logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Sásd vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Sásd? Deze veelzijdige Hongaarse vakantieplaats bezoek je eenvoudig per trein. Een vakantie met de trein kent heel veel gemakken. Je hebt niet te maken met files, een ruime plek waar je met gestrekte benen kunt zitten, je beschikt over een prachtig uitzicht tijdens de rit en je komt lekker uitgerust aan in Hongarije. Tevens is een reis per trein een groene keuze (milieuvriendelijk). Op deze website vind jij nuttige informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Sásd vanaf bijvoorbeeld Arnhem, Eindhoven, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal. Bovendien bekijk jij een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en belangrijke feitjes over jouw bestemming.

  • Met een treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Sásd (Hongarije).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Station Amersfoort, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, of jouw lokale treinstation.
  • In Hongarije wordt voornamelijk gereist met de MÁV (www.mavcsoport.hu).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: EuroCity, InterCity, Railjet, EuroNight.
  • Wil je niets missen van het land? Interrailen kan met de Hongarijepas (tarieven +/- €80).
treinkaartje-sasd-hongarije-kopen

Goedkoop treinticket Sásd boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je profiteert van luxe stoelen en eten en drinken aan boord. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Al reizende is er een bijzonder uitzicht. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Sásd-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hieronder ontdek je in de meest ideale volgorde hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Hulp bij een treinticket kopen naar Sásd (Hongarije)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Sásd doen de meeste mensen via internet. Bezoek daarvoor een boekingsplatform zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kan ook kiezen voor de service van NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Hongarije (MÁV). Treinritten in Hongarije kan men boeken middels www.parlament.hu of door het klantenservicenummer 03613494949.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Beslis vanaf welk treinstation jouw treinreis zal aanvangen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Amsterdam- of Utrecht Centraal. Je kunt ook opstappen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Denk bijv. aan Borne & Maastricht. De tool checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw lokale treinstation. Selecteer ook de vertrekdatum / vertrektijd en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Kies het aantal mensen en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kinderen kan men vaak kinderkorting toepassen. Voor senioren is er soms ook een behoorlijke seniorenkorting. Beschik jij over een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Voer de nummers in om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    Het algoritme demonstreert nu de mogelijke treintrajecten en de verwachte prijzen. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Analyseer de tijdstippen van vertrek, de gemiddelde reistijden, waar en hoe vaak je moet overstappen en de treinvervoerders. Als je dat doet krijg je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Sásd. Voor sommige vertrekdagen is er geen route beschikbaar. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Meerdere boekingsplatformen bieden ook routes inclusief het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    In de laatste stap kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Boek bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De treintickets worden per mail verzonden (het kan slim zijn om het wel te printen). Betalen kan met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

Goedkope tickets voor de trein naar Sásd vergelijken?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Sásd (Hongarije)

Wanneer je naar buiten kijkt bekijk je alvast het inspirerende Hongarije. Het land heeft om en nabij de 10 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Boedapest. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Sásd is mei, september en oktober. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 16,1 °C (zeeklimaat). De meest warme periode is augustus (+/- 31,2 °C) en de koudste maand is januari (plus minus 5,0 graden). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 20 augustus Sint Stefanus dag. Het is een aangename Hongaarse plek om naartoe te reizen. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, zomervakantie, midweek, meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie. Bekijk de historische binnenstad met mooie gebouwen en plaatselijke winkels. Ervaar ook de speciale Hongaarse gerechten bij een van de eetgelegenheden. In de omgeving zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Het hele jaar door kan je hier heel fraai fietsen, rondwandelen, tennissen, bootje varen en puzzeltochten doen.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes die veel te bieden hebben.
  • Een bosrijk gebied voor avontuurlijke wandelingen en fietstochten inclusief een tussenstop op een terras.
  • Bekijk ook andere bezienswaardigheden zoals: Margaretha-eiland.
  • Hongaarse vakantiehuisjes, appartementen, hotels, campings, B&B’s, bungalows staan goed in verbinding met het OV (bus, taxi, deelfiets, metro).
  • Eventueel een heerlijke verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het mooie van een treinrondreis is dan honderden stations middels het spoor geconnect zijn. Jullie vakantie naar Sásd per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. Hieronder bekijk je meer informatie over de meest gekozen stations. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Wittring, Camaiore en Mosjøen.

  1. Utrecht Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  2. Amsterdam Centraal: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  3. Rotterdam Centraal: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  4. Den Haag Centraal: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  5. Schiphol Airport: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  6. Leiden Centraal: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  7. Breda: uitstekende bereikbaarheid.
  8. Eindhoven Centraal: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  10. Nijmegen: voldoende toiletten, wachtruimtes en winkels.
  11. Arnhem Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  12. Amersfoort Centraal: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  13. Haarlem: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  14. Zwolle: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  15. Delft: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.

Andere populaire stations: Groningen, Gouda, Dordrecht, Schiedam, Hilversum, Tilburg, Zaandam, Maastricht, Assen, Zutphen, Almere, Hoofddorp en Roosendaal, Venlo, Lelystad, Alkmaar, Roermond, Enschede.

treinvakantie-sasd-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

De treintickets kopen naar Sásd doe je het handigst online. Je kunt gebruik maken van praktische platforms die de kaartjes van erkende maatschappijen naast elkaar zetten. Zo vergelijk je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Hongarije (MÁV). Een leuk alternatief: het kopen van een treinpas zoals Interrail. In de lijst hieronder bieden wij de meest gebruikte ticket aanbieders.

  1. Omio: keuze uit kaartjes van meer dan 1.000 vervoerders.
  2. Thetrainline: goedkope treinkaartjes van alle bekende vervoerders in EU.
  3. NSinternational.com: altijd aantrekkelijke deals en gunstige vertrektijden
  4. www.mavcsoport.hu: de boekingssite van de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de meest voordelige tarieven, kortingen en aanbiedingen.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: een flexibele reisorganisatie met gigantisch aanbod.
  8. Green Tickets: specialist op het duurzaam verbinden van landen binnen Europa.
  9. TUI: prachtig aanbod met pakketreizen die je per trein aflegt.
  10. De Jong Intra: ervaren touroperator met een ruim aanbod georganiseerde treinvakanties.
  11. Booking.com: kies een mooi en voordelig hotel nabij het station.

Belangrijke info over treinreizen naar Sásd

Het Hongaarse railnetwerk is in beheer van De Magyar Államvasutak (MÁV). Intercity tickets kan je boeken op www.mavcsoport.hu of via het telefonische adviespunt: 03613494949. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als EuroCity, InterCity, Railjet, EuroNight. Belangrijke knooppunten in het land zijn Boedapest Keleti, Nyugati, Deli. Populaire luchthavens zoals Boedapest (BUD) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De reisafstand naar hoofdstad Boedapest is (per rails) zo’n 1150 km (17 uur reistijd). Jouw treinkaartjes koop je met de Forint (HUF). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 20 augustus Sint Stefanus dag. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Hongaars. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De voltage is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +36. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Heb je andere info nodig? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.parlament.hu. Het adres van de Nederlandse ambassade in Hongarije is: Kapás u. 6-12, Víziváros Office Center, H-1027, Boedapest. Via deze website bieden we ook meer details over Stedentrip.

LandHongarije
Gemiddelde temp.16,1 graden celsius °C
Nationale taalHongaars
BetalingenForint (HUF)
Populaire spoorwegmaatschappijDe Magyar Államvasutak (MÁV)
Ticket webshopswww.mavcsoport.hu
Telefonisch verkooppunt03613494949
Type treinenEuroCity, InterCity, Railjet, EuroNight
Grote omliggende stationsBoedapest Keleti, Nyugati, Deli
InterrailenHongarijepas (vanaf €80)
Inspirerende bezienswaardigheidMargaretha-eiland

Boek de mooiste treinrondreizen in Hongarije

Toon aanbiedingen en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Sásd

Interrailen in Hongarije

De interrail pas is een bijzonder treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Hongarije en de rest van Europa. Bij de meeste treinen kan je onbeperkt reizen als jij een Interrail pas kan overhandigen op je telefoon. Opmerking: bij een aantal treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Via de speciale Interrail App kan je op elk moment reizen boeken, je reis van A tot Z plannen en reserveringen boeken. Het voordeel van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Het Interrailen naar Sásd is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Helemaal als je ook per trein wil reizen naar andere regio’s in Hongarije of bezienswaardigheden als Margaretha-eiland. Zo’n Hongarijepas zijn al te bestellen vanaf €80. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) koop je vanaf €189.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Zeer flexibele manier om Europa te zien.
  • Dankzij de Hongarijepas (vanaf €80) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Hongarije.
  • Door middel van de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen dien je apart een stoel te reserveren.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Sásd kopen

Treintickets bestellen naar station Sásd centrum gaat steeds meer online. De kosten kunnen elk moment veranderen. In het onderstaande blok bieden wij praktische tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op tijd: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Blijf flexibel: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Kies een langzamere route: vermijd de hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en acties: check zo nu en dan de website van de Hongaarse spoorwegmaatschappij voor speciale deals.
  5. Kindervoordeel en 55+ korting: extra voordelig reizen met kinderen en oudere reizigers in 2024.

FAQ: vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Sásd?

Treintickets naar Sásd in Hongarije reserveer je eenvoudig via www.NSInternational.com of de De Magyar Államvasutak (MÁV). Per telefoon is dat mogelijk via 03613494949. Soms is er niet altijd een goede route beschikbaar. Je kunt dan ook kijken naar zoek- en boekingsplatforms als Thetrainline.com of Omio.com. Deze platforms analyseren vertrek opties en prijzen van alle populaire trein- en busbedrijven binnen Europese landen.

Welke treinstations hebben een verbinding met Sásd?

Jouw vakantietrip kan al beginnen bij jouw plaatselijke NS-station. Je kunt zonder problemen instappen op bijna elk station. Denk aan Den Helder, IJlst en Utrecht Zuilen. De meeste treinverbindingen naar Sásd starten vanaf het Amsterdam-Centraal station. In aanvulling hierop: ook Arnhem, Den Haag, Almelo, Amersfoort, Apeldoorn en Hilversum, Rotterdam, Schiphol, Utrecht, Deventer zijn zogenaamde internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. Thalys, ICE, Eurostar, internationale intercity, TGV.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een prima vervoermiddel voor ouders met kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen spelen, naar het toilet of kinderfilmpjes kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met kleine kinderen eens op vakantie te gaan via het spoor. De precieze korting voor kinderen kan verschillen per leeftijdscategorie en maatschappij. Raadpleeg www.parlament.hu voor de hedendaagse kindertarieven en voorwaarden.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Een nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. In de avond instappen en ’s ochtends aankomen op bestemming. De slaaptrein is gemaakt om jou op een premium wijze te vervoeren. Het serviceniveau is erg hoog met unieke faciliteiten en voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen bedplaats, couchette (slaapbank), een douche en toilet en een bordrestaurant. Op enkele trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Een fietsvakantie is klimaatbewust en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Voor de internationale trein naar Sásd kan je meestal een fiets meenemen. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar normaal gesproken heb je echt een speciale fietsticket nodig. In sommige omstandigheden moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De voorwaarden voor het inchecken van je fiets zijn per treintype weer wisselend. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een opgevouwen vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Samen met de hond in de trein naar Sásd is doorgaans mogelijk. Lees vooraf goed de unieke voorwaarden. Kleine hondjes die op schoot van de reiziger passen of die je in een mandje of tas kan vervoeren mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een speciaal kaartje. De hond moet je altijd aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Lees vooraf de regels op de website van MÁV (www.mavcsoport.hu).