logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Dobova vergelijken

Zoek je goedkope treintickets naar Dobova? Deze populaire Slovenische vakantieomgeving bezoek je gemakkelijk met de trein. Op reis gaan per trein biedt veel pluspunten. Je ervaart geen problemen met files, kan zitten op een lekkere stoel waar je lekker kunt zitten, je geniet onderweg van een prachtig landschap en je komt in alle rust aan in Slovenië. Ook is een reis met de trein een milieuvriendelijke keuze. Op deze pagina delen we praktische adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Dobova vanaf o.a. Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Eindhoven, Leiden Centraal. Tevens bekijk jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en belangrijke informatie over het reizen met de trein.

  • Dankzij de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Dobova (Slovenië).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Station Breda, Station Amersfoort, Zwolle, Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, of jouw lokale treinstation.
  • In Slovenië gaat het reizen vooral met de SŽ (potniski.sz.si).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: Regionalni vlaki (RE), Lokalni potniški (RE), InterCity (IC), InterCitySlovenija (PEN).
  • Wil je meer van het land bekijken? Interrailen kan met de Sloveniëpas (tarieven gemiddeld €51).
treinkaartje-dobova-slovenie-kopen

Goedkoop treinticket Dobova boeken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de trein. Er zijn ruime stoelen plus stopcontacten en wifi. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Tijdens de rit kun je naar buiten kijken en genieten van een bijzonder uitzicht. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Dobova-Centraal, en kunt direct overstappen. Heel geschikt voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan vertellen we in de juiste volgorde hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Dobova (Slovenië)

  1. Treinticket-shop kiezen

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Dobova doe je meestal via internet. Zo kan jij kiezen voor een digitaal platform zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Slovenië (SŽ). Treinritten in Slovenië kan je reserveren via www.gov.si of via de telefoon 038612913331.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Bepaal vanaf welke plek jouw vakantie gaat beginnen. Een uitstekende uitvalsbasis is Het Centraal Station van Amsterdam. Maar jouw reis kan ook beginnen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Denk bijv. aan Bovenkarspel Flora & Nuth. De boekingssite analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw lokale treinstation. Bepaal ook de ideale heenreis datum en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Kies het aantal personen

    Bepaal het aantal reizigers en voer ook de leeftijden in. Voor kids kan je vaak gebruik maken van kinderkorting. Voor senioren (65-plus) is er dikwijls een aantrekkelijke seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Koppel deze dan tijdens het bestellen om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    Het systeem etaleert nu de snelste treintrajecten en de verwachte kosten. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de tijdstippen van vertrek, de duur van de treinreis, het aantal overstappen en de treinvervoerders. Zodoende vergelijk je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Dobova. Soms kan het voorkomen dat er geen routes zijn. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Enkele vergelijkingswebsites hebben ook info over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s en bevestiging

    Nu kan je de totale service uitbreiden. BIjvoorbeeld het 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Een stoel met tafeltje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). De treintickets zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De rekening kun je betalen met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Dobova reserveren?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Dobova (Slovenië)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit bekijk je alvast de mooie regio’s van Slovenië. Het land heeft zo’n 2 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Ljubljana. De beste reistijd voor een treinvakantie in Dobova is juni t/m augustus. De gemiddelde temp. is 15,3 graden celsius (zeeklimaat en landklimaat). De warmste maand is juli (plus minus 29,6 graden °C) en de koudste periode is december (+/- 7,1 graden °C). Houd rekening met de nationale feestdag: 25 juni Dag van de Souvereiniteit. Het is een goed bereikbare Slovenische plaats om met de trein naartoe te gaan. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een midweek, kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, weekendje weg, herfstvakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met monumentale gebouwen en schattige winkeltjes. Probeer ook zeker de lokale Slovenische gerechten op een van de terrassen. In de nabije omgeving zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Het hele jaar door kan je hier heerlijk fietsen, rondwandelen, vissen, een quad huren en puzzeltochten doen.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een natuurlijke omgeving voor eindeloze wandelingen en urenlange fietstochten.
  • Tevens zijn er veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Maribor (stad).
  • Slovenische vakantiehuisjes, glampings, appartementen, hotels, campings, bungalows bereik je gemakkelijk met het OV (metro, taxi, deelfiets, bus).
  • Eventueel een onbezorgde verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het fraaie van reizen per spoor is dan honderden stations verbonden zijn met een groot spoornetwerk. De vakantie naar Dobova per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In de lijst hieronder bespreken we een korte toelichting over de meest gebruikte stations van Nederland. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Gstaad, Plaški & Osterholz-Scharmbeck.

  1. Utrecht Centraal: veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  2. Amsterdam Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  3. Rotterdam Centraal: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  4. Den Haag Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  5. Schiphol Airport: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  6. Leiden Centraal: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  7. Breda: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  8. Eindhoven Centraal: de hele dag door veel treinritten.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  10. Nijmegen: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  11. Arnhem Centraal: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  12. Amersfoort Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  13. Haarlem: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  14. Zwolle: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  15. Delft: veilige en toegankelijke perrons.

Check ook: Schiedam, Hilversum, Gouda, Groningen, Zaandam, Dordrecht, Hengelo, Zutphen, Assen, Hoofddorp, Almere, Zaandam en Roermond, Roosendaal, Venlo, Alkmaar, Enschede, Ede / Wageningen.

treinvakantie-dobova-vergelijken

Treinticketshops vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Dobova gaat tegenwoordig meestal via internet. Zo kun jij bijv. surfen naar handige treinkaartje-vergelijkers die de treinkaartjes van velerlei trein- bus- en veerdiensten voor je voorschotelen. Je hebt dan alle opties en prijzen in 1 overzicht. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Slovenië (SŽ). Een goed alternatief is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het stukje hieronder tonen wij de meest handige ticket aanbieders.

  1. Omio: al je reisopties (bus, trein en vluchten) op één plek.
  2. Thetrainline: gemakkelijk en snel de beste treinrit zoeken in Europa.
  3. NSinternational.com: gebruiksvriendelijke App om al jouw reizen te plannen
  4. potniski.sz.si: treinkaartjes kopen via de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: het startpunt voor jouw treinkaartjes, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: handige adviestool om jouw reis te plannen.
  8. Green Tickets: deur-tot-deur routeplanner met focus op duurzaamheid.
  9. TUI: de tofste pakketreizen per trein boeken.
  10. De Jong Intra: met deze touroperator kun je elk populair vakantieland bezoeken.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Nuttige informatie over treinreizen naar Dobova

Het Slovenische spoornetwerk is hoofdzakelijk in handen van Slovenske železnice (SŽ). Intercity tickets zijn te boeken op potniski.sz.si of per telefoon via 038612913331. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen als Regionalni vlaki (RE), Lokalni potniški (RE), InterCity (IC), InterCitySlovenija (PEN). De grootste treinstations in het land zijn Ljubljana, Bled, Jesenice, Nova Gorica, Maribor, Drava, Celje, Savinja. Veel gekozen luchthavens zoals Ljubljana (LBJ) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De reisafstand tot de hoofdstad Ljubljana is (per rails) zo’n 990 kilometer (15 uur reistijd). Betalen in het land doe je met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 25 juni Dag van de Souvereiniteit. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek. De voertaal is Sloveens. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De stroomspanning is met 220 Volt hetzelfde als in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De telefooncode is +386. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Wil je iets anders weten? Bekijk dan www.gov.si. Het adres van de Nederlandse ambassade in Slovenië is: Poljanski nasip 6, 1000, Ljubljana. Via deze website kan je ook meer lezen over Treinreis met hond.

LandSlovenië
Gemiddelde temp.15,3 graden celsius °C
TalenSloveens
BetalingenEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijSlovenske železnice (SŽ)
Ticketshoppotniski.sz.si
Telefonisch kaartjes kopen038612913331
(Inter)nationale treinenRegionalni vlaki (RE), Lokalni potniški (RE), InterCity (IC), InterCitySlovenija (PEN)
SpoorwegknooppuntenLjubljana, Bled, Jesenice, Nova Gorica, Maribor, Drava, Celje, Savinja
InterrailpasSloveniëpas (vanaf €51)
Inspirerende bezienswaardigheidMaribor (stad)

Ervaar de gaafste treinrondreizen in Slovenië

Vind acties en deals en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Dobova

Interrailen in Slovenië

De interrail pas is een bijzonder treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Slovenië en praktische alle andere EU landen. Bij het merendeel van de treinen kan je vrij reizen als je beschikt over een Interrail pas (dat kan geprint of digitaal). Advies: voor sommige treintypes zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Met behulp van de fraaie Interrail App kan je eenvoudig en snel reizen plannen, (offline) treintijden inzien en zitplekken reserveren. Het mooie van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Dobova is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Juist als je later nog wilt doorreizen naar een andere streek in Slovenië of bezienswaardigheden zoals Maribor (stad). Zo’n Sloveniëpas is er vanaf €51. De Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) koop je vanaf €199.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Zelf bepalen waar en wanneer je reist.
  • Met de Sloveniëpas (te koop vanaf €51) heb je maar 1 ticket nodig in Slovenië.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass kan je vrij en flexibel reizen door heel Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen dien je apart een stoel te reserveren.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Dobova kopen

Treintickets bestellen naar station Dobova centrum kan op verschillende manieren. De kosten van een ticket kunnen zeer uiteenlopen. In het onderstaande stukje bieden wij 5 nuttige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: de goedkoopste tickets koop je maanden voor vertrek.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: kies niet voor moment waarop veel mensen reizen.
  3. Neem bewust een langere route: vermijd de hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: raadpleeg de website van de Slovenische spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: extra lage prijzen voor kids en 60-plussers in 2024.

FAQ: antwoorden op vragen omtrent vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Dobova?

Treintickets naar Dobova in Slovenië zijn te bestellen bij NS-International of de Slovenske železnice (SŽ). Eventueel kan dit ook per telefoon via 038612913331. Voor enkele vertrek momenten kan je niet direct een kaartje kopen. Informeer dan bij ticketwebsites zoals Omio of Thetrainline. Deze zoekmachines bekijken en vergelijken routes en prijsverwachtingen van duizenden vervoersmaatschappijen in tientallen landen.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Dobova?

Jouw stedentrip begint al bij jouw lokale treinstation. Je kunt moeiteloos starten met de vakantie op bijna elk station. Denk aan Arnhem Zuid, Mantgum en Sassenheim. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Dobova lopen vanaf station Amsterdam-Centraal. En uiteraard ook Den Haag, Amersfoort, Arnhem, Almelo, Breda en Hilversum, Rotterdam, Deventer, Hengelo, Utrecht zijn zogenaamde internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. Thalys, internationale intercity, TGV, Nightjet, ICE.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een handig vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. Kids kunnen tijdens de reis samen spelletjes doen, naar de wc of tekenfilms kijken. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met de hele familie een spoor-vakantie te kiezen. De exacte korting voor kinderen verschilt per touroperator. Raadpleeg www.gov.si voor de geldende kindertarieven en algemene voorwaarden.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Zo’n nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. We raden het aan voor vakanties naar het buitenland. Een slaaptrein is ontwikkeld om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Als reiziger geniet je van veel comfort met uitstekende voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen slaapcabine, slaapbanken, een douche en toilet en een buffet. Op diverse trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Jouw eigen fiets meenemen is klimaatbewust en maakt je onafhankelijk. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook in de internationale trein naar Dobova mag een fiets meestal mee. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in veel treinen heb je echt een speciale fietsticket nodig. In sommige treinen kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De regelgevingen voor de fiets in de trein zijn per touroperator weer anders. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een opgevouwen vouwfiets gaat door voor handbagage en kan meestal gratis mee. Het alternatief is een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Het meenemen van de hond in de trein naar Dobova is meestal gewoon mogelijk. De vervoerder stelt daarvoor wel huisdier-voorwaarden. Kleine diertjes die je eenvoudig mee kan nemen of in een mand/tas/kooi kunnen zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Voor de echt grote honden dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en een muilkorf is handig om mee te nemen. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Alle regels zijn te vinden op website van SŽ (potniski.sz.si).