logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Trenčín vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Trenčín? Deze heerlijke Slowaakse vakantieregio kan je prima met de trein bereiken. Op vakantie met de trein wint de laatste jaren aan populariteit. Je hebt niet te maken met files, kan zitten op een lekkere stoel met veel bewegingsruimte, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Slowakije. Bovendien is een treinrondreis een stuk groener. Op dit platform vind je aanvullende tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Trenčín vanaf bijv. Utrecht Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Eindhoven. Tevens bekijk jij een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en aanvullende adviezen over het rondreizen per trein.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Trenčín (Slowakije).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Breda, Treinstation Groningen, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Station Nijmegen, of jouw lokale treinstation.
  • In Slowakije wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de ZZSK (www.zssk.sk).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: Regional Expres (REX), Osobný vlak (Os), Expres (Ex), Rýchlik (R), Regionálny Rýchlik (RR), Eurocity (EC), InterCity (IC).
  • Ga je veel plekken bezoeken? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Slowakijepas (tarieven +/- €51).
treinkaartje-trencin-slowakije-kopen

Goedkoop treinticket Trenčín boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je hebt hier luxe stoelen en draadloos internet. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Terwijl je zit kan jij genieten van de geweldige omgeving. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Trenčín-Centraal, dichtbij het centrum van de stad. Heel geschikt voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onderstaand overzicht delen we stap-voor-stap hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Trenčín (Slowakije)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Trenčín kan je binnen enkele minuten doen. Bekijk daarvoor een vergelijkingssite als Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Slowakije (ZZSK). Treinritten in Slowakije kan men boeken middels www.vlada.gov.sk of door contact op te nemen via 0421244858188.

  2. Kies stad/station en datum

    Geef door vanaf welke plek jouw treinreis zal aanvangen. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam-Centraal. Je kunt ook opstappen bij jouw lokale station. Denk bijvoorbeeld aan Hoevelaken en Oss West. Het algoritme bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf je locatie. Vergeet niet de beschikbare vertrekdatums, tijden en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Reizigers doorgeven

    Bepaal het aantal mensen en geef ook de leeftijd aan. Voor kinderen tot 14 jaar is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Ook voor senioren kan je soms aanspraak maken op een exclusieve seniorenkorting. Heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Vergeet deze niet toe te voegen om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    Het algoritme geeft nu de actuele treintrajecten en de verwachte tarieven. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed vertrektijden, de reisduur, het aantal overstappen en de treinmaatschappij. Dankzij deze boekingssites vind je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Trenčín. Een enkele keer kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Enkele vergelijkingsplatformen kunnen ook advies geven over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    In stap 5 kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Overweeg bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Een mooie plek bij het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De treinkaartjes sturen ze per mail toe (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De totale koopsom kan je voldoen middels Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Trenčín boeken?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Trenčín (Slowakije)

Als je uit het raam kijkt bekijk je alvast het mooie Slowakije. Het land heeft om en nabij de 5,5 miljoen inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Bratislava. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Trenčín is half mei tot eind september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 15,3 graden celsius (gematigd landklimaat). De meest warme periode is juli (plus minus 27,5 °C) en de koudste periode is januari (zo’n 2,0 graden celsius). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 29 augustus Herdenking van de Slowaakse Nationale Opstand. Het is een zeer populaire Slowaakse omgeving om per trein heen te reizen. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, meivakantie, midweek, herfstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie. Loop rond in het mooie centrum met monumentale gebouwen en toffe winkeltjes. Vergeet ook zeker niet de Slowaakse specialiteiten op een van de terrassen. In de nabije omgeving zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Ook kan je hier uitstekend fiets- en wandeltochten maken, tennissen, golfen en musea bezoeken.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • De leukste dorpjes en steden voor excursies en dagtrips.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor lange wandeltochten en fietstochten.
  • Informeer ook naar veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Kasteel van Spiš.
  • Slowaakse hotels, B&B’s, vakantiehuisjes, appartementen, bungalows, glampings kan jij goed bereiken door middel van het OV (metro, taxi, deelfiets, bus).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een heerlijke verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van op vakantie met de trein is dat veel steden in Europa verbonden zijn met een groot spoornetwerk. De vakantie naar Trenčín per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder bekijk je handige details over de meest populaire treinstations in Nederland. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Montemurlo, Longpont & Voutré.

  1. Utrecht Centraal: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  2. Amsterdam Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  3. Rotterdam Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  4. Den Haag Centraal: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  5. Schiphol Airport: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  6. Leiden Centraal: voldoende parkeermogelijkheden.
  7. Breda: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  8. Eindhoven Centraal: genoeg parkeermogelijkheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  10. Nijmegen: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  11. Arnhem Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  12. Amersfoort Centraal: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  13. Haarlem: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  14. Zwolle: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  15. Delft: genoeg parkeermogelijkheden.

Bekijk ook: Dordrecht, Zaandam, Tilburg, Gouda, Groningen, Schiedam, Zutphen, Zaandam, Hoofddorp, Maastricht, Almere, Hengelo & Ede / Wageningen, Venlo, Alkmaar, Roermond, Lelystad, Enschede.

treinvakantie-trencin-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

Treintickets kopen naar Trenčín gaat het gemakkelijkst online. Je kunt gebruik maken van gebruiksvriendelijke reserveringsplatformen die treintickets van velerlei ondernemingen vergelijken. Op basis daarvan heb je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Slowakije (ZZSK). Ook interessant is een treinpas zoals Interrail. In de bijgaande opsomming vind je de top-10 boekingsplatforms.

  1. Omio: handige boekingsapp voor al jouw internationale treinreizen.
  2. Thetrainline: contactloos reizen door heel Europa met digitale kaartjes.
  3. NSinternational.com: de meest populaire aanbieders van treinreizen in Nederland
  4. www.zssk.sk: boekingsmodule van de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: dé specialist voor treintickets, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: kleine aanbieder met de gaafste rondreizen op maat.
  7. Interrail: biedt reismogelijkheden in alle Europese landen.
  8. Green Tickets: reis door Europa op een klimaatneutrale manier.
  9. TUI: door het boeken van een pakketreis kom je niet voor verrassingen te staan.
  10. De Jong Intra: ervaren touroperator met een ruim aanbod georganiseerde treinvakanties.
  11. Booking.com: de mooiste hotels vlakbij het station.

Nuttige informatie over treinreizen naar Trenčín

Het Slowaakse spoornetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Železničná spoločnosť Slovensko (ZZSK). Intercity tickets kan je boeken op www.zssk.sk of door te bellen naar 0421244858188. Het alternatief zijn (internationale) treinen zoals Regional Expres (REX), Osobný vlak (Os), Expres (Ex), Rýchlik (R), Regionálny Rýchlik (RR), Eurocity (EC), InterCity (IC). Grote spoorwegstations zijn Bratislava, Košice, Prešov, Humenné, Trnava. Belangrijke luchthavens zoals Bratislava Airport (BTS) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De reisafstand tot de hoofdstad Bratislava is ongeveer 1000 kilometer (16 uur reistijd). De nationale munt is de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 29 augustus Herdenking van de Slowaakse Nationale Opstand. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. De voertaal is Slowaaks. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De voltage is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De lokale tijdzone is UTC +02 (geen tijdsverschil). De telefooncode is +421. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Staat je vraag er niet tussen? Bezoek dan de overheidswebsite www.vlada.gov.sk. Het adres van de Nederlandse ambassade in Slowakije is: Fraňa Kráľa 971, 811 05, Bratislava. Op dit platform kan je ook verder lezen over Treinreis met kinderen.

LandSlowakije
Jaartemperatuur15,3 graden celsius °C
TaalSlowaaks
Nationale muntEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijŽelezničná spoločnosť Slovensko (ZZSK)
Nationale aanbieder treinticketswww.zssk.sk
Telefonisch kaartjes kopen0421244858188
Trein soortenRegional Expres (REX), Osobný vlak (Os), Expres (Ex), Rýchlik (R), Regionálny Rýchlik (RR), Eurocity (EC), InterCity (IC)
Grote omliggende stationsBratislava, Košice, Prešov, Humenné, Trnava
InterrailpasSlowakijepas (vanaf €51)
Noemenswaardige bezienswaardigheidKasteel van Spiš

Laat je verrassen door volledig verzorgde treinrondreizen in Slowakije

Vind kortingsacties en boek de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Trenčín

Interrailen in Slowakije

Een interrail pas is een uniek treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Slowakije en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de nationale treinen kan je vrij reizen op vertoon van jouw Interrail Pas (via App op je telefoon). Disclaimer: bij afwijkende treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Via de populaire Interrail App kan je op elk moment reizen plannen, actuele vertrektijden bekijken en plekken reserveren. Het mooie van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Trenčín is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Helemaal wanneer je wilt doorreizen naar andere plaatsen in Slowakije of bezienswaardigheden zoals Kasteel van Spiš. De Slowakijepas worden aangeboden vanaf €51. De Interrail Global Pass (voor heel EU) bestel je vanaf €195.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Zeer flexibele manier om Europa te zien.
  • Dankzij de Slowakijepas (vanaf €51) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Slowakije.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen dien je doorgaans wel te reserveren.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Trenčín kopen

Treintickets bestellen naar station Trenčín centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De kosten wisselen behoorlijk. In het bijgaande gedeelte delen specialisten 5 nuttige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: zo heb je veel keuze uit verschillende vertrektijden.
  2. Blijf flexibel: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Neem bewust een langere route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bezoek de website van de Slowaakse spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en 60+ korting: extra voordelig reizen met kinderen en 50-plussers in 2024.

FAQ: vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Trenčín?

Treintickets naar Trenčín in Slowakije zijn te reserveren via NSInternational of de Železničná spoločnosť Slovensko (ZZSK). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0421244858188. Mogelijk is er niet altijd een goede route beschikbaar. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze websites analyseren trajecten en tarieven van de meest betrouwbare trein- en busvervoerders van gebieden binnen de EU.

Via welke treinstations kan je reizen naar Trenčín?

Jouw weekendje weg kan beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt moeiteloos inchecken vanaf stations zoals Dronten, Hurdegaryp of Oudenbosch. Veel van de treinverbindingen naar Trenčín lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. Ook Breda, Almelo, Apeldoorn, Amersfoort, Den Haag en Utrecht, Schiphol, Hengelo, Hilversum, Rotterdam zijn zogenaamde internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Thalys, Eurostar, TGV, Nightjet, internationale intercity.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een uitstekend vervoermiddel voor een vakantie met kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen samen spelletjes doen, door de wagon lopen of muziek luisteren. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. Iets oudere kids hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met het hele gezin per spoor te reizen. De actuele korting voor kinderen kan verschillend zijn per aanbieder en leeftijd. Check www.vlada.gov.sk voor de geldende kindertarieven en kleine lettertjes.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

Een nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Deze zijn ideaal voor lange ritten. Een slaaptrein is dusdanig ontworpen om je uitgerust op de bestemming te brengen. Je geniet van een hoog comfortniveau met fantastische voorzieningen. Onder andere: een eigen slaapcabine, slaapstoelen, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een restauratierijtuig. Op diverse trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Een vakantie met de fiets is goed voor het milieu en maakt het avontuur compleet. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Ook in de internationale trein naar Trenčín kan je meestal een fiets meenemen. De fiets kan soms gratis mee, maar vaak is een apart fietsticket noodzakelijk. Voor de grote trajecten heb je een aparte wagon voor fietsen. De voorwaarden voor het inchecken van je fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een ingevouwen fiets geldt meestal als handbagage en kost je dus niets extra’s. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Kan ik een huisdier meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Trenčín is doorgaans mogelijk. Lees vooraf goed de extra voorwaarden. Kleine diertjes die op schoot kunnen of in een kooitje of mand passen zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor de grotere honden is een speciaal vervoerbewijs nodig. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van ZZSK (www.zssk.sk).