logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Finse vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Finse? Deze veelzijdige Noorse reisbestemming heeft een gunstig gelegen treinstation. Een vakantie met de trein biedt veel pluspunten. Geen last van files, kan zitten op een lekkere stoel waar je lekker kunt zitten, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Noorwegen. Eveneens is een treinvakantie een goede oplossing om je CO2 uitstoot te compenseren. Via dit portaal delen we belangrijke adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Finse vanaf locaties zoals Den Haag Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Eindhoven. Bovendien zoek jij een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en uitgebreide info over het reizen per spoor.

  • Dankzij de treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Finse (Noorwegen).
  • Je kunt vertrekken vanaf Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, Zwolle, of een station bij jou in de buurt.
  • In Noorwegen wordt er op het spoor gereden met de VY (www.vy.no).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: VY Tog (REG / RE), Treinen Go-Ahead Norge (REG/RE), Treinen van SJ Norge (REG), Gjøvikbanen AS (REG), Binnenlandse nachttreinen (REG), Flåmspoorlijn (RE).
  • Wil je niets missen van het land? In dat geval raden we interrailen aan met de Noorwegenpas (tarieven vanaf €148).
treinkaartje-finse-noorwegen-kopen

Goedkoop treinticket Finse boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je kan gebruik maken van royale stoelen en eten en drinken aan boord. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Tijdens het rijden profiteer je van een fenomenaal uitzicht. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Finse-Centraal, en vindt daar ook bussen. Heel geschikt voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan lees je in vijf stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Uitleg treinticket kopen naar Finse (Noorwegen)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Finse doe je meestal via internet. Zo kun je kiezen voor een vergelijkingssite als Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kan ook kiezen voor de service van NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Noorwegen (VY). Treinritten in Noorwegen boek je het gemakkelijkst via www.regjeringen.no of via de telefoon 04761051910.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Bedenk vanaf waar jouw treinreis zal aanvangen. Veel mensen kiezen voor Amsterdam- of Utrecht Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij het station in jouw eigen woonplaats. Denk aan Coevorden of Vlissingen Souburg. De ticketshop bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf het ingevoerde station. Bepaal ook de datum en tijd van vertrek en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Reisgezelschap

    Selecteer de grootte van de groep en kies per passagier de leeftijd. Voor kleine kinderen is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Voor senioren kan je soms gebruik maken van een royale seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Voeg deze dan toe om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De zoekfunctie bied nu de beste treintrajecten en de verwachte tarieven. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de tijdstippen van vertrek, de gemiddelde reistijden, de stations waarop je moet overstappen en de treinvervoerders. Op die manier bekijk je gelijk de beste of snelste treinroute naar Finse. Voor sommige plekken zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Enkele boekingswebsites kunnen ook advies geven over reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra’s voor meer comfort

    Hier kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Boek bijvoorbeeld een luxer 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Denk aan een plekje aan het raam, zitplekken naast elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De kaartjes krijg je per mail (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De rekening kun je betalen met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Finse bekijken?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Finse (Noorwegen)

Zodra je onderweg bent kom je in aanraking met het natuurrijke Noorwegen. Dit land heeft plusminus 5 miljoen mensen (april 2024). De hoofdstad is Oslo. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Finse is maart en augustus. De jaartemp. ligt gemiddeld op 8,1 graden celsius (landklimaat en toendraklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (doorgaans 26,4 °C) en de koudste maand is januari (doorgaans -1,0 °C). Houd rekening met de nationale feestdag: 17 mei Dag van de grondwet, Juni Midzomernachtfeest. Het is een goed bereikbare Noorse plek om te ontdekken. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, zomervakantie, meivakantie, midweek, herfstvakantie, kerstvakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met zijn prachtige gebouwen en leuke winkeltjes. Wat je ook moet proberen zijn de Noorse gerechten in de restaurants en cafés. Rondom deze plaats kan je leuke uitstapjes maken. Daarbij is de omgeving geschikt voor fietsen, wandelen, bowlen, midgetgolfen en puzzeltochten doen.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • De leukste dorpjes en steden in de omgeving bekijken.
  • Een bosrijk gebied voor uitgebreide wandelingen en fietstochten inclusief een tussenstop op een terras.
  • Informeer ook naar bekende bezienswaardigheden zoals: De wandelroutes in Hardanger.
  • Noorse vakantiehuisjes, hotels, campings, B&B’s, appartementen, bungalows kan jij goed bereiken door middel van het OV (metro, deelfiets, taxi, tram).
  • Eventueel een volledig verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van reizen per spoor is dat duizenden Europese stations per spoor te bereiken zijn. Een vakantie naar Finse per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder bieden wij extra info over de meest gebruikte stations van Nederland. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Hořovice, Leskovac en Saint-Malo.

  1. Utrecht Centraal: ruim aanbod met OV-fietsen.
  2. Amsterdam Centraal: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  3. Rotterdam Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  4. Den Haag Centraal: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  5. Schiphol Airport: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  6. Leiden Centraal: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.
  7. Breda: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  8. Eindhoven Centraal: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  10. Nijmegen: de hele dag door veel treinritten.
  11. Arnhem Centraal: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  12. Amersfoort Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  13. Haarlem: van verschillende kanten te bereiken.
  14. Zwolle: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  15. Delft: van verschillende kanten te bereiken.

Andere populaire stations: Zaandam, Schiedam, Dordrecht, Gouda, Hilversum, Tilburg, Hengelo, Zaandam, Almere, Maastricht, Hoofddorp, Assen of Ede / Wageningen, Alkmaar, Venlo, Roermond, Enschede, Roosendaal.

treinvakantie-finse-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Finse kan op verschillende manieren. Steeds meer mensen maken gebruik van de handige tickets vergelijkers die de tickets van meerdere maatschappijen kunnen analyseren. Zo check je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Noorwegen (VY). Een leuk alternatief: een Interrail pas kopen. In de bijgaande opsomming vergelijk je de meest bekende reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: al je trein-, bus-, en vluchtopties op 1 plek.
  2. Thetrainline: duidelijke informatie, snel en voordelig treinkaartjes kopen.
  3. NSinternational.com: het startpunt voor al jouw Europese treinreizen
  4. www.vy.no: routes zoeken en kaartjes bestellen bij de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: opties om op een duurzame manier te reizen.
  9. TUI: vind een all-inclusive pakketreis om zorgeloos te genieten.
  10. De Jong Intra: bekende touroperator met toffe treinreizen in heel Europa.
  11. Booking.com: reserveer een hotelkamer bij het station (korte transfer).

Praktische informatie over treinreizen naar Finse

Het Noorse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Norwegian State Railways (VY). Intercity tickets zijn te vinden op www.vy.no of door contact op te nemen via 04761051910. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen als VY Tog (REG / RE), Treinen Go-Ahead Norge (REG/RE), Treinen van SJ Norge (REG), Gjøvikbanen AS (REG), Binnenlandse nachttreinen (REG), Flåmspoorlijn (RE). Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Oslo, Bergen, Nordkapp, Trondheim, Bodø, Narvik. Populaire luchthavens zoals Bergen (BGO), Kristiansand (KRS), Oslo (OSL), Sandefjord (TRF), Stavanger (SVG), Trondheim (TRD) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De reisafstand naar de hoofdstad Oslo is circa 915 kilometer (18 uur reistijd). Men gebruikt hier de Noorse kroon (NOK). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 17 mei Dag van de grondwet, Juni Midzomernachtfeest. De belangrijkste religie is luthers, islamitisch, chistendom. De spreektaal is Noors. Stopcontact type C + F komen we veel tegen. De stroomsterkte is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +47. Het noodnummer is 113. Heb je overige vragen? Bezoek dan de overheidswebsite www.regjeringen.no. Het adres van de Nederlandse ambassade in Noorwegen is: Oscars gate 29, 0352, Oslo. Op onze website bieden we ook meer details over Rondreizen.

LandNoorwegen
Jaartemp.8,1 graden celsius °C
Nationale taalNoors
Geaccepteerde valutaNoorse kroon (NOK)
Grootste spoorwegmaatschappijNorwegian State Railways (VY)
Nationale aanbieder treinticketswww.vy.no
Telefonische bestellingen04761051910
TreintypesVY Tog (REG / RE), Treinen Go-Ahead Norge (REG/RE), Treinen van SJ Norge (REG), Gjøvikbanen AS (REG), Binnenlandse nachttreinen (REG), Flåmspoorlijn (RE)
Bekende stationsOslo, Bergen, Nordkapp, Trondheim, Bodø, Narvik
InterrailpasNoorwegenpas (vanaf €148)
Inspirerende bezienswaardigheidDe wandelroutes in Hardanger

Ervaar de meest bijzondere treinrondreizen in Noorwegen

Bekijk aanbiedingen en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Finse

Interrailen in Noorwegen

Interrail Global Pas / One Country Pas is een speciaal treinticket waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Noorwegen en ruim 30 andere landen. Bij de reguliere treinen kan je vrij reizen als je beschikt over een Interrail pas op je telefoon. Opmerking: bij bijzondere treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen dien je een stoelreservering te doen. Dit is niet hetzelfde als een zitplaats reserveren. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Dankzij de fraaie Interrail App kan je gemakkelijk reizen vastleggen, je hele reis plannen en reserveringen boeken. Het leuke van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Interrailen naar Finse is dus een hele praktische oplossing. In het bijzonder als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere omgeving in Noorwegen of bezienswaardigheden als De wandelroutes in Hardanger. Zo’n Noorwegenpas is er vanaf €148. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) bestel je vanaf €185.

  • Bezoek alle Europese landen via het spoor.
  • Duurzaamste manier om meer van Europa te ontdekken.
  • Aan de hand van de Noorwegenpas (te koop vanaf €148) reis je zoveel als je wilt met de trein in Noorwegen.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is nog wel een apart ticket nodig.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Finse kopen

Treintickets bestellen naar station Finse centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De kosten wisselen behoorlijk. In het onderstaande stukje bieden wij praktische tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Neem bewust een langere route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen checken: check zo nu en dan de website van de Noorse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: speciale lage tarieven voor kinderen en ouderen in 2024.

FAQ: vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Finse?

Treintickets naar Finse in Noorwegen zijn te boeken via NSInternational.com of de Norwegian State Railways (VY). Er is ook een telefonische desk via 04761051910. Voor sommige data of trajecten kan je geen directe treinroute vinden. Je kan dan gaan vergelijk via boekingssites zoals Omio of Thetrainline. Deze zoekmachines bekijken en vergelijken treintijden en kosten van alle populaire trein- en busvervoerders van bestemmingen in de EU.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Finse?

Jouw citytrip kan gestart worden vanaf het NS-station om de hoek. Je kunt moeiteloos vertrekken op vrijwel elk station zoals Almere Centrum, Helmond Brouwhuis of Vlissingen Souburg. Veel van de treinverbindingen naar Finse beginnen vanaf Amsterdam-Centraal. En uiteraard ook Den Haag, Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Almelo en Schiphol, Deventer, Hengelo, Utrecht, Hilversum zijn internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. ICE, Eurostar, Nightjet, internationale intercity, TGV.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een fantastische manier voor een vakantie met kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen een puzzel maken, door de wagon lopen of muziek luisteren. Baby’s reizen vaak gratis mee. Wat oudere kinderen kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met het hele gezin via het spoor op vakantie te gaan. De precieze korting voor kinderen kan verschillend zijn per touroperator. Kijk vooraf op www.regjeringen.no voor de geldige kindertarieven en voorwaarden.

Wat houdt de nachttrein in?

Zo’n nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. Een slaaptrein is ontwikkeld om je uitgerust op de bestemming te brengen. De kwaliteit van de service is hoog met unieke faciliteiten en voorzieningen. Je geniet onder andere van: een eigen bed, speciale stoelen om in te slapen, een douche en toilet en een restaurant aan boord. Op sommige trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Een normale fiets meenemen is een duurzame keuze en avontuurlijk. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Voor de internationale trein naar Finse kan je meestal een fiets meenemen. Soms kan de fiets gratis mee, maar meestal is een aanvullend fietsticket nodig. Voor internationale trajecten is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De regels voor het inchecken van je fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Lees dit vooraf goed door. Een unieke en kleine vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Finse is doorgaans mogelijk. Lees je goed in over de unieke voorwaarden. Kleine diertjes die je op schoot kunt houden of in een kooitje of mand passen zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor grotere honden koop je een speciaal kaartje. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van VY (www.vy.no).