logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Mariano Comense vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Mariano Comense? Deze prachtige Italiaanse vakantieplek bezoek je eenvoudig per trein. Een treinvakantie is iets wat steeds meer Nederlanders ondernemen. Geen last van files, een ruime plek met veel bewegingsruimte, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en je bent helemaal uitgerust als je aankomt in Italië. Daarnaast is een treinrit een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze pagina bekijk jij uitgebreide tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Mariano Comense vanaf locaties zoals Arnhem, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal. Eveneens verstrekken we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en praktische details over je reisbestemming.

  • Met deze treinverbinding reis je op een prettige manier naar Mariano Comense (Italië).
  • Je kunt vertrekken vanaf Station Breda, Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, Zwolle, Station Nijmegen, of een station bij jou in de buurt.
  • In Italië reis je hoofdzakelijk met de TI (www.trenitalia.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn.
  • Ga je veel plekken bezoeken? Ons advies is dan Interrailen met de One Country Pass Italië (prijzen +/- €105).
treinkaartje-mariano-comense-italie-kopen

Goedkoop treinticket Mariano Comense boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je profiteert van luxe stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Vanuit de trein kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een tof uitzicht. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Mariano Comense-Centraal, in het hart van de stad. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onze adviestool ontdek je in de meest ideale volgorde hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Gemakkelijk en snel een treinticket kopen naar Mariano Comense (Italië)

  1. Treinticket-shop kiezen

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Mariano Comense is moeiteloos te realiseren. Zo kun je kiezen voor een vergelijkingssite als Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook informeren bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Italië (TI). Treinritten in Italië zijn te boeken via www.governo.it of via de telefoon 0390668475475.

  2. Kies bestemming station en datum

    Selecteer vanaf welke plaats je wilt vertrekken. Veel mensen reizen vanaf Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Je kunt ook opstappen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Bijvoorbeeld Dordrecht Zuid en Lunteren. De zoekfunctie zoekt dan naar de beste route vanaf jouw lokale treinstation. Vergeet niet de datum van de heenreis en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Reizigers kiezen

    Selecteer het aantal reizigers en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kids heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Voor oudere reizigers kan je soms gebruik maken van een royale seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Voeg deze dan toe om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    Het systeem demonstreert nu de optionele treintrajecten en de verwachte tarieven. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Let goed op de vertrektijden, het aantal uur dat de reis duurt waar en hoe vaak je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Op die manier reserveer je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Mariano Comense. Voor sommige plekken kan er geen route gevonden worden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Enkele boekingsplatformen kunnen ook advies geven over reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    In de laatste stap kun je extra services toevoegen. Kies bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De treinkaartjes kun je downloaden en per mail verkrijgen (soms is printen noodzakelijk). De rekening kun je betalen met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Mariano Comense kopen?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Mariano Comense (Italië)

Wanneer je onderweg bent bekijk je alvast het veelzijdige Italië. Dit land heeft plusminus 58 miljoen volksgenoten (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Rome. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Mariano Comense is april t/m juni, september en oktober. De gem. jaartemperatuur is 19,2 graden celsius (mediterraan klimaat). De heetste maand is augustus (plus minus 33,4 graden) en de koudste maand is januari (zo’n 14,2 graden celsius). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Dit is een prettige Italiaanse plek om per trein heen te reizen. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, midweek, zomervakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, weekendje weg, voorjaarsvakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met zijn prachtige gebouwen en gespecialiseerde winkels. Vergeet ook zeker niet de Italiaanse gerechten in de sfeervolle restaurants. Rondom deze plaats kan je leuke uitstapjes maken. Verder kan je hier heel fraai fiets- en wandeltochten maken, tennissen, suppen en andere avonturen beleven.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Gemoedelijke plaatsjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een prachtige groene omgeving voor heerlijke wandeltochten en urenlange fietstochten.
  • Ook vind je populaire bezienswaardigheden zoals: Het historische centrum van Venetië.
  • Italiaanse bungalows, B&B’s, campings, appartementen, hotels, glampings zijn goed te bereiken met het OV (taxi, metro, tram, bus).
  • Eventueel een volledig verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van een treinrondreis is dat veel internationale stations met elkaar verbonden zijn per rails. Zo’n vakantie naar Mariano Comense per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder check je meer informatie over de meest gebruikte stations van Nederland. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Santeuil, Bad Sachsa en Castelo Branco.

  1. Utrecht Centraal: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  2. Amsterdam Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  3. Rotterdam Centraal: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  4. Den Haag Centraal: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  5. Schiphol Airport: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  6. Leiden Centraal: verbonden met andere grote intercity-stations.
  7. Breda: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  8. Eindhoven Centraal: uitstekende parkeermogelijkheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): uitstekende bewegwijzering.
  10. Nijmegen: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  11. Arnhem Centraal: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  12. Amersfoort Centraal: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  13. Haarlem: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  14. Zwolle: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  15. Delft: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.

Bekijk ook: Zaandam, Tilburg, Hilversum, Dordrecht, Groningen, Gouda, Zutphen, Almere, Hoofddorp, Hengelo, Assen, Zaandam of Ede / Wageningen, Enschede, Alkmaar, Roermond, Lelystad, Roosendaal.

treinvakantie-mariano-comense-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

Treintickets kopen naar Mariano Comense gaat het gemakkelijkst online. Je kunt gebruik maken van actuele treinkaartje-vergelijkers die treintickets van alle erkende ondernemingen vergelijken. Je hebt dan alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Italië (TI). Wat ook interessant kan zijn is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het stukje hieronder tonen wij de meest handige treinticketshops.

  1. Omio: eenvoudig internationale treinreis in EU plannen.
  2. Thetrainline: populair platform dat het goedkoopste kaartje berekent.
  3. NSinternational.com: eenvoudig al jouw internationale treinreizen online boeken
  4. www.trenitalia.com: kaartjes kopen via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de beste prijzen, scherpe aanbiedingen en geen boekingskosten.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: moeiteloos reizen en overstappen op alle Europese stations.
  8. Green Tickets: specialist op het duurzaam verbinden van landen binnen Europa.
  9. TUI: bijzondere pakketreizen inclusief tickets voor internationale trein.
  10. De Jong Intra: je kunt elke dag terecht bij deze touroperator voor advies en hulp.
  11. Booking.com: altijd snel een hotel naast het station boeken.

Nuttige informatie over treinreizen naar Mariano Comense

Het Italiaanse railnetwerk is eigendom van Trenitalia (TI). Intercity tickets zijn aan te vragen op www.trenitalia.com of telefonisch op 0390668475475. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Roma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance. Nationale luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De afstand tot de hoofdstad Rome is (via het spoor) ongeveer 1300 km (16 uur reistijd). Jouw treinkaartjes koop je met de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. De voertaal is Italiaans. Stopcontact type F+L dien je te gebruiken. De elektra-aansluiting is met 220 Volt hetzelfde als in Nederland. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De telefooncode is +39. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Wil je iets anders weten? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.governo.it. Het adres van de Nederlandse ambassade in Italië is: Via Michele Mercati 8, 00197, Rome. Via dit portaal vertellen we je ook meer over Treinreis met kinderen.

LandItalië
Temperatuur (gemiddeld)19,2 graden °C
SpreektaalItaliaans
Nationale muntEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijTrenitalia (TI)
Online ticket-winkelwww.trenitalia.com
Telefonische hulp0390668475475
Trein soortenTrenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn
Nationale stationsRoma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance
Interrail reizenOne Country Pass Italië (vanaf €105)
Veel bezochte bezienswaardigheidHet historische centrum van Venetië

Boek de mooiste treinrondreizen in Italië

Toon aanbiedingen en bestel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Mariano Comense

Interrailen in Italië

De pas vas Interrail is een uniek treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Italië en 32 andere landen. Bij de meeste treinen kan je zonder reserveren instappen wanneer jij de Interrail pas hebt (via bijv. je telefoon en tablet). Niet vergeten: bij sommige treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Aan de hand van de populaire Interrail App kan je zonder gedoe reizen kopen, je hele reis plannen en een zitplek boeken. Het pluspunt van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Interrailen naar Mariano Comense is dus absoluut een optie die je moet afwegen. In het bijzonder als je ook per trein wil reizen naar andere locaties in Italië of bezienswaardigheden als Het historische centrum van Venetië. Een One Country Pass Italië zijn al te bestellen vanaf €105. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) bestel je vanaf €198.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Duurzame manier om Europa te ontdekken.
  • Via de One Country Pass Italië (te koop vanaf €105) kun je onbeperkt reizen door Italië.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen moet je apart reserveren.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Mariano Comense kopen

Treintickets bestellen naar station Mariano Comense centrum gaat vandaag de dag vaak online. De kosten zijn per trein, traject en dag weer anders. In het gedeelte hieronder bieden wij praktische tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: zo heb je veel keuze uit verschillende vertrektijden.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Accepteer een langere reistijd: kies geen hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: check kortingsacties op de website van de Italiaanse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 50 plus voordeel: extra ticketkorting voor kinderen en senioren in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Mariano Comense?

Treintickets naar Mariano Comense in Italië reserveer je eenvoudig via www.NSInternational.com of de Trenitalia (TI). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0390668475475. Voor sommige dagen is er geen directe route beschikbaar. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms zoals Omio of Thetrainline. Deze handige sites vergelijken trajecten en prijzen van treinkaartjes van duizenden treinmaatschappijen in tientallen landen.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Mariano Comense?

Jouw rondreis kan in principe beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt gewoon vertrekken op vrijwel elk station zoals Elst, Geldermalsen en Wijchen. Flink wat treinverbindingen naar Mariano Comense starten vanaf station Amsterdam-Centraal. En je kunt instappen vanaf Arnhem, Breda, Amersfoort, Den Haag, Apeldoorn en Hengelo, Utrecht, Rotterdam, Hilversum, Deventer zijn erkende internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de Thalys, internationale intercity, Nightjet, TGV, Eurostar.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een fantastische manier voor kinderen. De jongste kids kunnen lekker een puzzel maken, van de omgeving genieten of een boekje lezen. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Kinderen tot een jaar of 14 kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met (klein)kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De uiteindelijke korting voor kinderen kan verschillend zijn per treinoperator. Kijk vooraf op www.governo.it voor de hedendaagse kindertarieven en de disclaimer.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. In de avond instappen en ’s ochtends aankomen op bestemming. De slaaptrein is ideaal om jou op een premium wijze te vervoeren. Je geniet van een hoog comfortniveau met uitstekende voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen slaapplek, een comfortabele ligstoel, was- en toiletruimtes en een speciaal menu aan boord. Op langere trajecten is ook de autotrein een optie.

Kun je met de fiets de trein in?

Jouw eigen fiets meenemen is klimaatbewust en maakt je onafhankelijk. Je bent ontzettend flexibel. Ook als je reist met de internationale trein naar Mariano Comense mag een fiets meestal mee. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in veel treinen heb je echt een speciale fietsticket nodig. Voor de grote trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De voorwaarden voor het meenemen van de fiets zijn per touroperator weer anders. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een speciale vouwfiets wordt vaak gezien als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Samen met de hond in de trein naar Mariano Comense is meestal gewoon mogelijk. Je moet wel rekening houden met speciale voorwaarden. Kleine diertjes die op schoot kunnen of in een mand/tas/kooi kunnen zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Voor de grotere honden koop je een speciaal kaartje. Houd je hond goed aangelijnd en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van TI (www.trenitalia.com).