logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Bonassola vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar Bonassola? Deze natuurrijke Italiaanse vakantieomgeving heeft een gunstig gelegen treinstation. Een treinrondreis heeft veel voordelen. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een comfortabele stoel waar je met gestrekte benen kunt zitten, je geniet onderweg van een prachtig landschap en je komt lekker uitgerust aan in Italië. Daarbij is een vakantie per trein een milieuvriendelijke keuze. Met behulp van onze experts bekijk jij praktische suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Bonassola vanaf onder andere Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Arnhem. Bovendien tref je een handig stappenplan, treinschema’s en aanvullende suggesties over het rondreizen per trein.

  • Via de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Bonassola (Italië).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals Station Den Haag HS, Station Breda, Zwolle, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Italië krijg je te maken met de TI (www.trenitalia.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Dan kan je Interrailen met de One Country Pass Italië (prijzen gemiddeld €105).
treinkaartje-bonassola-italie-kopen

Goedkoop treinticket Bonassola boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je hebt het gemak van luxe stoelen en draadloos internet. Je kunt lekker veel spullen meenemen en het station is 24/7 toegankelijk. Tijdens de rit kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier het idyllische landschap. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Bonassola-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder vertellen we in 5 stappen hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Tips en tricks treinticket kopen naar Bonassola (Italië)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Bonassola doen de meeste mensen via internet. Zo kan jij kiezen voor een boekingsplatform zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Tevens kan je kiezen voor NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Italië (TI). Treinritten in Italië kan je boeken via www.governo.it of door het klantenservicenummer 0390668475475.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Selecteer vanaf welke plaats jouw reis gaat starten. Veel mensen reizen vanaf Amsterdam- of Utrecht Centraal. Je kunt ook opstappen bij een kleiner station in de buurt. Bijvoorbeeld Hilversum en Zaltbommel. De ticketshop checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf de gekozen plek. Denk ook vast na over de ideale heenreis datum en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Bepaal de grootte van de groep en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor de kleintjes profiteer je vaak van de kinderkorting. Voor senioren (65-plus) is er soms ook de seniorenkorting (tot wel 45% voordeel). Heb je een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Vul ze direct in voor actuele tarieven.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De tool geeft nu de beste treintrajecten en de onkosten. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Overweeg wel de vertrek momenten, de gemiddelde reistijden, de stations waarop je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Dankzij deze boekingssites boek je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Bonassola. Voor sommige vertrekdagen is er geen route beschikbaar. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Enkele boekingsplatformen bieden ook routes inclusief de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    Als laatste kan je de nodige extra’s toevoegen. Overweeg bijvoorbeeld een luxer 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Je kunt kiezen voor een stoel aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De tickets ontvang je per e-mail (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). De betaling doe je met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Bonassola boeken?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Bonassola (Italië)

Als je uit het raam kijkt bekijk je alvast de omgeving van Italië. Dit land kent 58 miljoen bewoners (april 2024). De hoofdstad is Rome. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Bonassola is april t/m juni, september en oktober. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 19,2 graden °C (mediterraan klimaat). De meest aangename maand is augustus (+/- 33,4 graden celsius) en de koudste maand is januari (plus minus 14,2 graden). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Het is een aangename Italiaanse stad om met de trein naartoe te gaan. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, midweek, kerstvakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met zijn kenmerkende architectuur en lokale winkeltjes. Vergeet ook zeker niet de Italiaanse specialiteiten bij de verschillende horecagelegenheden. In deze streek kan je leuke dorpjes bezoeken. Tevens kan je hier heerlijk fietsen, rondwandelen, vissen, een quad huren en museums bezoeken.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Toeristische dorpjes die veel te bieden hebben.
  • Een prachtige groene omgeving voor lange wandeltochten en goed aangegeven fietstochten.
  • Ook vind je populaire bezienswaardigheden zoals: Cinque Terre.
  • Italiaanse bungalows, glampings, campings, appartementen, hotels, B&B’s bereik je gemakkelijk met het OV (metro, tram, deelfiets, taxi).
  • Bekijk ook opties voor een onbezorgde verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van een treinrondreis is dat veel steden in Europa verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Zo’n vakantie naar Bonassola per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. Onderstaand vind je relevante details aangaande de grootste stations van het land. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Akkrum, Binissalem en Wiesbaden.

  1. Utrecht Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  2. Amsterdam Centraal: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  3. Rotterdam Centraal: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  4. Den Haag Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  5. Schiphol Airport: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  6. Leiden Centraal: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  7. Breda: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  8. Eindhoven Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  10. Nijmegen: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  11. Arnhem Centraal: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  12. Amersfoort Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  13. Haarlem: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  14. Zwolle: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  15. Delft: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.

Andere populaire stations: Dordrecht, Tilburg, Hilversum, Schiedam, Zaandam, Gouda, Assen, Almere, Hoofddorp, Zutphen, Maastricht, Hengelo of Ede / Wageningen, Lelystad, Alkmaar, Enschede, Venlo, Roosendaal.

treinvakantie-bonassola-vergelijken

De beste treinkaartjes winkels vergelijken

Treintickets kopen naar Bonassola gaat het snelst via het internet. Je kunt kiezen voor een van de handige zoek- en boekingsplatformen die prijzen en tijden van diverse ondernemingen naast elkaar zetten. Op basis daarvan heb je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Italië (TI). Wat ook interessant kan zijn is een Interrail pas kopen. In het stukje hieronder vind je de meest handige zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: de go-to-app voor reizigers (vlucht, bus, trein en vliegtuig).
  2. Thetrainline: de meest populaire treinreizen boeken op 1 plek.
  3. NSinternational.com: comfortabele zitplaatsen, aankomst in hartje stad
  4. www.trenitalia.com: treinkaartjes kopen via de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: handige adviestool om jouw reis te plannen.
  8. Green Tickets: altijd inzicht in hoe milieuvriendelijk je reis is.
  9. TUI: met een pakketreis heb jij inzicht en controle over de kosten.
  10. De Jong Intra: een betrouwbare touroperator met goede service en ondersteuning.
  11. Booking.com: het meest complete aanbod met toffe hotels nabij het station.

Praktische details over treinreizen naar Bonassola

Het Italiaanse railnetwerk is eigendom van Trenitalia (TI). Intercity tickets zijn te boeken op www.trenitalia.com of telefonisch op 0390668475475. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen als Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn. Belangrijke knooppunten in het land zijn Roma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance. Nationale luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO) zijn uitstekend bereikbaar per trein. De reisafstand tot de hoofdstad Rome is (via het spoor) ongeveer 1300 km (16 uur reistijd). Betalen in het land doe je met de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. Men spreekt hier Italiaans. Stopcontact type F+L wordt hier geaccepteerd. De elektra-aansluiting is met 220 Volt niet veel anders dan in Nederland. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +39. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Meer weten? Bekijk dan www.governo.it. Het adres van de Nederlandse ambassade in Italië is: Via Michele Mercati 8, 00197, Rome. Op deze treinreis-vergelijker bieden we ook uitgebreide info over Rondreizen.

LandItalië
Gemiddelde temp.19,2 graden °C
Officiële taalItaliaans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijTrenitalia (TI)
Officiële boekingssite ticketswww.trenitalia.com
Telefoonnummer vervoerder0390668475475
Soorten treinenTrenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn
Bekendste stationsRoma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance
InterrailenOne Country Pass Italië (vanaf €105)
Noemenswaardige bezienswaardigheidCinque Terre

Boek de tofste treinrondreizen in Italië

Doorzoek aantrekkelijke deals en bestel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Bonassola

Interrailen in Italië

De interrail pas is een exclusief treinticket die toegang geeft tot het spoornetwerk van Italië en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij het merendeel van de treinen kan je meteen instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (via App op je telefoon). Opmerking: bij sommige treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Met de populaire Interrail App kan je eenvoudig en snel reizen vergelijken, actuele treintijden inzien en reserveringen boeken. Het voordeel van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Bonassola is dus heel aantrekkelijk. Juist als je later nog wilt doorreizen naar andere regio’s in Italië of bezienswaardigheden als Cinque Terre. Een One Country Pass Italië zijn al te bestellen vanaf €105. Een Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) zijn te bestellen vanaf €198.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Je zit vooraf niet vast aan vertrektijden.
  • Met de One Country Pass Italië (vanaf €105) heb je maar 1 ticket nodig in Italië.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen dien je apart een stoel te reserveren.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Bonassola kopen

Treintickets bestellen naar station Bonassola centrum doen we steeds meer online. De prijzen zijn per dag verschillend. In het bijgaande gedeelte delen reisexperts 5 nuttige tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op een vroeg moment: de goedkoopste tickets koop je maanden voor vertrek.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Kies een langzamere route: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen: check kortingsacties op de website van de Italiaanse spoorwegmaatschappij en profiteer van tijdelijke deals.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: speciale kortingsacties voor kinderen en 55-plussers in 2024.

FAQ: antwoorden op vragen omtrent vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Bonassola?

Treintickets naar Bonassola in Italië zijn te reserveren via de NS International App of de Trenitalia (TI). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0390668475475. Mogelijk vindt het systeem geen directe route. Probeer in dat geval eens ticketwebsites zoals Omio of Thetrainline. Zij bekijken en vergelijken routetijden en tarieven van erkende treinmaatschappijen van bestemmingen in de EU.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Bonassola?

Jouw vakantie met de trein begint al bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt moeiteloos beginnen op vrijwel elk station zoals Akkrum, Houthem-St. Gerlach of Waddinxveen. Flink wat treinverbindingen naar Bonassola starten vanaf het centraal station van Amsterdam. Maar let op, ook Arnhem, Apeldoorn, Almelo, Breda, Den Haag en Utrecht, Hengelo, Schiphol, Hilversum, Deventer vallen onder de noemer internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Nightjet, TGV, Eurostar, Thalys, ICE.

Reizen de kinderen voordelig mee?

De trein is een prima vervoermiddel om samen met kinderen op vakantie te gaan. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met kleuren, rondlopen of een boekje lezen. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Kinderen tot een jaar of 14 kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met kleine kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De huidige korting voor kinderen kan wisselen per touroperator. Zie www.governo.it voor de huidige kindertarieven en algemene voorwaarden.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om je uitgerust op de bestemming te brengen. Als reiziger geniet je van veel comfort met uitstekende voorzieningen. Voorbeelden zijn: een compartiment met eigen bed, slaapstoelen, uitstekende sanitaire faciliteiten en een buffet. Op een aantal trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Een vakantie met de fiets is goed voor het milieu en erg praktisch. Je bent ontzettend flexibel. In de internationale trein naar Bonassola is een fiets vaak toegestaan. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar in veel treinen heb je echt een speciale fietsticket nodig. Op sommige trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De regels voor het meenemen van de fiets zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een unieke en kleine vouwfiets wordt vaak gezien als handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Samen reizen met de hond in de trein naar Bonassola kan vaak zonder problemen. Je moet wel rekening houden met extra voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die je op schoot kunt houden of die je in een draagtas kunt houden mag je vaak gratis meenemen. Als het gaat om grotere huisdieren is een apart ticket noodzakelijk. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en soms is een muilkorf verplicht. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van TI (www.trenitalia.com).