logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Wambrechies vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar Wambrechies? Deze mooi Franse vakantieplaats heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Een vakantie met de trein levert je veel gemak op. Geen last van files, een fijne stoel met meer dan genoeg beenruimte, je ziet de meest schitterende landschappen en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Frankrijk. Ook is een reis per trein zeer klimaatbewust. Via dit portaal bieden we handige tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Wambrechies vanaf bijvoorbeeld Den Haag Centraal, Eindhoven, Arnhem, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal. Tevens check je een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en nuttige informatie over deze vakantiebestemming.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Wambrechies (Frankrijk).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Station Breda, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Frankrijk reis je hoofdzakelijk met de SNCF (www.sncf.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je niets missen van het land? In dat geval raden we interrailen aan met de Frankrijkpas (tarieven +/- €127).
treinkaartje-wambrechies-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Wambrechies boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je geniet van heerlijke comfortabele stoelen en draadloos internet. Je kan diverse spullen meenemen en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Vanuit de trein kun je naar buiten kijken en genieten van de mooie natuur en steden. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Wambrechies-Centraal, dichtbij het centrum van de stad. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onze adviestool ontdek je middels 5 stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

How-to: treinticket kopen naar Wambrechies (Frankrijk)

  1. Kies treinkaartjes aanbieder

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Wambrechies doe je meestal via internet. Je kunt gebruik maken van een digitaal platform zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan je boeken via www.diplomatie.gouv.fr of per telefoon via 0033184943635.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Beslis vanaf welke plaats je trip gaat aanvangen. Vaak reizen mensen vanaf Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Je kunt ook opstappen bij een treinstation in de buurt. Denk aan Appingedam & Koudum-Molkwerum. De zoekmodule bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf de gekozen plek. Denk ook vast na over de datum en tijd van vertrek en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Kies het aantal personen en kies per passagier de leeftijd. Voor kids tot een jaar of 15 bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Ook voor mensen op leeftijd is er soms ook een extra voordelig tarief (seniorenkorting). Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Koppel deze dan tijdens het bestellen om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    Het systeem vertoon nu de meest populaire treintrajecten en een kostenindicatie. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt filteren op het exacte tijdstip van vertrek, de duur van de treinreis, het aantal overstappen en de treinvervoerders. Zodoende bekijk je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Wambrechies. Voor sommige plekken kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Diverse boekingsplatformen geven ook opties voor de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra comfortopties kiezen

    Als laatste kan je diverse services en producten toevoegen. Je kunt kiezen voor een upgrade naar een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Een stoel met tafeltje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Voer hierna de passagiersgegevens in. De tickets worden per mail verzonden (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De betaling doe je met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Wambrechies kopen?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Wambrechies (Frankrijk)

Wanneer je naar buiten kijkt bekijk je alvast de mooie regio’s van Frankrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Parijs. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Wambrechies is mei, juni en september. De gem. temperatuur is 17,2 graden (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (gemiddeld 28,3 °C) en de koudste periode is januari (gemiddeld 9,1 graden). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een aangename Franse omgeving om met de trein naartoe te gaan. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, weekendje weg, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie, midweek, herfstvakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met zijn prachtige gebouwen en lokale winkeltjes. Probeer ook zeker de lokale Franse gerechten in de barretjes en restaurants. In de buurt kan je leuke dorpjes bezoeken. Verder kan je hier fantastisch fiets- en wandeltochten maken, ponyrijden, zwemmen en musea bezoeken.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Leuke stadjes in deze streek bezoeken.
  • Een omgeving met veel natuur voor prachtige wandelingen en fietstochten.
  • Bekijk ook veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Palace and Park of Versailles.
  • Franse vakantiehuisjes, appartementen, campings, bungalows, glampings, B&B’s zijn goed te bereiken met het OV (tram, taxi, bus, deelfiets).
  • Bekijk ook opties voor een luxe verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van een treinreis is dat talloze Europese steden per spoor te bereiken zijn. Jouw vakantie naar Wambrechies per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder bekijk je aanvullende informatie over de grootste stations van het land. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Šid, Verdal en Bad Oldesloe.

  1. Utrecht Centraal: snel doorreizen met de OV-fiets.
  2. Amsterdam Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  3. Rotterdam Centraal: genoeg parkeermogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: genoeg parkeermogelijkheden.
  5. Schiphol Airport: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  6. Leiden Centraal: duidelijke bewegwijzering.
  7. Breda: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  8. Eindhoven Centraal: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  10. Nijmegen: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  11. Arnhem Centraal: ruim aanbod met OV-fietsen.
  12. Amersfoort Centraal: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  13. Haarlem: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  14. Zwolle: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  15. Delft: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Dordrecht, Schiedam, Groningen, Tilburg, Gouda, Hilversum, Zutphen, Hoofddorp, Almere, Zaandam, Hengelo, Assen & Lelystad, Enschede, Roermond, Alkmaar, Venlo, Roosendaal.

treinvakantie-wambrechies-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Wambrechies gaat het gemakkelijkst online. Je kunt gebruik maken van gebruiksvriendelijke treinkaartje-vergelijkers die het aanbod van diverse trein- bus- en veerdiensten voor jou onderzoeken. Daarmee ontvang je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Ook interessant is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In de lijst hieronder behandelen we de beste ticketshops.

  1. Omio: al je trein-, bus-, en vluchtopties op 1 plek.
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: comfortabele zitplaatsen, aankomst in hartje stad
  4. www.sncf.com: gebruiksvriendelijke boekingssite van de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de meest voordelige tarieven, kortingen en aanbiedingen.
  6. Treinrondreis.nl: kleine aanbieder met de gaafste rondreizen op maat.
  7. Interrail: laat je inspireren door de nieuwste reisroutes in Europa.
  8. Green Tickets: inzicht in dagelijkse routes binnen heel Europa.
  9. TUI: vind een all-inclusive pakketreis om zorgeloos te genieten.
  10. De Jong Intra: touroperator met comfortabele treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: goed toegankelijke hotels en B&B’s nabij het lokale station.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Wambrechies

Het Franse spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te koop op www.sncf.com of door een telefoontje te plegen naar 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Grote luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) hebben een goede bereikbaarheid. De reisafstand naar hoofdstad Parijs is ongeveer 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Men gebruikt hier de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Respecteer de religies in het land. Dit is rooms-katholiek. De spreektaal is Frans. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De aansluitspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +33. In nood? Bel 112. Heb je overige vragen? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit platform kan je ook meer lezen over All inclusive.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 graden °C
TaalFrans
BetalingenEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Landelijke ticketshopwww.sncf.com
Telefoonnummer vervoerder0033184943635
(Inter)nationale treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Drukst bezochtste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Populaire bezienswaardigheidPalace and Park of Versailles

Reserveer volledig verzorgde treinrondreizen in Frankrijk

Doorzoek kortingsacties en boek de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Wambrechies

Interrailen in Frankrijk

De Interrailpas is een speciaal treinticket die toegang geeft tot het spoornetwerk van Frankrijk en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de nationale treinen kan je vrij reizen als jij een Interrail pas kan overhandigen (geprint of per App). Let goed op: voor sommige treintypes zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Met de speciale Interrail App kan je overal en altijd reizen vastzetten, treintijden bekijken en stoelen reserveren. Het leuke van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Interrailen naar Wambrechies is dus zeker een optie om te overwegen. In het bijzonder als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere streek in Frankrijk of bezienswaardigheden als Palace and Park of Versailles. Zo’n Frankrijkpas kan besteld worden vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) koop je vanaf €199.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Rondreizen met een prachtig mooi uitzicht.
  • Dankzij de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Wambrechies kopen

Treintickets bestellen naar station Wambrechies centrum gaat steeds vaker via het internet. De kosten van een ticket kunnen zeer uiteenlopen. In de volgende opsomming verstrekken we gratis tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op een vroeg moment: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Blijf flexibel: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Accepteer een langere reistijd: kies niet voor de hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: bekijk de website van de Franse spoorwegmaatschappij en profiteer van tijdelijke deals.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: extra lage prijzen voor kids en senioren in 2024.

FAQ: alles over voordelig op vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Wambrechies?

Treintickets naar Wambrechies in Frankrijk koop je via NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. Mogelijk kan je geen directe treinroute vinden. Dan kun je gebruik maken van zoek- en boekingsplatforms als Omio.com of Thetrainline.com. Deze handige sites verschaffen inzicht in reistijden en tarieven van veel verschillende trein- en busvervoerders van gebieden binnen de EU.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Wambrechies?

Jouw treinvakantie begint al bij jouw eigen NS-station. Je kunt moeiteloos vertrekken op bijna elk station. Denk aan Amersfoort Schothorst, Nijverdal en Velp. Veel van de treinverbindingen naar Wambrechies beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. Ook Breda, Apeldoorn, Almelo, Arnhem, Amersfoort en Hilversum, Utrecht, Hengelo, Rotterdam, Deventer vallen onder de noemer internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de ICE, Nightjet, Eurostar, Thalys, TGV.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een fantastische manier voor een vakantie met kinderen. Een kind kan tijdens de reis kletsen, naar het toilet of kinderfilmpjes kijken. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. De oudere kinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met de kids eens op vakantie te gaan via het spoor. De actuele korting voor kinderen varieert per touroperator. Surf naar www.diplomatie.gouv.fr voor de hedendaagse kindertarieven en kleine lettertjes.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Een nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. Een slaaptrein is speciaal ingericht om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Er wordt veel comfort geboden met exclusieve voorzieningen. Denk dan aan faciliteiten zoals: een compartiment met eigen bed, verstelbare stoelen, badkamers en een speciaal buffetrijtuig. Op diverse trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Een eigen fiets meenemen is klimaatbewust en maakt je onafhankelijk. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. Ook als je reist met de internationale trein naar Wambrechies is de fiets meestal gewoon welkom. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar in de regel heb een betaalde fietskaart nodig. In sommige gevallen heb je een aparte wagon voor fietsen. De regelgevingen voor reizen met een fiets zijn per treintype weer wisselend. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een vouwfiets in opgevouwen toestand gaat door voor handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Samen reizen met de hond in de trein naar Wambrechies is in de meeste gevallen mogelijk. Houd rekening met de huisdier-voorwaarden. Schoothondjes die je gemakkelijk op schoot kunt houden of die in een mand vervoerd kunnen worden hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor grotere huisdieren koop je een apart ticket. De hond moet je altijd aan de lijn houden en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van SNCF (www.sncf.com).