logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Dunaújváros vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Dunaújváros? Deze geweldige Hongaarse vakantieomgeving bezoek je eenvoudig per trein. Kiezen voor een treinreis kent heel veel gemakken. Geen files of drukte, een fijne stoel met leuning en beenruimte, onderweg bewonder je het prachtige landschap en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Hongarije. Eveneens is een vakantie per trein een stuk groener. Op dit platform delen we uitgebreide informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Dunaújváros vanaf o.a. Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal. Eveneens vind je praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en uitgebreide tips over het reizen met de trein.

  • Dankzij een treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Dunaújváros (Hongarije).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Breda, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Hongarije wordt voornamelijk gereist met de MÁV (www.mavcsoport.hu).
  • Alternatieve organisaties zijn: EuroCity, InterCity, Railjet, EuroNight.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Interrailen kan met de Hongarijepas (kosten +/- €80).
treinkaartje-dunaujvaros-hongarije-kopen

Goedkoop treinticket Dunaújváros boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Je geniet van heerlijke comfortabele stoelen en eten en drinken aan boord. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Onderweg geniet je van een bijzonder uitzicht. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Dunaújváros-Centraal, en kunt direct overstappen. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder check je in enkele stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Uitleg treinticket kopen naar Dunaújváros (Hongarije)

  1. Kies treinticketshop

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Dunaújváros kan je binnen enkele minuten doen. Je kunt gebruik maken van een vergelijkingssite als Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Ook kun je boeken bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Hongarije (MÁV). Treinritten in Hongarije zijn te boeken via www.parlament.hu of per telefoon via 03613494949.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Bedenk vanaf welk treinstation je wilt instappen. Veel mensen kiezen voor Amsterdam, of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf jouw lokale station. Denk aan Hengelo Gezondheidspark en Santpoort Noord. De website kijkt wat de beste route is vanaf de gekozen plek. Maak ook een beslissing over de dag en het tijdstip van vertrek en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Reizigers doorgeven

    Bepaal de groepsgrootte en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kinderen is er meestal een kinderkorting. Voor oudere reizigers heb je soms recht op een royale seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Koppel deze dan tijdens het bestellen om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De tool etaleert nu de verschillende treintrajecten en de prijzen. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Analyseer vertrektijden, het aantal uur dat de reis duurt hoe vaak en waar je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Als je dat doet vind je gemakkelijk de beste of snelste treinroute naar Dunaújváros. Een enkele keer is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Diverse vergelijkingsplatformen kunnen ook advies geven over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    Nu kan je de totale service uitbreiden. Je kunt kiezen voor een comfortabele 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De treinkaartjes sturen ze per mail toe (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De betaling doe je met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Dunaújváros vinden?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket direct online

Op vakantie met de trein naar Dunaújváros (Hongarije)

Vanuit de trein kom je in aanraking met het veelzijdige Hongarije. Dit land heeft om en nabij de 10 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Boedapest. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Dunaújváros is mei, september en oktober. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 16,1 graden celsius (zeeklimaat). De warmste maand is augustus (plus minus 31,2 graden °C) en de koudste periode is januari (plus minus 5,0 graden °C). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 20 augustus Sint Stefanus dag. Het is een fantastische Hongaarse stad om vakantie te vieren. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, weekendje weg, herfstvakantie, meivakantie, kerstvakantie, zomervakantie, midweek. Neem een kijkje in het centrum van de stad met mooie gebouwen en gezellige winkels. Probeer ook zeker de lokale Hongaarse lekkernijen bij de verschillende horecagelegenheden. In de nabije omgeving zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Verder kan je hier heel fraai wandel- en fietstochten maken, hiken, een quad huren en museums bezoeken.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Levendige dorpjes in de omgeving bekijken.
  • Een bosrijke omgeving voor prachtige wandelingen en veelzijdige fietstochten.
  • Ook vind je andere bezienswaardigheden zoals: Eger.
  • Hongaarse bungalows, glampings, appartementen, B&B’s, hotels, vakantiehuisjes staan goed in verbinding met het OV (deelfiets, bus, tram, taxi).
  • Bekijk ook opties voor een heerlijke verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het mooie van een vakantie per spoor is dat veel internationale stations te bereiken zijn per rails. De vakantie naar Dunaújváros per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In de bijgaande lijst vind je meer informatie over de grootste stations van het land. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Bingen am Rhein, Loulé & Broc.

  1. Utrecht Centraal: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  2. Amsterdam Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  3. Rotterdam Centraal: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  5. Schiphol Airport: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  6. Leiden Centraal: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  7. Breda: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  8. Eindhoven Centraal: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  10. Nijmegen: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  11. Arnhem Centraal: prettig station met grote fietsenstalling.
  12. Amersfoort Centraal: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  13. Haarlem: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  14. Zwolle: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  15. Delft: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Zaandam, Schiedam, Groningen, Hilversum, Tilburg, Dordrecht, Maastricht, Hoofddorp, Hengelo, Assen, Zutphen, Almere of Alkmaar, Enschede, Roermond, Venlo, Lelystad, Ede / Wageningen.

treinvakantie-dunaujvaros-vergelijken

Vergelijken van ticketaanbieders

De treintickets kopen naar Dunaújváros gaat het gemakkelijkst online. Tip: gebruik een van de actuele treinkaartje-vergelijkers die de treinkaartjes van velerlei maatschappijen op 1 plek verzamelen. Zo zie jij alle opties en prijzen in 1 overzicht. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Hongarije (MÁV). Een alternatief is het kopen van een treinpas zoals Interrail. Hieronder vergelijk je de meest bekende ticket aanbieders.

  1. Omio: handige App voor het plannen en boeken van reizen binnen EU.
  2. Thetrainline: duidelijke informatie, snel en voordelig treinkaartjes kopen.
  3. NSinternational.com: meer dan 50.000 bestemmingen binnen handbereik met de App
  4. www.mavcsoport.hu: de boekingsmodule van de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: de goedkoopste manier om heel Europa te ontdekken met de trein.
  8. Green Tickets: de Europese reisplanner van de toekomst.
  9. TUI: door het boeken van een pakketreis kom je niet voor verrassingen te staan.
  10. De Jong Intra: je kunt elke dag terecht bij deze touroperator voor advies en hulp.
  11. Booking.com: loop vanaf het station naar het nabijgelegen geboekt hotel.

Praktische informatie over treinreizen naar Dunaújváros

Het Hongaarse railnetwerk is eigendom van De Magyar Államvasutak (MÁV). Intercity tickets worden aangeboden op www.mavcsoport.hu of bij de klantenservice via 03613494949. Het alternatief zijn (internationale) treinen zoals EuroCity, InterCity, Railjet, EuroNight. De grootste treinstations in het land zijn Boedapest Keleti, Nyugati, Deli. Grote luchthavens zoals Boedapest (BUD) zijn goed verbonden met het OV. De afstand naar de hoofdstad Boedapest is zo’n 1150 km (17 uur reistijd). Men gebruikt hier de Forint (HUF). Een landelijke feestdag is 20 augustus Sint Stefanus dag. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Hongaars. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De stroomsterkte is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +36. In nood? Bel 112. Meer weten? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.parlament.hu. Het adres van de Nederlandse ambassade in Hongarije is: Kapás u. 6-12, Víziváros Office Center, H-1027, Boedapest. Op onze website vertellen we je ook meer over Wintersport.

LandHongarije
Temperatuur (gemiddeld)16,1 graden
TalenHongaars
BetaalmiddelForint (HUF)
Nationale spoorwegmaatschappijDe Magyar Államvasutak (MÁV)
Online ticket-winkelwww.mavcsoport.hu
Telefonisch verkooppunt03613494949
Soorten treinenEuroCity, InterCity, Railjet, EuroNight
Belangrijke aansluitende stationsBoedapest Keleti, Nyugati, Deli
InterrailpasHongarijepas (vanaf €80)
Veel bezochte bezienswaardigheidEger

Bekijk de meest bijzondere treinrondreizen in Hongarije

Zoek acties en deals en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Dunaújváros

Interrailen in Hongarije

De Interrailpas is een exclusief treinticket dat je kunt gebruiken in Hongarije en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij de nationale treinen kan je meteen instappen als je beschikt over een Interrail pas op je telefoon. Goed opletten: bij afwijkende treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Dit is niet hetzelfde als een zitplaats reserveren. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Met de populaire Interrail App kan je gemakkelijk reizen inplannen, je hele reis plannen en een plek om te zitten reserveren. Het interessante van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je geniet zo van optimale vrijheid. Het Interrailen naar Dunaújváros kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere locaties in Hongarije of bezienswaardigheden zoals Eger. Een Hongarijepas worden aangeboden vanaf €80. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) zijn verkrijgbaar vanaf €195.

  • Toegang tot 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen.
  • Duurzame manier om Europa te ontdekken.
  • Dankzij de Hongarijepas (te koop vanaf €80) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Hongarije.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is ook een reservering nodig.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Dunaújváros kopen

Treintickets bestellen naar station Dunaújváros centrum doen we vooral online. De prijzen kunnen flink variëren. In het onderstaande blok geven onze experts 5 nuttige tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: je bent duurder uit als je vlak voor vertrekdatum pas reserveert.
  2. Stel je flexibel op: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Kies een langere reistijd: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bekijk regelmatig de website van de Hongaarse spoorwegmaatschappij en profiteer van tijdelijke deals.
  5. Kindervoordeel en 60+ voordeel: extra voordelig reizen met kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Dunaújváros?

Treintickets naar Dunaújváros in Hongarije kan je kopen via www.NSInternational.com of de De Magyar Államvasutak (MÁV). Per telefoon is dat mogelijk via 03613494949. In sommige gevallen is er niet altijd een goede route beschikbaar. Probeer in dat geval eens reisorganisaties en ticketvergelijkers als Omio.com of Thetrainline.com. Zij analyseren routetijden en tarieven van duizenden treinmaatschappijen binnen Europese landen.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Dunaújváros?

Jouw weekendje weg kan gestart worden vanaf het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt gewoon instappen op vrijwel elk station zoals Alkmaar Noord, Heiloo of Tilburg Universiteit. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Dunaújváros lopen vanaf station Amsterdam-Centraal. Ook Den Haag, Apeldoorn, Almelo, Breda, Amersfoort en Deventer, Rotterdam, Hilversum, Hengelo, Schiphol vallen onder de noemer internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de TGV, Thalys, ICE, Eurostar, internationale intercity.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een unieke vorm van vervoer voor kinderen. Jonge kinderen kunnen heerlijk kletsen, naar buiten kijken of kinderfilmpjes kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Ook oudere kinderen hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met kleine kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De hedendaagse korting voor kinderen kan verschillend zijn per touroperator. Kijk vooraf op www.parlament.hu voor de beschikbare kindertarieven en regels.

Wat houdt de nachttrein in?

Een nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. Een slaaptrein is ontwikkeld om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Het serviceniveau is erg hoog en je beschikt over diverse voorzieningen. Denk hierbij aan: een compartiment met eigen bed, luxe zit/ligstoel, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een ontbijt aan boord. Op een aantal trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Kun je met de fiets de trein in?

Met jouw fiets op vakantie is een milieuvriendelijke optie en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook in de internationale trein naar Dunaújváros kan je meestal een fiets meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar steeds vaker is een apart fietskaartje nodig. Op sommige trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De voorwaarden voor het inchecken van je fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een vouwfiets (ingeklapt) wordt vaak gezien als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Dunaújváros heeft soms wat voorbereiding nodig. De vervoerder stelt daarvoor wel speciale voorwaarden. Kleine hondjes zoals een Dwergkeeshond die je gemakkelijk op schoot kunt houden of die je in een draagtas kunt houden hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een speciaal kaartje. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en een muilkorf kan verplicht zijn. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Je kunt de regels bekijken op de website van MÁV (www.mavcsoport.hu).