logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Trondheim vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Trondheim? Deze inspirerende Noorse vakantieomgeving is zeer goed te bereiken met de trein. Een treinrondreis biedt veel pluspunten. Geen wegomleidingen en files, kan zitten op een lekkere stoel inclusief stopcontact en Wifi, je geniet onderweg van een prachtig landschap en je komt in alle rust aan in Noorwegen. Ook is treinvervoer een groene keuze (milieuvriendelijk). Op deze website verstrekken we praktische info over het reserveren van treinkaartjes naar Trondheim vanaf onder andere Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal. Bovendien bekijk jij extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en praktische tips over het rondreizen per trein.

  • Via de treinverbinding reis je ongestoord naar Trondheim (Noorwegen).
  • Populaire vertrekpunten zijn Station Breda, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Nijmegen, of jouw eigen lokale station.
  • In Noorwegen krijg je te maken met de VY (www.vy.no).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: VY Tog (REG / RE), Treinen Go-Ahead Norge (REG/RE), Treinen van SJ Norge (REG), Gjøvikbanen AS (REG), Binnenlandse nachttreinen (REG), Flåmspoorlijn (RE).
  • Wil je alles van het land ontdekken? Kies dan voor Interrailen met de Noorwegenpas (prijzen gemiddeld €148).
treinkaartje-trondheim-noorwegen-kopen

Goedkoop treinticket Trondheim boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je profiteert van heerlijke comfortabele stoelen en eten en drinken aan boord. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Vanuit je stoel kan jij genieten van een bijzonder uitzicht. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Trondheim-Centraal, niet ver van het centrum. Zeer praktisch voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan lees je middels 5 stappen hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Uitleg treinticket kopen naar Trondheim (Noorwegen)

  1. Boekingssite kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Trondheim kan je binnen enkele minuten doen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een boekingssite zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Noorwegen (VY). Treinritten in Noorwegen kan je boeken via www.regjeringen.no of door het klantenservicenummer 04761051910.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Selecteer vanaf welke plek jouw treinvakantie moet beginnen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Eventueel kun jij ook reizen vanaf jouw lokale station. Bijvoorbeeld Barneveld Centrum of Warffum. De boekingssite adviseert je over de routes vanaf het ingevoerde station. Bepaal ook de dag en het tijdstip van vertrek en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Kies het aantal personen

    Kies het aantal mensen en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor de allerkleinste kinderen bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Ook voor senioren is er dikwijls een interessante seniorenkorting. Beschik jij over een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Geef de details door om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Kies een reisroute

    De website geeft nu de meest populaire treintrajecten en de tarieven. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de voorgestelde tijden, de reisduur, hoe vaak en waar je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Op die manier zoek je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Trondheim. Voor sommige plekken kan er geen route gevonden worden. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Verscheide boekingsplatformen verstrekken ook details over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra comfortopties kiezen

    In de laatste stap kan je pakketten en uitbreidingen kopen. BIjvoorbeeld een luxer 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, zitplekken naast elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De treinkaartjes kun je downloaden en per mail verkrijgen (soms is printen noodzakelijk). De betaling doe je met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Trondheim kopen?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Trondheim (Noorwegen)

Wanneer je onderweg bent kom je in aanraking met het verrassende Noorwegen. Dit land kent 5 miljoen bewoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Oslo. De beste reistijd voor een treinvakantie in Trondheim is maart en augustus. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 8,1 °C (landklimaat en toendraklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (zo’n 26,4 °C) en een wat koudere periode is januari (doorgaans -1,0 graden). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 17 mei Dag van de grondwet, Juni Midzomernachtfeest. Het is een geweldige Noorse plaats om naartoe te reizen. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, weekendje weg, zomervakantie, midweek, herfstvakantie, meivakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met leuke steegjes en schattige winkeltjes. Geniet van de lokale Noorse gerechten in een van de vele restaurants. In de omliggende regio zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Daarbij kan je hier geweldig mooi rondwandelen, fietsen, paardrijden, midgetgolfen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Levendige dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een bosrijke omgeving voor avontuurlijke wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar populaire bezienswaardigheden zoals: Het eiland Røst.
  • Noorse campings, B&B’s, glampings, bungalows, vakantiehuisjes, hotels staan goed in verbinding met het OV (tram, metro, deelfiets, taxi).
  • Mogelijk een onbezorgde verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van een treinrondreis is dat veel steden in Europa verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Je vakantie naar Trondheim per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In de bijgaande lijst bieden wij meer informatie over de grootste stations van het land. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Invershin, Laren en Vulaines-sur-Seine.

  1. Utrecht Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  2. Amsterdam Centraal: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  3. Rotterdam Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  4. Den Haag Centraal: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  5. Schiphol Airport: uitstekende parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  7. Breda: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  8. Eindhoven Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  10. Nijmegen: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  11. Arnhem Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  12. Amersfoort Centraal: goede service en (online) ondersteuning.
  13. Haarlem: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  14. Zwolle: goede gelegenheid voor parkeren.
  15. Delft: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Schiedam, Zaandam, Dordrecht, Gouda, Groningen, Hilversum, Almere, Maastricht, Hengelo, Zutphen, Zaandam, Hoofddorp of Roosendaal, Ede / Wageningen, Lelystad, Alkmaar, Enschede, Venlo.

treinvakantie-trondheim-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

Treintickets kopen naar Trondheim kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Steeds meer mensen maken gebruik van de actuele vakantievergelijkers die het actuele aanbod van velerlei trein- bus- en veerdiensten voor jou onderzoeken. Zo check je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Noorwegen (VY). Wellicht ook interessant is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In de lijst hieronder bekijk je onze top-10 boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: al jouw trein-, bus- en vliegtickets op 1 plek.
  2. Thetrainline: reisplanner die voor jou de snelste of goedkoopste treinroute berekent.
  3. NSinternational.com: voordelig boeken zonder extra boekingskosten
  4. www.vy.no: gebruiksvriendelijke boekingssite van de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: het startpunt voor jouw treinkaartjes, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: treinkaartjes tegen scherpe tarieven zonder boekingskosten.
  7. Interrail: de goedkoopste manier om heel Europa te ontdekken met de trein.
  8. Green Tickets: eenvoudig de meest groene route uitzoeken.
  9. TUI: speciaal aanbod pakketreizen met de trein als vervoermiddel.
  10. De Jong Intra: populaire touroperator met een snelgroeiend aanbod treinreizen.
  11. Booking.com: altijd snel een hotel naast het station boeken.

Praktische info over treinreizen naar Trondheim

Het Noorse spoornetwerk wordt geëxploiteerd door Norwegian State Railways (VY). Intercity tickets zijn aan te vragen op www.vy.no of telefonisch via 04761051910. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als VY Tog (REG / RE), Treinen Go-Ahead Norge (REG/RE), Treinen van SJ Norge (REG), Gjøvikbanen AS (REG), Binnenlandse nachttreinen (REG), Flåmspoorlijn (RE). De grootste treinstations in het land zijn Oslo, Bergen, Nordkapp, Trondheim, Bodø, Narvik. Internationale luchthavens zoals Bergen (BGO), Kristiansand (KRS), Oslo (OSL), Sandefjord (TRF), Stavanger (SVG), Trondheim (TRD) zijn aangesloten op het rail-netwerk. De afstand naar hoofdstad Oslo is circa 915 kilometer (18 uur reistijd). In de winkels betaal je met de Noorse kroon (NOK). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 17 mei Dag van de grondwet, Juni Midzomernachtfeest. Belangrijke religies in het land zijn: luthers, islamitisch, chistendom. De voertaal is Noors. Stopcontact type C + F kan je voor je aparaten gebruiken. De netspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +47. Het landelijke noodnummer hier is 113. Meer weten? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.regjeringen.no. Het adres van de Nederlandse ambassade in Noorwegen is: Oscars gate 29, 0352, Oslo. Via ons platform lees je ook meer informatie over Fietsvakantie.

LandNoorwegen
Jaartemp.8,1 graden celsius
Officiële taalNoors
Betalen metNoorse kroon (NOK)
Landelijke spoorwegmaatschappijNorwegian State Railways (VY)
Ticket webshopswww.vy.no
Telefonische support04761051910
(Inter)nationale treinenVY Tog (REG / RE), Treinen Go-Ahead Norge (REG/RE), Treinen van SJ Norge (REG), Gjøvikbanen AS (REG), Binnenlandse nachttreinen (REG), Flåmspoorlijn (RE)
Nationale stationsOslo, Bergen, Nordkapp, Trondheim, Bodø, Narvik
InterrailpasNoorwegenpas (vanaf €148)
Inspirerende bezienswaardigheidHet eiland Røst

Check de gaafste treinrondreizen in Noorwegen

Toon aantrekkelijke deals en reserveer de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Trondheim

Interrailen in Noorwegen

De Interrail One Country of Global Pas is een uniek treinticket die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Noorwegen en ruim 30 andere landen. Bij de meeste treinen kan je vrij reizen als jij de Interrail pas laat zien (geprint of per App). Belangrijk: bij een aantal treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Met de populaire Interrail App kan je op elk moment reizen inplannen, je reis van A tot Z plannen en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het toffe van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Trondheim kan heel interessant zijn. In het bijzonder wanneer je wilt doorreizen naar andere regio’s in Noorwegen of bezienswaardigheden als Het eiland Røst. Zo’n Noorwegenpas kan besteld worden vanaf €148. De Interrail Global Pass (voor heel EU) koop je vanaf €198.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Duurzame manier om Europa te ontdekken.
  • Dankzij de Noorwegenpas (te koop vanaf €148) kun je onbeperkt reizen door Noorwegen.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen moet je apart reserveren.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Trondheim kopen

Treintickets bestellen naar station Trondheim centrum kan je op diverse manieren doen. De tarieven kunnen ontzettend uiteenlopen. In de volgende opsomming bieden we de beste tips hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: probeer te reizen buiten de (zakelijke) spits.
  3. Kies een langzamere route: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: raadpleeg de website van de Noorse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 50 plus korting: extra lage prijzen voor kids en 50-plussers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Trondheim?

Treintickets naar Trondheim in Noorwegen reserveer je eenvoudig via www.NSInternational.com of de Norwegian State Railways (VY). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 04761051910. In sommige gevallen kan je niet direct een kaartje kopen. Je kunt dan ook kijken naar reisorganisaties en ticketvergelijkers als Omio.com of Thetrainline.com. Zij delen gegevens over vertrek opties en prijzen van erkende trein- en busvervoerders in tientallen landen.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Trondheim?

Jouw citytrip kan je starten vanaf het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kan probleemloos starten met de vakantie op vrijwel elk station zoals Doetinchem, Nunspeet en Utrecht Centraal. De meeste treinverbindingen naar Trondheim starten vanaf Amsterdam-Centraal. In aanvulling hierop: ook Den Haag, Breda, Arnhem, Amersfoort, Almelo en Schiphol, Hengelo, Rotterdam, Hilversum, Deventer vallen onder de noemer internationale intercity-stations die uitstekend verbonden zijn met o.a. Thalys, ICE, Eurostar, Nightjet, TGV.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een ideaal vervoermiddel voor een vakantie met kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen samen spelletjes doen, een rondje maken of youtube kijken. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Ook basisschoolkinderen kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met jonge kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De uiteindelijke korting voor kinderen kan verschillend zijn per treinoperator. Raadpleeg www.regjeringen.no voor de beschikbare kindertarieven en voorwaarden.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Een nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. Een slaaptrein is ontworpen om je uitgerust op de bestemming te brengen. De kwaliteit van de service is hoog en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Je geniet onder andere van: een eigen slaapplek, een comfortabele ligstoel, was- en toiletruimtes en een uitgebreide keuze in eten en drinken. Op sommige trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Jouw eigen fiets meenemen is goed voor het milieu en geeft veel vrijheid. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. Voor de internationale trein naar Trondheim is jouw fiets vaak toegestaan. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar in veel treinen heb een betaalde fietskaart nodig. Voor internationale trajecten kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De regels voor het meenemen van de fiets verschillen per vervoerder en trein. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een speciale vouwfiets geldt meestal als handbagage en kan meestal gratis mee. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Op vakantie met de hond in de trein naar Trondheim kan vaak zonder problemen. Je moet wel rekening houden met extra voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die op schoot kunnen of in een kleine mand of tas passen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Voor grote huisdieren is een apart ticket noodzakelijk. De hond moet je altijd aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Deze regels zijn niet van toepassing op blindengeleidehonden en assistentiehonden. Lees vooraf de regels op de website van VY (www.vy.no).