logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Myrdal vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Myrdal? Deze bijzondere Noorse vakantieomgeving heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Het boeken van een treinvakantie is heel erg prettig. Geen drukke parkeerplekken of lange files, een fijne stoel inclusief stopcontact en Wifi, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en je komt in alle rust aan in Noorwegen. Daarnaast is een vakantie per trein een milieuvriendelijke keuze. Met behulp van onze experts vind je aanvullende adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Myrdal vanaf onder andere Eindhoven, Leiden Centraal, Arnhem, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal. Tevens check je een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en handige feitjes over deze vakantiebestemming.

  • Via de treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Myrdal (Noorwegen).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Station Amersfoort, Station Breda, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, of jouw lokale treinstation.
  • In Noorwegen reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, VY (www.vy.no).
  • Alternatieve organisaties zijn: VY Tog (REG / RE), Treinen Go-Ahead Norge (REG/RE), Treinen van SJ Norge (REG), Gjøvikbanen AS (REG), Binnenlandse nachttreinen (REG), Flåmspoorlijn (RE).
  • Wil je niets missen van het land? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de Noorwegenpas (prijzen +/- €148).
treinkaartje-myrdal-noorwegen-kopen

Goedkoop treinticket Myrdal boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Je kan gebruik maken van ruime stoelen en eten en drinken aan boord. Je kan diverse spullen meenemen en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Terwijl je zit is er een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt energiek aan op het treinstation van Myrdal-Centraal, en kunt direct overstappen. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hierna check je in enkele stappen op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

How-to: treinticket kopen naar Myrdal (Noorwegen)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Myrdal kan je binnen enkele minuten doen. Bezoek daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt ook boeken via NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Noorwegen (VY). Treinritten in Noorwegen zijn te boeken via www.regjeringen.no of door het klantenservicenummer 04761051910.

  2. Kies bestemming station en datum

    Geef aan vanaf welke plaats jouw reis gaat starten. Een uitstekende uitvalsbasis is Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij een kleiner station in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan s-Hertogenbosch Oost & Winschoten. Het systeem kijkt wat de beste route is vanaf het gekozen treinstation. Geef ook je voorkeuren door aangaande de actuele vertrektijden en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Reizigers doorgeven

    Bepaal het aantal reizigers en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kids tot een jaar of 15 is er een interessante kinderkorting. Voor 60-plussers geven sommige vervoerders een aantrekkelijke seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Voer de nummers in voor actuele tarieven.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De tool bied nu de mogelijke treintrajecten en de prijsindicatie. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Analyseer vertrektijden, de duur van de treinreis, het aantal momenten van overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Wanneer je het zo aanpakt reserveer je snel de beste of snelste treinroute naar Myrdal. Voor sommige bestemmingen zal het systeem geen routes vinden. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Sommige vergelijkingsplatformen bieden ook mogelijkheden met reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Kies extra’s

    Hier kan je de nodige extra’s toevoegen. Denk aan een luxer 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, een zitplek bij elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Voer hierna de passagiersgegevens in. Jouw toegangsbewijs sturen ze per mail toe (het kan slim zijn om het wel te printen). Om de boeking af te ronden kan je betalen met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Myrdal bekijken?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Myrdal (Noorwegen)

Wanneer je naar buiten kijkt kom je in aanraking met het schilderachtige Noorwegen. Het land heeft zo’n 5 miljoen ingeschreven bewoners (mei 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Oslo. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Myrdal is maart en augustus. De jaartemp. ligt gemiddeld op 8,1 graden (landklimaat en toendraklimaat). De warmste periode is juli (gemiddeld 26,4 °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (plus minus -1,0 graden celsius). De nationale feestdag is 17 mei Dag van de grondwet, Juni Midzomernachtfeest. Dit is een heerlijke Noorse plek om een paar dagen te verblijven. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, midweek, herfstvakantie, weekendje weg, meivakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met mooie gebouwen en plaatselijke winkels. Geniet van de lokale Noorse specialiteiten op een van de terrassen. In deze streek zijn diverse uitstapjes te plannen. Daarbij kan je in deze omgeving super mooi fietsen, wandelen, hiken, een quad huren en andere avonturen beleven.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • De leukste dorpjes en steden in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Een prachtige groene omgeving voor eindeloze wandelingen en veelzijdige fietstochten.
  • Tevens zijn er bekende bezienswaardigheden zoals: Bergen.
  • Noorse hotels, B&B’s, glampings, appartementen, bungalows, vakantiehuisjes staan goed in verbinding met het OV (tram, deelfiets, metro, taxi).
  • Mogelijk een all-inclusive verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Nederlandse vertrekstations in mei 2024

Het voordeel van het spoornetwerk is dat veel internationale stations per spoor te bereiken zijn. Zo’n vakantie naar Myrdal per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder bespreken we aanvullende informatie over de meest drukke stations. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Kaposvár, Marsac en Mervans.

  1. Utrecht Centraal: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  2. Amsterdam Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  3. Rotterdam Centraal: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  4. Den Haag Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  5. Schiphol Airport: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  6. Leiden Centraal: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  7. Breda: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  10. Nijmegen: uitstekende parkeermogelijkheden.
  11. Arnhem Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  12. Amersfoort Centraal: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  13. Haarlem: uitstekende bewegwijzering.
  14. Zwolle: genoeg parkeermogelijkheden.
  15. Delft: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.

Andere drukbezochte NS-stations: Dordrecht, Groningen, Schiedam, Gouda, Hilversum, Zaandam, Zaandam, Maastricht, Hengelo, Hoofddorp, Zutphen, Assen & Lelystad, Enschede, Roermond, Venlo, Alkmaar, Ede / Wageningen.

treinvakantie-myrdal-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Myrdal gaat het snelst via het internet. Zo kan je kiezen voor innovatieve platforms die het actuele aanbod van velerlei trein- bus- en veerdiensten inzichtelijk maken. Zo check je alle reisopties op 1 plek. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Noorwegen (VY). Een andere manier is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In deze lijst bekijk je de meest bekende treinticketshops.

  1. Omio: meer dan 1000 aangesloten partners (bus, trein en vluchten).
  2. Thetrainline: de beste treinkaartjes kopen met korting.
  3. NSinternational.com: aantrekkelijke deals zonder verborgen kosten
  4. www.vy.no: de eigen boekingsmodule van de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: alle treintickets, vakanties & aanbiedingen op 1 plek.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: veel Europese landen bekijken tegen de laagste kosten.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: comfortabel per trein de mooiste pakketreizen beleven.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Belangrijke informatie over treinreizen naar Myrdal

Het Noorse railnetwerk is eigendom van Norwegian State Railways (VY). Intercity tickets worden aangeboden op www.vy.no of telefonisch via 04761051910. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals VY Tog (REG / RE), Treinen Go-Ahead Norge (REG/RE), Treinen van SJ Norge (REG), Gjøvikbanen AS (REG), Binnenlandse nachttreinen (REG), Flåmspoorlijn (RE). Grote spoorwegstations zijn Oslo, Bergen, Nordkapp, Trondheim, Bodø, Narvik. Populaire luchthavens zoals Bergen (BGO), Kristiansand (KRS), Oslo (OSL), Sandefjord (TRF), Stavanger (SVG), Trondheim (TRD) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De reisafstand tot hoofdstad Oslo is zo’n 915 kilometer (18 uur reistijd). In de winkeltjes op het station betaal je met de Noorse kroon (NOK). Een bekende feestdag is 17 mei Dag van de grondwet, Juni Midzomernachtfeest. De regio is erg religieus van aard: luthers, islamitisch, chistendom. De voertaal is Noors. Stopcontact type C + F dien je te gebruiken. De netspanning is met 230 Volt hetzelfde als in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +47. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 113. Heb je overige vragen? Bezoek dan de overheidswebsite www.regjeringen.no. Het adres van de Nederlandse ambassade in Noorwegen is: Oscars gate 29, 0352, Oslo. Via dit portaal kan je ook terecht voor info over All inclusive.

LandNoorwegen
Jaartemp.8,1 graden
Gesproken taalNoors
ValutaNoorse kroon (NOK)
Openbare spoorwegmaatschappijNorwegian State Railways (VY)
Nationale aanbieder treinticketswww.vy.no
Telefonisch verkooppunt04761051910
Trein soortenVY Tog (REG / RE), Treinen Go-Ahead Norge (REG/RE), Treinen van SJ Norge (REG), Gjøvikbanen AS (REG), Binnenlandse nachttreinen (REG), Flåmspoorlijn (RE)
Grote hubsOslo, Bergen, Nordkapp, Trondheim, Bodø, Narvik
InterrailpasNoorwegenpas (vanaf €148)
Veel bezochte bezienswaardigheidBergen

Ervaar volledig verzorgde treinrondreizen in Noorwegen

Check actuele aanbiedingen en koop de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Myrdal

Interrailen in Noorwegen

Een interrail pas is een uniek treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Noorwegen en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de normale treinen kan je meteen instappen als je beschikt over een Interrail pas op je telefoon. Niet vergeten: voor sommige treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Door de handige Interrail App kan je heel snel reizen vastzetten, je hele reis plannen en plekken reserveren. Het aantrekkelijke van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt gaan en staan waar je wil Interrailen naar Myrdal is dus zeker een optie om te overwegen. Juist als je ook uitstapjes wilt maken naar andere plekken in Noorwegen of bezienswaardigheden zoals Bergen. Zo’n Noorwegenpas kan besteld worden vanaf €148. De Interrail Global Pass (voor heel EU) zijn te bestellen vanaf €198.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Zeer gunstige manier van reizen door Europa.
  • Met jouw Noorwegenpas (te koop vanaf €148) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Noorwegen.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Myrdal kopen

Treintickets bestellen naar station Myrdal centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De tarieven kunnen flink variëren. In het lijstje hieronder vind je vijf handige tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op donderdag 2 mei 2024).

  1. Boek vroegtijdig: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Stel niet te hoge eisen: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Neem bewust een langere route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Noorse spoorwegmaatschappij en reis met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: extra ticketkorting voor kinderen en 60-plussers in 2024.

FAQ: vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Myrdal?

Treintickets naar Myrdal in Noorwegen zijn te reserveren via de NS International App of de Norwegian State Railways (VY). Per telefoon is dat mogelijk via 04761051910. Voor sommige data of trajecten is er niet altijd een goede route beschikbaar. Je kunt dan ook kijken naar ticketwebsites zoals Thetrainline of Omio. Deze zoekmachines bekijken en vergelijken reistijden en prijsverwachtingen van veel verschillende trein- en busvervoerders binnen Europese landen.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Myrdal?

Jouw vakantie met de trein kan in principe beginnen bij het plaatselijke NS-station. Je kunt eenvoudig beginnen vanaf stations zoals Emmen Zuid, Heerenveen en Winterswijk West. De meeste treinverbindingen naar Myrdal starten vanaf Amsterdam-Centraal. En tevens ook Almelo, Arnhem, Amersfoort, Den Haag, Breda en Hengelo, Utrecht, Schiphol, Hilversum, Deventer zijn voorbeelden van internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de TGV, Eurostar, Nightjet, Thalys, internationale intercity.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel voor een vakantie met kinderen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met spelen, door de wagon lopen of youtube kijken. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. De oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met jonge kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De huidige korting voor kinderen kan verschillend zijn per touroperator. Kijk vooraf op www.regjeringen.no voor de hedendaagse kindertarieven en de disclaimer.

Wat houdt de nachttrein in?

Een nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Je reis start in de avond, en de volgende ochtend kom je aan. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Je geniet van een hoog comfortniveau met unieke faciliteiten en voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen slaapplek, verstelbare stoelen, sanitaire voorzieningen en een restaurant aan boord. Op langere trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Kun je met de fiets de trein in?

Een vakantie met de fiets is goed voor het milieu en maakt je onafhankelijk. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. Ook bij de internationale trein naar Myrdal kan je meestal een fiets meenemen. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in de meeste gevallen moet je ook een aparte fietskaart kopen. Op sommige trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De voorwaarden voor het meebrengen van een fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een ingeklapte vouwfiets wordt vaak gezien als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Myrdal heeft soms wat voorbereiding nodig. Houd rekening met de extra voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die bij je op schoot passen of die je in een mandje of tas kan vervoeren zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Voor de grotere honden koop je een apart ticket. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van VY (www.vy.no).