaandam, Hilversum, Assen, Hengelo, Almere, Maastricht, Zaandam, Hoofddorp en Enschede, Venlo, Lelystad, Roosendaal, Roermond, Alkmaar.

treinvakantie-herentals-vergelijken

De beste treinticket winkels vergelijken

De treintickets kopen naar Herentals kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Bezoek bijvoorbeeld servicegerichte vervoerplatformen die het actuele aanbod van erkende ondernemingen vergelijken. Zo check je alle routes en prijzen op 1 plek Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen België (NMBS). Een leuk alternatief: het reizen per internationale treinpas (Interrail). In de bijgaande opsomming bekijk je de meest handige boekingssites.

  1. Omio: handige App voor het plannen en boeken van reizen binnen EU.
  2. Thetrainline: treintickets boeken in meer dan 45 landen via ruim 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: Aantrekkelijke deals. Geen verborgen kosten
  4. www.belgiantrain.be: tickets reserveren via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: enorm aanbod treinreizen naar ruim 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: de goedkoopste manier om heel Europa te ontdekken met de trein.
  8. Green Tickets: biedt alle populaire OV opties in Europa.
  9. TUI: mooie pakketreizen zonder zorgen over inchecktijden en max. kilo bagage.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: een comfortabele hotelkamer dichtbij jouw station.

Belangrijke info over treinreizen naar Herentals

Het Belgische spoornetwerk is in beheer van Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.belgiantrain.be of telefonisch via 03225282828. Voor enkele trajecten kan je ook kiezen voor (internationale) treinen als EuroCity, Eurostar, ICE, Thalys, TGV. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Brussel Zuid/Bruxelles Midi, Brussel Centraal, Brussel Noord, Antwerpen Centraal, Gent Sint-Pieters, Luik Guillemins. Belangrijke luchthavens zoals Brussel (BRU) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De reisafstand naar de hoofdstad Brussel is ongeveer 175 kilometer (2 uur reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 21 juli Nationale Feestdag. Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Frans, Nederlands, Duits. Stopcontact type C + F kan je voor je aparaten gebruiken. De netspanning is met 230 Volt hetzelfde als in Nederland. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +32. Heb je een ongeluk gehad? Bel 110/112. Staat je vraag er niet tussen? Bezoek dan de overheidswebsite www.belgium.be. Het adres van de Nederlandse ambassade in België is: Kortenberglaan 4/10, 1040, Brussel. Op onze website bieden we ook meer details over Treinreis met hond.

LandBelgië
Jaartemperatuur14,2 graden celsius
Nationale taalFrans, Nederlands, Duits
Nationale muntEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijNationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS)
Nationale ticketshopwww.belgiantrain.be
Telefonisch tickets kopen03225282828
Soorten treinenEuroCity, Eurostar, ICE, Thalys, TGV
Bekendste stationsBrussel Zuid/Bruxelles Midi, Brussel Centraal, Brussel Noord, Antwerpen Centraal, Gent Sint-Pieters, Luik Guillemins
InterrailpasBeneluxpas (vanaf €105)
Populaire bezienswaardigheidMagritte Museum

Boek de mooiste treinrondreizen in België

Doorzoek de beste acties en verkrijg de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Herentals

Interrailen in België

Het interrail pas systeem is een speciaal treinticket die toegang geeft tot het spoornetwerk van België en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de reguliere treinen kan je vrij reizen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (dat kan geprint of digitaal). Let goed op: voor sommige treintypes zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Aan de hand van de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen inplannen, (offline) treintijden inzien en reserveringen boeken. Het interessante van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Herentals kan heel interessant zijn. Juist als je gaat doorreizen naar een andere omgeving in België of bezienswaardigheden zoals Magritte Museum. De Beneluxpas is er vanaf €105. Een Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) bestel je vanaf €190.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Je zit vooraf niet vast aan vertrektijden.
  • Met jouw Beneluxpas (te koop vanaf €105) heb je maar 1 ticket nodig in België.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is ook een reservering nodig.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Herentals kopen

Treintickets bestellen naar station Herentals centrum kan op verschillende manieren. De prijzen zijn per trein, traject en dag weer anders. In het gedeelte hieronder vind je tips en tricks hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Wees flexibel: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Accepteer een langere reistijd: kies niet voor de hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen: check kortingsacties op de website van de Belgische spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 50 plus korting: extra lage prijzen voor kids en 60-plussers in 2024.

FAQ: veelgestelde vragen rondom op vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Herentals?

Treintickets naar Herentals in België reserveer je eenvoudig via de NS International App of de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS). Er is ook een telefonische desk via 03225282828. Soms is er niet altijd een goede route beschikbaar. Informeer dan bij boekingsplatforms zoals Thetrainline of Omio. Zij vergelijken vertrektijden en kosten van erkende treinmaatschappijen van bestemmingen in de EU.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Herentals?

Jouw citytrip kan je starten vanaf het plaatselijke NS-station. Je kunt gewoon instappen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Eindhoven Strijp-S, Hilversum Noord en Wolvega. Veel van de treinverbindingen naar Herentals starten vanaf station Amsterdam-Centraal. En uiteraard ook Arnhem, Breda, Almelo, Den Haag, Amersfoort en Deventer, Hengelo, Schiphol, Rotterdam, Utrecht vallen onder de noemer internationale intercity-stations die uitstekend verbonden zijn met o.a. TGV, Thalys, ICE, Nightjet, internationale intercity.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een uitstekend vervoermiddel om samen met kinderen op vakantie te gaan. Jonge kinderen kunnen ongedwongen een spel spelen, rondlopen of lezen. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Iets oudere kids krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Deze korting maakt het nog leuker om met jonge kinderen per spoor te reizen. De actuele korting voor kinderen wisselt per leeftijdscategorie en maatschappij. Bekijk www.belgium.be voor de juiste kindertarieven en voorwaarden.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

De nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. De slaaptrein is ontwikkeld om comfortabel in de nacht te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort met uitstekende voorzieningen. Onder andere: een eigen slaapcabine, slaapbanken, was- en toiletruimtes en een speciaal menu aan boord. Op sommige trajecten heb je ook een autotrein.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Een vakantie met de fiets is een milieuvriendelijke optie en avontuurlijk. Je bent ontzettend flexibel. In de internationale trein naar Herentals kan je jouw fiets meestal meenemen. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar doorgaans is een apart fietsticket noodzakelijk. Op sommige trajecten is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De adviezen voor het inchecken van je fiets zijn per treintype weer wisselend. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een ingevouwen fiets geldt meestal als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Samen reizen met de hond in de trein naar Herentals is doorgaans mogelijk. Lees je goed in over de extra regels. Kleine honden die bij je op schoot passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor de echt grote honden is een apart ticket noodzakelijk. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en soms is een muilkorf verplicht. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van NMBS (www.belgiantrain.be).