logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Heemstede vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Heemstede? Deze heerlijke Nederlandse vakantieomgeving is gemakkelijk per trein te bezoeken. Kiezen voor een treinreis biedt veel pluspunten. Geen drukke parkeerplekken of lange files, een heerlijke stoel met leuning en beenruimte, je beschikt over een prachtig uitzicht tijdens de rit en je komt lekker uitgerust aan in Nederland. Daarbij is een treinrondreis een milieuvriendelijke keuze. Via dit portaal bekijk jij uitgebreide suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Heemstede vanaf locaties als Eindhoven, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal. Eveneens bieden we extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en praktische info over het reizen met de trein.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Heemstede (Nederland).
  • Je kunt vertrekken vanaf Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Amersfoort, Zwolle, Station Den Haag HS, of een station bij jou in de buurt.
  • In Nederland wordt er op het spoor gereden met de NS (www.ns.nl).
  • Eventueel kun je ook reizen met: Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys.
  • Wil je er een rondreis van maken? Een leuk alternatief is Interrailen met de Interrail Beneluxpas (prijzen +/- €105).
treinkaartje-heemstede-nederland-kopen

Goedkoop treinticket Heemstede boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Er zijn heerlijke comfortabele stoelen en eten en drinken aan boord. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Terwijl je reist kun je naar buiten kijken en genieten van de geweldige omgeving. Je komt fit aan op het treinstation van Heemstede-Centraal, en vindt daar ook bussen. Perfect voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In de lijst hieronder onderzoek je in de meest ideale volgorde op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Heemstede (Nederland)

  1. Ticketshop kiezen

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Heemstede doe je via het internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld zoek- en boekingsplatform Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Ook kun je boeken bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Nederland (NS). Treinritten in Nederland kan men boeken middels www.rijksoverheid.nl of via de telefoon 0886721290.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Geef aan vanaf welke stad jouw treinvakantie moet beginnen. Vaak reizen mensen vanaf Amsterdam-Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor het treinstation in jouw eigen buurt. Bijvoorbeeld Den Haag Moerwijk en Veendam. De website checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw lokale treinstation. Maak ook een beslissing over de datum van de heenreis en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Passagiers toevoegen

    Denk na over het aantal reizigers en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor de allerkleinste kinderen kan je vaak gebruik maken van kinderkorting. Voor 60-plussers kan je soms aanspraak maken op een aantrekkelijke seniorenkorting (reductie op de tarieven). Heb jij deze periode toevallig al een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Voer de nummers in om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De vergelijker bied nu de beste treintrajecten en de verwachte tarieven. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de vertrektijden, de totale duur, hoe vaak en waar je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Dan boek je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Heemstede. Af en toe kan er geen route gevonden worden. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Sommige vergelijkingswebsites kunnen ook advies geven over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra comfortopties kiezen

    In deze laatste stap kan je diverse services en producten toevoegen. Kies bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De treinkaartjes krijg je per mail (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De totale koopsom kan je voldoen middels Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Heemstede bekijken?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Heemstede (Nederland)

Zodra je onderweg bent kom je op een mooie manier in aanraking met het inspirerende Nederland. Het land kent 18 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Amsterdam. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Heemstede is mei t/m september. De gemiddelde temp. is 14,0 graden (zeeklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (doorgaans 26,0 °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (doorgaans 7,0 graden °C). Nationale feestdag: 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Dit is een heerlijke Nederlandse bestemming om met de trein naartoe te gaan. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, zomervakantie, midweek, kerstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie. Bekijk de historische binnenstad met bijzondere monumenten en lokale winkeltjes. Wat je ook moet proberen zijn de Nederlandse specialiteiten bij de verschillende horecagelegenheden. In de nabije omgeving kun je veel dingen ondernemen. Daarbij kan je hier heel fraai hiken, fietsen, hardlopen, bootje varen en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Leuke stadjes om te bekijken.
  • Een prachtige groene omgeving voor korte en lange wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Tevens zijn er andere bezienswaardigheden in het land zoals: Dolfinarium.
  • Nederlandse B&B’s, bungalows, vakantiehuisjes, campings, glampings, appartementen zijn prima te bereiken per OV (bus, taxi, deelfiets, tram).
  • Informeer ook naar een heerlijke verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van een treinreis is dat alle bestemmingen middels rails aan elkaar geschakeld zijn. De vakantie naar Heemstede per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In de bijgaande lijst vind je een korte toelichting over de grootste stations van het land. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Sesto Fiorentino, Aubigny-en-Artois en Gunzenhausen.

  1. Utrecht Centraal: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  2. Amsterdam Centraal: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  3. Rotterdam Centraal: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  4. Den Haag Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  5. Schiphol Airport: goede parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: verbonden met andere grote intercity-stations.
  7. Breda: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  8. Eindhoven Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): duidelijke bewegwijzering.
  10. Nijmegen: voldoende parkeermogelijkheden.
  11. Arnhem Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  12. Amersfoort Centraal: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  13. Haarlem: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  14. Zwolle: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  15. Delft: overzichtelijk station met voldoende winkels.

Andere drukbezochte NS-stations: Zaandam, Groningen, Dordrecht, Hilversum, Schiedam, Gouda, Maastricht, Zaandam, Almere, Hengelo, Hoofddorp, Zutphen en Roosendaal, Ede / Wageningen, Lelystad, Enschede, Venlo, Roermond.

treinvakantie-heemstede-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Heemstede gaat het snelst via het internet. Zo kan je kiezen voor servicegerichte boekingsplatforms die het aanbod van meerdere vervoersmaatschappijen op 1 plek verzamelen. Zo vergelijk je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Nederland (NS). Wat ook interessant kan zijn is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In het onderstaande stukje check je de meest bekende ticketshops.

  1. Omio: vergelijkt meer dan 1.000 betrouwbare vervoerders in EU.
  2. Thetrainline: doorzoek tickets van meer dan 250 vervoerders in 45 landen.
  3. NSinternational.com: de meest populaire aanbieders van treinreizen in Nederland
  4. www.ns.nl: routes plannen en kaartjes kopen via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: de goedkoopste manier om heel Europa te ontdekken met de trein.
  8. Green Tickets: deur-tot-deur routeplanner met focus op duurzaamheid.
  9. TUI: bijzondere pakketreizen inclusief tickets voor internationale trein.
  10. De Jong Intra: deze touroperator brengt je met de trein naar jouw favoriete bestemmingen.
  11. Booking.com: uitstekende hotels vlakbij het station boeken.

Wat je moet weten over treinreizen naar Heemstede

Het Nederlandse spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Nederlandse Spoorwegen (NS). Intercity tickets zijn te koop op www.ns.nl of per telefoon via 0886721290. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als Intercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys. Belangrijke knooppunten in het land zijn Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal. Grote luchthavens zoals Amsterdam (AMS) zijn aangesloten op het rail-netwerk. De reisafstand naar hoofdstad Amsterdam is zo’n 100 km (1 uur reistijd). De valuta is de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 27 april Koningsdag, 4 mei Nationale Dodenherdenking, 5 mei Bevrijdingsdag. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek, protestants, islam. De meest gesproken taal is Nederlands. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De stroomspanning is met 220 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Om te bellen draai je eerst +31. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Zijn er andere vragen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.rijksoverheid.nl. Het adres van de Nederlandse ambassade in Nederland is: Turfmarkt 147, 2511 DP, Den Haag. Via ons platform lees je ook meer informatie over Reisbestemmingen.

LandNederland
Jaartemperatuur14,0 graden
TalenNederlands
ValutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijNederlandse Spoorwegen (NS)
Ticket webwinkelwww.ns.nl
Telefonisch reisadvies0886721290
Trein soortenIntercity (IC), Sprinter, Rechtstreekse Intercity (IC), ICE, Intercity Berlijn, Intercity Brussel, Thalys
Grote omliggende stationsAmsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal
Interrail reizenInterrail Beneluxpas (vanaf €105)
Inspirerende bezienswaardigheidDolfinarium

Laat je verrassen door de tofste treinrondreizen in Nederland

Doorzoek acties en deals en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Heemstede

Interrailen in Nederland

Een interrail pas is een uniek treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Nederland en ruim 30 andere landen. Bij de reguliere treinen kan je vrij reizen wanneer jij de Interrail pas hebt (via bijv. je telefoon en tablet). Goed opletten: voor sommige treintypes zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Via de speciale Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen kopen, actuele treintijden inzien en zitplekken reserveren. Het handige van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Het Interrailen naar Heemstede kan heel interessant zijn. Helemaal als je ook per trein wil reizen naar andere plaatsen in Nederland of bezienswaardigheden als Dolfinarium. Zo’n Interrail Beneluxpas kan je al kopen vanaf €105. De Interrail Global Pass (voor heel EU) zijn te koop vanaf €199.

  • Je hoeft niet in elk land meer losse tickets te kopen.
  • Een ontzettend duurzame manier om Europa te zien.
  • Met de Interrail Beneluxpas (vanaf €105) kun je onbeperkt reizen door Nederland.
  • Middels de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is nog wel een apart ticket nodig.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Heemstede kopen

Treintickets bestellen naar station Heemstede centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De kosten zijn per dag verschillend. In het volgende stukje delen reisexperts gratis tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Blijf flexibel: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en acties: check kortingsacties op de website van de Nederlandse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en 50 plus voordeel: speciale lage tarieven voor kinderen en 60-plussers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Heemstede?

Treintickets naar Heemstede in Nederland boek je via NS-International of de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het telefoonnummer is 0886721290. In sommige gevallen vindt het systeem geen directe route. Probeer in dat geval eens boekingssites zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze websites bieden info over reistijden en kosten van erkende treinmaatschappijen van bestemmingen in de EU.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Heemstede?

Jouw vakantie met de trein kan in principe beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt moeiteloos je reis beginnen vanaf stations zoals Amsterdam ArenA, Hengelo Gezondheidspark en Waddinxveen Noord. Veel van de treinverbindingen naar Heemstede starten vanaf Station Amsterdam Centraal. Maar ook Den Haag, Arnhem, Breda, Almelo, Apeldoorn en Hengelo, Utrecht, Schiphol, Rotterdam, Hilversum zijn internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de Thalys, TGV, internationale intercity, Eurostar, ICE.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een prima vervoermiddel voor kinderen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met een puzzel maken, een rondje maken of youtube kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. Ook oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de hele familie een leuke vakantie per spoor te boeken. De actuele korting voor kinderen kan wisselen per aanbieder en leeftijd. Bekijk www.rijksoverheid.nl voor de beschikbare kindertarieven en algemene voorwaarden.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

De nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. De slaaptrein is ontworpen om jou op een premium wijze te vervoeren. Je geniet van een hoog comfortniveau en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Denk dan aan faciliteiten zoals: een eigen slaapcabine, verstelbare stoelen, een douche en toilet en een speciaal buffetrijtuig. Op diverse trajecten heb je ook een autotrein.

Kun je met de fiets de trein in?

De fiets mee op vakantie is een milieuvriendelijke optie en geeft veel vrijheid. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. In de internationale trein naar Heemstede mag een fiets meestal mee. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar meestal moet je ook een aparte fietskaart kopen. In sommige treinen heb je een aparte wagon voor fietsen. De adviezen voor het meebrengen van een fiets zijn per maatschappij anders. Lees dit vooraf goed door. Een vouwfiets in opgevouwen toestand geldt meestal als handbagage en kost je dus niets extra’s. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Heemstede is in de meeste gevallen mogelijk. Je moet wel rekening houden met huisdier-voorwaarden. Kleine diertjes die je eenvoudig mee kan nemen of die je in een mandje of tas kan vervoeren zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor de grotere honden koop je een speciaal kaartje. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en een muilkorf kan verplicht zijn. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van NS (www.ns.nl).