logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Villiers-sur-Marne vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Villiers-sur-Marne? Deze bijzondere Franse bestemming heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Een treinreis wint de laatste jaren aan populariteit. Je hebt niet te maken met files, kan zitten op een lekkere stoel met veel bewegingsruimte, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en je bent uitgerust als je arriveert in Frankrijk. Bovendien is een treinvakantie zeer klimaatbewust. Via dit portaal verstrekken we aanvullende tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Villiers-sur-Marne vanaf locaties als Utrecht Centraal, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal. Daarnaast vind jij een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en aanvullende feitjes over de plek van bestemming.

  • Bij deze treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Villiers-sur-Marne (Frankrijk).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Den Haag HS, Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, Zwolle, of jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk gaat het reizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je veel plekken bezoeken? Kies dan voor Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven gemiddeld €127).
treinkaartje-villiers-sur-marne-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Villiers-sur-Marne boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Er zijn ruime stoelen en draadloos internet. Je kan diverse spullen meenemen en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Al reizende kun je naar buiten kijken en genieten van een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt fit aan op het treinstation van Villiers-sur-Marne-Centraal, in het hart van de stad. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In het volgende blok delen we in de meest ideale volgorde op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

Online treinticket kopen naar Villiers-sur-Marne (Frankrijk)

  1. Treinticketshop kiezen

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Villiers-sur-Marne is moeiteloos te realiseren. Je kunt gebruik maken van een vergelijkingswebsite zoals Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Tevens kan je kiezen voor NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk reserveer je het handigst via www.diplomatie.gouv.fr of via 0033184943635.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Geef door vanaf waar je wilt vertrekken. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam-Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf een treinstation in de buurt. Denk bijv. aan Gramsbergen en Rijswijk. De ticketshop adviseert je over de routes vanaf jouw adres. Bekijk ook de datum van de heenreis en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Kies het aantal reizigers en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor de kleintjes heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Ook voor mensen op leeftijd is er dikwijls een behoorlijke seniorenkorting. Heb je een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    De zoekfunctie vertoon nu de verschillende treintrajecten en de verwachte kosten. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Let goed op de tijdstippen van vertrek, de gemiddelde reistijden, het aantal momenten van overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Zodoende vergelijk je snel de beste of snelste treinroute naar Villiers-sur-Marne. Voor sommige plekken zal het systeem geen routes vinden. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Diverse vergelijkingsplatformen verstrekken ook details over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra’s en bevestiging

    In stap 5 kan je jouw reis nog comfortabeler maken. BIjvoorbeeld een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Denk aan een plekje aan het raam, zitplekken naast elkaar of een luxe compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Voer hierna de passagiersgegevens in. Jouw toegangsbewijs worden per mail verzonden (soms is een geprint ticket nodig). De totale koopsom kan je voldoen middels Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Villiers-sur-Marne boeken?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Villiers-sur-Marne (Frankrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit kom je in aanraking met het mooie Frankrijk. Dit land heeft om en nabij de 60 miljoen mensen (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Parijs. De beste reistijd voor een treinvakantie in Villiers-sur-Marne is mei, juni en september. De gemiddelde temp. is 17,2 graden °C (zeeklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (zo’n 28,3 graden celsius) en de koudste maand is januari (+/- 9,1 graden celsius). De nationale feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een aangename Franse plek om een paar dagen te verblijven. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie, midweek, weekendje weg, voorjaarsvakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met fraaie kerken en gebouwen en toffe winkeltjes. Verdiep je ook zeker in de Franse delicatessen op een van de terrassen. In de buurt kun je ook veel excursies doen. Overdag kan je hier heerlijk fietsen, hiken, voetballen, suppen en workshops volgen.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • De leukste dorpjes en steden in de omgeving bekijken.
  • Een natuurlijke omgeving voor uitgebreide wandelingen en aantrekkelijke fietstochten.
  • Informeer ook naar andere bezienswaardigheden in het land zoals: Hyères.
  • Franse glampings, campings, vakantiehuisjes, bungalows, appartementen, hotels zijn goed te bereiken met het OV (bus, tram, deelfiets, metro).
  • Soms vind je een onbezorgde verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het voordeel van het spoornetwerk is dat veel steden in Europa per spoor verbonden zijn. Zo’n vakantie naar Villiers-sur-Marne per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder bieden wij een korte toelichting over de meest gebruikte stations van Nederland. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Charité-sur-Loire, Altenberg & Neuenhaus.

  1. Utrecht Centraal: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  2. Amsterdam Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  3. Rotterdam Centraal: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  4. Den Haag Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  5. Schiphol Airport: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  6. Leiden Centraal: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  7. Breda: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  8. Eindhoven Centraal: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): uitstekende bewegwijzering.
  10. Nijmegen: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  11. Arnhem Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  12. Amersfoort Centraal: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  13. Haarlem: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  14. Zwolle: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  15. Delft: gemakkelijk reizen met OV-fiets.

Andere drukbezochte NS-stations: Groningen, Zaandam, Schiedam, Hilversum, Dordrecht, Gouda, Maastricht, Zutphen, Almere, Hoofddorp, Hengelo, Assen of Roosendaal, Roermond, Lelystad, Ede / Wageningen, Enschede, Venlo.

treinvakantie-villiers-sur-marne-vergelijken

Ticketwebsites vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Villiers-sur-Marne kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Het beste is om te zoeken naar actuele vergelijkingsplatformen die het actuele aanbod van alle grote maatschappijen inzichtelijk maken. Op basis daarvan heb je alle reisopties op 1 plek. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een andere manier is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In het stukje hieronder bieden wij de meest populaire ticketwebsites.

  1. Omio: gemakkelijke App om internationale treinreizen te plannen.
  2. Thetrainline: vergelijk routes, prijzen en tickets van meer dan 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: voordelig boeken zonder extra boekingskosten
  4. www.sncf.com: officiële boekingssite van de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: kies uit meer dan 85.000 bestemmingen tegen de beste prijzen.
  6. Treinrondreis.nl: uitstekend aanbod treinvakanties met persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: eenvoudig reizen voor 33 landen in de wereld.
  8. Green Tickets: reis door Europa op een klimaatneutrale manier.
  9. TUI: boek online snel en voordelig een pakketreis.
  10. De Jong Intra: touroperator met exclusief aanbod bijzondere treinreizen.
  11. Booking.com: gemakkelijk en betaalbaar hotels vlakbij het station boeken.

Praktische info over treinreizen naar Villiers-sur-Marne

Het Franse railnetwerk is hoofdzakelijk in handen van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan men kopen op www.sncf.com of door een telefoontje te plegen naar 0033184943635. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Belangrijke luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) hebben een goede bereikbaarheid. De afstand naar de hoofdstad Parijs is circa 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. De spreektaal is Frans. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De netspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Om te bellen draai je eerst +33. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Staat je vraag er niet tussen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via deze website kan je ook meer lezen over Rondreizen.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 graden
Nationale taalFrans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Nationale aanbieder treinticketswww.sncf.com
Telefonische hulp0033184943635
Trein soortenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Bekende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Inspirerende bezienswaardigheidHyères

Ontdek de tofste treinrondreizen in Frankrijk

Vind aantrekkelijke deals en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Villiers-sur-Marne

Interrailen in Frankrijk

De Interrail One Country of Global Pas is een speciale pas wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Frankrijk en ruim 30 andere landen. Bij het merendeel van de treinen kan je zonder extra handeling instappen als jij de Interrail pas laat zien op je telefoon. Noemenswaardig: bij een aantal treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Door de handige Interrail App kan je heel snel reizen vastleggen, treintijden bekijken en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het pluspunt van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt gaan en staan waar je wil Interrailen naar Villiers-sur-Marne kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Helemaal als je ook interesse hebt in andere gebieden in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Hyères. Zo’n Frankrijkpas zijn verkrijgbaar vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) reserveer je vanaf €199.

  • Reizen via 40 spoorwegmaatschappijen in 33 landen.
  • Zeer flexibele manier om Europa te zien.
  • Met jouw Frankrijkpas (vanaf €127) kan jij onbeperkt gebruik maken van de trein in Frankrijk.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen moet je apart reserveren.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Villiers-sur-Marne kopen

Treintickets bestellen naar station Villiers-sur-Marne centrum doen we vooral online. De prijzen zijn zeer wisselend. In het gedeelte hieronder vind je gratis tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek niet te laat: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: check zo nu en dan de website van de Franse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 60+ korting: extra lage prijzen voor kids en oudere reizigers in 2024.

FAQ: antwoorden op vragen omtrent vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Villiers-sur-Marne?

Treintickets naar Villiers-sur-Marne in Frankrijk zijn te vinden via NS-International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. Soms is er geen directe route beschikbaar. Bezoek dan betrouwbare reisorganisaties en ticketvergelijkers als Omio of Thetrainline. Deze handige sites verzamelen vertrektijden en tarieven van tientallen treinmaatschappijen van gebieden binnen de EU.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Villiers-sur-Marne?

Jouw stedentrip kan al starten bij het lokale NS-station. Je kunt gewoon starten met de vakantie op vrijwel elk station zoals Zoetermeer Oost, Hardenberg of Rilland-Bath. Veel van de treinverbindingen naar Villiers-sur-Marne beginnen vanaf het Amsterdam-Centraal station. Maar let op, ook Amersfoort, Den Haag, Breda, Arnhem, Almelo en Rotterdam, Deventer, Schiphol, Hengelo, Utrecht zijn internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de Nightjet, Eurostar, internationale intercity, TGV, ICE.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel om met kinderen te reizen. De jongste kids kunnen lekker spelen, naar het toilet of een boekje lezen. De kleinste kinderen mogen gratis mee. De tieners hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met het hele gezin een spoor-vakantie te kiezen. De precieze korting voor kinderen kan weer afwijken per leeftijdscategorie en maatschappij. Zie www.diplomatie.gouv.fr voor de huidige kindertarieven en algemene voorwaarden.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. De slaaptrein is speciaal ingericht om je uitgerust op de bestemming te brengen. Ze bieden een hoog comfort met uitstekende voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen bedplaats, speciale stoelen om in te slapen, sanitaire voorzieningen en een bordrestaurant. Op langere trajecten heb je ook een autotrein.

Kun je met de fiets de trein in?

Een fietsvakantie is goed voor het milieu en maakt het avontuur compleet. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. In de internationale trein naar Villiers-sur-Marne kan je jouw fiets meestal meenemen. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar vaak heb een betaalde fietskaart nodig. In sommige treinen moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De adviezen voor het inchecken van je fiets zijn weer anders per treintype. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een opgevouwen vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Het meenemen van de hond in de trein naar Villiers-sur-Marne is in de meeste gevallen mogelijk. Er gelden hiervoor huisdier-voorwaarden. Schoothondjes die bij je op schoot passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor grotere honden is een apart ticket noodzakelijk. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van SNCF (www.sncf.com).