logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Strongoli vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Strongoli? Deze geweldige Italiaanse vakantieomgeving is zeer goed te bereiken met de trein. Een treinvakantie is heel erg prettig. Geen drukke parkeerplekken of lange files, een ruime plek met veel bewegingsruimte, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en je bent uitgerust als je arriveert in Italië. Ook is treinvervoer een stuk groener. Op deze pagina tref je uitgebreide details over het reserveren van treinkaartjes naar Strongoli vanaf onder andere Eindhoven, Arnhem, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Station Amsterdam Centraal. Tevens bekijk jij een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en handige tips over het rondreizen per trein.

  • Bij deze treinverbinding reis je moeiteloos naar Strongoli (Italië).
  • Reis vanaf stations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Zwolle, Station Den Haag HS, Station Breda, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Italië wordt er op het spoor gereden met de TI (www.trenitalia.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn.
  • Wil je er een rondreis van maken? Ons advies is dan Interrailen met de One Country Pass Italië (prijzen +/- €105).
treinkaartje-strongoli-italie-kopen

Goedkoop treinticket Strongoli boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je kan gebruik maken van royale stoelen en veel voorzieningen. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Tijdens de rit profiteer je van een fenomenaal uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Strongoli-Centraal, in of nabij het centrum. Zeer praktisch voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onderstaand overzicht onderzoek je in vijf stappen hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Gemakkelijk en snel een treinticket kopen naar Strongoli (Italië)

  1. Treinticket-shop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Strongoli kan het handigst via internet. Je kunt gebruik maken van een vergelijkingssite als Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Italië (TI). Treinritten in Italië kun jij boeken middels www.governo.it of middels de telefoon 0390668475475.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Kies vanaf welk treinstation jouw treinreis zal aanvangen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor een kleiner station in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Franeker & Ommen. Het systeem bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf het ingevoerde station. Maak ook een beslissing over de ideale heenreis datum en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Reizigers kiezen

    Denk na over het aantal personen en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kids is er een interessante kinderkorting. Voor senioren is er dikwijls een extra voordelig tarief (seniorenkorting). Beschik jij over een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Voeg deze dan toe om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De website etaleert nu de snelste treintrajecten en de onkosten. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Je kunt filteren op de vertrektijden, de totale duur, hoe vaak je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Als je dat doet zoek je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Strongoli. Voor sommige vertrekdagen kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Diverse boekingsplatformen bieden ook routes inclusief reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    Als laatste kan je diverse services en producten toevoegen. Koop bijvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Tevens kun je kiezen voor zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De treinkaartjes kun je downloaden en per mail verkrijgen (soms is printen noodzakelijk). Betalen kan met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

Voordelige tickets voor de trein naar Strongoli reserveren?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Strongoli (Italië)

Wanneer je onderweg bent ervaar je alvast het authentieke Italië. Dit land heeft plusminus 58 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Rome. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Strongoli is april t/m juni, september en oktober. De jaartemp. ligt gemiddeld op 19,2 graden °C (mediterraan klimaat). De warmste maand is augustus (zo’n 33,4 °C) en een koude maand is januari (gemiddeld 14,2 graden celsius). Houd rekening met de nationale feestdag: 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Een heerlijke groene Italiaanse omgeving om met de trein naartoe te gaan. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, voorjaarsvakantie, weekendje weg, meivakantie, midweek, herfstvakantie, kerstvakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met mooie gebouwen en winkels. Ervaar ook de speciale Italiaanse streekgerechten in de restaurants en cafés. Rondom deze plek zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Daarbij is de omgeving geschikt voor fietsen, hiken, hiken, een quad huren en musea bezoeken.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • De leukste dorpjes en steden voor excursies en dagtrips.
  • Een bosrijk gebied voor heerlijke wandeltochten en veelzijdige fietstochten.
  • Verdiep je ook in toffe bezienswaardigheden zoals: Firenze.
  • Italiaanse bungalows, hotels, campings, B&B’s, appartementen, glampings zijn uitstekend bereikbaar met het OV (metro, bus, deelfiets, tram).
  • Optioneel een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het handige van een vakantie per spoor is dat alle bestemmingen met elkaar verbonden zijn per rails. Je vakantie naar Strongoli per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder bieden wij korte informatie over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Priboj, Basdahl en Jarrie.

  1. Utrecht Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  2. Amsterdam Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  3. Rotterdam Centraal: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  5. Schiphol Airport: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  6. Leiden Centraal: verbonden met andere grote intercity-stations.
  7. Breda: snel doorreizen met de OV-fiets.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  10. Nijmegen: de hele dag door veel treinritten.
  11. Arnhem Centraal: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  12. Amersfoort Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  13. Haarlem: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  14. Zwolle: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  15. Delft: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.

Andere gunstige stations: Tilburg, Hilversum, Zaandam, Dordrecht, Groningen, Gouda, Hoofddorp, Maastricht, Zaandam, Hengelo, Zutphen, Almere & Roermond, Enschede, Venlo, Lelystad, Alkmaar, Roosendaal.

treinvakantie-strongoli-vergelijken

De beste boekingssites vergelijken

Treintickets kopen naar Strongoli doen we steeds vaker via internet. Bezoek bijvoorbeeld handige treinkaartje-vergelijkers die de treinkaartjes van verschillende vervoerders kunnen analyseren. Zo check je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Italië (TI). Wellicht ook interessant is het reizen per internationale treinpas (Interrail). Hieronder tonen wij onze top-10 zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: ruim 1.000 vervoersmaatschappijen vergelijken op 1 plek.
  2. Thetrainline: reisplanner die voor jou de snelste of goedkoopste treinroute berekent.
  3. NSinternational.com: het startpunt voor al jouw Europese treinreizen
  4. www.trenitalia.com: boeken via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste treinvakanties met uitstekend bereikbare hotels.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: met de Interrail Global Pass reis je door ruim 30 Europese landen.
  8. Green Tickets: toont niet alleen de goedkoopste reizen, maar ook de meest duurzame.
  9. TUI: door het boeken van een pakketreis kom je niet voor verrassingen te staan.
  10. De Jong Intra: erkende touroperator met compleet verzorgde treinreizen.
  11. Booking.com: reserveer jouw hotel dicht bij het station.

Praktische info over treinreizen naar Strongoli

Het Italiaanse spoornetwerk is in beheer van Trenitalia (TI). Intercity tickets kan men kopen op www.trenitalia.com of via het telefonische adviespunt: 0390668475475. Voor enkele trajecten kan je ook kiezen voor (internationale) treinen zoals Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Roma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance. Nationale luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De reisafstand naar hoofdstad Rome is (per rails) zo’n 1300 km (16 uur reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Italiaans. Stopcontact type F+L kom je overal tegen. De elektra-aansluiting is met 220 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het telefoonnummer begint hier met +39. Het landelijke noodnummer hier is 112. Meer weten? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.governo.it. Het adres van de Nederlandse ambassade in Italië is: Via Michele Mercati 8, 00197, Rome. Op treinvakantievergelijken.nl is ook informatie te raadplegen over Reisbestemmingen.

LandItalië
Gemiddelde temp.19,2 °C
TalenItaliaans
Nationale muntEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijTrenitalia (TI)
Landelijke ticketshopwww.trenitalia.com
Telefonisch kaartjes kopen0390668475475
TreintypesTrenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn
Grote hubsRoma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance
InterrailpasOne Country Pass Italië (vanaf €105)
Bezienswaardigheid tipFirenze

Reserveer de meest bijzondere treinrondreizen in Italië

Vind beste deals en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Strongoli

Interrailen in Italië

Interrail Global Pas / One Country Pas is een uniek treinticket dat je kunt gebruiken in Italië en de rails van andere EU regio’s. Bij veel treinen kan je gewoon instappen wanneer jij de Interrail pas hebt (via App op je telefoon). Niet vergeten: bij sommige treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Met behulp van de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je heel snel reizen inplannen, offline treintijden opzoeken en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het pluspunt van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Strongoli kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Helemaal wanneer je wilt doorreizen naar andere locaties in Italië of bezienswaardigheden als Firenze. Een One Country Pass Italië worden aangeboden vanaf €105. Een Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) koop je vanaf €199.

  • Vrij reizen door meer dan 30 verschillende landen.
  • Duurzaamste manier om meer van Europa te ontdekken.
  • Met jouw One Country Pass Italië (beschikbaar vanaf €105) reis je onbeperkt door Italië.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is vaak wel een reservering noodzakelijk.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Strongoli kopen

Treintickets bestellen naar station Strongoli centrum gaat steeds vaker via het internet. De prijzen zijn per dag verschillend. In het gedeelte hieronder deelt onze expert 5 nuttige tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Neem niet de snelste route: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Speciale aanbiedingen: raadpleeg de website van de Italiaanse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: extra lage prijzen voor kids en senioren in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Strongoli?

Treintickets naar Strongoli in Italië zijn te reserveren via NS International of de Trenitalia (TI). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0390668475475. Voor sommige data of trajecten vindt het systeem geen directe route. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms zoals Omio.com of Thetrainline.com. Deze handige sites delen gegevens over routes en onkosten van alle erkende spoorwegmaatschappijen in tientallen landen.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Strongoli?

Jouw citytrip kan beginnen bij het plaatselijke NS-station. Je kunt zonder moeite je reis beginnen vanaf stations zoals Arnhem Zuid, Heeze en Zutphen. Flink wat treinverbindingen naar Strongoli lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. In aanvulling hierop: ook Arnhem, Breda, Den Haag, Apeldoorn, Amersfoort en Hengelo, Deventer, Utrecht, Schiphol, Rotterdam zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. Thalys, ICE, TGV, Nightjet, internationale intercity.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een prima vervoermiddel voor jongere kinderen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met een spel spelen, door de wagon lopen of een boekje lezen. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met jonge kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De hoogte van de korting voor kinderen kan weer anders zijn per treinoperator. Zie www.governo.it voor de geldige kindertarieven en voorwaarden.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

De nachttrein is een duurzame vorm van reizen. We raden het aan voor vakanties naar het buitenland. De slaaptrein is ideaal om op luxe manier ’s nachts te reizen. Het serviceniveau is erg hoog met exclusieve voorzieningen. Onder andere: bedden, slaapstoelen, uitstekende sanitaire faciliteiten en een speciaal menu aan boord. Op een aantal trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Een eigen fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en erg praktisch. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook als je reist met de internationale trein naar Strongoli is jouw fiets vaak toegestaan. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in de regel moet je beschikken over een fietskaartje. In sommige treinen moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De kosten en regels voor de fiets in de trein kunnen per traject of maatschappij wisselen. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een speciale vouwfiets geldt meestal als handbagage en kost je dus niets extra’s. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Het inchecken met een hond in de trein naar Strongoli is meestal geen probleem. Lees je goed in over de speciale voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die op schoot van de reiziger passen of in een kleine mand of tas passen zijn vaak zonder extra kosten welkom. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een apart ticket. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Alle regels zijn te vinden op website van TI (www.trenitalia.com).