logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Arenzano vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Arenzano? Deze veelzijdige Italiaanse vakantieomgeving bezoek je gemakkelijk met de trein. Een treinrondreis is iets wat steeds meer Nederlanders ondernemen. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een fijne stoel met meer dan genoeg beenruimte, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Italië. Bovendien is een treinreis een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze pagina verstrekken we aanvullende suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Arenzano vanaf bijv. Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Eindhoven. Eveneens vind jij een handig stappenplan, treinschema’s en aanvullende feitjes over je reisbestemming.

  • Via de treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Arenzano (Italië).
  • Reis vanaf stations zoals Station Den Haag HS, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Zwolle, Station Nijmegen, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Italië reis je hoofdzakelijk met de TI (www.trenitalia.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Dan kan je Interrailen met de One Country Pass Italië (prijzen gemiddeld €105).
treinkaartje-arenzano-italie-kopen

Goedkoop treinticket Arenzano boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je geniet van prettige stoelen plus stopcontacten en wifi. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Tijdens het rijden kan jij genieten van een fenomenaal uitzicht. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Arenzano-Centraal, en kunt direct overstappen. Heel geschikt voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. Hierna delen we in enkele stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

How-to: treinticket kopen naar Arenzano (Italië)

  1. Kies treinticketshop

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Arenzano kan het handigst via internet. Zo kun je kiezen voor een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Italië (TI). Treinritten in Italië kan je reserveren via www.governo.it of door te bellen naar 0390668475475.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Bepaal vanaf welke plek je trip gaat aanvangen. Veel mensen reizen vanaf Amsterdam- of Utrecht Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Zoals Dordrecht Stadspolders & Sittard. De ticketshop checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf je locatie. Bekijk ook de gewenste datum van vertrek en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Aantal passagiers kiezen

    Bepaal het aantal mensen en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor de allerkleinste kinderen is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Voor oudere reizigers is er soms ook een speciale seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Vul ze direct in voor actuele tarieven.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De zoekfunctie vertoon nu de actuele treintrajecten en de verwachte prijzen. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Overweeg wel de vertrektijden, de reisduur, de plekken van overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Dan vergelijk je gemakkelijk de beste of snelste treinroute naar Arenzano. Soms kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Sommige vergelijkingswebsites hebben ook info over reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra comfortopties kiezen

    Nu kan je de nodige extra’s toevoegen. Boek bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Kies voor een plekje aan het raam, zitplekken naast elkaar of een eigen compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). De treinkaartjes worden per mail verzonden (soms is een geprint ticket nodig). De rekening kun je betalen met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Arenzano vergelijken?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Arenzano (Italië)

Wanneer je naar buiten kijkt kom je in aanraking met het verrassende Italië. Dit land heeft +/- 58 miljoen inwoners (mei 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Rome. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Arenzano is april t/m juni, september en oktober. De gem. jaartemperatuur is 19,2 graden celsius (mediterraan klimaat). De warmste periode is augustus (zo’n 33,4 graden) en de koudste maand is januari (zo’n 14,2 °C). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. Het is een goed bereikbare Italiaanse plaats om te ontdekken. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, herfstvakantie, weekendje weg, zomervakantie, midweek, voorjaarsvakantie, meivakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met bijzondere monumenten en gespecialiseerde winkels. Proef ook de typische Italiaanse specialiteiten bij de verschillende horecagelegenheden. In de omgeving kan je leuke dorpjes bezoeken. Ook kan je hier heerlijk wandelen, fietsen, bowlen, suppen en andere avonturen beleven.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Een gebied met mooie natuur voor lange wandeltochten en fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar andere bezienswaardigheden in het land zoals: Positano aan de Amalfi kust.
  • Italiaanse glampings, campings, B&B’s, appartementen, vakantiehuisjes, hotels hebben een goede verbinding met het OV (deelfiets, taxi, metro, tram).
  • Informeer ook naar een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Veel gekozen vertrekstations in mei 2024

Het pluspunt van een treinreis is dat veel internationale stations per spoor te bereiken zijn. De vakantie naar Arenzano per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In de opsomming hieronder bieden wij aanvullende informatie over de meest gebruikte stations van Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Dingle, Oestrich-Winkel & Immenstadt im Allgäu.

  1. Utrecht Centraal: uitstekende parkeermogelijkheden.
  2. Amsterdam Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  3. Rotterdam Centraal: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  4. Den Haag Centraal: van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  5. Schiphol Airport: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  6. Leiden Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  7. Breda: heel veel leuke winkels in de buurt.
  8. Eindhoven Centraal: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  10. Nijmegen: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  11. Arnhem Centraal: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  12. Amersfoort Centraal: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  13. Haarlem: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  14. Zwolle: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  15. Delft: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.

Andere drukbezochte NS-stations: Tilburg, Schiedam, Dordrecht, Groningen, Gouda, Zaandam, Zutphen, Zaandam, Maastricht, Hengelo, Assen, Hoofddorp & Alkmaar, Lelystad, Enschede, Roosendaal, Ede / Wageningen, Roermond.

treinvakantie-arenzano-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Arenzano gebeurt hoofdzakelijk via internet. Zo kan je kiezen voor gebruiksvriendelijke zoek- en boekingsplatformen die de kaartjes van verschillende bedrijven vergelijken. Zo bekijk je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Italië (TI). Een goed alternatief is een treinpas zoals Interrail. In het onderstaande stukje bieden wij onze top-10 boekingssites.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke manier om jouw reis in Europa te plannen.
  2. Thetrainline: duidelijke informatie, snel en voordelig treinkaartjes kopen.
  3. NSinternational.com: de nummer 1 in Nederland voor Europese treinreizen
  4. www.trenitalia.com: de eigen boekingsmodule van de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen (85.000 + bestemmingen).
  6. Treinrondreis.nl: reizen met een hotel naast of vlakbij het station.
  7. Interrail: een klantvriendelijke organisatie met dagelijks duizenden reizen.
  8. Green Tickets: reis altijd met focus op het milieu (duurzaam).
  9. TUI: reserveer jouw hotel en vervoer (pakketreis) in 1 keer.
  10. De Jong Intra: betrouwbare touroperator met treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: loop vanaf het station naar het nabijgelegen geboekt hotel.

Wat je moet weten over treinreizen naar Arenzano

Het Italiaanse railnetwerk is in beheer van Trenitalia (TI). Intercity tickets zijn te boeken op www.trenitalia.com of via het telefonische adviespunt: 0390668475475. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen zoals Trenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn. Grote spoorwegstations zijn Roma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance. Veel gekozen luchthavens zoals Milaan (MIL), Rome (ROM), Venetie (VCE) en Palermo (PMO) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De reisafstand tot hoofdstad Rome is ongeveer 1300 kilometer (16 uur reistijd). Jouw treinkaartjes koop je met de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Italiaans. Stopcontact type F+L kom je overal tegen. De elektra-aansluiting is met 220 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +39. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Heb je andere info nodig? Bekijk dan www.governo.it. Het adres van de Nederlandse ambassade in Italië is: Via Michele Mercati 8, 00197, Rome. Op onze website kan je ook terecht voor info over Treinreis met hond.

LandItalië
Jaartemperatuur19,2 graden °C
Officiële taalItaliaans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijTrenitalia (TI)
Officiële boekingssite ticketswww.trenitalia.com
Telefonisch reisadvies0390668475475
Trein soortenTrenord regionale, InterCity, De Leonardo Express, Frecciarossa (FR), Frecciargento (FA), Frecciabianca (FB), InterCity Notte (ICN), ÖBB Nightjet, Bernina Express, Centovalli-lijn
Bekendste stationsRoma Termini (Rome), Milano Centrale (Milaan), Venetië, Napels, Bologna, Bari, Florance
Interrail reizenOne Country Pass Italië (vanaf €105)
Veel bezochte bezienswaardigheidPositano aan de Amalfi kust

Check de tofste treinrondreizen in Italië

Vind beste deals en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Arenzano

Interrailen in Italië

Het interrail pas systeem is een exclusief treinticket dat je kunt gebruiken in Italië en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de normale treinen kan je onbeperkt reizen als je beschikt over een Interrail pas (dat kan geprint of digitaal). Goed opletten: bij afwijkende treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je even apart de stoelreservering doen. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Aan de hand van de populaire Interrail App kan je overal en altijd reizen vergelijken, treintijden bekijken en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het pluspunt van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Arenzano is dus heel aantrekkelijk. Juist wanneer je wilt doorreizen naar andere regio’s in Italië of bezienswaardigheden zoals Positano aan de Amalfi kust. Zo’n One Country Pass Italië kan je al kopen vanaf €105. Een Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) is er vanaf €185.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Zeer flexibele manier om Europa te zien.
  • Aan de hand van de One Country Pass Italië (te koop vanaf €105) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Italië.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is een reservering een must.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Arenzano kopen

Treintickets bestellen naar station Arenzano centrum gaat steeds meer online. De prijzen zijn per dag verschillend. In het bijgaande gedeelte delen we tips en tricks hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op zondag 19 mei 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Neem niet de snelste route: klik geen hogesnelheidstrein aan en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: bekijk de website van de Italiaanse spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 60+ korting: speciale kortingsacties voor kinderen en 55-plussers in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Arenzano?

Treintickets naar Arenzano in Italië bestel jij online via NS International of de Trenitalia (TI). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0390668475475. Voor sommige vertrekdagen of trajecten kan je niet direct een kaartje kopen. Probeer in dat geval eens ticket aanbieders zoals Thetrainline of Omio. Deze platforms verschaffen inzicht in treintijden en prijzen van erkende spoorwegmaatschappijen in heel Europa.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Arenzano?

Jouw treinvakantie kan gestart worden vanaf jouw lokale treinstation. Je kunt gewoon vertrekken op vrijwel elk station zoals Amsterdam Bijlmer ArenA, Hilversum Sportpark en Wehl. Veel van de treinverbindingen naar Arenzano lopen vanaf het centraal station van Amsterdam. Maar let op, ook Almelo, Arnhem, Amersfoort, Apeldoorn, Breda en Utrecht, Hilversum, Rotterdam, Schiphol, Hengelo vallen onder de noemer internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de TGV, Nightjet, internationale intercity, ICE, Eurostar.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een ideaal vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. De jongste kids kunnen lekker samen spelletjes doen, een rondje maken of lezen. Baby’s reizen vaak gratis mee. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met jonge kinderen per spoor te reizen. De hoogte van de korting voor kinderen kan verschillen per aanbieder en leeftijd. Kijk vooraf op www.governo.it voor de huidige kindertarieven en kleine lettertjes.

Hoe werkt de nachttrein?

Een nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Je bespaart hiermee vaak een hotelovernachting. Een slaaptrein is ontwikkeld om je uitgerust op de bestemming te brengen. Het serviceniveau is erg hoog en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Denk hierbij aan: een compartiment met eigen bed, verstelbare stoelen, een douche en toilet en een speciaal menu aan boord. Op een aantal trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Een normale fiets meenemen is klimaatbewust en maakt je onafhankelijk. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook bij de internationale trein naar Arenzano is de fiets meestal gewoon welkom. Soms kan de fiets gratis mee, maar in veel treinen is een aanvullend fietsticket nodig. Voor internationale trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De regels voor het meenemen van de fiets zijn per touroperator weer anders. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een speciale vouwfiets wordt vaak gezien als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Het inchecken met een hond in de trein naar Arenzano is in de meeste gevallen mogelijk. Lees je goed in over de extra voorwaarden. Kleine hondjes die je op schoot kunt houden of die in een mand vervoerd kunnen worden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een apart ticket. Houd je hond goed aangelijnd en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van TI (www.trenitalia.com).