logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Carpi vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Carpi? Deze natuurrijke Italiaanse vakantieregio heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Op reis gaan per trein biedt veel pluspunten. Geen files of drukte, beschikt over een goede stoel waar je lekker kunt zitten, onderweg bewonder je het prachtige landschap en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Italië. Ook is een reis per trein een stuk groener. Met behulp van onze experts vind je praktische adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Carpi vanaf bijv. Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal. Eveneens zoek jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en aanvullende info over het rondreizen per trein.

  • Met een treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Carpi (Italië).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Treinstation Groningen, Zwolle, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Nijmegen, of jouw lokale treinstation.
  • In Italië krijg je te maken met de TI (www.trenitalia.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Kies dan voor Interrailen met de One Country Pass Italië (kosten +/- €105).
treinkaartje-carpi-italie-kopen

Goedkoop treinticket Carpi boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je geniet van luxe stoelen en eten en drinken aan boord. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Al reizende raak je verwonderd door een fenomenaal uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Carpi-Centraal, en vindt daar ook bussen. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hieronder check je in diverse stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Uitleg treinticket kopen naar Carpi (Italië)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Carpi is eenvoudig te doen. Je kunt gebruik maken van een boekingssite zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je kunt ook boeken via NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Italië (TI). Treinritten in Italië kan je reserveren via www.governo.it of door te bellen naar 0390668475475.

  2. Treinstations en data selecteren

    Selecteer vanaf welk station jouw treinvakantie moet beginnen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Amsterdam- of Utrecht Centraal. Je kunt ook opstappen bij het station in jouw eigen woonplaats. Voorbeelden zijn Almelo en Wormerveer. De ticketshop analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw adres. Kies ook de gewenste datum van vertrek en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Reizigers kiezen

    Bepaal het aantal passagiers en geef ook de leeftijd aan. Voor de kleintjes bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Voor oudere reizigers geven sommige vervoerders een aantrekkelijke seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Geef de details door om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    Het systeem etaleert nu de beschikbare treintrajecten en de prijzen. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de vertrek momenten, de verwachte reistijd, de plekken van overstappen en de treinmaatschappij. Op die manier reserveer je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Carpi. Soms is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Verscheide vergelijkingsplatformen kunnen ook advies geven over reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra’s en bevestiging

    In de laatste stap kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Neem bijvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Denk aan een plekje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Daarna geef je de passagiersgegevens door. Jouw toegangsbewijs sturen ze per mail toe (het kan slim zijn om het wel te printen). De rekening kun je betalen met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Carpi kopen?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket direct online

Op vakantie met de trein naar Carpi (Italië)

Wanneer je naar buiten kijkt ervaar je alvast het veelzijdige Italië. Het land heeft +/- 58 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Rome. De beste reistijd voor een treinvakantie in Carpi is april t/m juni, september en oktober. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 19,2 graden celsius (mediterraan klimaat). De maand met de hoogste temperaturen is augustus (gemiddeld 33,4 °C) en een koude maand is januari (zo’n 14,2 graden celsius). De nationale feestdag is 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Dit is een heerlijke Italiaanse plaats om een paar dagen te verblijven. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, weekendje weg, midweek, zomervakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met monumenten, oude gebouwen en schattige winkeltjes. Wat je ook moet proberen zijn de Italiaanse lekkernijen bij een van de eetgelegenheden. Nabij deze locatie zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Overdag kan je hier heel fraai fietsen, wandelen, hiken, midgetgolfen en workshops volgen.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Authentieke stadjes voor excursies en dagtrips.
  • Een gebied met mooie natuur voor prachtige wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar veelbesproken bezienswaardigheden zoals: Bologna.
  • Italiaanse campings, hotels, glampings, bungalows, appartementen, B&B’s kan jij goed bereiken door middel van het OV (deelfiets, tram, taxi, metro).
  • Mogelijk een all-inclusive verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van een vakantie per spoor is dat veel steden in Europa middels het spoor geconnect zijn. Een vakantie naar Carpi per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder lees je meer informatie over de grootste stations van het land. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Moravice, Graz & Longueil-Sainte-Marie.

  1. Utrecht Centraal: uitstekende bereikbaarheid.
  2. Amsterdam Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  3. Rotterdam Centraal: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  4. Den Haag Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  5. Schiphol Airport: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  6. Leiden Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  7. Breda: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  8. Eindhoven Centraal: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  10. Nijmegen: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  11. Arnhem Centraal: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  12. Amersfoort Centraal: goed bereikbaar per fiets of auto.
  13. Haarlem: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  14. Zwolle: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  15. Delft: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.

Andere populaire stations: Hilversum, Groningen, Gouda, Schiedam, Dordrecht, Zaandam, Zaandam, Hengelo, Almere, Hoofddorp, Maastricht, Assen of Enschede, Alkmaar, Roosendaal, Lelystad, Ede / Wageningen, Roermond.

treinvakantie-carpi-vergelijken

De beste ticketswinkels vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Carpi gaat het snelst via het internet. Zo kun jij bijv. surfen naar handige platforms die ticketprijzen van veel Europese maatschappijen naast elkaar zetten. Op basis daarvan heb je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Italië (TI). Een leuk alternatief: een treinpas zoals Interrail. In het stukje hieronder behandelen we de meest gebruikte boekingssites.

  1. Omio: al jouw trein-, bus- en vliegtickets op 1 plek.
  2. Thetrainline: in een oogopslag de beste treintickets voor jouw reis zoeken.
  3. NSinternational.com: vele Europese bestemmingen online te boeken
  4. www.trenitalia.com: officiële boekingssite van de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de beste prijzen, scherpe aanbiedingen en geen boekingskosten.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: veel Europese landen bekijken tegen de laagste kosten.
  8. Green Tickets: specialist op het duurzaam verbinden van landen binnen Europa.
  9. TUI: bijzondere pakketreizen inclusief tickets voor internationale trein.
  10. De Jong Intra: altijd opstappen bij een treinstation in de buurt bij deze populaire touroperator.
  11. Booking.com: goede en luxe hotels gelegen in het gebied rondom het station.

Praktische details over treinreizen naar Carpi

Het Italiaanse railnetwerk wordt beheerd door Trenitalia (TI). Intercity tickets kan men kopen op www.trenitalia.com of door een telefoontje te plegen naar 0390668475475. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen zoals Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Roma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance. Belangrijke luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De afstand tot de hoofdstad Rome is (via het spoor) ongeveer 1300 kilometer (16 uur reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Respecteer de religies in het land. Dit is rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Italiaans. Stopcontact type F+L is hier toegepast. De elektra-aansluiting is met 220 Volt niet veel anders dan in Nederland. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +39. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Heb je overige vragen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.governo.it. Het adres van de Nederlandse ambassade in Italië is: Via Michele Mercati 8, 00197, Rome. Via dit portaal bieden we ook meer details over Luxe treinreis.

LandItalië
Gemiddelde temp.19,2 graden
Officiële taalItaliaans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijTrenitalia (TI)
Nationale aanbieder treinticketswww.trenitalia.com
Telefonisch reisadvies0390668475475
TreintypesTrenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn
Belangrijke aansluitende stationsRoma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance
InterrailenOne Country Pass Italië (vanaf €105)
Veel bekeken bezienswaardigheidBologna

Reserveer de meest bijzondere treinrondreizen in Italië

Bekijk kortingsdeals en bestel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Carpi

Interrailen in Italië

De Interrailpas is een uniek treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Italië en de rails van andere EU regio’s. Bij het merendeel van de treinen kan je meteen instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (geprint of per App). Niet vergeten: voor sommige treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Via de handige Interrail App kan je heel snel reizen inplannen, actuele treintijden inzien en reserveringen boeken. Het gave van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Carpi is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere omgeving in Italië of bezienswaardigheden zoals Bologna. Zo’n One Country Pass Italië zijn verkrijgbaar vanaf €105. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) is er vanaf €190.

  • Verbonden met 40 spoorwegmaatschappijen in 33 landen.
  • Duurzaam reizen op jouw eigen tempo.
  • Met behulp van de One Country Pass Italië (beschikbaar vanaf €105) reis je zoveel als je wilt met de trein in Italië.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass kan je vrij en flexibel reizen door heel Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen moet je een aparte reservering doen.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Carpi kopen

Treintickets bestellen naar station Carpi centrum doen we vooral online. De prijzen kunnen elk moment veranderen. In het onderstaande blok vind je 5 nuttige tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: zo heb je veel keuze uit verschillende vertrektijden.
  2. Wees niet te kritisch: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Neem bewust een langere route: kies geen hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen: bekijk regelmatig de website van de Italiaanse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: extra ticketkorting voor kinderen en ouderen in 2024.

FAQ: alles over voordelig op vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Carpi?

Treintickets naar Carpi in Italië koop je via NS-International of de Trenitalia (TI). Er is ook een telefonische desk via 0390668475475. Mogelijk is er geen directe route beschikbaar. Je kunt dan ook kijken naar ticket aanbieders zoals Thetrainline of Omio. Deze aanbieders verschaffen inzicht in vertrektijden en tarieven van erkende vervoerders van gebieden binnen de EU.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Carpi?

Jouw weekendje weg kan in principe beginnen bij het plaatselijke NS-station. Je kunt zonder moeite vertrekken op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Delft Zuid, Lunteren of Veenendaal-De Klomp. De meeste treinverbindingen naar Carpi lopen vanaf het centraal station van Amsterdam. En uiteraard ook Den Haag, Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Amersfoort en Hengelo, Rotterdam, Deventer, Schiphol, Hilversum zijn internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Nightjet, internationale intercity, Thalys, Eurostar, ICE.

Reizen de kinderen voordelig mee?

De trein is een uitstekend vervoermiddel voor kinderen. Een kind kan tijdens de reis spelen, naar de wc of lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Wat oudere kinderen kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met (klein)kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De uiteindelijke korting voor kinderen kan verschillen per leeftijdscategorie en maatschappij. Raadpleeg www.governo.it voor de hedendaagse kindertarieven en de disclaimer.

Wat houdt de nachttrein in?

Zo’n nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. Een slaaptrein is dusdanig ontworpen om je uitgerust op de bestemming te brengen. Als reiziger geniet je van veel comfort met exclusieve voorzieningen. Onder andere: bedden, speciale stoelen om in te slapen, badkamers en een restaurant aan boord. Op langere trajecten heb je ook een autotrein.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Een eigen fiets meenemen is goed voor het milieu en erg praktisch. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. Ook als je reist met de internationale trein naar Carpi kan je meestal een fiets meenemen. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in de regel is een apart fietskaartje nodig. In sommige treinen is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De regelgevingen voor de fiets in de trein verschillen per vervoerder en trein. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een speciale vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en mag je dus zo meenemen. Het alternatief is een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Carpi moet je even goed voorbereiden. Lees vooraf goed de extra regels. Kleine diertjes die op schoot kunnen of die je in een draagtas kunt houden neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor grotere huisdieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en een muilkorf is handig om mee te nemen. Deze regels zijn niet van toepassing op blindengeleidehonden en assistentiehonden. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van TI (www.trenitalia.com).