logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Pistoia vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Pistoia? Deze mooi Italiaanse plek is gemakkelijk per trein te bezoeken. Het boeken van een treinvakantie heeft veel voordelen. Je hebt niet te maken met files, kwalitatief goede stoelen met meer dan genoeg beenruimte, je geniet onderweg van een prachtig landschap en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Italië. Eveneens is een treinrondreis een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze website verstrekken we praktische adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Pistoia vanaf o.a. Leiden Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal. Ook bekijk jij een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en uitgebreide details over de plek van bestemming.

  • Dankzij de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Pistoia (Italië).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Station Nijmegen, Station Breda, Station Den Haag HS, of een station bij jou in de buurt.
  • In Italië gaan treinreizen vooral met de TI (www.trenitalia.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn.
  • Ga je veel plekken bezoeken? Kies dan voor Interrailen met de One Country Pass Italië (tarieven +/- €105).
treinkaartje-pistoia-italie-kopen

Goedkoop treinticket Pistoia boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je geniet van prettige stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kan diverse spullen meenemen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Tijdens het rijden profiteer je van een fenomenaal uitzicht. Je komt fit aan op het treinstation van Pistoia-Centraal, in het hart van de stad. Zeer praktisch voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hierna lees je in vijf stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Hulp bij een treinticket kopen naar Pistoia (Italië)

  1. Treinticket-shop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Pistoia doe je via het internet. Bezoek daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Ook kun je boeken bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Italië (TI). Treinritten in Italië kunnen gereserveert worden via www.governo.it of via 0390668475475.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Bepaal vanaf waar je de reis wilt beginnen. Een uitstekende uitvalsbasis is Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf het station in jouw eigen woonplaats. Denk aan Ede-Wageningen en Ruurlo. De vergelijker analyseert dan supersnel de beste route vanaf de gekozen plek. Bepaal ook de beschikbare vertrekdatums, tijden en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Reizigers doorgeven

    Kies de grootte van de groep en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor de allerkleinste kinderen is er een interessante kinderkorting. Ook voor mensen op leeftijd is er dikwijls een prettige seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Voer de nummers in om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De website toont nu de meest populaire treintrajecten en de onkosten. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op het exacte tijdstip van vertrek, de totale reistijd, de stations waarop je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Dankzij deze boekingssites krijg je snel de beste of snelste treinroute naar Pistoia. Voor sommige bestemmingen is er geen route beschikbaar. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Sommige vergelijkingsplatformen hebben ook info over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra comfortopties kiezen

    Hier kan je de nodige extra’s toevoegen. Neem bijvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, zitplekken naast elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. Het treinticket sturen ze per mail toe (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Betalen kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Pistoia vinden?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket via internet

Op vakantie met de trein naar Pistoia (Italië)

Vanuit de trein kom je in aanraking met het inspirerende Italië. Het land heeft plusminus 58 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Rome. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Pistoia is april t/m juni, september en oktober. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 19,2 graden °C (mediterraan klimaat). De warmste periode is augustus (+/- 33,4 graden °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (plus minus 14,2 graden °C). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Het is een aangename Italiaanse plek om een paar dagen te verblijven. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, midweek, weekendje weg, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, zomervakantie, meivakantie. Bekijk de historische binnenstad met leuke steegjes en leuke winkeltjes. Proef ook de typische Italiaanse gerechten op een van de terrassen. In deze streek zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Verder kan je in deze omgeving super mooi fietsen, wandelen, skeeleren, tafeltennissen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Toeristische dorpjes die veel te bieden hebben.
  • Een natuurlijke omgeving voor uitgebreide wandelingen en fietstochten.
  • Ook vind je populaire bezienswaardigheden zoals: Sacri Monti van Piedmont en Lombardije.
  • Italiaanse B&B’s, bungalows, hotels, glampings, campings, appartementen zijn goed te bereiken met het OV (tram, bus, metro, taxi).
  • Soms vind je een compleet verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het praktische van een vakantie per spoor is dan honderden stations te bereiken zijn per rails. Jullie vakantie naar Pistoia per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder verstrekken we korte informatie over de meest drukke stations. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Pieve Ligure, Mûr-de-Bretagne en Wolfsgefärth.

  1. Utrecht Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  2. Amsterdam Centraal: voldoende toiletten, wachtruimtes en winkels.
  3. Rotterdam Centraal: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  4. Den Haag Centraal: ruim aanbod met OV-fietsen.
  5. Schiphol Airport: prettig station met grote fietsenstalling.
  6. Leiden Centraal: uitstekende parkeermogelijkheden.
  7. Breda: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  8. Eindhoven Centraal: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  10. Nijmegen: verbonden met veel stations.
  11. Arnhem Centraal: prettig station met grote fietsenstalling.
  12. Amersfoort Centraal: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  13. Haarlem: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  14. Zwolle: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  15. Delft: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.

Bekijk ook: Gouda, Dordrecht, Zaandam, Hilversum, Schiedam, Groningen, Hengelo, Hoofddorp, Assen, Zutphen, Almere, Zaandam of Roermond, Lelystad, Ede / Wageningen, Alkmaar, Enschede, Venlo.

treinvakantie-pistoia-vergelijken

De beste boekingssites vergelijken

De treintickets kopen naar Pistoia gaat tegenwoordig meestal via internet. Zo kan je kiezen voor handige vervoerplatformen die de kaartjes van betrouwbare trein- bus- en veerdiensten vergelijken. Zo krijg je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Italië (TI). Ook interessant is een treinpas zoals Interrail. In deze lijst vergelijk je de top-10 boekingssites.

  1. Omio: altijd de beste prijs voor jouw treinreis in Europa.
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: vele Europese bestemmingen online te boeken
  4. www.trenitalia.com: tickets reserveren via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste treinvakanties met uitstekend bereikbare hotels.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: met de Interrail Global Pass reis je door ruim 30 Europese landen.
  8. Green Tickets: de milieuvriendelijke reisplanner binnen Europa.
  9. TUI: de tofste pakketreizen per trein boeken.
  10. De Jong Intra: Nederlandse touroperator met voordelige treinreizen door heel EU.
  11. Booking.com: de mooiste hotels vlakbij het station.

Handige informatie over treinreizen naar Pistoia

Het Italiaanse railnetwerk is eigendom van Trenitalia (TI). Intercity tickets kan je boeken op www.trenitalia.com of door contact op te nemen via 0390668475475. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Roma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance. Grote luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO) zijn aangesloten op het rail-netwerk. De afstand tot de hoofdstad Rome is (per rails) zo’n 1300 kilometer (16 uur reistijd). Op het station kan je betalen met de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Italiaans. Stopcontact type F+L kan je voor je aparaten gebruiken. De aansluitspanning is met 220 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +39. In nood? Bel 112. Heb je overige vragen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.governo.it. Het adres van de Nederlandse ambassade in Italië is: Via Michele Mercati 8, 00197, Rome. Op treinvakantievergelijken.nl vertellen we je ook meer over All inclusive.

LandItalië
Gemiddelde temp.19,2 graden celsius °C
VoertaalItaliaans
Betalen metEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijTrenitalia (TI)
Landelijke ticketshopwww.trenitalia.com
Telefonisch reisadvies0390668475475
Soorten treinenTrenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn
Meest populaire stationsRoma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance
Interrail reizenOne Country Pass Italië (vanaf €105)
Bekende bezienswaardigheidSacri Monti van Piedmont en Lombardije

Laat je verrassen door de tofste treinrondreizen in Italië

Toon deals en acties en bestel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Pistoia

Interrailen in Italië

Een interrail pas is een speciale pas die toegang geeft tot het spoornetwerk van Italië en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij de reguliere treinen kan je zonder reserveren instappen als jij een Interrail pas kan overhandigen (dit kan met de Interrail App). Belangrijk: bij sommige treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein moet je apart een stoelreservering doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Met de gratis Interrail App kan je zonder gedoe reizen vastleggen, je reis van A tot Z plannen en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het voordeel van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Je geniet zo van optimale vrijheid. Het Interrailen naar Pistoia kan heel interessant zijn. Juist als je later nog wilt doorreizen naar een andere omgeving in Italië of bezienswaardigheden zoals Sacri Monti van Piedmont en Lombardije. Een One Country Pass Italië kan je al kopen vanaf €105. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) zijn te koop vanaf €199.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • Leer nieuwe mensen, steden en landen kennen.
  • Met behulp van de One Country Pass Italië (te koop vanaf €105) reis je zoveel als je wilt met de trein in Italië.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is een reservering een must.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Pistoia kopen

Treintickets bestellen naar station Pistoia centrum gaat vandaag de dag vaak online. De prijzen kunnen dagelijks wisselen. In het lijstje hieronder vind je handige tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Wees flexibel: probeer de drukke tijden en dagen te vermeiden.
  3. Kies een langzamere route: kies geen hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen checken: bezoek de website van de Italiaanse spoorwegmaatschappij voor speciale acties.
  5. Kindervoordeel en 60+ voordeel: extra voordelig reizen met kinderen en senioren in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Pistoia?

Treintickets naar Pistoia in Italië zijn verkrijgbaar bij NS-International of de Trenitalia (TI). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0390668475475. Voor sommige dagen kan je niet direct een kaartje kopen. Je kan dan gaan vergelijk via boekingssites zoals Thetrainline of Omio. Deze zoekmachines verzamelen treintijden en prijzen van treinkaartjes van duizenden treinmaatschappijen in heel Europa.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Pistoia?

Jouw treinvakantie begint al bij het lokale NS-station. Je kunt zonder problemen starten met de vakantie op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Eemshaven, Hindeloopen en Westervoort. Flink wat treinverbindingen naar Pistoia starten vanaf het Amsterdam-Centraal station. En tevens ook Apeldoorn, Almelo, Amersfoort, Breda, Arnhem en Schiphol, Rotterdam, Deventer, Hengelo, Hilversum zijn voorbeelden van internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Thalys, Nightjet, ICE, internationale intercity, TGV.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een ideaal vervoermiddel om met kinderen te reizen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen een puzzel maken, een rondje maken of een stripboek lezen. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Wat oudere kinderen kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Dit maakt het interessant om met jonge kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De precieze korting voor kinderen wisselt per leeftijd en vervoerder. Raadpleeg www.governo.it voor actuele kindertarieven en spelregels.

Hoe werkt de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Je bespaart hiermee vaak een hotelovernachting. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om op luxe manier ’s nachts te reizen. Ze bieden een hoog comfort met fantastische voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen slaapplek, verstelbare stoelen, was- en toiletruimtes en een restauratierijtuig. Op diverse trajecten is ook de autotrein een optie.

Kun je met de fiets de trein in?

Jouw eigen fiets meenemen is klimaatbewust en geeft veel vrijheid. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook als je reist met de internationale trein naar Pistoia mag een fiets meestal mee. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in veel treinen heb je echt een speciale fietsticket nodig. In sommige omstandigheden moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De wetgevingen voor het meenemen van de fiets zijn per treintype weer wisselend. Controleer dit vooraf. Een vouwfiets in opgevouwen toestand geldt meestal als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Pistoia is meestal geen probleem. Let op: er gelden unieke voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die je op schoot kunt houden of in een kooitje of mand passen neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor grotere honden is een apart ticket noodzakelijk. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan verplicht zijn. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Lees vooraf de regels op de website van TI (www.trenitalia.com).