logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Vitznau vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Vitznau? Deze geweldige Zwitserse locatie bezoek je eenvoudig per trein. Op vakantie met de trein is iets wat steeds meer Nederlanders ondernemen. Geen wegomleidingen en files, kan zitten op een lekkere stoel waar je lekker kunt zitten, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en je bent helemaal uitgerust als je aankomt in Zwitserland. Eveneens is een treinreis een milieuvriendelijke keuze. Op dit platform verstrekken we praktische suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Vitznau vanaf locaties zoals Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem. Daarbij vind je praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en uitgebreide info over je reisbestemming.

  • Met deze treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Vitznau (Zwitserland).
  • Populaire vertrekpunten zijn Station Breda, Zwolle, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Den Haag HS, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Zwitserland reis je hoofdzakelijk met de SBB (www.sbb.ch).
  • Alternatieve organisaties zijn: RegioExpress, InterCity, RailJet, EuroCity, TGV, S-Bahn, ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Zwitserlandpas (prijzen gemiddeld €127).
treinkaartje-vitznau-zwitserland-kopen

Goedkoop treinticket Vitznau boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Er zijn stoelen met beenruimte en stroomvoorzieningen plus wifi. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Vanuit je stoel kun je naar buiten kijken en genieten van een tof uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Vitznau-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Zeer praktisch voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In onze adviestool ontdek je stap-voor-stap hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

How-to: treinticket kopen naar Vitznau (Zwitserland)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een aantrekkelijk treinkaartje bestellen naar Vitznau kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Zo kun je kiezen voor een vergelijkingswebsite zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Tevens kan je kiezen voor NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Zwitserland (SBB). Treinritten in Zwitserland kun jij reserveren middels www.admin.ch of via 041800117117.

  2. Kies bestemming station en datum

    Geef aan vanaf welke plek jouw reis gaat starten. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam-Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor een kleiner station in de buurt. Denk bijv. aan Ede Centrum & Oss. Het algoritme kijkt wat de beste route is vanaf het ingevoerde station. Vergeet niet de actuele vertrektijden en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Kies de groepsgrootte en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kids tot een jaar of 15 profiteer je vaak van de kinderkorting. Ook voor ouderen kan je soms aanspraak maken op een prettige seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Voer de nummers in om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    Het systeem geeft nu de beschikbare treintrajecten en de kosten. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de vertrektijden, het aantal uur dat de reis duurt het aantal momenten van overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Op die manier krijg je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Vitznau. Voor sommige vertrekdagen is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Verschillende boekingsplatformen geven ook opties voor het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra’s en bevestiging

    In stap 5 kun je extra services toevoegen. Neem bijvoorbeeld een luxer 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, plekken naast- of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Voer hierna de passagiersgegevens in. Jouw toegangsbewijs worden per mail verzonden (soms is printen noodzakelijk). Om de boeking af te ronden kan je betalen met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Vitznau boeken?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen online

Op vakantie met de trein naar Vitznau (Zwitserland)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit kom je op een mooie manier in aanraking met de mooie regio’s van Zwitserland. Het land heeft +/- 7,3 miljoen inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Bern. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Vitznau is mei, juni en september. De jaartemp. ligt gemiddeld op 14,2 graden celsius (zeeklimaat en toendraklimaat). De meest aangename maand is juli (+/- 28,4 graden °C) en een wat koudere periode is januari (plus minus 7,1 °C). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 1 augustus Nationale dag. Het is een goed bereikbare Zwitserse plaats om naartoe te reizen. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, voorjaarsvakantie, meivakantie, midweek, weekendje weg, zomervakantie, herfstvakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met leuke steegjes en toffe winkeltjes. Wat je ook moet proberen zijn de Zwitserse lekkernijen bij een van de eetgelegenheden. In de omliggende regio kun je veel dingen ondernemen. Daarbij is de regio ideaal voor rondwandelen, fietsen, tennissen, bootje varen en andere avonturen beleven.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Leuke steden en dorpjes voor excursies en dagtrips.
  • Een gebied met mooie natuur voor mooie wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Vergeet niet populaire bezienswaardigheden zoals: Zermatt en Matterhorn.
  • Zwitserse campings, appartementen, hotels, vakantiehuisjes, bungalows, B&B’s bereik je gemakkelijk met het OV (deelfiets, tram, bus, metro).
  • Eventueel een all-inclusive verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van een vakantie per spoor is dat talloze Europese steden te bereiken zijn per rails. Jouw vakantie naar Vitznau per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder vind je meer informatie over de grootste stations van het land. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Bestensee, Chars & Wernigerode.

  1. Utrecht Centraal: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  2. Amsterdam Centraal: goed bereikbaar per fiets of auto.
  3. Rotterdam Centraal: goede service en (online) ondersteuning.
  4. Den Haag Centraal: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  5. Schiphol Airport: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  6. Leiden Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  7. Breda: voldoende parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): uitstekende bewegwijzering.
  10. Nijmegen: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  11. Arnhem Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  12. Amersfoort Centraal: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  13. Haarlem: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.
  14. Zwolle: de hele dag door veel treinritten.
  15. Delft: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.

Bekijk ook: Tilburg, Zaandam, Dordrecht, Schiedam, Hilversum, Groningen, Hoofddorp, Hengelo, Zutphen, Assen, Maastricht, Almere of Lelystad, Venlo, Roosendaal, Enschede, Alkmaar, Roermond.

treinvakantie-vitznau-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

Treintickets kopen naar Vitznau gebeurt hoofdzakelijk via internet. Het beste is om te zoeken naar gebruiksvriendelijke treinkaartje-vergelijkers die de kaartjes van velerlei ondernemingen naast elkaar zetten. Zo bekijk je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Zwitserland (SBB). Wellicht ook interessant is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het stukje hieronder tonen wij de beste boekingsplatforms.

  1. Omio: ruim 1.000 vervoersmaatschappijen vergelijken op 1 plek.
  2. Thetrainline: populair platform dat het goedkoopste kaartje berekent.
  3. NSinternational.com: altijd de internationale routeplanner bij de hand in de App
  4. www.sbb.ch: de eigen boekingsmodule van de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets kopen naar ruim 85.000 stations in Europa.
  6. Treinrondreis.nl: stelt de mooiste treinrondreizen op maat samen.
  7. Interrail: standaard gratis voor kinderen tot en met 11 jaar.
  8. Green Tickets: een handige en snelle Europese routeplanner.
  9. TUI: een touroperator met focus op pakketreizen en stedentrips.
  10. De Jong Intra: touroperator met 50 jaar ervaring, nu ook met treinreizen.
  11. Booking.com: hier boek je de goedkoopste hotels vlakbij het station.

Belangrijke details over treinreizen naar Vitznau

Het Zwitserse spoornetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Schweizerische BundesBahn (SBB). Intercity tickets kan je boeken op www.sbb.ch of telefonisch via 041800117117. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen zoals RegioExpress, InterCity, RailJet, EuroCity, TGV, S-Bahn, ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Basel, Bern, Genève. Lausanne, Luzern, Zürich. Veel gekozen luchthavens zoals Bern (BRN), Geneve (GVA), Zurich (ZRH) zijn uitstekend bereikbaar per trein. De reisafstand naar de hoofdstad Bern is circa 630 km (8 uur reistijd). Je kunt hier betalen met de Zwitserse Frank (CHF). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 1 augustus Nationale dag. De belangrijkste religie is rooms-katholiek (46%), protestants (40%). Men spreekt hier Duits, Frans, Italiaans. Stopcontact type J kan je gebruiken. De aansluitspanning is met 220 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +41. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 144. Heb je andere info nodig? Bekijk dan www.admin.ch. Het adres van de Nederlandse ambassade in Zwitserland is: Seftigenstrasse 7, 3007, Bern. Op onze website kan je ook verder lezen over Luxe treinreis.

LandZwitserland
Jaartemp.14,2 graden celsius
SpreektaalDuits, Frans, Italiaans
ValutaZwitserse Frank (CHF)
Grootste spoorwegmaatschappijSchweizerische BundesBahn (SBB)
Nationale ticketshopwww.sbb.ch
Telefonische hulp041800117117
(Inter)nationale treinenRegioExpress, InterCity, RailJet, EuroCity, TGV, S-Bahn, ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli
Drukst bezochtste stationsBasel, Bern, Genève. Lausanne, Luzern, Zürich
InterrailpasZwitserlandpas (vanaf €127)
Bekende bezienswaardigheidZermatt en Matterhorn

Boek volledig verzorgde treinrondreizen in Zwitserland

Check acties en aanbiedingen en boek de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Vitznau

Interrailen in Zwitserland

Een interrail pas is een treinpas die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Zwitserland en andere Europese landen. Bij het merendeel van de treinen kan je zonder reserveren instappen wanneer jij de Interrail pas hebt (geprint of per App). Disclaimer: bij bijzondere treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Door de fraaie Interrail App kan je eenvoudig en snel reizen vastleggen, offline treintijden opzoeken en een zitplek boeken. Het toffe van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Vitznau kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Juist als je later nog wilt doorreizen naar andere locaties in Zwitserland of bezienswaardigheden zoals Zermatt en Matterhorn. Een Zwitserlandpas worden aangeboden vanaf €127. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) zijn verkrijgbaar vanaf €190.

  • 33 verschillende landen bezoeken met 1 pas.
  • Rondreizen met een prachtig mooi uitzicht.
  • Via de Zwitserlandpas (te koop vanaf €127) reis je onbeperkt door Zwitserland.
  • Middels de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen dien je apart een stoel te reserveren.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Vitznau kopen

Treintickets bestellen naar station Vitznau centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De prijzen zijn per trein, traject en dag weer anders. In het onderstaande stukje bieden we 5 nuttige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: kies een vertrekdag die voor jou goed uitkomt.
  2. Stel je flexibel op: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: bezoek de website van de Zwitserse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: extra lage prijzen voor kids en 50-plussers in 2024.

FAQ: antwoorden op vragen omtrent vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Vitznau?

Treintickets naar Vitznau in Zwitserland zijn verkrijgbaar bij NSInternational.com of de Schweizerische BundesBahn (SBB). Eventueel kan dit ook per telefoon via 041800117117. Voor sommige vertrekdagen of trajecten is geen directe verbinding mogelijk. Gebruik in dat geval ticket aanbieders zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze zoekmachines verschaffen inzicht in reistijden en tarieven van alle populaire vervoerders van Europese regio’s.

Welke treinstations hebben een verbinding met Vitznau?

Jouw vakantie kan gestart worden vanaf het lokale NS-station. Je kunt moeiteloos starten met de vakantie op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Boskoop, Geldermalsen en Sassenheim. Flink wat treinverbindingen naar Vitznau beginnen vanaf het centraal station van Amsterdam. Ook Breda, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Amersfoort en Hilversum, Deventer, Hengelo, Rotterdam, Utrecht zijn zogenaamde internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. internationale intercity, TGV, Thalys, ICE, Nightjet.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een prima vervoermiddel voor jongere kinderen. Een kind kan tijdens de reis spelen, rondlopen of filmpjes kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. De tieners vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Dit maakt het interessant om met kleine kinderen een leuke vakantie per spoor te boeken. De hoogte van de korting voor kinderen kan verschillen per leeftijdscategorie en maatschappij. Kijk vooraf op www.admin.ch voor actuele kindertarieven en kleine lettertjes.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Een nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Deze zijn ideaal voor lange ritten. De slaaptrein is bedoeld om op luxe manier ’s nachts te reizen. Er wordt veel comfort geboden met uitstekende voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen ligplek, een comfortabele ligstoel, badkamers en een speciaal menu aan boord. Op een aantal trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Een vakantie met de fiets is duurzaam en geeft veel vrijheid. Je bent ontzettend flexibel. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Vitznau is jouw fiets vaak toegestaan. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar meestal heb je echt een speciale fietsticket nodig. Soms kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De wetgevingen voor de fiets in de trein zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Bekijk daarom altijd de actuele informatie. Een ingeklapte vouwfiets ziet de vervoerder als handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Vitznau is in de meeste gevallen mogelijk. De vervoerder stelt daarvoor wel extra regels. Kleine hondjes die je gemakkelijk op schoot kunt houden of in een kooitje of mand passen zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor grotere honden is een apart ticket noodzakelijk. De hond moet je altijd aan de lijn houden en een muilkorf is handig om mee te nemen. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van SBB (www.sbb.ch).