logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Utena vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Utena? Deze prachtige Litouwse vakantieplaats heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Met de trein op vakantie gaan levert je veel gemak op. Geen last van files, een ruime plek met leuning en beenruimte, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en je komt in alle rust aan in Litouwen. Bovendien is een reis met de trein een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op dit platform zoek jij praktische adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Utena vanaf o.a. Utrecht Centraal, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Arnhem. Bovendien check je een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en aanvullende informatie over de plek van bestemming.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Utena (Litouwen).
  • Reis vanaf stations zoals Station Den Haag HS, Zwolle, Station Amersfoort, Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, of jouw lokale treinstation.
  • In Litouwen wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de LG (www.ltglink.lt).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: Standard – 2 klasės(LIT2kl).
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Dan kan je Interrailen met de One Country Pas voor Litouwen (kosten vanaf €51).
treinkaartje-utena-litouwen-kopen

Goedkoop treinticket Utena boeken

Een trein is ideaal om lange afstanden mee af te leggen. Je hebt de beschikking over royale stoelen en veel voorzieningen. Je kunt veel bagage meenemen en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Al reizende is er het idyllische landschap. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Utena-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Zeer praktisch voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In onderstaand overzicht onderzoek je in de meest ideale volgorde hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Hulp bij een treinticket kopen naar Utena (Litouwen)

  1. Kies treinticketshop

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Utena kan het handigst via internet. Zo kun je kiezen voor een vergelijkingssite als Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook informeren bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Litouwen (LG). Treinritten in Litouwen kan je ook bestellen bij www.lrv.lt of telefonisch via 037070055111.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Geef door vanaf welke plek jouw treinvakantie moet beginnen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor een NS-station in de regio. Voorbeelden zijn Blerick & Sittard. Het algoritme bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw adres. Denk ook vast na over de ideale heenreis datum en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Selecteer het aantal mensen en geef ook de leeftijd aan. Voor kinderen tot 14 jaar heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Voor 60-plussers is er dikwijls een aantrekkelijke seniorenkorting. Heb je een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Voer de nummers in om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De boekingssite geeft nu de beste treintrajecten en de verwachte prijzen. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de vertrektijd, de totale reistijd, de plekken van overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Zo zoek je snel de beste of snelste treinroute naar Utena. Voor sommige plekken zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Je moet dan losse tickets kopen. Verschillende boekingswebsites kunnen ook advies geven over reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra’s voor meer comfort

    Als laatste kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Koop bijvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Een mooie plek bij het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De treinkaartjes krijg je per mail (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Betalen kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Utena kopen?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Utena (Litouwen)

Zodra je onderweg bent ontdek je alvast het veelzijdige Litouwen. Het land heeft 2,8 miljoen bewoners (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Vilnius. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Utena is juni t/m augustus. De gemiddelde temperatuur is 6,0 graden °C (gematigd zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (zo’n 23,0 °C) en een koude maand is januari (zo’n -4,0 graden celsius). Nationale feestdag: 16 februari Onafhankelijkheidsdag, 11 maart Herstel van de Onafhankelijkheid. Het is een aangename Litouwse bestemming om met de trein naartoe te gaan. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, midweek, weekendje weg, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie, herfstvakantie. Loop rond in het mooie centrum met zijn prachtige gebouwen en gezellige winkels. Vergeet ook zeker niet de Litouwse delicatessen bij de verschillende horecagelegenheden. In de nabije omgeving kan je leuke uitstapjes maken. Daarbij is de omgeving geschikt voor fiets- en wandeltochten maken, tennissen, zwemmen en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Sfeervolle dorpjes die veel te bieden hebben.
  • Een natuurlijke omgeving voor korte en lange wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Verdiep je ook in bekende bezienswaardigheden zoals: De TV toren van Vilnius.
  • Litouwse glampings, hotels, appartementen, campings, bungalows, vakantiehuisjes kan jij goed bereiken door middel van het OV (metro, deelfiets, tram, taxi).
  • Optioneel een luxe verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het handige van een internationale treinreis dat veel steden in Europa middels het spoor geconnect zijn. De vakantie naar Utena per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. Onderstaand lees je handige details over de meest gekozen stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Saint-Mard, Milaan & Cercottes.

  1. Utrecht Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  2. Amsterdam Centraal: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.
  3. Rotterdam Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  4. Den Haag Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  5. Schiphol Airport: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  6. Leiden Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  7. Breda: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  8. Eindhoven Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): ruim aanbod met OV-fietsen.
  10. Nijmegen: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  11. Arnhem Centraal: goed bereikbaar per fiets of auto.
  12. Amersfoort Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  13. Haarlem: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  14. Zwolle: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  15. Delft: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.

Andere populaire stations: Groningen, Tilburg, Zaandam, Dordrecht, Hilversum, Gouda, Zutphen, Almere, Zaandam, Hoofddorp, Hengelo, Maastricht of Venlo, Enschede, Roosendaal, Ede / Wageningen, Lelystad, Alkmaar.

treinvakantie-utena-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Utena gaat tegenwoordig meestal via internet. Zo kan je kiezen voor praktische treinkaartje-vergelijkers die ticketprijzen van erkende maatschappijen inzichtelijk maken. Op die manier ontvang je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Litouwen (LG). Een andere manier is een Interrail pas kopen. In deze lijst vergelijk je de meest handige boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: al jouw trein-, bus- en vliegtickets op 1 plek.
  2. Thetrainline: vergelijk routes, prijzen en tickets van meer dan 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: duizenden verschillende Europese bestemmingen beschikbaar
  4. www.ltglink.lt: gebruiksvriendelijke boekingssite van de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: alle treintickets, vakanties & aanbiedingen op 1 plek.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste treinrondreizen op maat afgestemd.
  7. Interrail: biedt reismogelijkheden in alle Europese landen.
  8. Green Tickets: altijd inzicht in hoe milieuvriendelijk je reis is.
  9. TUI: een touroperator met focus op pakketreizen en stedentrips.
  10. De Jong Intra: touroperator met comfortabele treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: goede en luxe hotels gelegen in het gebied rondom het station.

Nuttige informatie over treinreizen naar Utena

Het Litouwse railnetwerk wordt beheerd door Lietuvos geležinkeliai (LTG Link) (LG). Intercity tickets kan je zoeken op www.ltglink.lt of per telefoon op 037070055111. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als Standard – 2 klasės(LIT2kl). Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai. Veel gekozen luchthavens zoals Vilnius Airport (VNO), Kaunas Airport (KUN) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De reisafstand tot de hoofdstad Vilnius is ongeveer 1370 kilometer (16 uur reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 16 februari Onafhankelijkheidsdag, 11 maart Herstel van de Onafhankelijkheid. Belangrijke religies in het land zijn: rooms-katholiek. De spreektaal is Litouws. Stopcontact type C + F komen we veel tegen. De stroomsterkte is met 220 Volt niet veel anders dan in Nederland. De lokale tijdzone is UTC+02 (1 uur later). De telefooncode is +370. In gevaar? Bel 112. Wil je iets anders weten? Ga dan naar de officiële website www.lrv.lt. Het adres van de Nederlandse ambassade in Litouwen is: Gedimino pr. 44a-601, LT-01110, Vilnius. Op onze website kan je ook terecht voor info over Fietsvakantie.

LandLitouwen
Temperatuur (gemiddeld)6,0 graden
SpreektaalLitouws
BetaalmiddelEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijLietuvos geležinkeliai (LTG Link) (LG)
Ticket webshopswww.ltglink.lt
Telefonisch tickets kopen037070055111
TreintypesStandard – 2 klasės(LIT2kl)
Grote spoorwegstationVilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai
Interrail reizenOne Country Pas voor Litouwen (vanaf €51)
Inspirerende bezienswaardigheidDe TV toren van Vilnius

Boek de mooiste treinrondreizen in Litouwen

Check lopende aanbiedingen en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Utena

Interrailen in Litouwen

De Interrail One Country of Global Pas is een uniek treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Litouwen en 32 andere landen. Bij de reguliere treinen wordt je gewoon geaccepteerd wanneer jij de Interrail pas hebt (dit kan met de Interrail App). Let goed op: bij een aantal treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Dit is niet hetzelfde als een zitplaats reserveren. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Via de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je op elk moment reizen kopen, (offline) treintijden inzien en een plek om te zitten reserveren. Het mooie van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Het Interrailen naar Utena is dus een hele praktische oplossing. Juist als je gaat doorreizen naar andere regio’s in Litouwen of bezienswaardigheden zoals De TV toren van Vilnius. De One Country Pas voor Litouwen kan je al kopen vanaf €51. Een Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) zijn te bestellen vanaf €198.

  • Vrij reizen door meer dan 30 verschillende landen.
  • Leer nieuwe mensen, steden en landen kennen.
  • Aan de hand van de One Country Pas voor Litouwen (verkrijgbaar vanaf €51) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Litouwen.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is ook een reservering nodig.

Tips voor goedkope treinkaartjes naar Utena kopen

Treintickets bestellen naar station Utena centrum doen we vooral online. De prijzen zijn per dag verschillend. In het bijgaande gedeelte bieden wij tips en tricks hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: kies een reis die doordeweeks kan plaatsvinden.
  3. Neem bewust een langere route: vermijd de hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen en deals: check zo nu en dan de website van de Litouwse spoorwegmaatschappij en reis met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: extra lage prijzen voor kids en 55-plussers in 2024.

Alles wat je moet weten over vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Utena?

Treintickets naar Utena in Litouwen reserveer je eenvoudig via www.NSInternational.com of de Lietuvos geležinkeliai (LTG Link) (LG). Er is ook een telefonische desk via 037070055111. Voor sommige data of trajecten is er niet altijd een goede route beschikbaar. Probeer in dat geval eens zoek- en boekingsplatforms als Thetrainline.com of Omio.com. Zij delen gegevens over treintijden en prijzen van treinkaartjes van duizenden trein- en busbedrijven van gebieden binnen de EU.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Utena?

Jouw weekendje weg kan in principe beginnen bij jouw lokale treinstation. Je kunt zonder problemen starten met de vakantie op bijna elk station. Denk aan Assen, Heerenveen IJsstadion of Valkenburg. Flink wat treinverbindingen naar Utena starten vanaf het Amsterdam-Centraal station. En tevens ook Breda, Almelo, Den Haag, Apeldoorn, Arnhem en Rotterdam, Deventer, Utrecht, Hengelo, Schiphol zijn erkende internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. internationale intercity, Thalys, Nightjet, ICE, Eurostar.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een fantastische manier voor kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen een puzzel maken, naar het toilet of lezen. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. De oudere kinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met de kids eens op vakantie te gaan via het spoor. De hoogte van de korting voor kinderen kan variëren per aanbieder en leeftijd. Kijk vooraf op www.lrv.lt voor actuele kindertarieven en de disclaimer.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Zo’n nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. Een slaaptrein is gemaakt om comfortabel in de nacht te reizen. Er wordt veel comfort geboden met unieke faciliteiten en voorzieningen. Onder andere: een eigen bed, verstelbare stoelen, een douche en toilet en een restaurant of bordbistro. Op een aantal trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en avontuurlijk. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Ook als je reist met de internationale trein naar Utena kan je meestal een fiets meenemen. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar meestal is een aanvullend fietsticket nodig. Voor de grote trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De voorwaarden voor de fiets in de trein kunnen per traject of maatschappij wisselen. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een vouwfiets in opgevouwen toestand ziet de vervoerder als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Utena kan vaak zonder problemen. Lees vooraf goed de huisdier-voorwaarden. Kleine hondjes zoals een Dwergkeeshond die op schoot kunnen of in een mand/tas/kooi kunnen zijn vaak zonder extra kosten welkom. In het geval van grote dieren koop je een apart ticket. Houd je hond goed aangelijnd en soms is een muilkorf verplicht. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Lees vooraf de regels op de website van LG (www.ltglink.lt).