logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Medgidia vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Medgidia? Deze heerlijke Roemeense locatie heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Een treinvakantie wordt steeds populairder. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een ruime plek met meer dan genoeg beenruimte, onderweg bewonder je het prachtige landschap en je komt in alle rust aan in Roemenië. Daarbij is treinvervoer veel beter voor het milieu. Op deze pagina vind je praktische adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Medgidia vanaf bijvoorbeeld Arnhem, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Eindhoven. Ook tref je een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en handige adviezen over deze vakantiebestemming.

  • Via de treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Medgidia (Roemenië).
  • Reis vanaf stations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, Station Amersfoort, of jouw eigen lokale station.
  • In Roemenië reis je hoofdzakelijk met de CFR (www.cfrcalatori.ro).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: TFC Transferoviar Călători, SOFT Softrans, RT Regiotrans.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Een leuk alternatief is Interrailen met de Roemeniëpas (prijzen vanaf €51).
treinkaartje-medgidia-roemenie-kopen

Goedkoop treinticket Medgidia boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je profiteert van prettige stoelen plus stopcontacten en wifi. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en het station is 24/7 toegankelijk. Terwijl je zit kun je naar buiten kijken en genieten van de geweldige omgeving. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Medgidia-Centraal, in het hart van de stad. Zeer praktisch voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In de volgende opsomming check je in vijf stappen hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

In vijf stappen een treinticket kopen naar Medgidia (Roemenië)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Medgidia kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Je kunt kijken naar een digitaal platform zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Roemenië (CFR). Treinritten in Roemenië kun jij boeken middels www.gov.ro of middels de telefoon 0800884444.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Geef door vanaf welk station je de reis wilt beginnen. Een uitstekende uitvalsbasis is Het Centraal Station van Amsterdam. Eventueel kun jij ook reizen vanaf het station in jouw eigen woonplaats. Zoals Cuijk & Valkenburg. De ticketshop checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf het ingevoerde station. Maak ook een beslissing over de dag en het tijdstip van vertrek en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Reizigers doorgeven

    Kies het aantal reizigers en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kinderen is er meestal een kinderkorting. Voor senioren heb je soms recht op een royale seniorenkorting. Beschik jij over een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Voer de nummers in voor actuele tarieven.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De zoekmodule geeft nu de optionele treintrajecten en de onkosten. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Overweeg wel de vertrektijden, de gemiddelde reistijden, hoe vaak en waar je moet overstappen en de treinmaatschappij. Dan zoek je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Medgidia. Voor sommige vertrekdagen zijn er geen directe routes te vinden. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Verschillende boekingsplatformen geven ook opties voor de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s voor meer comfort

    Als laatste kun je extra services toevoegen. Kies bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, zitplaatsen naast elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De kaartjes kun je downloaden en per mail verkrijgen (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Om de boeking af te ronden kan je betalen met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Medgidia bekijken?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Medgidia (Roemenië)

Als je uit het raam kijkt ervaar je alvast het groene Roemenië. Dit land heeft +/- 19 miljoen bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Boekarest. De beste reistijd voor een treinvakantie in Medgidia is mei t/m september. De doorsnee jaartemperatuur is 17,1 graden celsius (gematigd zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (+/- 28,1 graden °C) en de koudste periode is januari (doorgaans 4,0 graden celsius). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 1 december Dag van de Vereniging (Ziua Unirii). Het is een geweldige Roemeense plaats om een paar dagen te verblijven. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, weekendje weg, midweek, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met monumenten, oude gebouwen en gezellige winkels. Probeer ook zeker de lokale Roemeense specialiteiten bij een van de eetgelegenheden. In de omliggende regio zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Verder kan je hier geweldig mooi fietsen, hiken, hardlopen, bootje varen en workshops volgen.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Leuke stadjes in deze streek bezoeken.
  • Een prachtige groene omgeving voor prachtige wandeltochten en fietstochten inclusief een tussenstop op een terras.
  • Bekijk ook populaire bezienswaardigheden zoals: De Babele.
  • Roemeense appartementen, B&B’s, bungalows, vakantiehuisjes, campings, hotels hebben een goede verbinding met het OV (taxi, metro, tram, deelfiets).
  • Optioneel een compleet verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het praktische van een treinrondreis is dat veel internationale stations verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Een vakantie naar Medgidia per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. Hieronder verstrekken we een korte toelichting over de grotere intercity stations in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Auboué, Monistrol-d’Allier en Béning-lès-Saint-Avold.

  1. Utrecht Centraal: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  2. Amsterdam Centraal: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  3. Rotterdam Centraal: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  4. Den Haag Centraal: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  5. Schiphol Airport: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  6. Leiden Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  7. Breda: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  8. Eindhoven Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  10. Nijmegen: genoeg parkeermogelijkheden.
  11. Arnhem Centraal: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  12. Amersfoort Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  13. Haarlem: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  14. Zwolle: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  15. Delft: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.

Bekijk ook: Dordrecht, Groningen, Tilburg, Gouda, Zaandam, Hilversum, Hengelo, Zaandam, Maastricht, Almere, Hoofddorp, Zutphen & Alkmaar, Venlo, Ede / Wageningen, Enschede, Lelystad, Roermond.

treinvakantie-medgidia-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

De treintickets kopen naar Medgidia gaat tegenwoordig meestal via internet. Bekijk onder andere praktische vakantievergelijkers die het actuele aanbod van velerlei bedrijven kunnen analyseren. Op die manier ontvang je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Roemenië (CFR). Wat ook interessant kan zijn is het kopen van een treinpas zoals Interrail. Hieronder behandelen we de meest handige boekingssites.

  1. Omio: handige boekingsapp voor al jouw internationale treinreizen.
  2. Thetrainline: gemakkelijk treintickets doorzoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: eenvoudigste manier om internationale treinreizen te plannen
  4. www.cfrcalatori.ro: treinkaartjes kopen via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets naar/vanaf vrijwel alle Europese stations.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste treinvakanties inclusief OV-vriendelijke hotels.
  7. Interrail: moeiteloos reizen en overstappen op alle Europese stations.
  8. Green Tickets: de Europese reisplanner van de toekomst.
  9. TUI: de beste pakketreizen met de trein boeken.
  10. De Jong Intra: altijd opstappen bij een treinstation in de buurt bij deze populaire touroperator.
  11. Booking.com: het meest complete aanbod met toffe hotels nabij het station.

Handige informatie over treinreizen naar Medgidia

Het Roemeense railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Căile Ferate Române (CFR). Intercity tickets kan je boeken op www.cfrcalatori.ro of per telefoon via 0800884444. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals TFC Transferoviar Călători, SOFT Softrans, RT Regiotrans. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Boekarest, Brașov, Iași, Arad, Sibiu, Craiova, Constanța, Timișoara. Internationale luchthavens zoals Henri Coandă International Airport (OTP) zijn goed verbonden met het OV. De afstand tot de hoofdstad Boekarest is circa 1800 kilometer (32 uur reistijd). De nationale munt is de Roemeense Leu (RON). Een bekende feestdag is 1 december Dag van de Vereniging (Ziua Unirii). De belangrijkste religie is Roemeens-orthodox. De voertaal is Roemeens. Stopcontact type C + F dien je te gebruiken. De elektra-aansluiting is met 230 Volt hetzelfde als in Nederland. De regionale tijdzone is UTC +02 (1 uur later). Het telefoonnummer begint hier met +40. In gevaar? Bel 112. Meer weten? Bezoek dan de overheidswebsite www.gov.ro. Het adres van de Nederlandse ambassade in Roemenië is: 8th floor, Bulevardul Dimitrie Pompeiu 5-7, București 077190. Op deze treinreis-vergelijker lees je ook meer informatie over Fietsvakantie.

LandRoemenië
Gemiddelde temp.17,1 graden
Officiële taalRoemeens
ValutaRoemeense Leu (RON)
Landelijke spoorwegmaatschappijCăile Ferate Române (CFR)
Nationale aanbieder treinticketswww.cfrcalatori.ro
Telefonisch tickets kopen0800884444
Trein soortenTFC Transferoviar Călători, SOFT Softrans, RT Regiotrans
Belangrijke aansluitende stationsBoekarest, Brașov, Iași, Arad, Sibiu, Craiova, Constanța, Timișoara
Interrail reizenRoemeniëpas (vanaf €51)
Veel bezochte bezienswaardigheidDe Babele

Check de tofste treinrondreizen in Roemenië

Doorzoek kortingsdeals en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Medgidia

Interrailen in Roemenië

De pas vas Interrail is een treinpas die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Roemenië en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de normale treinen wordt je gewoon geaccepteerd wanneer jij de Interrail pas hebt (via App op je telefoon). Noemenswaardig: voor sommige treintypes zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Dankzij de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je eenvoudig en snel reizen inplannen, (offline) treintijden inzien en zitplekken reserveren. Het gave van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Medgidia is dus een hele praktische oplossing. Helemaal als je ook interesse hebt in andere plaatsen in Roemenië of bezienswaardigheden zoals De Babele. Een Roemeniëpas kan je al kopen vanaf €51. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) reserveer je vanaf €189.

  • Zoveel reizen als je wilt door alle Europese landen.
  • Zeer gunstige manier van reizen door Europa.
  • Aan de hand van de Roemeniëpas (te betellen vanaf €51) mag je onbeperkt reizen met de trein door Roemenië.
  • Middels de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen moet je apart reserveren.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Medgidia kopen

Treintickets bestellen naar station Medgidia centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De kosten zijn per dag verschillend. In het onderstaande blok bieden we 5 nuttige tips hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: kies een vertrekdag die voor jou goed uitkomt.
  2. Wees niet te kritisch: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Neem bewust een langere route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: zoek informatie op de website van de Roemeense spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: extra ticketkorting voor kinderen en 60-plussers in 2024.

FAQ: vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Medgidia?

Treintickets naar Medgidia in Roemenië reserveer je eenvoudig via www.NSInternational.com of de Căile Ferate Române (CFR). Telefonisch kan dat via 0800884444. Soms vindt het systeem geen directe route. Probeer in dat geval eens zoek- en boekingsplatforms als Omio of Thetrainline. Deze platforms bekijken en vergelijken routetijden en prijzen van tientallen bus- en treinmaatschappijen van gebieden binnen de EU.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Medgidia?

Jouw citytrip kan je starten vanaf het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt moeiteloos instappen op bijna elk station. Denk aan Delden, Gramsbergen en Waddinxveen Noord. Veel treinverbindingen naar Medgidia beginnen vanaf het centraal station van Amsterdam. En tevens ook Apeldoorn, Almelo, Den Haag, Amersfoort, Arnhem en Schiphol, Hengelo, Hilversum, Deventer, Utrecht vallen onder de noemer internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Eurostar, ICE, internationale intercity, TGV, Nightjet.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel voor een vakantie met kinderen. Kids kunnen tijdens de reis een spel spelen, rondjes lopen of een stripboek lezen. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met kleine kinderen per spoor te reizen. De uiteindelijke korting voor kinderen kan verschillend zijn per leeftijd en vervoerder. Check www.gov.ro voor de beschikbare kindertarieven en algemene voorwaarden.

Hoe werkt de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. Een slaaptrein is gemaakt om comfortabel in de nacht te reizen. Er wordt veel comfort geboden met unieke faciliteiten en voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen slaapplek, couchette (slaapbank), sanitaire voorzieningen en een ontbijt aan boord. Op sommige trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

De fiets mee op vakantie is klimaatbewust en maakt je onafhankelijk. Je bent ontzettend flexibel. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Medgidia is jouw fiets vaak toegestaan. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar in de regel moet je beschikken over een fietskaartje. Voor de grote trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De adviezen voor reizen met een fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Controleer dit vooraf. Een opgevouwen vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Medgidia is in de meeste gevallen mogelijk. Je moet wel rekening houden met bepaalde voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die je gemakkelijk op schoot kunt houden of in een kooitje of mand passen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor grotere huisdieren koop je een apart ticket. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van CFR (www.cfrcalatori.ro).