logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Villefranche-du-Périgord vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Villefranche-du-Périgord? Deze veelzijdige Franse vakantieplaats bezoek je gemakkelijk met de trein. Het boeken van een treinvakantie wordt steeds populairder. Je vermijdt de files, beschikt over een goede stoel met veel bewegingsruimte, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Frankrijk. Daarnaast is een treinvakantie veel beter voor het milieu. Op dit platform delen we nuttige suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Villefranche-du-Périgord vanaf o.a. Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Arnhem, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal. Eveneens bieden we een handig stappenplan, treinschema’s en praktische feitjes over treinreizigers.

  • Middels de treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Villefranche-du-Périgord (Frankrijk).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Nijmegen, Zwolle, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, of jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de SNCF (www.sncf.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Ons advies is dan Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven +/- €127).
treinkaartje-villefranche-du-perigord-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Villefranche-du-Périgord boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Er zijn royale stoelen en draadloos internet. Je kan diverse spullen meenemen en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Onderweg kan jij genieten van een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt energiek aan op het treinstation van Villefranche-du-Périgord-Centraal, en vindt daar ook bussen. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hierna delen we in diverse stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Tips en tricks treinticket kopen naar Villefranche-du-Périgord (Frankrijk)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Villefranche-du-Périgord doen de meeste mensen via internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld zoek- en boekingsplatform Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook kijken bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan je ook bestellen bij www.diplomatie.gouv.fr of door het klantenservicenummer 0033184943635.

  2. Selecteer data en treinstations

    Geef aan vanaf welke plek je trip gaat aanvangen. Veel mensen kiezen als startpunt Het Centraal Station van Amsterdam. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor het station in jouw eigen woonplaats. Denk bijvoorbeeld aan Castricum & Winsum. Het algoritme bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf het ingevoerde station. Selecteer ook de datum van de heenreis en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Bepaal de grootte van de groep en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor de kleintjes kan je vaak gebruik maken van kinderkorting. Voor 60-plussers heb je soms recht op een prettige seniorenkorting. Heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Vul ze direct in om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De zoekmodule bied nu de mogelijke treintrajecten en de onkosten. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Let goed op de tijdstippen van vertrek, het aantal uur dat de reis duurt waar en hoe vaak je moet overstappen en de vervoerders. Wanneer je het zo aanpakt zoek je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Villefranche-du-Périgord. Voor sommige plekken is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Enkele vergelijkingswebsites bieden ook mogelijkheden met reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra comfortopties kiezen

    Nu kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Je kunt kiezen voor een comfortabele 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Denk aan een plekje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De kaartjes worden per mail verzonden (soms is een geprint ticket nodig). Om de boeking af te ronden kan je betalen met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Villefranche-du-Périgord reserveren?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Villefranche-du-Périgord (Frankrijk)

Als je uit het raam kijkt ontdek je alvast het veelzijdige Frankrijk. Het land heeft plusminus 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Parijs. De beste reistijd voor een treinvakantie in Villefranche-du-Périgord is mei, juni en september. De gemiddelde temp. is 17,2 graden (zeeklimaat). De meest warme periode is juli (zo’n 28,3 graden °C) en een koude maand is januari (plus minus 9,1 °C). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Een heerlijke groene Franse stad om naartoe te reizen. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, midweek, meivakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met zijn kenmerkende architectuur en gespecialiseerde winkels. Ervaar ook de speciale Franse specialiteiten in een van de vele restaurants. Nabij deze locatie kun je ook veel excursies doen. Ook is de regio ideaal voor wandelen, fietsen, watersporten, bootje varen en andere avonturen beleven.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Idyllische dorpjes en stadjes in de omgeving bekijken.
  • Een natuurlijke omgeving voor eindeloze wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Bekijk ook bekende bezienswaardigheden zoals: Loirevallei.
  • Franse bungalows, campings, B&B’s, hotels, vakantiehuisjes, appartementen zijn goed te bereiken met het OV (taxi, metro, deelfiets, bus).
  • Bekijk ook opties voor een compleet verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het handige van reizen per spoor is dat alle bestemmingen per spoor verbonden zijn. Zo’n vakantie naar Villefranche-du-Périgord per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder lees je meer informatie over de meest drukke stations. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Balgheim, Wierden & Puttgarden.

  1. Utrecht Centraal: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  2. Amsterdam Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  3. Rotterdam Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  4. Den Haag Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  5. Schiphol Airport: uitstekende bereikbaarheid.
  6. Leiden Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  7. Breda: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  8. Eindhoven Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  10. Nijmegen: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  11. Arnhem Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  12. Amersfoort Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  13. Haarlem: overzichtelijk station met voldoende winkels.
  14. Zwolle: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  15. Delft: je kunt hier vaak 24/7 terecht.

Andere gunstige stations: Hilversum, Zaandam, Groningen, Tilburg, Schiedam, Gouda, Hengelo, Almere, Zaandam, Maastricht, Zutphen, Assen of Lelystad, Roosendaal, Venlo, Enschede, Roermond, Alkmaar.

treinvakantie-villefranche-du-perigord-vergelijken

Ticketwebsites vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Villefranche-du-Périgord gaat het snelst via het internet. Het beste is om te zoeken naar actuele treinkaartje-vergelijkers die de treinkaartjes van erkende touroperators voor jou onderzoeken. Zo check je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een alternatief is een treinpas zoals Interrail. In het stukje hieronder tonen wij de meest gebruikte ticketshops.

  1. Omio: handige App voor het plannen en boeken van reizen binnen EU.
  2. Thetrainline: vergelijk routes, prijzen en tickets van meer dan 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: betaalbare treinreizen naar de mooiste Europese bestemmingen
  4. www.sncf.com: gebruiksvriendelijke boekingssite van de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: dé specialist voor treintickets, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: alle pakketreizen gedekt via het garantiefonds.
  7. Interrail: een van de beste treinspecialisten voor de Europese markt.
  8. Green Tickets: eenvoudig de meest groene route uitzoeken.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen, comfortabel met de trein.
  10. De Jong Intra: populaire touroperator met een snelgroeiend aanbod treinreizen.
  11. Booking.com: altijd een hotel vlakbij het station.

Praktische details over treinreizen naar Villefranche-du-Périgord

Het Franse railnetwerk wordt geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te koop op www.sncf.com of via 0033184943635. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Populaire luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn goed verbonden met het OV. De afstand naar de hoofdstad Parijs is (via het spoor) ongeveer 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Euro (EUR). De nationale feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke religies in het land zijn: rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Frans. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De stroomsterkte is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De telefooncode is +33. Het noodnummer is 112. Meer weten? Bezoek dan www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via deze website kan je ook verder lezen over Wandelvakantie.

LandFrankrijk
Gemiddelde temp.17,2 graden °C
Nationale taalFrans
Betalen metEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webshopswww.sncf.com
Telefonisch kaartjes kopen0033184943635
(Inter)nationale treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote hubsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bezochte bezienswaardigheidLoirevallei

Ontdek de tofste treinrondreizen in Frankrijk

Zoek kortingsdeals en boek de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Villefranche-du-Périgord

Interrailen in Frankrijk

Interrail Global Pas / One Country Pas is een speciale pas waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Frankrijk en de rest van Europa. Bij de normale treinen kan je zonder reserveren instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (geprint of per App). Opmerking: bij een aantal treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Met de handige Interrail App kan je gemakkelijk reizen kopen, je reis van A tot Z plannen en een zitplek boeken. Het gave van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Villefranche-du-Périgord is dus heel aantrekkelijk. Helemaal als je ook per trein wil reizen naar andere plaatsen in Frankrijk of bezienswaardigheden als Loirevallei. Zo’n Frankrijkpas zijn al te bestellen vanaf €127. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) reserveer je vanaf €199.

  • Ruim 30 landen ontdekken met maar 1 treinpas.
  • Veel zien in een korte tijd.
  • Aan de hand van de Frankrijkpas (beschikbaar vanaf €127) kun je onbeperkt reizen door Frankrijk.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen dien je apart een stoel te reserveren.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Villefranche-du-Périgord kopen

Treintickets bestellen naar station Villefranche-du-Périgord centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De prijzen kunnen dagelijks wisselen. In de volgende opsomming delen reisexperts praktische tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op een vroeg moment: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Kies een langere reistijd: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Speciale aanbiedingen: check de website van de Franse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: speciale lage tarieven voor kinderen en 60-plussers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Villefranche-du-Périgord?

Treintickets naar Villefranche-du-Périgord in Frankrijk zijn verkrijgbaar bij NSInternational of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Het telefoonnummer is 0033184943635. Soms vindt het systeem geen directe route. Dan kun je gebruik maken van zoek- en boekingsplatforms als Thetrainline of Omio. Deze aanbieders bekijken en vergelijken vertrektijden en kosten van duizenden bus- en treinmaatschappijen binnen Europese landen.

Via welke treinstations kan je reizen naar Villefranche-du-Périgord?

Jouw vakantie met de trein kan al starten bij jouw plaatselijke NS-station. Je kunt eenvoudig inchecken op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Almere Buiten, Klarenbeek en Scheemda. Veel van de treinverbindingen naar Villefranche-du-Périgord lopen vanaf het centraal station van Amsterdam. Ook Breda, Apeldoorn, Amersfoort, Almelo, Arnhem en Hengelo, Deventer, Utrecht, Schiphol, Hilversum zijn internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Eurostar, TGV, ICE, internationale intercity, Nightjet.

Reizen de kinderen voordelig mee?

De trein is een fantastische manier om samen met de kids op pad te gaan. De jongste kids kunnen lekker een spel spelen, een rondje maken of lezen. Baby’s reizen vaak gratis mee. De tieners kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met de kids eens op vakantie te gaan via het spoor. De hoogte van de korting voor kinderen kan wisselen per treinoperator. Check www.diplomatie.gouv.fr voor de hedendaagse kindertarieven en spelregels.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. De slaaptrein is ideaal om je uitgerust op de bestemming te brengen. Ze bieden een hoog comfort en je beschikt over diverse voorzieningen. Onder andere: een eigen ligplek, verstelbare stoelen, sanitaire voorzieningen en een speciaal buffetrijtuig. Op langere trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Mag mijn fiets mee in de trein?

Een fietsvakantie is een milieuvriendelijke optie en geeft veel vrijheid. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. In de internationale trein naar Villefranche-du-Périgord is jouw fiets vaak toegestaan. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar doorgaans is een apart fietskaartje nodig. In sommige gevallen heb je een aparte wagon voor fietsen. De adviezen voor het inladen van fietsen in treinen zijn per touroperator weer anders. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een vouwfiets in opgevouwen toestand ziet de vervoerder als handbagage en kan meestal gratis mee. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Instappen met jouw hond in de trein naar Villefranche-du-Périgord moet je even goed voorbereiden. De vervoerder stelt daarvoor wel extra voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die andere reizigers niet hinderen of in een mand/tas/kooi kunnen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor grotere huisdieren reserveer je een apart kaartje. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en een muilkorf is handig om mee te nemen. Deze regels zijn niet van toepassing op blindengeleidehonden en assistentiehonden. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van SNCF (www.sncf.com).