logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Dunrobin Castle vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Dunrobin Castle? Deze heerlijke Britse vakantieplaats heeft een gunstig gelegen treinstation. Met de trein op vakantie gaan kent heel veel gemakken. Je ervaart geen problemen met files, je kan gebruik maken van een fijne stoel met leuning en beenruimte, je geniet onderweg van een prachtig landschap en je komt niet helemaal moe en gestresst aan in Verenigd Koninkrijk. Daarbij is een reis per trein een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Via deze treinreis-vergelijker tref je praktische tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Dunrobin Castle vanaf o.a. Leiden Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Eindhoven. Eveneens check je praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en handige informatie over treinreizigers.

  • Bij deze treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Dunrobin Castle (Verenigd Koninkrijk).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, of een station bij jou in de buurt.
  • In Verenigd Koninkrijk krijg je te maken met de LNER (www.lner.co.uk).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: Eurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express.
  • Wil je niets missen van het land? Interrailen kan met de Groot-Brittanniëpas (prijzen +/- €136).
treinkaartje-dunrobin-castle-verenigd-koninkrijk-kopen

Goedkoop treinticket Dunrobin Castle boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je hebt hier prettige stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Vanuit je stoel kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier het idyllische landschap. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Dunrobin Castle-Centraal, en vindt daar ook bussen. Perfect voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In de lijst hieronder check je in 5 stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Tips en tricks treinticket kopen naar Dunrobin Castle (Verenigd Koninkrijk)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een treinkaartje bestellen naar Dunrobin Castle kan het handigst via internet. Je kunt kijken naar een digitaal platform zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Verenigd Koninkrijk (LNER). Treinritten in Verenigd Koninkrijk zijn te reserveren via www.gov.uk of telefonisch via 03457225333 .

  2. Kies vertrekstation en datum

    Geef aan vanaf waar je de reis wilt beginnen. Veel mensen reizen vanaf Amsterdam, of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf jouw lokale station. Bijvoorbeeld Den Helder en Velp. De boekingssite bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf je locatie. Selecteer ook de datum van de heenreis en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Reisgezelschap

    Kies het aantal personen en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kleine kinderen is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Voor senioren (65-plus) heb je soms recht op een interessante seniorenkorting. Beschik jij over een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Voer de nummers in om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Kies een reisroute

    De tool demonstreert nu de beste treintrajecten en de onkosten. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Let goed op het exacte tijdstip van vertrek, de duur van de treinreis, hoe vaak je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Wanneer je het zo aanpakt vind je gelijk de beste of snelste treinroute naar Dunrobin Castle. Voor sommige vertrekdagen is er geen route beschikbaar. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Meerdere vergelijkingswebsites bieden ook mogelijkheden met andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    Als laatste kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Kies bijvoorbeeld het 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Je kunt kiezen voor een stoel aan het raam, een zitplek bij elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Voer hierna de passagiersgegevens in. De tickets ontvang je per e-mail (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). De totale koopsom kan je voldoen middels iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

Voordelige tickets voor de trein naar Dunrobin Castle bekijken?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Dunrobin Castle (Verenigd Koninkrijk)

Vanuit de trein ervaar je alvast het verrassende Verenigd Koninkrijk. Dit land heeft plusminus 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Londen. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Dunrobin Castle is zomermaanden. De doorsnee jaartemperatuur is 14,1 °C (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (doorgaans 27,1 graden celsius) en de meest frisse maand is januari (zo’n 9,0 graden). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Het is een zeer populaire Britse plaats om naartoe te reizen. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, herfstvakantie, zomervakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, weekendje weg. Neem een kijkje in het centrum van de stad met zijn kenmerkende architectuur en schattige winkeltjes. Verdiep je ook zeker in de Britse gerechten in de restaurants en cafés. Rondom deze plek zijn diverse uitstapjes te plannen. Verder kan je in deze omgeving super mooi hiken, fietsen, ponyrijden, zwemmen en andere avonturen beleven.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Sfeervolle dorpjes in deze streek bezoeken.
  • Een omgeving met veel natuur voor uitgebreide wandelingen en fietstochten inclusief een tussenstop op een terras.
  • Tevens zijn er andere bezienswaardigheden zoals: Leicester Square.
  • Britse appartementen, bungalows, hotels, B&B’s, campings, vakantiehuisjes zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (metro, bus, deelfiets, taxi).
  • Mogelijk een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het praktische van een treinrondreis is dat talloze Europese steden middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Je vakantie naar Dunrobin Castle per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. In de opsomming hieronder behandelen we relevante details aangaande de stations met de meeste reizigers in Nederland. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Freudenstadt, Chelles & Laveline-devant-Bruyères.

  1. Utrecht Centraal: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  2. Amsterdam Centraal: goede parkeermogelijkheden.
  3. Rotterdam Centraal: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  4. Den Haag Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  5. Schiphol Airport: voldoende parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: uitstekende bewegwijzering.
  7. Breda: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  8. Eindhoven Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  10. Nijmegen: uitstekende parkeermogelijkheden.
  11. Arnhem Centraal: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  12. Amersfoort Centraal: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  13. Haarlem: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  14. Zwolle: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  15. Delft: heel veel leuke winkels in de buurt.

Andere drukbezochte NS-stations: Gouda, Hilversum, Tilburg, Schiedam, Groningen, Dordrecht, Zutphen, Zaandam, Hengelo, Assen, Maastricht, Almere of Lelystad, Venlo, Alkmaar, Roosendaal, Roermond, Ede / Wageningen.

treinvakantie-dunrobin-castle-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Dunrobin Castle gaat het snelst via het internet. Tip: gebruik een van de praktische boekingsplatforms die het aanbod van alle erkende ondernemingen voor jou onderzoeken. Zo vergelijk je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Verenigd Koninkrijk (LNER). Ook interessant is een Interrail pas kopen. In het stukje hieronder vind je de meest gebruikte boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: handige App voor het plannen en boeken van reizen binnen EU.
  2. Thetrainline: voordelig en simpel de goedkoopste treintickets vinden.
  3. NSinternational.com: eenvoudigste manier om internationale treinreizen te plannen
  4. www.lner.co.uk: de boekingsmodule van de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste pakketreizen per trein boeken door heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: een van de beste treinspecialisten voor de Europese markt.
  8. Green Tickets: de zoekmachine voor het vinden van duurzame reizen.
  9. TUI: kies voor een complete pakketreis om de kosten laag te houden.
  10. De Jong Intra: touroperator met 50 jaar ervaring, nu ook met treinreizen.
  11. Booking.com: altijd snel een hotel naast het station boeken.

Wat je moet weten over treinreizen naar Dunrobin Castle

Het Britse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door London North Eastern Railway (LNER). Intercity tickets kan je boeken op www.lner.co.uk of telefonisch via 03457225333 . Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen als Eurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals London, Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Holyhead, Liverpool, Manchester, Newcastle, Cambridge, York, Southampton, Windsor, Bristol. Belangrijke luchthavens zoals Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De afstand naar hoofdstad Londen is zo’n 355 km (4 uur en 10 minuten reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Britse Pond (GBP). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. De belangrijkste religie is gemengd. Men spreekt hier Engels. Stopcontact type G kan je voor je aparaten gebruiken. De netspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+01 (1 uur vroeger). Het telefoonnummer begint hier met +44. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Zijn er andere vragen? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.gov.uk. Het adres van de Nederlandse ambassade in Verenigd Koninkrijk is: 38 Hyde Park Gate, South Kensington, London SW7 5DP. Via dit portaal kan je ook verder lezen over Reisbestemmingen.

LandVerenigd Koninkrijk
Jaartemp.14,1 graden
Officiële taalEngels
Geaccepteerde valutaBritse Pond (GBP)
Regionale spoorwegmaatschappijLondon North Eastern Railway (LNER)
Ticketshopwww.lner.co.uk
Telefonisch verkooppunt03457225333
Trein soortenEurostar, Avanti West Coast, c2c, Caledonian Sleeper, Chiltern Railways, Gatwick Express, Great Northern, Heathrow Express, Merseyrail, ScotRail, Southern, Thameslink, TransPennine Express
Grootste stationsLondon, Birmingham, Edinburgh, Glasgow, Holyhead, Liverpool, Manchester, Newcastle, Cambridge, York, Southampton, Windsor, Bristol
InterrailenGroot-Brittanniëpas (vanaf €136)
Bezienswaardigheid tipLeicester Square

Ontdek de mooiste treinrondreizen in Verenigd Koninkrijk

Toon acties en deals en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Dunrobin Castle

Interrailen in Verenigd Koninkrijk

De Interrail One Country of Global Pas is een treinpas waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen. Bij de reguliere treinen kan je vrij reizen op vertoon van jouw Interrail Pas (dit kan met de Interrail App). Let op: voor sommige treintypes zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen is een stoelreservering verplicht. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Via de gratis Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen inkopen, je reis van A tot Z plannen en reserveringen boeken. Het interessante van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Dunrobin Castle kan heel interessant zijn. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere omgeving in Verenigd Koninkrijk of bezienswaardigheden als Leicester Square. Een Groot-Brittanniëpas is er vanaf €136. Een Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) reserveer je vanaf €199.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Zeer gunstige manier van reizen door Europa.
  • Met behulp van de Groot-Brittanniëpas (beschikbaar vanaf €136) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Verenigd Koninkrijk.
  • Door middel van de Interrail Global Pass kan je vrij en flexibel reizen door heel Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is vaak wel een reservering noodzakelijk.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Dunrobin Castle kopen

Treintickets bestellen naar station Dunrobin Castle centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De tarieven zijn per trein, traject en dag weer anders. In het gedeelte hieronder delen we gratis tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Stel je flexibel op: kies een reis die doordeweeks kan plaatsvinden.
  3. Kies een langere reistijd: kies geen hogesnelheidstrein en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: zoek informatie op de website van de Britse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: profiteer van voordeel voor kids en 65-plussers in 2024.

FAQ: Tips en adviezen over vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Dunrobin Castle?

Treintickets naar Dunrobin Castle in Verenigd Koninkrijk bestel jij online via de NS International App of de London North Eastern Railway (LNER). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 03457225333 . Voor enkele vertrek momenten is geen directe verbinding mogelijk. Dan kun je gebruik maken van ticketwebsites zoals Thetrainline of Omio. Zij analyseren treintijden en prijzen van alle populaire vervoersmaatschappijen in tientallen landen.

Welke treinstations hebben een verbinding met Dunrobin Castle?

Jouw treinvakantie kan al beginnen bij het plaatselijke NS-station. Je kan probleemloos vertrekken op bijna elk station. Denk aan Ede Centrum, Hoorn of Roermond. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Dunrobin Castle beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. Ook Apeldoorn, Almelo, Amersfoort, Arnhem, Breda en Schiphol, Hilversum, Deventer, Hengelo, Rotterdam zijn voorbeelden van internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. TGV, Nightjet, ICE, Thalys, internationale intercity.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een unieke vorm van vervoer om samen met kinderen op vakantie te gaan. Kids kunnen tijdens de reis een spel spelen, naar het toilet of youtube kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. Kinderen tot een jaar of 14 kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met de kids eens op vakantie te gaan via het spoor. De huidige korting voor kinderen kan verschillen per touroperator. Surf naar www.gov.uk voor de geldende kindertarieven en voorwaarden.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. De slaaptrein is gemaakt om je uitgerust op de bestemming te brengen. Ze bieden een hoog comfort met exclusieve voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen bedplaats, slaapstoelen, uitstekende sanitaire faciliteiten en een restaurant of bordbistro. Op sommige trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Een eigen fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en erg praktisch. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook als je reist met de internationale trein naar Dunrobin Castle is een fiets vaak toegestaan. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar normaal gesproken moet je beschikken over een fietskaartje. In sommige gevallen is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De kosten en regels voor reizen met een fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Lees dit vooraf goed door. Een ingeklapte vouwfiets geldt meestal als handbagage en kost je dus niets extra’s. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen met de hond in de trein naar Dunrobin Castle is doorgaans mogelijk. De vervoerder stelt daarvoor wel extra regels. Kleine diertjes die op schoot kunnen of in een kleine mand of tas passen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. In het geval van grote dieren koop je een apart ticket. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan verplicht zijn. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Lees vooraf de regels op de website van LNER (www.lner.co.uk).