logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Vidauban vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar Vidauban? Deze inspirerende Franse reisbestemming is zeer goed te bereiken met de trein. Met de trein op vakantie gaan heeft veel voordelen. Je vermijdt de files, kwalitatief goede stoelen met meer dan genoeg beenruimte, je geniet onderweg van een prachtig landschap en je komt lekker uitgerust aan in Frankrijk. Tevens is een treinreis een groene keuze (milieuvriendelijk). Op dit platform delen we praktische suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Vidauban vanaf locaties als Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal. Daarbij bieden we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en nuttige feitjes over het reizen met de trein.

  • Middels de treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Vidauban (Frankrijk).
  • Jouw reis begint bij stations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, Station Breda, Zwolle, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk wordt er op het spoor gereden met de SNCF (www.sncf.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je niets missen van het land? Ons advies is dan Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven vanaf €127).
treinkaartje-vidauban-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Vidauban boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je kan gebruik maken van prettige stoelen en draadloos internet. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Onderweg kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier het idyllische landschap. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Vidauban-Centraal, en kunt direct overstappen. Heel geschikt voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder lees je middels 5 stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Online treinticket kopen naar Vidauban (Frankrijk)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een treinkaartje bestellen naar Vidauban doe je via het internet. Bekijk daarvoor zoek- en boekingsplatform Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Tevens kan je kiezen voor NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk boek je het gemakkelijkst via www.diplomatie.gouv.fr of door te bellen naar 0033184943635.

  2. Kies bestemming station en datum

    Selecteer vanaf waar jouw reis gaat starten. De beste verbinding heb je vaak vanaf Het Centraal Station van Amsterdam. Maar jouw reis kan ook beginnen bij een treinstation in de buurt. Denk aan Groningen Europapark & Schiphol Airport. De website kijkt wat de beste route is vanaf het ingevoerde station. Kies ook de vertrekdatum / vertrektijd en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Reizigers doorgeven

    Kies het aantal mensen en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kids kan men vaak kinderkorting toepassen. Voor 65-plussers is er dikwijls een forse seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Geef de details door om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    Het systeem geeft nu de snelste treintrajecten en een kostenindicatie. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de vertrek momenten, de verwachte reistijd, hoe vaak je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Dankzij deze boekingssites vergelijk je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Vidauban. Voor sommige vertrekdagen kan het voorkomen dat er geen routes zijn. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Verscheide vergelijkingswebsites kunnen ook advies geven over de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Boeking bevestigen

    In deze laatste stap kan je de nodige extra’s toevoegen. Denk aan een comfortabele 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam, zitplekken naast elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Daarna geef je de passagiersgegevens door. Het treinkaartje ontvang je per e-mail (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). Om de boeking af te ronden kan je betalen met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Vidauban reserveren?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket via internet

Op vakantie met de trein naar Vidauban (Frankrijk)

Vanuit de trein zie je al een voorproefje van het idyllische Frankrijk. Dit land heeft zo’n 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Parijs. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Vidauban is mei, juni en september. De jaartemp. ligt gemiddeld op 17,2 °C (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (plus minus 28,3 graden celsius) en een wat koudere periode is januari (plus minus 9,1 graden °C). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Dit is een heerlijke Franse stad om per trein heen te reizen. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, kerstvakantie, zomervakantie, weekendje weg, meivakantie, herfstvakantie, midweek. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met bijzondere monumenten en leuke winkeltjes. Wat je ook moet proberen zijn de Franse delicatessen op een van de terrassen. Nabij deze locatie kan je leuke dorpjes bezoeken. Overdag kan je hier fantastisch fietsen, wandelen, paardrijden, zwemmen en musea bezoeken.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Sfeervolle dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een natuurlijke omgeving voor avontuurlijke wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Vergeet niet andere bezienswaardigheden in het land zoals: Gorges du Verdon.
  • Franse B&B’s, bungalows, glampings, campings, vakantiehuisjes, hotels zijn uitstekend bereikbaar met het OV (bus, tram, taxi, metro).
  • Soms vind je een heerlijke verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van op vakantie met de trein is dat veel steden in Europa verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Zo’n vakantie naar Vidauban per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. Onderstaand check je relevante details aangaande de meest gekozen stations. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Alsdorf, Pontresina & Jambol.

  1. Utrecht Centraal: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  2. Amsterdam Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  3. Rotterdam Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  4. Den Haag Centraal: van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  5. Schiphol Airport: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  6. Leiden Centraal: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  7. Breda: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  8. Eindhoven Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  10. Nijmegen: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  11. Arnhem Centraal: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  12. Amersfoort Centraal: veilige en toegankelijke perrons.
  13. Haarlem: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  14. Zwolle: voldoende parkeermogelijkheden.
  15. Delft: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Gouda, Zaandam, Hilversum, Groningen, Schiedam, Dordrecht, Zutphen, Zaandam, Assen, Almere, Hoofddorp, Hengelo en Ede / Wageningen, Roosendaal, Alkmaar, Roermond, Enschede, Venlo.

treinvakantie-vidauban-vergelijken

De beste treinkaartjes winkels vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Vidauban gebeurt hoofdzakelijk via internet. Bezoek bijvoorbeeld gebruiksvriendelijke vakantievergelijkers die treintickets van alle grote trein- bus- en veerdiensten voor jou onderzoeken. Zo check je alle reisopties op 1 plek. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een leuk alternatief: het kopen van een treinpas zoals Interrail. In de bijgaande opsomming tonen wij de top-10 ticket aanbieders.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke reisplanner voor bus, boot, trein en vliegtuig.
  2. Thetrainline: gemakkelijk en snel de beste treinrit zoeken in Europa.
  3. NSinternational.com: altijd aantrekkelijke deals en gunstige vertrektijden
  4. www.sncf.com: kaartjes reserveren via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets kopen naar ruim 85.000 stations in Europa.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: een klantvriendelijke organisatie met dagelijks duizenden reizen.
  8. Green Tickets: eenvoudig de meest groene route uitzoeken.
  9. TUI: met een pakketreis heb jij inzicht en controle over de kosten.
  10. De Jong Intra: deze touroperator brengt je met de trein naar jouw favoriete bestemmingen.
  11. Booking.com: het grootste aanbod met hotels vlakbij het station.

Belangrijke details over treinreizen naar Vidauban

Het Franse spoornetwerk is hoofdzakelijk in handen van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.sncf.com of door een telefoontje te plegen naar 0033184943635. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Populaire luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn prima te bereiken met het OV. De reisafstand tot de hoofdstad Parijs is ongeveer 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Respecteer de religies in het land. Dit is rooms-katholiek. De spreektaal is Frans. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De netspanning is met 230 Volt hetzelfde als in Nederland. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +33. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Heb je andere info nodig? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via deze website is ook informatie te raadplegen over All inclusive.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 °C
VoertaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Treinticketshopwww.sncf.com
Telefonische bestellingen0033184943635
Soorten treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Bekendste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Bezienswaardigheid tipGorges du Verdon

Bekijk de gaafste treinrondreizen in Frankrijk

Vind aantrekkelijke deals en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Vidauban

Interrailen in Frankrijk

Het interrail pas systeem is een speciale pas die toegang geeft tot het spoornetwerk van Frankrijk en praktische alle andere EU landen. Bij veel treinen kan je zonder extra handeling instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (dit kan met de Interrail App). Noemenswaardig: voor sommige treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein moet je apart een stoelreservering doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Door de handige Interrail App kan je zonder gedoe reizen kopen, treintijden bekijken en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het pluspunt van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Het Interrailen naar Vidauban is dus een hele praktische oplossing. Juist als je later nog wilt doorreizen naar een andere omgeving in Frankrijk of bezienswaardigheden als Gorges du Verdon. De Frankrijkpas zijn al te bestellen vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) koop je vanaf €190.

  • Verbonden met 40 spoorwegmaatschappijen in 33 landen.
  • Een ontzettend duurzame manier om Europa te zien.
  • Met behulp van de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) heb je maar 1 ticket nodig in Frankrijk.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is een vroegtijdige reservering wel belangrijk.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Vidauban kopen

Treintickets bestellen naar station Vidauban centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De kosten kunnen elk moment veranderen. In het gedeelte hieronder delen reisexperts 5 nuttige tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Kies een langzamere route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Speciale aanbiedingen: raadpleeg de website van de Franse spoorwegmaatschappij en profiteer van tijdelijke deals.
  5. Kindervoordeel en 50 plus korting: speciale lage tarieven voor kinderen en ouderen in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Vidauban?

Treintickets naar Vidauban in Frankrijk kan je kopen via NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Per telefoon is dat mogelijk via 0033184943635. Voor sommige data of trajecten kan je niet direct een kaartje kopen. Gebruik in dat geval ticket aanbieders zoals Thetrainline of Omio. Deze zoekmachines delen gegevens over vertrek opties en prijsverwachtingen van alle erkende bus- en treinmaatschappijen van bestemmingen in de EU.

Welke treinstations hebben een verbinding met Vidauban?

Jouw vakantietrip kan al aanvangen vanaf het lokale NS-station. Je kunt gewoon je reis beginnen op vrijwel elk station zoals Almere Buiten, Hilversum Noord of Overveen. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Vidauban lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. En tevens ook Arnhem, Amersfoort, Almelo, Den Haag, Apeldoorn en Utrecht, Hilversum, Deventer, Rotterdam, Schiphol zijn zogenaamde internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. TGV, Thalys, Nightjet, ICE, Eurostar.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een fantastische manier om samen met de kids op pad te gaan. Een kind kan tijdens de reis spelen, een rondje maken of een stripboek lezen. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met het hele gezin per spoor te reizen. De exacte korting voor kinderen kan verschillen per treinoperator. Zie www.diplomatie.gouv.fr voor de geldende kindertarieven en spelregels.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. De slaaptrein is ontworpen om op luxe manier ’s nachts te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Onder andere: een compartiment met eigen bed, luxe zit/ligstoel, uitstekende sanitaire faciliteiten en een restaurant of bordbistro. Op diverse trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Met jouw fiets op vakantie is een milieuvriendelijke optie en maakt het avontuur compleet. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. Ook bij de internationale trein naar Vidauban is een fiets vaak toegestaan. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in veel treinen is een apart fietsticket noodzakelijk. Voor internationale trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De wetgevingen voor het inchecken van je fiets zijn per touroperator weer anders. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een ingeklapte vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Vidauban is meestal geen probleem. Let op: er gelden huisdier-voorwaarden. Kleine hondjes die op schoot kunnen of in een mand/tas/kooi kunnen mag je vaak gratis meenemen. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een speciaal kaartje. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en soms is een muilkorf verplicht. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van SNCF (www.sncf.com).