logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Comiso vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Comiso? Deze heerlijke Italiaanse reisbestemming bezoek je gemakkelijk met de trein. Het boeken van een treinvakantie wint de laatste jaren aan populariteit. Je vermijdt de files, ontspannen in een fijne stoel met leuning en beenruimte, je beschikt over een prachtig uitzicht tijdens de rit en je bent uitgerust als je arriveert in Italië. Daarbij is een treinreis een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Via treinvakantievergelijken.nl bieden we aanvullende info over het reserveren van treinkaartjes naar Comiso vanaf bijv. Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Eindhoven. Daarnaast bekijk jij een handig stappenplan, treinschema’s en belangrijke wetenswaardigheden over deze vakantiebestemming.

  • Via de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Comiso (Italië).
  • Je kunt vertrekken vanaf Station Breda, Treinstation Groningen, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Station Amersfoort, Zwolle, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Italië reis je hoofdzakelijk met de TI (www.trenitalia.com).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn.
  • Wil je meer van het land bekijken? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de One Country Pass Italië (kosten vanaf €105).
treinkaartje-comiso-italie-kopen

Goedkoop treinticket Comiso boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je kan gebruik maken van prettige stoelen en eten en drinken aan boord. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Tijdens de rit profiteer je van de mooie natuur en steden. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Comiso-Centraal, dichtbij het centrum van de stad. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hieronder onderzoek je in de meest ideale volgorde hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Online treinticket kopen naar Comiso (Italië)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Comiso doe je via het internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld zoek- en boekingsplatform Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt ook boeken via NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Italië (TI). Treinritten in Italië boek je het gemakkelijkst via www.governo.it of middels de telefoon 0390668475475.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Bedenk vanaf welk treinstation jouw treinreis zal aanvangen. Vaak reizen mensen vanaf Amsterdam- of Utrecht Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij een NS-station in de regio. Denk aan De Vink of Nijmegen. De zoekmodule zoekt dan naar de beste route vanaf je locatie. Kies ook de dag en het tijdstip van vertrek en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Kies het aantal passagiers en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor de allerkleinste kinderen bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Ook voor bejaarden kan je soms aanspraak maken op een behoorlijke seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Voer de nummers in om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    Het algoritme toont nu de meest populaire treintrajecten en de verwachte prijzen. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de vertrektijd, het aantal uur dat de reis duurt de stations waarop je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Dankzij deze boekingssites boek je gemakkelijk de beste of snelste treinroute naar Comiso. Voor sommige plekken is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Enkele boekingswebsites hebben ook info over de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra’s en bevestiging

    Hier kan je diverse services en producten toevoegen. BIjvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De kaartjes zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (soms is een geprint ticket nodig). De betaling doe je met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Comiso boeken?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Comiso (Italië)

Zodra je onderweg bent zie je al een voorproefje van het mooie Italië. Dit land heeft plusminus 58 miljoen bewoners (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Rome. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Comiso is april t/m juni, september en oktober. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 19,2 graden (mediterraan klimaat). De meest warme periode is augustus (+/- 33,4 graden °C) en de meest frisse periode is januari (doorgaans 14,2 graden °C). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Het is een aangename Italiaanse plek voor jouw vakantie. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, zomervakantie, herfstvakantie, midweek, voorjaarsvakantie, kerstvakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met bijzondere monumenten en winkels. Vergeet ook zeker niet de Italiaanse lekkernijen op een van de terrassen. In de omgeving kun je ook veel excursies doen. Daarbij is de regio ideaal voor fietsen, rondwandelen, voetballen, mountainbiken en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Idyllische dorpjes en stadjes in de regio bezoeken.
  • Een bosrijke omgeving voor heerlijke wandeltochten en fietstochten.
  • Tevens zijn er andere bezienswaardigheden in het land zoals: Natuurgebied Abruzzo.
  • Italiaanse appartementen, B&B’s, bungalows, campings, vakantiehuisjes, glampings kan jij goed bereiken door middel van het OV (taxi, metro, tram, deelfiets).
  • Bekijk ook opties voor een heerlijke verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het praktische van op vakantie met de trein is dat veel steden in Europa per spoor verbonden zijn. Je vakantie naar Comiso per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder delen wij meer informatie over de meest gekozen stations. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Rastatt, Furiani en Karlstadt.

  1. Utrecht Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  2. Amsterdam Centraal: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  3. Rotterdam Centraal: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  4. Den Haag Centraal: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  5. Schiphol Airport: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  6. Leiden Centraal: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  7. Breda: van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  8. Eindhoven Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  10. Nijmegen: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  11. Arnhem Centraal: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  12. Amersfoort Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  13. Haarlem: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  14. Zwolle: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  15. Delft: heel veel leuke winkels in de buurt.

Andere opties zijn: Groningen, Schiedam, Hilversum, Zaandam, Dordrecht, Tilburg, Almere, Maastricht, Assen, Zutphen, Zaandam, Hoofddorp en Roosendaal, Alkmaar, Lelystad, Enschede, Roermond, Venlo.

treinvakantie-comiso-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

Treintickets kopen naar Comiso kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een van de actuele tickets vergelijkers die de tickets van allerlei vervoerders naast elkaar zetten. Daarmee ontvang je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Italië (TI). Een leuk alternatief: reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In deze lijst check je de meest populaire boekingsplatforms.

  1. Omio: altijd de beste prijs voor jouw treinreis in Europa.
  2. Thetrainline: de meest populaire treinreizen boeken op 1 plek.
  3. NSinternational.com: 24/7 service van NS. Betrouwbaar en persoonlijk
  4. www.trenitalia.com: kaartjes reserveren via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: onafhankelijke prijsvergelijker voor meer dan 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: met de Interrail Global Pass reis je door ruim 30 Europese landen.
  8. Green Tickets: de milieuvriendelijke reisplanner binnen Europa.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen, comfortabel met de trein.
  10. De Jong Intra: bekende touroperator met toffe treinreizen in heel Europa.
  11. Booking.com: gemakkelijk en betaalbaar hotels vlakbij het station boeken.

Praktische informatie over treinreizen naar Comiso

Het Italiaanse spoornetwerk is in beheer van Trenitalia (TI). Intercity tickets kan je zoeken op www.trenitalia.com of telefonisch via 0390668475475. Voor enkele trajecten kan je ook kiezen voor (internationale) treinen zoals Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Roma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance. Nationale luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO) zijn uitstekend bereikbaar per trein. De reisafstand tot hoofdstad Rome is circa 1300 km (16 uur reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek. De spreektaal is Italiaans. Stopcontact type F+L wordt hier geaccepteerd. De stroomsterkte is met 220 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +39. Het landelijke noodnummer hier is 112. Zijn er andere vragen? Bezoek dan de overheidswebsite www.governo.it. Het adres van de Nederlandse ambassade in Italië is: Via Michele Mercati 8, 00197, Rome. Op dit platform is ook informatie te raadplegen over Groepsreizen.

LandItalië
Gemiddelde temp.19,2 graden celsius
SpreektaalItaliaans
BetalingenEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijTrenitalia (TI)
Online ticket-winkelwww.trenitalia.com
Telefonische hulp0390668475475
TreintypesTrenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn
Grote omliggende stationsRoma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance
InterrailenOne Country Pass Italië (vanaf €105)
Noemenswaardige bezienswaardigheidNatuurgebied Abruzzo

Ervaar de mooiste treinrondreizen in Italië

Zoek aantrekkelijke deals en regel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Comiso

Interrailen in Italië

De interrail pas is een exclusief treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Italië en de rest van Europa. Bij de reguliere treinen kan je zonder reserveren instappen wanneer jij de Interrail pas hebt op je telefoon. Goed om te weten: voor sommige treintypes zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Aan de hand van de populaire Interrail App kan je op elk moment reizen kopen, (offline) treintijden inzien en een zitplek boeken. Het mooie van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Comiso kan heel interessant zijn. Juist als je later nog wilt doorreizen naar een andere omgeving in Italië of bezienswaardigheden zoals Natuurgebied Abruzzo. Zo’n One Country Pass Italië kan besteld worden vanaf €105. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) reserveer je vanaf €195.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Veel zien in een korte tijd.
  • Dankzij de One Country Pass Italië (beschikbaar vanaf €105) reis je zoveel als je wilt met de trein in Italië.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen moet je apart reserveren.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Comiso kopen

Treintickets bestellen naar station Comiso centrum kan je op diverse manieren doen. De tarieven kunnen elk moment veranderen. In de volgende opsomming delen specialisten 5 nuttige tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: hoe eerder je boekt hoe lager de prijs.
  2. Blijf flexibel: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Neem bewust een langere route: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: check de website van de Italiaanse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en seniorenkorting: extra lage prijzen voor kids en senioren in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Comiso?

Treintickets naar Comiso in Italië bestel jij online via de NS International App of de Trenitalia (TI). Er is ook een telefonische desk via 0390668475475. Mogelijk is er geen directe route beschikbaar. Bezoek dan betrouwbare boekingsplatforms zoals Omio of Thetrainline. Deze aanbieders delen gegevens over vertrek opties en prijsindicaties van honderden trein- en busvervoerders in heel Europa.

Welke treinstations hebben een verbinding met Comiso?

Jouw stedentrip kan al aanvangen vanaf het lokale NS-station. Je kunt zonder moeite je reis beginnen vanaf stations zoals Appingedam, Hoogezand-Sappemeer of Ommen. Flink wat treinverbindingen naar Comiso beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. En uiteraard ook Amersfoort, Almelo, Breda, Den Haag, Apeldoorn en Rotterdam, Hengelo, Hilversum, Utrecht, Schiphol zijn erkende internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. internationale intercity, Eurostar, Thalys, ICE, Nightjet.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een fantastische manier voor een vakantie met kinderen. De jongste kids kunnen lekker kleuren, rondjes lopen of lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Ook basisschoolkinderen krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met (klein)kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De precieze korting voor kinderen kan verschillend zijn per touroperator. Bekijk www.governo.it voor de huidige kindertarieven en algemene voorwaarden.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. De slaaptrein is specifiek ontworpen om comfortabel in de nacht te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Onder andere: een compartiment met eigen bed, een comfortabele ligstoel, een douche en toilet en een ontbijt aan boord. Op langere trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

Een normale fiets meenemen is klimaatbewust en erg praktisch. Je bent ontzettend flexibel. Voor de internationale trein naar Comiso kan je jouw fiets meestal meenemen. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in de regel is een aanvullend fietsticket nodig. In sommige gevallen is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De voorwaarden voor het inladen van fietsen in treinen verschillen per vervoerder en trein. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een vouwfiets (ingeklapt) wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Samen met de hond in de trein naar Comiso is doorgaans mogelijk. Lees vooraf goed de bepaalde voorwaarden. Kleine diertjes die op schoot van de reiziger passen of in een kooitje of mand passen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Bij grotere honden dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van TI (www.trenitalia.com).