logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Viviez vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Viviez? Deze prachtige Franse vakantieregio kan je prima met de trein bereiken. Met de trein op vakantie gaan biedt veel pluspunten. Je vermijdt de files, kan zitten op een lekkere stoel met veel bewegingsruimte, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Frankrijk. Ook is een treinreis een goede oplossing om je CO2 uitstoot te compenseren. Met behulp van onze experts vind je handige adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Viviez vanaf onder andere Leiden Centraal, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal. Tevens verstrekken we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en praktische details over het reizen met de trein.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Viviez (Frankrijk).
  • Populaire vertrekpunten zijn ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Station Breda, Station Nijmegen, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk gaat het reizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Interrailen kan met de Frankrijkpas (kosten gemiddeld €127).
treinkaartje-viviez-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Viviez boeken

De trein is een heerlijk vervoermiddel. Je geniet van luxe stoelen en draadloos internet. Je kunt een grote koffer meenemen en het station is 24/7 toegankelijk. Al reizende raak je verwonderd door het idyllische landschap. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Viviez-Centraal, en vindt daar ook bussen. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de volgende opsomming check je in de meest ideale volgorde hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Tips en tricks treinticket kopen naar Viviez (Frankrijk)

  1. Kies de juiste boekingssite

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Viviez is eenvoudig te doen. Je kunt kijken naar een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk zijn te boeken via www.diplomatie.gouv.fr of telefonisch via 0033184943635.

  2. Kies bestemming station en datum

    Beslis vanaf welk treinstation jouw treinreis zal aanvangen. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam-Centraal. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor het treinstation in jouw eigen buurt. Bijvoorbeeld Holten & Rotterdam Lombardijen. Het algoritme adviseert je over de routes vanaf het ingevoerde station. Vergeet niet de dag en het tijdstip van vertrek en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Reisgezelschap

    Kies het aantal reizigers en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor jongeren is er een interessante kinderkorting. Voor 65-plussers heb je soms recht op een extra voordelig tarief (seniorenkorting). Beschik jij over een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Vergeet deze niet toe te voegen om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    De vergelijker vertoon nu de beste treintrajecten en de verwachte onkosten. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Overweeg wel de voorgestelde tijden, de reisduur, waar en hoe vaak je moet overstappen en de treinmaatschappij. Op die manier zoek je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Viviez. Voor sommige bestemmingen zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Meerdere vergelijkingsplatformen verstrekken ook details over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra comfort kiezen

    In de laatste stap kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Reserveer bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Voer hierna de passagiersgegevens in. Het treinticket krijg je per mail (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). De totale koopsom kan je voldoen middels Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Viviez bekijken?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en scoor online de goedkoopste tickets

Op vakantie met de trein naar Viviez (Frankrijk)

Tijdens jouw reis kom je in aanraking met het schilderachtige Frankrijk. Het land kent 60 miljoen inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Parijs. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Viviez is mei, juni en september. De gem. temperatuur is 17,2 °C (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (plus minus 28,3 graden °C) en de koudste maand is januari (zo’n 9,1 °C). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een mooie Franse stad voor jouw vakantie. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, midweek, meivakantie, weekendje weg, kerstvakantie, zomervakantie, herfstvakantie. Loop rond in het mooie centrum met zijn prachtige gebouwen en gespecialiseerde winkels. Proef ook de typische Franse streekgerechten in de barretjes en restaurants. In deze streek kun je veel dingen ondernemen. Daarbij kan je hier heel fraai wandelen, fietsen, ponyrijden, bootje varen en museums bezoeken.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Leuke stadjes die veel te bieden hebben.
  • Een omgeving met veel natuur voor lange wandeltochten en sportieve fietstochten.
  • Ook vind je andere bezienswaardigheden in het land zoals: Musée Matisse.
  • Franse glampings, vakantiehuisjes, appartementen, bungalows, campings, hotels zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (bus, metro, tram, deelfiets).
  • Optioneel een compleet verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het mooie van op vakantie met de trein is dat duizenden Europese stations middels het spoor geconnect zijn. Zo’n vakantie naar Viviez per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. Onderstaand delen wij aanvullende informatie over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Hérémence, Terontola en Carignan.

  1. Utrecht Centraal: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  2. Amsterdam Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  3. Rotterdam Centraal: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  4. Den Haag Centraal: grote wachtruimtes en volop winkels.
  5. Schiphol Airport: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  6. Leiden Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  7. Breda: prima parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  10. Nijmegen: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  11. Arnhem Centraal: ruim aanbod met OV-fietsen.
  12. Amersfoort Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  13. Haarlem: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  14. Zwolle: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  15. Delft: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.

Andere opties zijn: Dordrecht, Hilversum, Tilburg, Gouda, Schiedam, Zaandam, Zutphen, Almere, Hoofddorp, Assen, Zaandam, Hengelo of Roermond, Alkmaar, Roosendaal, Venlo, Ede / Wageningen, Lelystad.

treinvakantie-viviez-vergelijken

Vergelijken van ticketaanbieders

De benodigde treintickets kopen naar Viviez gaat het gemakkelijkst online. Zo kan je kiezen voor actuele vakantievergelijkers die ticketprijzen van velerlei bedrijven inzichtelijk maken. Zo check je alle reisopties op 1 plek. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wellicht ook interessant is het kopen van een treinpas zoals Interrail. Onderstaand bieden wij onze top-10 ticket aanbieders.

  1. Omio: altijd de beste prijs voor jouw treinreis in Europa.
  2. Thetrainline: voordelig en simpel de goedkoopste treintickets vinden.
  3. NSinternational.com: 24/7 betrouwbare en persoonlijke service
  4. www.sncf.com: boeken via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: alle treintickets, vakanties & aanbiedingen op 1 plek.
  6. Treinrondreis.nl: alle trein-pakketreizen standaard gedekt via STO garant.
  7. Interrail: met 1 pas reizen door meer dan 33 landen.
  8. Green Tickets: door-to-door reisplanner met focus op duurzaamheid.
  9. TUI: met een pakketreis heb jij inzicht en controle over de kosten.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: het meest complete aanbod met toffe hotels nabij het station.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Viviez

Het Franse railnetwerk wordt beheerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan je boeken op www.sncf.com of telefonisch via 0033184943635. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Veel gekozen luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn heel goed te bereiken met de trein. De reisafstand naar hoofdstad Parijs is om en nabij de 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke religies in het land zijn: rooms-katholiek. De spreektaal is Frans. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De stroomsterkte is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +33. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Zijn er andere vragen? Bekijk dan www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit platform kan je ook terecht voor info over Aanbiedingen.

LandFrankrijk
Gemiddelde temp.17,2 graden
SpreektaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Nationale ticketshopwww.sncf.com
Telefonische support0033184943635
Type treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
SpoorwegknooppuntenParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Nationale bezienswaardigheidMusée Matisse

Reserveer de gaafste treinrondreizen in Frankrijk

Check acties en aanbiedingen en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Viviez

Interrailen in Frankrijk

Interrail Global Pas / One Country Pas is een speciaal treinticket waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Frankrijk en 32 andere landen. Bij de normale treinen kan je meteen instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (dat kan geprint of digitaal). Goed opletten: bij bijzondere treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Door de speciale Interrail App kan je op elk moment reizen inplannen, actuele vertrektijden bekijken en zitplekken reserveren. Het handige van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Het Interrailen naar Viviez is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere omgeving in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Musée Matisse. De Frankrijkpas zijn verkrijgbaar vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) reserveer je vanaf €198.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Veel zien in een korte tijd.
  • Dankzij de Frankrijkpas (verkrijgbaar vanaf €127) kan jij onbeperkt gebruik maken van de trein in Frankrijk.
  • Door middel van de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is nog wel een apart ticket nodig.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Viviez kopen

Treintickets bestellen naar station Viviez centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De prijzen kunnen ontzettend uiteenlopen. In het onderstaande stukje bieden we tips en tricks hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Blijf flexibel: reis heel vroeg of juist heel laat.
  3. Kies een langere reistijd: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: raadpleeg de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en 55+ korting: extra voordelig reizen met kinderen en oudere reizigers in 2024.

FAQ: veelgestelde vragen rondom op vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Viviez?

Treintickets naar Viviez in Frankrijk zijn verkrijgbaar bij NSInternational of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0033184943635. Voor sommige data of trajecten is er niet een directe verbinding. Bezoek dan betrouwbare boekingssites zoals Omio of Thetrainline. Zij bieden info over vertrektijden en onkosten van erkende bus- en treinmaatschappijen in heel Europa.

Welke treinstations hebben een verbinding met Viviez?

Jouw citytrip kan al aanvangen vanaf het plaatselijke NS-station. Je kunt zonder moeite starten met de vakantie op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Delft Zuid, Hardinxveld-Giessendam of Zaandijk Zaanse Schans. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Viviez starten vanaf Amsterdam-Centraal. En uiteraard ook Den Haag, Apeldoorn, Almelo, Amersfoort, Breda en Hengelo, Deventer, Schiphol, Hilversum, Utrecht vallen onder de noemer internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. ICE, Eurostar, TGV, internationale intercity, Nightjet.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een fantastische manier om samen met kinderen op vakantie te gaan. De jongste kids kunnen lekker een spel spelen, rondlopen of youtube kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. Ook oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met de hele familie eens op vakantie te gaan via het spoor. De actuele korting voor kinderen kan verschillen per land, operator en leeftijd. Check www.diplomatie.gouv.fr voor de huidige kindertarieven en regels.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. We raden het aan voor vakanties naar het buitenland. Een slaaptrein is speciaal ingericht om op luxe manier ’s nachts te reizen. Je geniet van een hoog comfortniveau met uitstekende voorzieningen. Denk dan aan faciliteiten zoals: bedden, slaapstoelen, was- en toiletruimtes en een restaurant aan boord. Op diverse trajecten heb je ook een autotrein.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

De fiets mee op vakantie is klimaatbewust en maakt je onafhankelijk. Je bent ontzettend flexibel. Ook in de internationale trein naar Viviez kan je meestal een fiets meenemen. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar doorgaans moet je ook een aparte fietskaart kopen. Soms kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De kosten en regels voor de fiets in de trein verschillen per vervoerder en trein. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een ingeklapte vouwfiets ziet de vervoerder als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Instappen met jouw hond in de trein naar Viviez moet je even goed voorbereiden. Let op: er gelden unieke voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die je eenvoudig mee kan nemen of die je in een mandje of tas kan vervoeren zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Voor grotere huisdieren reserveer je een apart kaartje. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf is handig om mee te nemen. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van SNCF (www.sncf.com).