logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Nola vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Nola? Deze mooi Italiaanse vakantieomgeving bezoek je eenvoudig per trein. Op vakantie met de trein heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Je hebt niet te maken met files, een fijne stoel waar je ook je benen kunt strekken, je beschikt over een prachtig uitzicht tijdens de rit en je komt niet helemaal moe en gestresst aan in Italië. Daarnaast is een treinvakantie een milieubewuste keuze. Op dit platform vind jij praktische details over het reserveren van treinkaartjes naar Nola vanaf bijvoorbeeld Utrecht Centraal, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Eindhoven, Leiden Centraal. Bovendien check je een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en handige wetenswaardigheden over jouw bestemming.

  • Middels de treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Nola (Italië).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Treinstation Groningen, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Station Breda, of jouw eigen lokale station.
  • In Italië wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de TI (www.trenitalia.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Dan kan je Interrailen met de One Country Pass Italië (prijzen +/- €105).
treinkaartje-nola-italie-kopen

Goedkoop treinticket Nola boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je hebt hier luxe stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en het station is 24/7 toegankelijk. Terwijl je reist is er een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Nola-Centraal, en kunt direct overstappen. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hieronder onderzoek je middels 5 stappen op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

Stappenplan voor een treinticket kopen naar Nola (Italië)

  1. Ticketshop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Nola doen de meeste mensen via internet. Zo kan jij kiezen voor een handige Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je kunt ook informeren bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Italië (TI). Treinritten in Italië kan je ook vinden bij www.governo.it of via het nummer 0390668475475.

  2. Kies bestemming station en datum

    Selecteer vanaf welk station je de reis wilt beginnen. Veel mensen reizen vanaf Amsterdam, of Utrecht Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij een treinstation in de buurt. Denk aan Elst of Soest Zuid. De zoekmodule adviseert je over de routes vanaf het gekozen treinstation. Bekijk ook de gewenste datum van vertrek en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Reisgezelschap

    Bepaal de grootte van de groep en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kinderen tot 14 jaar is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Ook voor ouderen is er soms ook een flinke seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Geef de details door om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De vergelijker toont nu de mogelijke treintrajecten en de kosten. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed vertrektijden, de duur van de treinreis, het aantal momenten van overstappen en de vervoerders. Als je dat doet bekijk je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Nola. Voor sommige bestemmingen is er geen route beschikbaar. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Verschillende boekingswebsites bieden ook routes inclusief reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra’s voor meer comfort

    In deze laatste stap kan je diverse services en producten toevoegen. Je kunt kijken naar een 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Een mooie plek bij het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De treinkaartjes krijg je per mail (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De rekening kun je betalen met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Nola vinden?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Nola (Italië)

Wanneer je naar buiten kijkt ontdek je alvast het verrassende Italië. Dit land heeft om en nabij de 58 miljoen mensen (april 2024). De hoofdstad is Rome. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Nola is april t/m juni, september en oktober. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 19,2 graden celsius (mediterraan klimaat). De meest warme periode is augustus (plus minus 33,4 graden celsius) en de maand met de laagste temperaturen is januari (gemiddeld 14,2 °C). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Het is een fantastische Italiaanse bestemming om te ontdekken. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, zomervakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, weekendje weg, midweek, kerstvakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met leuke steegjes en lokale winkeltjes. Ervaar ook de speciale Italiaanse lekkernijen bij de verschillende horecagelegenheden. In deze streek kun je veel dingen ondernemen. Daarbij kan je hier heel fraai hiken, fietsen, vissen, midgetgolfen en museums bezoeken.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Mooie dorpjes en plekjes in deze streek bezoeken.
  • Een prachtige groene regio voor prachtige wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Tevens zijn er veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Palazzo Madama.
  • Italiaanse campings, appartementen, B&B’s, hotels, bungalows, vakantiehuisjes kan jij goed bereiken door middel van het OV (taxi, metro, deelfiets, tram).
  • Optioneel een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van het spoornetwerk is dat veel steden in Europa middels het spoor geconnect zijn. Je vakantie naar Nola per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder check je extra info over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Rotenburg, Cailar en Bellenberg.

  1. Utrecht Centraal: voldoende toiletten, wachtruimtes en winkels.
  2. Amsterdam Centraal: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  3. Rotterdam Centraal: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.
  4. Den Haag Centraal: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  5. Schiphol Airport: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  7. Breda: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): verbonden met veel stations.
  10. Nijmegen: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  11. Arnhem Centraal: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  12. Amersfoort Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  13. Haarlem: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  14. Zwolle: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  15. Delft: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.

Andere opties zijn: Hilversum, Gouda, Dordrecht, Groningen, Schiedam, Zaandam, Zaandam, Zutphen, Almere, Hengelo, Maastricht, Hoofddorp & Roermond, Roosendaal, Lelystad, Venlo, Alkmaar, Enschede.

treinvakantie-nola-vergelijken

Ticketwebsites vergelijken

De treintickets kopen naar Nola gebeurt hoofdzakelijk via internet. Je kunt kiezen voor een van de servicegerichte tickets vergelijkers die de treinkaartjes van verschillende trein- bus- en veerdiensten inzichtelijk maken. Zo check je alle reisopties op 1 plek. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Italië (TI). Ook interessant is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In het stukje hieronder delen we de meest gebruikte ticketshops.

  1. Omio: de go-to-app voor reizigers (vlucht, bus, trein en vliegtuig).
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: jouw vakantie begint vanaf het NS-station in de buurt
  4. www.trenitalia.com: boeken via de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: enorm aanbod treinreizen naar ruim 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: uitstekend aanbod treinvakanties met persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: biedt handige passen om Europa te ontdekken.
  8. Green Tickets: reis door Europa op een klimaatneutrale manier.
  9. TUI: de beste pakketreizen met de trein boeken.
  10. De Jong Intra: erkende touroperator met compleet verzorgde treinreizen.
  11. Booking.com: gemakkelijk en betaalbaar hotels vlakbij het station boeken.

Wat je moet weten over treinreizen naar Nola

Het Italiaanse spoornetwerk wordt geëxploiteerd door Trenitalia (TI). Intercity tickets worden aangeboden op www.trenitalia.com of bij de klantenservice via 0390668475475. Het alternatief zijn (internationale) treinen zoals Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn. Grote spoorwegstations zijn Roma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance. Populaire luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO) zijn goed te bereiken (bijv. voor je terugweg). De reisafstand naar hoofdstad Rome is om en nabij de 1300 km (16 uur reistijd). Op het station kan je betalen met de Euro (EUR). De nationale feestdag is 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek. De spreektaal is Italiaans. Stopcontact type F+L moet je meenemen. De stroomsterkte is met 220 Volt niet veel anders dan in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +39. In gevaar? Bel 112. Wil je iets anders weten? Kijk dan op de website www.governo.it. Het adres van de Nederlandse ambassade in Italië is: Via Michele Mercati 8, 00197, Rome. Via deze website is ook informatie te raadplegen over Fietsvakantie.

LandItalië
Temperatuur (gemiddeld)19,2 graden celsius
Nationale taalItaliaans
BetalingenEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijTrenitalia (TI)
Ticket webshopswww.trenitalia.com
Telefonische bestellingen0390668475475
Populaire treinenTrenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn
Grootste stationsRoma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance
InterrailenOne Country Pass Italië (vanaf €105)
Populaire bezienswaardigheidPalazzo Madama

Check de tofste treinrondreizen in Italië

Vergelijk aanbiedingen en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Nola

Interrailen in Italië

Het interrail pas systeem is een uniek treinticket die toegang geeft tot het spoornetwerk van Italië en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij de nationale treinen kan je zonder reserveren instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (via App op je telefoon). Goed om te weten: bij bijzondere treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Door de handige Interrail App kan je heel snel reizen vastleggen, actuele treintijden inzien en een plek om te zitten reserveren. Het gave van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Nola is dus heel aantrekkelijk. Helemaal als je later nog wilt doorreizen naar een andere omgeving in Italië of bezienswaardigheden als Palazzo Madama. Een One Country Pass Italië kan je al kopen vanaf €105. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) zijn te koop vanaf €190.

  • Bezoek alle Europese landen via het spoor.
  • Leer nieuwe mensen, steden en landen kennen.
  • Met de One Country Pass Italië (vanaf €105) kun je onbeperkt reizen door Italië.
  • Door middel van de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen moet je apart reserveren.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Nola kopen

Treintickets bestellen naar station Nola centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De prijzen wisselen behoorlijk. In het onderstaande stukje bieden we tips en tricks hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Blijf flexibel: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Kies een langere reistijd: sluit de hogesnelheidstreinen uit en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: bezoek de website van de Italiaanse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: profiteer van voordeel voor kids en 65-plussers in 2024.

FAQ: vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Nola?

Treintickets naar Nola in Italië reserveer je via NSInternational.com of de Trenitalia (TI). Telefonisch kan dat via 0390668475475. Mogelijk is er niet een directe verbinding. Gebruik in dat geval ticketshops als Omio of Thetrainline. Deze websites delen gegevens over treintijden en prijzen van tienduizenden bus- en treinmaatschappijen van gebieden binnen de EU.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Nola?

Jouw vakantie kan beginnen bij jouw plaatselijke NS-station. Je kunt gewoon starten met de vakantie op vrijwel elk station zoals Breda-Prinsenbeek, Houthem-St. Gerlach en Utrecht Leidsche Rijn. De meeste treinverbindingen naar Nola beginnen vanaf het Amsterdam-Centraal station. En uiteraard ook Breda, Apeldoorn, Den Haag, Almelo, Arnhem en Hengelo, Schiphol, Utrecht, Rotterdam, Deventer zijn internationale intercity-stations die uitstekend verbonden zijn met o.a. ICE, TGV, Thalys, internationale intercity, Eurostar.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een fantastische manier om samen met de kids op pad te gaan. Jonge kinderen kunnen ongedwongen samen spelletjes doen, naar buiten kijken of youtube kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Ook oudere kinderen krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Deze korting maakt het nog leuker om met de kids per spoor te reizen. De hedendaagse korting voor kinderen varieert per aanbieder en leeftijd. Raadpleeg www.governo.it voor de geldige kindertarieven en voorwaarden.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

De nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. Een slaaptrein is bedoeld om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Als reiziger geniet je van veel comfort met exclusieve voorzieningen. Je geniet onder andere van: een eigen ligplek, verstelbare stoelen, was- en toiletruimtes en een ontbijt aan boord. Op sommige trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Jouw eigen fiets meenemen is goed voor het milieu en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Voor de internationale trein naar Nola is een fiets vaak toegestaan. Soms kan de fiets gratis mee, maar in de meeste gevallen moet je beschikken over een fietskaartje. Op sommige trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De wetgevingen voor reizen met een fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een vouwfiets (ingeklapt) geldt meestal als handbagage en kost je dus niets extra’s. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Nola is in de meeste gevallen mogelijk. Je moet wel rekening houden met extra regels. Kleine honden die je op schoot kunt houden of die je in een draagtas kunt houden neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor grotere honden moet je een apart ticket kopen. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. De regels en tarieven vind je op de website van TI (www.trenitalia.com).